BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Pensions Hinterglemm

Pensions Hinterglemm

Tussen al het geweld van het grote aantal hotels en appartementen waar je in Hinterglemm kan verblijven, houdt het pension nog goed stand. En eigenlijk meer dan dat. Keuzestress zal je nog net niet ervaren maar Hinterglemm telt een aantal mooie pensions. En deze pensions zijn iedere winter weer behoorlijk volgeboekt. Het heeft natuurlijk een reden waarom Hinterglemm zo populair is bij voornamelijk Nederlandse wintersporters. Een groot en gevarieerd skigebied, een gezellig dorp, moderne liften zonder al te veel wachttijden en dampende apres-ski. Het lijkt erop dat ze in Hinterglemm al jaren de juiste snaar bij veel wintersporters weten te raken.

Prijsniveau

Pensions in Hinterglemm waren vroeger wellicht iets goedkoper dan pensions in buurdorp Saalbach, maar door de groei van het dorp is dat tegenwoordig niet meer het geval. Betekent dat dan dat pensions in Hinterglemm duurder zijn dan gemiddeld. Misschien wel wanneer je het vergelijkt met pensions in dorpen die niet de faciliteiten van Hinterglemm hebben, maar een pension in Hinterglemm is zeker nog goed te betalen. Eigenlijk is het net zoals bij het kopen van een huis. Er zijn drie dingen belangrijk: locatie, locatie en locatie. In het geval van Hinterglemm betekent dit locatie bij de lift, locatie bij de après-ski en de locatie in het dorp zelf.

Tips

Hinterglemm is behoorlijk gegroeid en hoewel de liften aan beide kanten van het dorp omhoog gaan ligt een groot aantal pensions niet op loopafstand van de liften. Is dat erg? Nou, het is natuurlijk maar de vraag hoe leuk je het vindt om de skibus te pakken. Het netwerk van skibussen in Saalbach en Hinterglemm is goed verzorgd. En daardoor houd je weer wat geld over voor een extra rondje voor jou en je vrienden in de Goassstall.

Accommodatie thema's