Kaiblingalm in Haus im Ennstal

Krijgt een 4 op basis van 1 beoordeling

Contactgegevens

Website

http://www.kaiblingalm.at/

Wat vind jij van Kaiblingalm?

Evaringen van gebruikers

Henriblogger
9 maart 2015 · 23:16

Na een geweldige eerste ochtend skiën in de 4-Berge-Skischaukel, was het hoog tijd voor een goede en stevige lunch. Het skiën in de mist/sneeuw/natte sneeuw was immers best intensief. Nadat we bij 2 andere restaurants helaas geen plek hadden, kwamen we toevallig op de weg van Hauser Kaibling naar Planai, naast de ‘‘Alm 6-er’’ stoeltjeslift, de Kaiblingalm tegen. Een redelijk grote hut met hopelijk wel een plekje voor ons. Zowel in de zomer als in de winter kun je in deze ‘‘Naturfreunde-Schutzhaus’’ overnachten. Hoe geweldig moet dat zijn, je zit helemaal achter in het gebied waar de drukte wat later komt. Je kunt hier dus na een ontbijtje een aantal heerlijke vers geprepareerde pistes nemen zonder dat er ook maar iemand anders in de buurt is.

Het gebouw ziet er van binnen gezellig uit met leuke verschillende ruimtes en zithoeken om gezellig te eten. We zaten nog maar net, en meteen kwam een serveerster ons vragen wat we wilden drinken. We hoefden er niet lang over na te denken. Natuurlijk moesten we een Schladminger biertje pakken zo op de eerste dag van de vakantie. Hét regionaal biertje van dit skigebied, en het smaakt goed zeg! ?

Net zoals in de meeste restaurants in Oostenrijk, zag de kaart er gewoon prima uit met genoeg keuze voor een lekkere lunch. Ook de prijzen zijn erg ‘Oostenrijks’, niets op aan te merken.

Nadat de serveerster nog geen minuut weg was, kwam er een andere het drinken al brengen. Prima, want we hadden een dorst!
Ze vroeg ook meteen of we al een keuze hadden gemaakt. Natuurlijk is er één in de groep die het altijd nog niet weet. ? Uiteindelijk na een paar minuten was het duidelijk en hadden we het eten besteld. Voor mij stond er een Backerbsensuppe en Goulash met Aardappels op het menu.

De Backerbsensuppe kwam net zoals het drinken nog binnen de minuut, erg snel dus! De soep was natuurlijk prima te eten. Aan een beetje bouillon en wat knapperbolletjes kun je weinig fout doen. De goulash werd alleen ook vrij snel geserveerd terwijl ik de soep nog aan het eten was. Niet ideaal dus, want de goulash werd snel koud.

De Goulash met Aardappels stelde echt zwaar teleur. Het was helaas absoluut geen goulash te noemen, maar eerder een blik met grote knakworsten in plakjes gesneden met een slappe saus er bij, en dat opgewarmd in de magnetron. Echt een tegenvaller dus, want dit was niet wat ik gehoopt had.

Een vriend had de Wienerschnitzel met friet, die wel een stuk beter te eten was, maar ook niet echt geweldig en geen grote portie.

Balen, zo voor een eerste dag. Het eten kon en moest veel beter!! Daarom zal ik dit restaurant niet aanbevelen bij mensen. Er zitten een hoop andere betere restaurants hier in het gebied waar je voor dezelfde prijzen goed eten krijgt.

We hebben afgerekend en zijn snel weer gaan skiën. Morgen weer een dag om een beter restaurantje op te zoeken ?

Met vrienden

Reisplanner Haus im Ennstal

1
Accommodaties
Elk uur controleren wij alle prijzen van appartementen, hotels & chalets bij ruim 12 reisorganisaties.
2
Skihuur
Regel vooraf al eenvoudig je materiaal in 1 van de 22 skihuur winkels in Haus im Ennstal
3
Skilessen
We hebben 21 skischolen gevonden die les geven op alle niveau’s!
4
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.