Freeride/offpiste

Dit onderwerp gaat over de bestemming Gerlos

Volgende week ga ik voor het eerst richting Gerlos om er een week te skiën.
Normaal gaat mijn broer mee, maar is dit jaar helaas verhinderd…Nu vraag ik me af of er de mogelijkheid is om al dan niet betaald/via een skischool offpiste te gaan met een groep.

Alvast bedankt.

Ik heb niet direct informatie over Gerlos maar ik heb ook wel eens een off-piste les genomen bij de normale skischool. Ik gaf gewoon aan dat ik off-piste wou skien. Dit was geen probleem en ik heb een dag geen piste gezien.
Lijkt me dus goed te regelen. Als je echt back-country wil gaan hiken dan moet je natuurlijk wel aan andere eisen gaan voldoen wat betreft veiligheid etc. Maar voor het leren om peder sneeuw te skien lijkt het me geen probleem.

http://www.zillertalarena.com/de/gerlos/winter/skigebiet_ger…

http://www.michis-schischule.com/off-pist-touren-161.html…

http://www.schischule-gerlos.at/skischule-gerlos/ski-alpin/i…

Maar voor volgende week schat ik de kansen op de mogelijkheden hiervoor klein. Aangezien het vandaag nog heeft gesneeuwd en de temperaturen daardoor ook wat gestegen zijn geldt momenteel de op één na hoogste lawinewaarschuwing!

Het weer voor volgende week is ook wisselvallig, maar ik wens je succes! :-)

@Jasper
Als het vandaag sneeuwt, en hierna het weer redelijk rustig is, zou je volgende week prima veilig off-piste moeten kunnen skiën.

Maar Gerlos is m.i. niet een plek waar heel veel mensen off-piste willen skiën, dus het is niet vanzelfsprekend dat er voldoende mensen om voor de skischool een groep hiervoor samen te stellen. Mogelijk adviseren ze dan een privé leraar, met bijbehorende prijzen…Maar misschien valt het mee, het is tenslotte hoogseizoen.

Plaats een reactie