Reviews Grimentz

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 7.9 op basis van 7 beoordelingen.

Sterke punten: Enorm sfeervol en goede locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Duur.

Wat vind jij van Grimentz?

Reviews van gebruikers

Gast154
25 december 2017 · 12:52

Uitstekende accomodaties. Goede (piste)restaurants. Zeer goede pistepreparatie.
Veel uiterst vervelende, irritante Nederlanders. Denken heel wat te zijn, hebben niveau nul.
Zijn die te ontwijken, dan een perfecte wintersportplaats!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast397
27 februari 2016 · 19:46

Kom al 25 jaar in Grimentz en heb het dorp zien uitgroeien tot het moderne maar gemoedelijke wintersport dorp wat het nu geworden is. Perfecte rustige pistes, geen kansloze tokkies (die zitten in Oostenrijk), en bij Chez Florioz de beste apres ski die je kan hebben.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast193
9 februari 2014 · 16:44

Net weer terug van 7 dagen in Val d’Anniviers, appartement in Grimentz (net als in 2010, zie ervaring van “Hoekstra”).
Was weer een topvakantie, sneeuw bij aankomst en sneeuw bij vertrek. In de tussenliggende dagen kon je skien op een heerlijk tapijt van sneeuw. Bijna alle pistes waren open, helaas, de lange zwarte afdaling (piste Lona) niet… voor de lol deze wel geprobeerd maar dat werd een flinke offpiste ervaring. Mogelijk is deze piste de komende tijd wel geprepareerd !
De gloednieuwe verbinding naar Zinal is een moderne pendelbaan. Vanuit deze lift sta je bijna bovenaan het gebied van Zinal, altijd leuk voor een dag/paar dagen.
Mijn sterren: 4 voor de afgelopen week, topweek gehad. Per categorie: de sfeer is top, schitterend dorp tegen steile helling met authentieke huisjes met overal schitterend panorama… 5 sterren. Prijsniveau is hoog, horeca is echt prijzig (veel duurder dan overal waar ik in oostenrijk geweest ben), supermarkt is ook duur en verhuur van materiaal ook. Apres-ski: nagenoeg niet bestaand, maar daar komende de meeste mensen hier ook niet voor, in tegendeel. Restaurants: er zijn er een aantal, kwaliteit is zeker in orde. Bereikbaarheid: om in Grimentz te komen moet je een flinke klim maken, steile stukken en smalle weggedeeltes… ik vind dat persoonlijk fantastisch om te rijden, hou je daar niet van dan moet je in ieder geval hopen op een schone weg. Op terugweg sneeuwkettingen omgelegd (lang geleden…) voor veilige afdaling en stukje klimmen naar Vissoie. Daar op het marktplein de kettingen eraf en rustig doorgereden naar Rhonedal.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast723
27 januari 2014 · 12:35

Juist een top vakantie gehad in Grimentz!!We hebben zowel zonnige dagen gehad als dagen met sneeuw,leuke winterwandelingen gemaakt met dochtertje van 10 maanden.Grimentz is een prachtig dorp met fijne restaurantjes en een leuke apre-ski bar chez Florioz!Een echte aanrader!!!

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
PvanH
13 december 2011 · 14:58

Ik kom al mijn hele leven in Grimentz, ik ben er als kleine uk begonnen met skiën en kom er nu al meer dan 20 jaar (zomer en winter). De mogelijkheden van het gebied zijn uitgebreid en er is voor ieder wat wils.

De laatste jaren beginnen ze ook in Grimentz (en de rest van het Val d’Anniviers) te beseffen dat een en ander gemoderniseerd kan worden. Gestaag wordt het gebied vernieuwd en uitgebreid. Zo zal in de komende 2 jaar een verbinding tot stand komen tussen Grimentz en Zinal. Dit zal een grote 125 persoons cabine worden vanaf de eitjes in Grimentz tot het restaurant midden op de piste in Zinal.

Al deze vernieuwingen zijn super voor de wintersporter. De omgeving en de uitzichten maken het plaatje compleet. De sfeer in het dorp is geweldig en vind je nog maar op weinig plekken in Europa terug. Eten in een van de vele restaurants is erg gezellig en het eten is goed. Aanrader is restaurant Meleze onder de tennis/schaatsbaan. Ook een drankje in cafe Chez Florioz is een aanrader voor na het skiën (onder aan de piste terug naar het dorp).

De skipas die gekocht wordt is geldig in het hele dal, dus in: St. Luc, Chandolin, Zinal, Grimentz en Vercorin. Helaas zijn deze skigebieden niet skiënd met elkaar verbonden, maar er rijden bussen tussen de verschillende gebieden die gratis te gebruiken zijn. Op deze manier kan er elke dag in een ander "gebied" worden geskied.

Al met al een gebied voor iedereen, jong, oud, beginner en gevorderde. Ook de wandelaars kunnen in de winter genieten van de natuur via de vele routes. Zoals gezegd kom ik hier ieder jaar minstens 1 keer en is het elke keer weer heerlijk!

PS. Een tip voor de gevorderde skiër is de afdaling van Zinal terug naar Grimentz. Houd er wel rekening mee dat je met de bus terug naar Zinal moet. Deze piste is meestal vanaf half januari ergens geopend (afhankelijk van de sneeuw)

...
5 januari 2008 · 16:23

Ik ski al vele jaren in dit gebied en het is super.
Een typisch zwitsers bergdorpje(voorlopig nog) zonder het grote massatourisme.
Zeer sneeuwzeker met pistes op niveau. Qua omvang is het gebied beperkt. Wie graag grote dagtochten wil skien kan het beter elders zoeken. Wie het prettig vind om niet op een overvolle piste te skien komt hier tot zijn recht.
Diegenen die liever drinken dan skien kunnen hun plezier beter elders zoeken want apresski is praktisch afwezig.