Verbinding Gerlos - Köningsleiten

Dit onderwerp gaat over de bestemming Gerlos

Wie kan er vertellen hoe de verbinding tussen Gerlos en Köningsleiten is? Op de kaart zie ik dat het dmv piste 36/36a goed te bereiken is. Echter, is dit een zwarte piste. We hebben beide een aantal jaar niet geskied en zijn benieuwd of deze piste voor ons goed te doen is. We zijn beide gemiddelde skiërs.

Deze piste is opzich wel goed te doen, maar doe hem zeker niet te laat in de ochtend of middag want hij wordt snel hobbelig door zijn stijlheid en de onkunde van veel skiërs erop. Met het skipad 36a sla je het stijlste stuk van de piste open. De stoeltjesloft Krummbach-X-press mag ook gebruikt worden om het dal in te gaan dus je bent niet verplicht tot deze piste . De lift bereik je door met de Ebenfeld-X-press omhoog te gaan en dan de blauwe piste te volgen tot je bij het bergstation van de lift aankomt.

#proudtobepartofleswintersporters

Wat @vic2000 zegt. Ik heb dagen gehad dat hij vrij eenvoudig was en dagen dat er veel ijs was en/of hobbels. Stoeltjeslift is altijd een mogelijkheid als je hem wil vermijden.

Bedankt voor de fijne uitleg vic2000 en Tiny-M!

Je kunt ook vanuit Gerlos de bus pakken richting de ‘Umbrella bar’. Dan hoef je niet eerst in Gerlos omhoog en omlaag. Bij de umbrella bar pak je dan meteen de fussalm-x-press omhoog.

Plaats een reactie