BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Hotels Hinterglemm

Hotels Hinterglemm

Wanneer je in een hotel in Hinterglemm wilt verblijven maak dan je borst maar nat. Waar je in sommige dorpen al blij mag zijn dat er enkele hotels gebouwd zijn, zal je in Hinterglemm een gezonde mate van keuzestress ervaren. Het dorp is zeer populair bij (Nederlandse) wintersporters en hierdoor zijn die hotels vaak ook allemaal volgeboekt (zeker in de vakantieperiodes). Dat is niet zo gek, want het het skigebied is groot, de liften modern en de après-ski van het niveau dat je het de volgende dag wel opnieuw moet beleven omdat je de vorige dag alweer vergeten bent.

Prijsniveau

Voorheen stond Hinterglemm wellicht in de schaduw van buurdorp Saalbach (en was het prijsniveau daardoor wat gunstiger), maar tegenwoordig zijn de prijzen van Saalbach en Hinterglemm prima met elkaar te vergelijken. Hinterglemm is een populaire bestemming, maar dat betekent gelukkig niet dat het onbetaalbaar is geworden. Tuurlijk, wanneer je in het vijfsterren complex The Alpine Palace wilt verblijven dan moet je misschien Leen van Frisia even een belletje geven, maar je vindt in Hinterglemm ook hotels die wat beter te betalen zijn.

Tips

De liften in Hinterglemm gaan aan beide zijdes van het dal omhoog en door de hoeveelheid zullen wachttijden niet zo snel voorkomen. Maar….Hinterglemm is als dorp behoorlijk gegroeid (gelukkig zonder z’n charme te verliezen), en dat zorgt er logischerwijs voor dat niet alle hotels op loopafstand van de lift liggen. Nou is het netwerk van skibussen prima ontwikkeld, maar het is altijd de moeite waard om even te checken waar jouw hotel in Hinterglemm precies ligt.

Accommodatie thema's