BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Ischgl

Reviews Ischgl

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 3736 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, sfeervol, uitbundige après-ski en eenvoudig bereikbaar.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Ischgl?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast689
    Gast689 11 maart 2019 · 11:21

    top locatie, alles goed geregeld. Hele mooie routes waarvan vele richting Zwitserland, enkel even wachten bij de dallift. eten en drinken op piste wel prijzig.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast713
    Gast713 23 december 2018 · 10:33

    Geweldig skigebied ook voor iemand met beginnende ervaring. Bijna alles is rood maar deze pistes zijn vaak beter te doen dan de blauwe. Ook zwart is prima. En mocht je willen dan kun je bijna alles ook off-piste nemen, vooral aan de Zwitserse kant! Vanwege compactheid en snelle liften kun je gauw lange tochten skiën en doe je al snel 50 km per dag. Qua prijsniveau van de après-ski is het te vergelijken met Nederlandse uitgaansgelegenheden dus dat is maar net wat je duur vindt en eetgelegenheden zijn vaak goedkoper met uitmuntende kwaliteit! Ik kan alleen maar zeggen ervaar het zelf!!

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast573
    Gast573 10 december 2018 · 11:24

    Geweldige pistes, voor ieder wat wils. Veel km aan pistes, geweldige berghutten met lekker eten. Nadat je een heerlijke dag geskied hebt, ga je richting de Schatzi, Kuhstall of Trofana! Er is genoeg keuze aan apres ski. Dit gaat in de late uurtjes door. Wanneer je liever kiest om je accommodatie wat goedkoper te laten zijn, zou ik voor Kappl kiezen. Dit is een dorpje naast Ischgl, de appartementen zijn hier vaak goedkoper. De hotels ook, maar dat verschilt echt per hotel (zitten ook prijzige bij, kijk naar Zhero hotel Kappl). Als je in Ischgl wil verblijven je wil onder de 60.- euro p.p.n. Zitten raad ik je aan om naar Kappl te gaan. In Kappl rijden ‘s ochtends veel bussen richting Ischgl waarbij wintersporters gewoon in Ischgl gaan skieen (skipas is wel duurder voor diegene die buiten Ischgl zitten, dit scheelt overigens niet veel). Je kunt na je skidag gewoon de bus terugpakken. Duik je de apres ski in en wil je na half 8 weg, dan moet je een taxi pakken terug naar Kappl pakken. Ik beveel Ischgl zeker aan. Het is een geweldig wintersport gebied, je hebt er veel Duitsers, Nederlanders, Belgen, soms wat Russen, maar het is lekker gemixt. De verhalen dat er alleen maar Russen zijn, ja de laatste jaren is dat zeker toegenomen, maar die nemen Ischgl zeker niet over.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast932
    Gast932 3 december 2018 · 14:20

    Kom hier al 20 jaar en kan de pistes dromen. Mooie pistes met wat te veel snowboarders dat is erg jammer. Die maken (vanwege de leeftijd) vaak brokken.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast288
    Gast288 30 oktober 2018 · 20:54

    Prachtig ski gebied Praktisch geen wachttijden voor de liften hooguit 5min Pistes zijn goed geprepareerd Een gevarieerd ski gebied voor beginner als ervaren skieër Apre ski is perfect Kom er al meer dan 10 jaar , en elk jaar is het weer genieten

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast029
    Gast029 27 september 2018 · 15:18

    Begin januari 2017 geweest. Groot modern gebied, auto parkeren en niet meer aanraken. Handig de tunnels en liften in het dorp, geen gedoe met een skibus. Druk gebied, maar niet vervelend druk, door de hoeveelheid pistes en moderne snelle liften. Après ski en uitgaan mogelijkheden volop en gevarieerd. Misschien wel een beetje teveel keuze, komt niet ten goede van de sfeer.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast479
    Gast479 23 juli 2018 · 10:11

    Niets beters .. Hotels zijn duur, verder zijn de prijzen vergelijkbaar met andere grote gebieden. Après-ski ongekend.... Komen hier nu voor het 15e jaar....

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast286
    Gast286 4 april 2018 · 16:56

    Schitterend gebied

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Nilles95
    Nilles95 15 februari 2018 · 18:42

    In februari 2017 een hele week in Ischgl mogen vertoeven en daarna in april voor de seizoensafsluiting nog drie dagen. Ischgl is naar mijn mening één van de allermooiste skigebieden in Oostenrijk. Door de drie megaliften die vanaf het dorp de berg opgaan hoef je nergens echt lang te wachten. In februari tijdens de carnaval was het erg druk in het gebied en zelfs op die momenten niet langer dan 10 minuten hoeven wachten. Daarnaast heb je erg veel pistes en kan je lange tochten maken. Met veel uitdagende pistes, ik zou het dan ook geen gebied voor beginners noemen. Het eten op de piste is erg lekker en over het algemeen prima te betalen. Dit geld ook voor die skipassen je betaalt niet meer of minder dan dat je in andere grote gebieden doet. In het laagseizoen zijn de skipassen zelfs goedkoper dan bijv. Sölden. In Ischgl gaat ook veel geld in de Apresski om en hier moet je dan wel je portemonee voor meenemen. Enige min punt die ik kan bedenken is dat Ischgl vrij hoog ligt en daardoor bij helemaal vrij van bomen is. Dat betekend dat er met slecht weer weinig contrast is om toch goed te kunnen zien.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Sander Brust
    Sander Brust 10 maart 2017 · 21:28

    Mooi gebied, goed bereikbaar met de auto vanaf Eindhoven ong 10u rijden ivm de drukte met de vakanties. Prijzen boven gemiddeld maar nog goed te doen. Gebied voor de gevorderde skier ?

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast991
    Gast991 13 januari 2017 · 16:31

    geweldig apres-ski

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • ronaldkoopmans
    ronaldkoopmans 4 januari 2017 · 12:36

    Ben in December 2016 een paar dagen geweest. In 8 uur te rijden vanaf Noord Nederland. Ik vond het een erg mooi gebied, leuke apres-ski. + Mooie, lange afdalingen + Sneller liften + Goed eten op de pistes + Samnaun is een leuk dorpje tijdens de Smugglerrunde (lekker eten ook!) - Ischgl is behoorlijk prijzig

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast949
    Gast949 15 februari 2016 · 16:00

    Echt een geweldig skigebied, is het vele geld ruim waard, alleen heel veel russen. Zeer mooie pistes, en ook mooie lange pistes

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • StevieB
    StevieB 21 december 2015 · 14:20

    Net terug uit Ischgl, en zeker gezien de huidige sneeuwcondities in andere gebieden is dit uitstekend! Pistes boven de 2000m strak geprepareerd en voor iedereen wat wils. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Mooi funpark voor beginners als echte cracks. Strakke blauwe racepistes maar ook zeker uitdagende rode en zwarte pistes. Ik kan alleen maar zeggen dat het de moeite is om de eerste lift te nemen want dan zijn de pistes net geprepareerd en zeer fijn! De tocht naar Samnaun is ook echt de moeite waard. Maar naast alle mooie pistes is er in de namiddag/avond ook meer dan genoeg te doen in het dorp. Want voor het après-skiën hebben ze een eigen niveau ontwikkeld. Ongelooflijk hoe je uit je dak kunt gaan! Van echte apres ski met de duitse hitjes en meezingers, tot het decadente clubleven waar de goedkoopste fles champagne 160 euro kost. Je kunt het dus zo gek maken als je wilt. Leuke dorpsstraat met aantal winkels mocht je daar ook nog behoefte aan hebben. Ik weet in ieder geval zeker dat ik hier nog eens naar toe ga!

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast134
    Gast134 19 november 2015 · 10:19

    Top skioord! Alles aanwezig voor een heerlijke skivakantie met familie of vrienden. Perfect bereikbaar zonder bergpassen! Uitgebreid aanbod aan hotels en restaurants! Schitterende pistes (240km!!) en heel sneeuwzeker! Hypermoderne infrastructuur (liften met zetelverwarming)! Geweldige apres-ski en nachtleven! Dat Ischgl duur is, is een fabeltje! Dezelfde prijzen als overal in de Alpen! Frankrijk is veel duurder! Ik ga nergens anders meer skiën!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • RalfG
    RalfG 5 augustus 2015 · 00:17

    Ischgl heeft alles, geweldig gebied voor elk niveau, beginner of off-piste crack, met de nieuwste lift naar de Piz valgronde heeft ook laatst genoemde uitstekende mogelijkheden. Ook de duty-free aankopen (die ik nog nooit deed in 3x Ischgl....) die mogelijk zijn in het Zwitserse deel van het skigebied, in het plaatsje Samnaum geven toch weer een extra dimensie aan dit gebied. Door de hoogte van het gebied (80% boven 2.000 meter) erg sneeuw zeker, tot aan mei toe skiën kan niet alleen in Frankrijk, al zullen diverse mensen niet blij zijn dat ik dat hier zeg....De apres-ski is er toonaangevend voor heel Oostenrijk, met bekende bar's aks Nicky Stadl, Schatzi bar, Trofaner alm, Champagner hutte en de Nederlandse favoriet: de Kuhstall. Het feest gaat hier maar door, slapen hoeft niet in Ischgl. Als de Nachtclub Pacha sluit kun je je zo ongeveer wel klaar gaan maken voor een vroeg ontbijt. Verder veel winkels in het auto-luwe centrum en veel goede restsurants. Ischgl duur? Ik denk dat je 100 euro meer kwijt bent als andere populaire plaatsen, dus ja wel duurder, maar op een week te verwaarlozen en elke euro waard!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • vanheese
    vanheese 1 maart 2015 · 11:09

    Net terug gekomen uit Ischgl. Ik maakte me voor aankomst nogal zorgen over de condities, omdat het al bijna 3 weken niet had gesneeuwd. Zaterdag 21-2 gelijk de ski's ondergebonden omdat het weer nog uitstekend was! Tot mijn verbazing waren de condities uitstekend, zelfs beter dan na de sneeuwval de rest van de week. Omdat het wisseldag was, heerste er serene rust op de pistes. De rest van de week, met name zondag, was het wel drukker. Door de uitstekende verbindingen, totaal geen last van gehad. Het gebied rondom Idalp moet je gewoon vermijden. Aanraders: Alle dalafdalingen. 7-1 blijft bij mooi weer mijn favoriet, 3 en 5 mogen er ook zijn. In de ochtend skiën mensen niet zo snel naar het dal, lekker rustig dus en de wachttijd bij de lift beneden is echt kort. Dit komt mede door de uitstekende liften. 38,40,41,42 Om te lunchen kan je de 60 naar Samnaun nemen, rustige piste lekker doorknallen. Aan het einde trek je je ski's uit en wacht een leuk restaurantje met prima eten. (iets duurder dan in in Oostenrijk). Daarna kan je met de bus naar een gondel die je weer naar boven brengt. 80 richting Samnaun is leuk maar het einde is belachelijk. Daar moet je tot vervelens toe schaatsen/prikken. Een sleeplift voor het lange vlakke stuk zou een hoop goedmaken. Laat je overigens niet afschrikken door de zwarte pistes, die zijn allemaal prima te doen en veel rustiger. Minder: Ik vind de blauwe pistes, mede door de drukte, bijna nooit de moeite waard. Voor echte beginners is dit gebied misschien niet ideaal. Conclusie, Ischgl blijft mijn favoriete gebied in Oostenrijk (3 x geweest). Qua skiën ook veel leuker dan bijvoorbeeld St. Anton, Anton is weer wat gezelliger als dorp, en ook de restaurants op de piste zijn in Anton/Lech leuker. Off Piste is Anton het walhalla, daar doe ik echter niet echt aan.

    Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast163
    Gast163 28 maart 2013 · 16:58

    Kom al zo'n jaar of 20 in Ischgl en het dorp heeft in die tijd een behoorlijk metamorfose ondergaan. Het ski-gebied is werkelijk fantastisch en behoort tot een van de meest uitgebreide gebieden in Oostenrijk. Er is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in pistes en liften en ondanks drukte in het dorp merk je dat door de enorme liftcapaciteit nauwelijks op de pistes. Ook de aprés ski liefhebbers komen in Ischgl aan hun trekken, er is een hele ruime keuze aan gelegenheden. Daarbij moet gezegd worden dat het in zaken als de Kuhstall, Trofana Alm, Romantica, Nikki Stadl en Schatzi's wel verschrikkelijk druk is, soms zelfs zo druk dat dit ten koste gaat van de gezelligheid. Ischgl is in 20 jaar tijd veranderd van een gezellig ski-dorp in een mondain ski-oord waar het vooral zien en gezien worden is. Jammer genoeg neemt hierdoor het patser en Oost Europees gehalte toe, wat resulteert in VIP areas in aprés ski tenten en discotheken, een toename van strip clubs en overmatig champagne gebruik. Gezien het overschot aan mannen is de stap naar een heus bordeel waarschijnlijk niet ver meer weg, maar dat terzijde. Gelukkig komen er ook nog "normale" mensen die willen genieten van geweldige pistes en gezellige aprés ski en die kunnen hun ei ook nog prima kwijt in Ischgl. Als je op zoek bent naar een rustige ski-vakantie kun je Ischgl beter mijden, wil je mooie pistes, een groot ski-gebied en veel vertier dan ben je in Ischgl op de goede plaats. Wel een dikke portemonnee meenemen!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast242
    Gast242 10 maart 2013 · 15:37

    We komen hier al 20 jaar en zijn ook in andere plaatsen in Oostenrijk geweest,maar ik durf gerust te stellen dat Ischgl een van de betere skigebieden is. Wat apreski betreft,je hoeft de drukte niet op te zoeken want er zijn ook gezellige kroegjes waar je rustig je biertje of wat anders kunt drinken. En wat de prijzen voor het eten en drinken betreft is er weinig verschil met andere plaatsen. Kortom,je maakt het zo duur als je zelf wil. Maar het is jammer dat door de jaren heen meer gasten uit Oost Europa en Nederland komen en hiermee ook de fatsoensgrenzen worden overschreden. Harry.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast242
    Gast242 10 maart 2013 · 15:11

    We komen hier al 20 jaar en zijn ook in andere plaatsen in Oostenrijk geweest,maar ik durf gerust te stellen dat Ischgl een van de betere skigebieden is. Wat apreski betreft,je hoeft de drukte niet op te zoeken want er zijn ook gezellige kroegjes waar je rustig je biertje of wat anders kunt drinken. En wat de prijzen voor het eten en drinken betreft is er weinig verschil met andere plaatsen. Kortom,je maakt het zo duur als je zelf wil.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast242
    Gast242 10 maart 2013 · 15:02

    We komen hier al 20 jaar en zijn ook in andere plaatsen in Oostenrijk geweest,maar ik durf gerust te stellen dat Ischgl een van de betere skigebieden is. Wat apreski betreft,je hoeft de drukte niet op te zoeken want er zijn ook gezellige kroegjes waar je rustig je biertje of wat anders kunt drinken. En wat de prijzen voor het eten en drinken betreft is er weinig verschil met andere plaatsen. Kortom,je maakt het zo duur als je zelf wil.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast895
    Gast895 25 februari 2013 · 12:38

    Ischgl is een prachtig gebied dat geschikt is voor zowel beginners als gevordenen. Na 4 jaar ben ik er nog steeds niet uitgekeken. De pistes blijven de hele dag in een goede conditie, wat niet gezegd kan worden van gebieden zoals Kichberg en Flachau, waar de pistes veranderen in een bultenmassa. In het hele gebied wordt perfect aangegeven waar een piste naartoe leidt. Bijna iedere berg kan genomen worden met diverse moeilijkheidsgraden. Zo loopt er langs elke piste vrijwel altijd een rode of een blauwe die onderaan op hetzelfde punt uitkomen. Behalve bij het opstappunt in het dorp Ischgl, hoef je nergens langer dan 3 minuten in de rij te staan voor de lift. Ischgl is een prima gebied. Ik zou er graag weer naartoe willen gaan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast211
    Gast211 24 februari 2013 · 10:58

    Ischgl: kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Dit jaar ga ik voor de vierde keer naar Ischgl. Toen ik vorig jaar Ischgl verliet keek ik al uit naar het moment ik er weer terug zou komen. Ischgl is een fantastisch skigebiet wat alles te bieden heeft wat je je maar kunt wensen: Veel en veel variatie in pistes (lang, kort, makkelijk, moeilijk, etc.), prima sfeer en de beste apres ski ter wereld. Het enige nadeel is dat de authenticiteit heeft moeten inboeten. Toen ik hier een paar jaar geleden voor het eerst kwam kon je nog bij een 'familiehutje' op de berg, echte Oostenrijkse/Zwitserse gerechten krijgen voor mooie prijzen. Dat is er helaas niet meer bij. De meeste restaurants op de berg hebben het fasfood principe overgenomen. Wat niet wegneemt dat je er prima kunt eten. Het skigebied zelf zou ik niet aanraden voor de beginners. Er zijn makkelijke pistes, maar deze zijn er zeer beperkt, waardoor je al snel vaak dezelfde afdaling zult moeten nemen. Voor de gevorderde en ervaren skier is het een waar paradijs. Voldoende pistes met een hoop uitdaging. Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden om te toeren. Maar dan het allerbeste aan dit gebied: De Apres Ski! Ischgl heeft echt alles voor de ultieme apres ski ervaring: Paznauner Taja, Schatzi, Romantica, Trofana Alm, Pacha, Kuhstall, Fire & Ice, Nikis Stadl met daarnaast nog ontelbare andere barretjes, wijnhuisjes etc. Hier moeten echter wel twee kleine kantekeningen bij geplaatst worden: De beste apres-tent staat helaas niet in Ischgl (zelf vind ik de Goasstall in Hinterglemm beter, maar ook de Mooserwirt in St. Anton is wss beter dan één van de tenten in Ischgl). Daarmee is meteen ook aangegeven waarom de apres ski in Ischgl beter is: De varieteit aan locaties is vele malen groter, terwijl die met name in St. Anton toch zeer beperkt zijn. Ook kunnen sommige van de apres ski locaties in Ischgl soms tegenvallen. Zo kan het bij de Paznauner Taja he-le-maal los gaan, terwijl een dag later het één saaie duffe bedoeling is. Neemt niet weg dat je enkele minuten later wel op een plek kunt zijn, waar het dak eraf gaat! ? En omdat het zo'n toplocatie is, is het ook bovengemiddeld druk. En dan de prijs: Ja, het is (iets) duurder dan een gemiddelde wintersportvakantie, maar daar krijg je dan ook zeker wat voor terug. Zie het als een auto: Je rijdt ook geen Mercedes voor de kosten van een Daihatsu. Iets duurder dan gemiddeld, Goede skimogelijkheden, De beste Apres-Ski ter wereld, En daardoor ook drukker dan gemiddeld.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jay
    Jay 27 november 2012 · 09:10

    Eén van de beste gebieden van Oostenrijk! Zeer moderne liften en daarvan vooral zetelliften - voor een skiër toch het fijnst. Het gebied is hoog (ook weer voor Oostenrijkste begrippen) en kent lange en gevarieerde afdalingen. Je moet er niet komen voor de authentieke Oostenrijkse sfeer, want het bruist inderdaad nogal door de levendige apres-ski. Bizar is bijvoorbeeld het gedreun van de Paznauner Taya als je in de lift geniet van het prachtige uitzicht. Daarom zou ik niet snel met mijn gezin heengaan, maar met vrienden is het één groot feest. Het prijsniveau vind ik niet eens zo gek. Koffie of lunch op de piste is zelfs erg betaalbaar. De liftpas is gelijk aan andere (vergelijkbare) gebieden en een biertje in de apres ski bar kost ook niet meer dan ergens anders. Ook van Russen heb ik niet veel last, maar dat hangt waarschijnlijk af van de periode.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast915
    Gast915 11 november 2012 · 12:18

    Tja, je kunt er heerlijk skien, maar daarmee heb je het gezegd. Ik ben er een paar jaar geweest omdat m'n zoon er werkte. Het is duur en kitcherig. Het stikt er van de Russen die zich behoorlijk opvallend en storend in hun gedrag. Als het niet meer nodig is kom ik er noooooit meer.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 20 februari 2012 · 17:08

    Gaan nu al 5 jaar naar Ischgl. Dit jaar zelfs 2 keer ? Ik heb nog nooit zo'n prachtig skigebeid gezien en zeker de apres-ski is er super. dat het iets duurder is dan andere gebieden is te begrijpen. Als je ziet wat er elk jaar wordt geïnvesteerd aan liften en vernieuwingen in het dorp. Ischgl du mein traum...

  • Leen
    Leen 17 februari 2012 · 17:35

    Afgelopen 2 seizoen naar Ishgl geweest met z'n vijven. Geweldig sfeervol plaatsje. Nogal mondain, wat best leuk is. Leuke hoofdstaat met restaurants, hotels en barretjes. Heel leuk om te zien en gezien te worden als je daar van houdt. Geweldige brede pistes en een absolute aanrader is de afdaling naar het Zwitserse Samnaun, wat tevens een prachtig (tax-free)dorp is. Voor degenen die nog gaan: heel veel plezier !! Wij hebben ons uitstekend vermaakt en komen zeker nog eens terug, maar dit seizoen(2012) maar eens Saalbach proberen.

  • Muntendam
    Muntendam 11 maart 2011 · 17:14

    Wij zijn afgelopen voorjaarsvakantie naar Ischgl geweest, we zijn er met 20 personen geweest van beginnende skiers tot zeer ervaren...en we hebben ons allemaal enorm vermaakt! mooie pistes en natuurlijk de mooiste apres ski! Ischgl krijgt van ons een dikke 10

  • Wim
    Wim 26 februari 2011 · 12:07

    Wij gaan al sinds 2005 elke paasvakantie naar Ischgl en pikken regelmatig de seizoensafsluiter mee. Ischgl bruist! Dat is het minste dat je kan zeggen. Zelf ben ik geen nachtbraker maar hij/zij die dit wel is, komt zeker en vast aan zijn/haar trekken. Bovendien is de SILVRETTA-arena een prachtig gebied. De twee dalafdalingen vanaf de Palinkopf en Alp Trida richting Samnaum zijn een aanrader, net zoals de Eleven die vanaf de Greispitze slingert richting Ischgl. Wat je wel merkt, is dat kapitaalkrachtige Russen massaal Ischgl bezoeken en het steeds minder nauw nemen met 'orde en gezelligheid'. Vorig jaar situaties gezien tijdens het afsluitende weekend die eerder passen in bacchanalen uit de Romeinse tijd.

  • Ab
    Ab 11 december 2010 · 23:18

    Erg fraai gebied met alles wat je als skiër wilt. Prachtige lange afdalingen op goed onderhouden pistes. Eten op de piste is prima en ook richting Samnaun zijn hele fraaie restaurants. Voor mij staat dit gebied in de top 3, naast Breckenridge en Zermatt.

  • Anoniem
    Anoniem 1 juli 2010 · 14:29

    Mijn ervaring is dat werkelijk iedereen aan zijn trekken komt in dit gebied. Kijkend naar het aantal km piste lijkt het misschien niet heel groot, maar de gevordere ski?snowboarder zal zich zeker nooit vervelen. Wil je een knus restaurant of ga je juist voor feest: het kan allemaal. Liften zijn goed geregeld en alle overige voorzieningen ook. Prijzen zijn mij alles meegevallen alleen de skipas is een paar tientjes duurder dan gemiddeld. En inderdaad, het chique volk loopt er ook tussen. Echter voelt dit nooit ongemakkelijk en juist deze diversiteit aan mensen maakt het erg leuk. Mocht Ischgl te duur zijn kijk dan in Kappl. Er rijdt de hele dag gratis een bus heen en weer en het is echt maar een paar minuten. Enige minpunt van dit gebied wat mij betreft: er is een Burger King... Dus ga hier heen als je zeker wilt zijn dat het goed zit! Ik kom hier altijd graag terug.

  • dave
    dave 4 maart 2010 · 20:05

    ischgl heeft een prima skigebied goede eethutten boven hoewel ik deze aan de kant van samnaun wel iets beter vind maar niet gezelliger vindt. mooie brede pistes vooral aan de zwitserse kant !!!!! daar blijft de dal afdaling door de hogere liging van het dorp ook later in het seizoen prima te doen. verder is dit gewoon een top gebied vooral voor de gevorderde skieer.

  • Nico Schuurbiers
    Nico Schuurbiers 23 februari 2010 · 17:33

    Vorige week voor het eerst naar Ischgl geweest met 5 vrienden. Had veel positieve verhalen gehoord en wilde het zelf eens meemaken. Men had mij niets teveel gezegd. Ischgl bruist en is echt een fantastisch oord. De skipistes zijn prima voor zeer gevorderde skiers zoals wij zijn en de apres ski is uitstekend. Ischgl is een vrij mooi dorp maar het is niet zo mondain als veel Zwitserse plaatsen zoals Davos, Verbier, Saas Fee en St. Moritz. Het is echt een aanrader zeker voor groepen. Mijns inziens is het met kinderen een iets minder geschikte plaats. Ischgl draait toch wel om de gezelligheid en de apres ski. Er zijn veel goede luxe hotels. Wij zaten zelf in een appartement waar ik niet weg van was (Tanzler). Aanrader: ga ik een goed halfpension hotel zitten (meeste zijn 4 sterren) aan de Dorfstrasse en je hebt de tijd van je leven.

  • Jaco
    Jaco 19 januari 2010 · 16:59

    Meestal lees je niks dan lof over Ischgl. Dat vind ik niet terecht. Goed, het skigebied is naar Oostenrijkse normen echt wel zeer geslaagd en sneeuwzeker door de ligging. Skigebieden, zoals Espace Killy en les 3 Vall? in Frankrijk zijn echter nog mooier en uitgestrekter. Maar daar ga je natuurlijk niet voor die Oostenrijkse gezelligheid. Naar Ischgl ga je wel voor die "gemutlichkeit", maar ... eerlijk gezegd heb ik die daar niet gevonden. Veel te veel opeengeperste 'barbiepoppen'-hotels met bijhorende Ken en Barbies. Neen dit is niet wat je verwacht van Oostenrijk. De apr?ski dan: nergens kan je gezellig lang, in ? of andere tent of stube langs de piste apr?ski? Om 16 u moet iedereen naar beneden ..., willen of niet. Eens beneden, lijkt het dan weer alsof niemand is gaan ski? Enkel nog opgedirkte Barbie en Kens te zien. Ik vond de apr?ski-beleving in Ischgl niet echt fantastich. Of heb ik iets gemist? Er zijn heel wat leukere plaatsen in Oostenrijk.

  • Catherina
    Catherina 26 december 2009 · 13:11

    Erg leuk skigebied, ook voor de beginner zijn er prima afdalingen, de dalafdalingen zijn erg leuk om te doen en zeker niet moeilijk (er zijn skipaden om de lastige pistes heen, dus voor iedereen goed te doen, route 1). Je kan elke dag weer een andere route skien. De prijzen van het eten zijn aan de kant van oostenrijk helemaal niet duur. Ook voor gezinnen een leuk skigebied (kerst 2009)

  • michel
    michel 25 augustus 2009 · 11:01

    super apre ski zoals het hoort piste erg goed lekker uitgebreid je kan alle kanten op als de zon schijnt en de sneeuw is goed kan je naar mij idee niet beter zitten

  • Andre
    Andre 1 februari 2009 · 15:46

    Net terug. Leuk gebied maar apres ski viel tegen, is alleen op Duitstaligen gericht. Pistes onderhoud is matig en weinig lange afdalingen. Off piste is er genoeg te genieten! Prijs van een skipas of biertje is niet gekker dan in andere gebieden.

>