Reviews Kaltenbach

59% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 7.7 op basis van 3704 beoordelingen.

Sterke punten: Goede locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Niet echt sfeervol.

Wat vind jij van Kaltenbach?

Reviews van gebruikers

Gast154
9 januari 2020 · 18:36

Mooi ruim gebied!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast167
7 januari 2018 · 11:06

Dit jaar voor het eerst in kaltenbach en uderns geweest. We verbleven in een volpension hotel in uderns op 6 minuten rijden van de dubbele skilift in kaltenbach, met de skibus deden we er overigens 10 minuten over en stapten we voor het hotel uit.
Uderns als dorpje is authentiek maar er valt weinig te beleven. We waren met 2 gezinnen en vier kinderen in de leeftijd van 4-11 en daardoor niet echt op zoek naar veel dorpvertier (hotel gaf voldoende mogelijkheden voor de kids om te spelen). De locatie voldeed dus aan onze wensen.
We kozen ervoor om dagelijks met de auto naar kaltenbach te rijden en te parkeren op het uitgebreide terrein (incl grote parkeergarage). Bij kaltenbach was het redelijk druk bij de 2 liften in het dal en ook bij de liften die veel gebruikt werden door de skiklassen van skischool optimal.
De pistes waren goed onderhouden en fijn om te nemen, alleen de dalafdaling naar kaltenbach was zeer ijzig.
De z afdaling loopt als een verbindend pad over een aantal pistes en dat is handig met name omdat we de kinderen van skiles (hochzillertal school van stefan eberharter) en creche moesten halen bij de skiliften op het plateau.
Lunchen is goed mogelijk en goed betaalbaar, blijf echter wel weg bij de ‘vreetschuur’ bij het centrale punt bij de liften op het plateau.

Al met al een fijne vakantie gehad en een grote kans dat we hier nog wel eens terugkeren zolang de kinderen klein zijn

meer dan 10 jaar ervaring
Skiarena
17 december 2017 · 19:30

Goed en mooi gebied. Ik kom hier graag. De piste kwaliteit is zeer goed maar op het eind van de dag wel buckels. Die buckels zie je het meest op de afdaling rode 5 en rode 3 aansluitend op de dal afdaling, oftewel de rode 1: Stefan eberharter goldpiste. Mijn 2 favorite pistes zijn dan ook de Stefan Eberharter en de dal afdaling. De Stefan eberharter is de steilste van kaltenbach en is vernoemd naar een wedstrijd skiër. Wat deze afdaling zo mooi maakt is de steilheid en de vele mogelijkheden voor offpiste in dit gedeelte. Veel poeder en mooiemspring plekken, prachtig! Aan deze piste ligt gelijk ook mijn favorrite restaurant. Namelijk: de kaktenbacher skihutte. Je kan hier heerlijk eten voor een normale prijs en het is op een prachtige plek. De gezelligheid straalt er vanaf en kan ook buiten zitten. Aan het eind van de dag kun je lekker appreskien in postalm aan de dal afdaling. Je hebt ook nog veel meer mogelijkheden. Bij het liftstation en op de berg. Je kan ik kaltenbach 2 tot 3 keer per week nachtskien wat een gafe ervaring is. Het is niet druk en de pistes zijn geprepareerd en goed verlicht. Knallen betekend dat dus!

Ik verblijf vaak in hotel seetal (4sterren) een echte aanrader! Dit hotel ligt 50m van de dal afdaling en is daarom ook erg duur. Een klein minpunt. Je kunt s’ochtends zo de piste oplopen en 300m skiën naar de gondel. Als je om 4 uur je ski’s hebt weg gehangen in het skiraum in de kelder loop je omhoog om lekker gebak, lasagne, pizza, soup etc. Te halen en in de gezellige bar te gaan zitten. Daarna kun je na zon prachtige dag skiën lekker even uitweken in het verwarmde zwembad even uit te weken. dat zwembad ook de mogelijkheid heeft om naarbuiten te zwemmen waar je verwarmt in de bubbels tegen de prachtige bergen op te kijken waar je in de verte de lichtjes van de Bully’s kunt zien op de bergen.

Wil je nou meer weten? Abonneer dan op ons YouTube kanaal! Skiarena,


Kaltenbacher skihütte


Verbinding hochfügen


Wedelhütte op verbinding met hochfügen


Kristalhütte Kaltenbach. Met panorama view

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast257
12 december 2017 · 20:44

Voordeel van het Zillertal is dat er veel mogelijkheden zijn in het dal voor alle niveau’s van skiërs en zowel gezinnen als avonturiers. Het is een gebied dat bekend staat om de gemoedelijkheid, gezelligheid en variatie. Kaltenbach heeft als voordeel dat het redelijk centraal ligt in het dal en dat een uitstapje naar Mayerhofen, Zillertal Arena en zelfs de gletscher in Tux tot de mogelijkheden behoord. Wij hebben op vele plekken geskied, maar komen iedere keer weer terug in het Zillertal!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast418
21 oktober 2016 · 17:05

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
koenlam1
31 maart 2016 · 11:31

je kunt hier zalig en goed eten. verschillende soorten eet tentjes. mijn favoriet is echte de kaltenbach skihutte waar je heel voordelig kunt eten in vergelijking tot de andere skihutten. wel handig om te weten voor de rest. verder is de sfeer hier heel gezellig en typisch oosterijks. wat betreft de apresskie was er ook veel te doen. zo waren in de gebieden gerlos en mayrhofen (dichtbij) een groot feest met dj o.a feest dj ruud. in kaltenbach zelf kon je heel gezellig naar de postalm voor een lekkere borrel waar de sfeer uitstekend was.

6 tot 10 jaar ervaring
Gast832
24 oktober 2015 · 10:33

Heel uitgestrekt en geen lange wachtrijen. De oversteek naar Hochfugen is zeker de moeite waard om te doen!!

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast763
11 februari 2015 · 09:26

Heel mooi skigebied met veel leuke rode pistes. Door goede verbinding met Hoch Fügen is het een gebied met veel uitdagingen zoals de slalom waarbij tijd en video worden opgenomen. Er zijn sleepliften, maar die kun je makkelijk vermijden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Pim8
30 november 2014 · 15:42

Komende kerst de vierde keer dat ik weer naar Kaltenbach ga en daarmee kan ik direct een brug slaan met de “drukte”. Tijdens de kerstperiode, en vooral na de kerst (dit jaar dus vanaf 27 december) is het erg druk maar niet té druk doordat het skigebied een enorme liftcapaciteit heeft en er voldoende brede pistes zijn.
De beginners piste (aangeduid met een T uit mijn hoofd) is wel altijd enorm druk en die kan je dan ook beter vermijden na 12 uur (kanonnen veld).
Er zijn voldoende rode pistes en hier en daar een aantal zwarte pistes. Als je de kant van Kaltenbach een beetje moe bent kun je de oversteek maken naar Hochfügen.
De dalafdaling is een leuke afdaling maar rond de klok van 3 - 4 uur ook redelijk druk en ijzig. Je kan deze best een keer 's morgens maken, dan is hij ideaal!
Restaurantjes zijn er boven op de berg en onder in het dorp voldoende te vinden. Ga zeker eens naar de Kristalhutte (op de berg) en S’kafeedl (in Ried im Zillertal) voor een lekker lunch en diner.
Voor de Après Ski hoef je niet naar Kaltenbach te komen. Alleen onderaan in het dal, bij de lift, is de Postalm en een 2 - 3 tal kleinere gelegenheden te vinden. Postalm wel altijd heel gezellig en niet te druk.

Kortom, naar Kaltenbach ga je vooral om te skiën op de zeer mooie pistes. Een hapje en drankje doe je op de berg of après ski bij de Postalm. Lekker uit eten het 's avonds kan je doen in het dorp zelf of in de omliggende dorpen. Ik raad het in ieder geval zeker aan!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast631
22 februari 2014 · 12:57

Leuk gebied, weinig vlakke stukken. Drukke beginners piste (5).
Voldoende offpiste mogelijkheden voor de liefhebbers (vooral bij hochfugen).

@gast 189:
Firnhütte, Kaltenbacherskihütte en Marendalm zijn goed te voet te bereiken. Kaltenbacherskihütte en marendalm zijn wel een stukje verder lopen dan de firnhütte. Stoeltjesliften kun je niet in zonder ski/snowboards dus dat is geen optie. Bij hochfugen kun je ook bij de 8er alm komen. Hiervoor moet je met de cabinelift. (Met de bus naar hochfugen).

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast189
20 februari 2014 · 18:26

Even een vraagje als niet skiër :zijn de restaurantjes op de piste ook goed te bereiken zonder ski,s ? En kan je zonder ski,s onder ook in de stoeltjes lift? Ik hoop op reactie.

Met familie1 tot 4 jaar ervaring
Gast189
20 februari 2014 · 18:26

Even een vraagje als niet skiër :zijn de restaurantjes op de piste ook goed te bereiken zonder ski,s ? En kan je zonder ski,s onder ook in de stoeltjes lift? Ik hoop op reactie.

Met familie1 tot 4 jaar ervaring
Gast644
4 januari 2013 · 14:33

De pistes bij Kaltenbach zijn prima! voor ieder wat wils. Met name voor gezinnen. Het enige nadeel is het groot aantal sleepliften. Verder alles goed voorzien. De Oostenrijkers snappen dat gastvrijheid een vak is, en zij begrijpen dit. Daar kunnen wij als Nederlanders nog wat van leren.

Skischool Hoog Zillertall is een aanrader. Persoonlijk, kleinschalig en deskundig. Onze drie kinderen hadden in 1 dag meer geleerd dan 3 dagen bij de Hippach Skischool.

Volgend jaar weer!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast600
28 december 2012 · 10:39

Ik vind kaltenbach echt super! Ik ski nu pas 2 jaar en ga in januari voor de 3e keer. Al ben je een expert of beginner je hebt voor iedereen super pistes. Veel rood, mooie zwarte pistes. Het is ook erg groot, dus met drukte merk je er alsnog niet veel van. Ik raad het jullie zeer aan!

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast751
25 november 2012 · 19:20

Na vele jaren Serfaus-Fiss-Ladis dit jaar weer terug in het Zillertal. Kaltenbach biedt een prima uitgangspositie voor allerlei toertochten in het Zillertal. Wat gelijk opvalt is dat we geen wachttijden bij de liften hebben gehad. Gebied is compact met leuke vooral rode afdalingen. Door de verbinding met Hochfugen is er voldoende uitdaging voor de ervaren skier. Aanrader dus. A.s. februari gaan we opnieuw naar het Zillertal. Met de Superskipas kun je overal in het Zillertal terecht en dat is fantastisch. Eens kijken hoe de omgeving van Zell am Ziller en Königsleiten eruit ziet. Ook al weer jaren gelden dat we er geweest zijn.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast597
16 oktober 2012 · 18:42

Mooie pistes allemaal aangelegd dat je uitkomt op een centraal punt de pistes zijn mooi breed goeie liften goede restaurants op de pistes en goede verbinding met joch fugen zodat je nog meer ski plezieren hebben.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Anton aus TIrool
30 augustus 2011 · 11:08

Kom hier al jaren hoelang weet ik niet eens meer ik vind het een mooi gebied voor ieders wat wils
Ben op de Hintertux Gerlos Fugen etc. geweest dus het is tevens een mooie uitval basis naar andere gebieden

Haiko
1 december 2010 · 18:11

Ik kom al ongeveer 20 jaar in Kaltenbach,
ben ook wel in andere gebieden geweest buiten het Zillertal maar nergens is de prijs kwaliteit zo hoog als in Hoch Zillertal.
Probeer maar eens ergens anders waar ze ook zo’n groot skigebied hebben(is nu al 171km)voor dit geld een week te gaan skieen.
Ik ga dit jaar dus ook weer en heb er al veel zin in.

Willem
4 maart 2010 · 08:47

We hebben meerdere piste genomen, via Kaltenbach naar HochF? was een leuke route. Kaltenbach was bij de gondels en liften megadruk, was een tegenvaller, de rest was rustiger. F? was super rustig maar is ook kleiner maar voor een dagje een goede piste. Zell am Ziller was heel mooi, hadden op ? na dag de hele week zon en dan is alles mooier. Nu niet iedereen daar naar toe anders wordt het de volgende jaren nog drukker!!!

anoniem
26 januari 2010 · 19:35

Mooi gebied, niet alles aan eengesloten maar met de superpas kun je wel het hele gebied pakken! Naar Gerlos geskied en een dagje naat de hintertuxer gletscher, heel indrukwekkend! Maar bij Kaltenbach is het ook prima, kids wilden het liefst hier skien! Kortom prima gebied, sneeuwzeker, wij gaan volgend jaar weer!

Ivo
26 oktober 2009 · 19:28

Erg mooi en modern skigebied met 155km aan pistes. Verbonden met hoog Fugen. Lange afdalingen, niet duur. Is nog niet erg bekend, maar is zeker een aanrader. Apres ski in Postalm is prima.

Ester Gebuis
23 maart 2009 · 20:41

Kaltenbach heeft mij positief verrast! Het is een prachtig skigebied met veel keuze aan pistes en routes. Ook de liften, gondels en pistes zijn goed onderhouden en modern. En de verwarmde stoeltjeslift is heerlijk! Ik heb al veel grote skigebieden bezocht in Oostenrijk, maar dit is echt super! Het dorp is erg klein en de apres ski is niet in overvloed zoals bijv in Gerlos, maar er zijn een paar hele leuke kroegen, vooral de Postalm onderaan de piste, supergezellig!! Voor de echte skier zeker een aanrader!

Ester Gebuis23 maart 2009 · 20:41

Gasthof Brucke
Wij verbleven in het 6 persoons appartement en we hebben het prima gehad! Het is wel eenvoudig en wat oubollig, maar wel schoon en netjes. De slaapkamers zijn ruim, maar de indeling van het appartement is niet zo logisch, er is een slaapkamer die uitkomt in de tweede slaapkamer. De badkamer heeft twee deuren, waarbij er 1 niet op slot kan en de deur veel glas heeft, niet erg handig. Maar voor alles is een oplossing, dus een handdoek tussen de deur voor het glas en de ene deur geblokkeerd, dus zo bleef er 1 deur over. Maar wij wisten dat het eenvoudig zou zijn en wij vonden prijs en kwaliteit prima in verhouding. Verder kun je ontzettend goed eten in het hotel, voor weinig geld erg goed en lekker eten! Ze hebben de beste en grootste schnitzels van het dorp! De eigenaren zijn erg aardig en behulpzaam! Zij hebben ook hotelkamers en die zijn grotendeels al gerenoveerd en zien er goed uit! De ligging is geweldig, op 50 meter van het treinstation, op 150 meter van 2 supermarkten en op 200 meter van de skipisten. Best een aanrader!

Johnny H14 maart 2009 · 14:36

Een heerlijk groot ski gebied waar volop gelegenheid is om relatief veilig off-piste te boarden/ski? Wel een koud windje als de zon weg was. Ik adviseer een helm, minder last van de kou tegen je voorhoofd want die snijd door je muts heen! Na S?n het beste ski gebied waar ik geweest ben in Tirol.

Johnny
14 maart 2009 · 14:29

Waar ik heb gegeten was prima alleen de grote vreetschuur (zoals wij die noemden) naast de liften boven op de berg was matig tot slecht. Lopende band maaltijden.

Johnny
14 maart 2009 · 14:29

Apres-ski vond ik geweldig gezellig. Het zal er natuurlijk aan liggen met wie je er bent. 's Middags rond een uurtje of 3 wordt het gezellig in de PostAlm. De beste Apres-ski hut daar, er is iedere dag wel iets te doen zoals live music. Verder is het nachtleven matig. Als je van veel en heel lang stappen houdt dan moet je niet naar Kaltenbach. Moet ik zeggen dat als je wilt door trekken tot in de late uurtjes dat altijd kan in de PostAlm. Ligt wel aan welke dag het is of het druk is of niet.

Snippert
30 december 2008 · 00:27

Ben voor 24 jaar terug voor het eerst in kaltenbach geweest, en ben er nu zo’n 18 keer geweest. PRIMA!!! Voor de pure wintersporter is er volop keuze, helemaal nu Hochf? er bij is gevoegd. Apr?ski is er niet in overvloed, maar genoeg om een positieve gezellige en ontladen sfeer te cre?n. Dus absoluut een aanrader, en ik zal er de komende jaren zeker niet weg te slaan zijn. Ben blij dat Kaltenbach niet overloopt van de commercie zoals andere bekende wintersport gebieden. In Kaltenbach staat een echte wintersport op nummer 1, niet de rompslomp er omheen. En dit is de mening van een ervaren wintersporten die al meerdere gebieden in het mooie Tirol heeft bezocht.

Roald
17 september 2008 · 14:34

Kaltenback doet zijn naam eer aan. Het is er vooral KALT. Vooral wanneer de zon achter de berg verdwenen is. Kaltenback bevindt zich aan de oostkant van de berg, dus staat hier de zon 's ochtends op. In de middag is de zon weg en koelt het hard af. Voor kleine kinderen niet fijn. De pistes zijn heel mooi. De afgelopen jaren is hier veel aan gedaan. Pistes zijn breder gemaakt, en zijn pistes bijgekomen, en de grootste verbetering is natuurlijk de verbinding met Hochfugen. Onlangs is er een gondel bijgekomen, dus: geen wachttijden. Tot slot, probeer vooral aan het eind van de dag de dalafdaling. Dit bespaart u wachtrijen voor de gondel naar beneden, en een voldaan gevoel als u beneden aankomt. Kleine tip: ga OF voor de drukte al naar beneden (3 uur, half 4), OF erna (half 5).

Vandenbussche olivier
15 januari 2008 · 20:45

We gaan er al vele jaren, Kaltenbach werd verbonden met Hochf? en zo is het skigebied groot genoeg. Restaurants zijn er voldoende een aanrader us de Christalh? waar je in een tredy sfeer heerlijk kan lunchen.Voor ons blijft het de perfecte melange van gezelligheid met skigenot.

cor
30 december 2007 · 15:17

Prima skigebied. Gaan er voor de tweede keer heen. Vele verschillende afdalingen. Zelfs een tot in het dal. Veel sneeuwkans door de sneeuwkanonnen. Sfeer in het dorp zelf minimaal. Fugen daar in tegen veel sfeervoller. Jammer genoeg is dit skigebied beperkt. drie eetgelegenheden op de piste (de echte vreetschuur). Dit is jammer.