Miniverslag Hinterreit, 14-01-2017

Dit onderwerp gaat over de bestemming Maria Alm en Hinterthal

Eerst was ik van plan het verslagje bij een ander aan te plakken, maar ik zit bij de meeste andere verslagen toch goed in de foto’s.
Voor degenen die gaan wintersporten in Maria Alm: Schrijf deze sleepliften niet op voorhand af. De bier die het land bezit is een handige kerel, en heeft een erg leuke helling liggen. Voorzien van goede besneeuwing, preparering en variatie in aanbod. Er is zelfs een permanente FIS trainingsafdaling, waar ze vanuit de hele wereld op afkomen.

null

De hoofdafdalingen vanaf de top staan als rood te boek, en de afdaling links op het kaartje als blauw. Het bovenste gedeelte is ook echt uitdagend, evenals de instap van de sleeplift. Die staat op een stevig tempo, dus om in één keer goed in te haken moet je snel zijn.
null
Uitzicht op de trainingspiste.
null
Het sneeuwde die dag nog flink. Helaas bleek dat de laatste keer dat het fatsoenlijk tot in het dal sneeuwde. Op een dag begin februari na viel er pas in maart weer een keer meer dan een paar centimeter op deze hoogte. Er jammer, want:
null
Vanaf de bovenste sleeplift loopt ook een pad naar links het bos in. Die ontsluit een leuk poederafdalinkje gevold door een wat steiler bosstuk.
null
null

Bovenin is het dus een wat uitdagender helling, die omzeild kan worden door een mooi bospad. Het gedeelte dat door de eerste lift ontsloten wordt is niet zo steil en erg geschikt als oefenpiste. Als je linksom gaat kun je een prachtige afdaling doen met uitzicht op Maria Alm. Deze verloopt ook zeker niet de steil, maar laat zich iets prettiger skiën als de hoofdpiste. Horeca is aangenaam geprijsd, ondanks dat de twee hutten geen concurrentie hebben.
Het aanbod is dus vergelijkbaar met Natrun, met als verschil dat je een sleeplift moet nemen. Daarvoor in de plaats krijg je een erg fijn geprepareerde piste terug. Deze is wat minder hard dan dat die er in Natrun vaak bijligt in de morgen. Een ander pluspuntje is dat de lift voor de vroege vogels al om 8.00u opent.

*bericht bewerkt door moderator (JessicaKroef) op 04 jan 2021 15:44

Nog helemaal vergeten: Voor degenen die alvast een stukje op weg geholpen willen worden biedt Hinterreit een prima startpunt voor een tochtje naar de Schwalbenwand. Bij voldoende sneeuw ligt daar halverwege een heerlijke alm om over naar beneden te knallen. Het stuk daarboven is wat technischer, maar niet onmogelijk. Uitzicht op een witte alm:

null
Zorg wel dat je er naar een dump vlot bij bent, want het dooit er sneller weg dan wenselijk is helaas. Begin februari was de helling al niet meer skibaar zonder gras te happen.

Mooi!

Leuk stukje van een tweetal sleepliften die je zomaar voorbij zou rijden op weg naar de Aberg.

Plaats een reactie