Reviews Königsleiten

70% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8 op basis van 3727 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, enorm sfeervol, super kindvriendelijk en geweldige locatie in het skigebied.

Wat vind jij van Königsleiten?

Reviews van gebruikers

Gast256
5 maart 2020 · 23:25

Heerlijk dorp. Gezellig, ski in en ski out

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast249
20 februari 2020 · 12:56

Toplocatie om heerlijk met vrienden naar toe te gaan!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast917
28 september 2019 · 13:00

Gezellig dorp, mooi skigebied

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast028
23 maart 2019 · 16:40

Je kan alle kanten op. Perfect voor gezinnen.

Met familieSkiër
Gast256
2 oktober 2018 · 06:43

Geweldig skigebied, goede accommodaties en goed geprepareerde pistes. Skiën naar Krimml, naar Gerlos:: perfect! De skiverbinding met Zell kan beter, dat is een saaie tocht met te veel liften.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast724
21 januari 2018 · 09:11

Top gebied voor ervaren skiërs, heerlijke afwisseling van pistes. Vergeet de dalafdaling naar Gerlos niet, een mooie blauwe piste met fijn restaurantje onderweg. De doorsteek naar Zell is een mooie tocht, alleen met veel wind wel koud door de open liftjes die soms wat traag gaan en je daardoor verplichten te genieten van het uitzicht.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Henrike
30 november 2017 · 14:40

Ontzettend fijn dorp waar onze zoon heeft leren skieen bij de skischool van Unterwurzacher.
Drie jaartjes les en met zes jaar pakt hij alle rood en heel soms zwart mee.

Apres ski is beperkter, maar voor ons hartstikke goed.
Feestvierder zoeken het beter in Gerlos.
Bij de kleine spar zijn alle dagelijkse boodschappen te halen.
Heb je echt bijzondere dingen nodig, dan kan je die beter van tevoren meenemen.

Mooie uitgebreid netwerk van pistes, sneeuwzeker en een aantal prima plekken op de berg om wat te eten.
Diverse mooie wandelingen zijn er vanuit het dorp te maken.

Bijzonder kindvriendelijke omgeving.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast259
22 februari 2017 · 22:23

Zeer mooi skigebied. Veel liften en goede verbindingen. Het skigebied is lekker ruim, je kunt helemaal naar Zell skien. Zeer sneeuwzeker en goede pistes. Wat erg tegen viel was skischool Köningsleiten Obermoser. Lessen van 4 jarige kind gingen aanvankelijk goed, maar toen hij halverwege de week “niet mee kon komen” is hij uit de les gegooid. Verhaal halen bij skischool krijg je nul op rekest. Wel betalen, niet zeuren. Erg jammer, en kind teleurgesteld…
Kortom, skigebied: super
skischool Köningsleiten Obermoser: slecht en onproffesioneel

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast259
22 februari 2017 · 21:20

Zeer goede wintersportdorp voor familie met kleine kinderen. Leuke speelweide. Goede restaurants, klantvriendelijk personeel. Skiles voor kleine kinderen van 3-6 wil ik afraden bij skischool Koningsleiten Obermoser. Er is 1 skilereraar die totaal niet communicatief vaardig is met kinderen. Erg jammer, want je wordt ook niet gehoord door collega’s van de skischool als er problemen zijn, zolang je maar eerst betaald.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Sidinic
5 februari 2017 · 22:07

Zalig dorp/skigebied met veel voordelen. Fijne pistes die genoeg uitdaging bieden aan de gemiddelde tot gevorderde wintersporter. Ook zijn de dalafdaling lekker lang, en zijn er voor ons snowboarders geen plateaus te vinden. Ook een mooie ligging om naar Krimml of Gerlos te gaan.

Apres ski is niet wow, maar zeker te smaken. Een groot nadeel vonden wij dat er maar 1 supermarkt was, namelijk de Spar. Op zich maar 100m verwijderd van ons, maar door het hoogteverschil was dit een enorme beklimming elke dag. Ook nergens geen bakker te vinden, heel raar… Let dus zeker op de positie van je appartement in het dorp!

Zou zeker het gebied aanraden. Vooral de pistes 51,52,53 en de 39 vonden wij super hier!

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast909
9 januari 2017 · 20:16

Top gebied en heerlijk skiën, zeker niet alleen voor gevorderden. Zeker met grote groepen (8+) is er een mooi huis te vinden voor niet teveel geld en in maart of januari is het zeker druk.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
JurjenBoardShortz.nl
28 maart 2016 · 10:12

Je zit hier perfect. Koningsleiten zelf ligt natuurlijk al lekker hoog, zodat je direct in de sneeuw zit. Maar de Dorfbahn brengt je ook gelijk helemaal hoog in het gebied. Vervolgens kan je vrij snel richting Gerlos of gewoon een lange afdaling terug naar beneden maken.

De restaurantjes zijn vrij groot en dus weinig intiem. En er zijn heel veel Nederlanders. Tijdens de Krokus zelfs maar 2 of 3 keer Duits gehoord in een week tijd. Maakt de communicatie wel makkelijk.

Wat voor de skiles voor kinderen super relaxed is, is het feit dat er volop Nederlandse leraren/ leraressen zijn. Ook de kinderpistes zijn precies goed. Voor de diehard skiers en snowboarders zijn er wat funparken, maar die zijn minder dan in gebieden als bv Ischgl of Avoriaz.

Qua offpiste is er best wel wat te vinden. Het is geen freeride paradijs, maar omdat het een familiegebied is, gaan relatief weinig mensen offpiste, waardoor je vrij lang onverspoord terrein hebt. Check wel ALTIJD het lawinebericht en rijd veilig (zorg dat je kennis hebt).

Meer info : http://www.boardshortz.nl/koningsleiten-review/

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
LisaB
22 maart 2016 · 21:55

Königsleiten zelf is een sfeervol dorp met nog veel houten bouw en appartementen en chaletjes. Het is op de berg gebouwd. Dit betekent ook dat je een beetje moet opletten waar je accommodatie zich bevindt, deze kan zich zeer ideaal vlakbij de Dorfbahn bevinden maar ook enkele tredes lager…
Königsleiten heeft zelf niet veel après-ski, daarvoor moet je in Gerlos zijn. Wel staat er naast de Dorfbahn de Hannes Alm, zeer goede après-ski bar met terras voor de middag en vroege avond. Hier treft iedereen elkaar en is het gezellig druk. Later in de avond heb je de K1 (boven Hannes Alm) en King’s Bar bij het busstation wat meer naar beneden. Ik heb me hier zeker kunnen vermaken en had zelf dus niet meer après-ski nodig.

Qua skigebied is dit gebied erg uitgestrekt, in een vakantie ben je er nog niet op uitgekeken.
Vanuit Königsleiten kom je via de Dorfbahn in het skigebied rondom de Königsleitenspitze. Dit gebied ligt vrij hoog en is sneeuwzeker. De meeste pistes zijn er rood, met goed zicht zijn de meeste echter goed te skiën. Bijvoorbeeld de zo genoemde ‘autobaan’ nr. 39/38, heerlijk lang en breed naar beneden. Vanuit dit gebied is een rode en blauwe dalafdaling naar Königsleiten mogelijk en er is een verbinding naar Gerlos en richting de Gerlosplatte.

De Gerlosplatte zegt het al: dit betreft een plateau met enkele liften naast elkaar. Hier vindt je afdalingen die over het algemeen wat geleidelijker gaan, ideaal dus ook voor beginners. Het voordeel is ook dat de zon zo op deze berg staat dat ook bij hoge temperaturen de pistes er over het algemeen goed bij blijven liggen in de namiddag.
Via de autobaan vind je de verbinding met het skigebied van Gerlos. Hier is de dalafdaling 31 een echte aanrader, dit is een echte piste en geen glijpad tot in het dal. Het laagst gelegen deel kan echter bij hogere temperaturen aan het eind van de dag wat minder van kwaliteit zijn. De terugweg naar Königsleiten heeft als nadeel dat je enkel een zwarte piste kunt nemen óf je neemt de stoeltjeslift Krummbach-X-press terug. Vanuit dit gebied kun je middels o.a. de lange Krimml-X-Press richting het skigebied van Zell im Zillertal. De tocht van Königsleiten tot aan Zell heeft ons ongeveer 1,5 uur gekost inclusief pauzes. Dit betekent zorgen dat je op tijd aan de terugweg begint! (al is er ook altijd de skibus nog).
In Zell veel rode pistes, niet al te lange pistes. De dalafvaarten 18 en 11 zijn zeker leuk om te doen.

Over het algemeen zijn de liften modern, al hadden sommige lange stoeltjesliften wel een kap mogen hebben voor slechter weer. Er zijn veel gondelliften en eigenlijk hoef je nooit een ankerlift te pakken om verder te komen.
Er zijn voldoende restaurantmogelijkheden, aanraders zijn Rössl Alm in Gerlos, de Schnitzelhütte in Zell im Zillertal en Larmach-Alm in Königsleiten (ook wel de kippetjesbar genoemd, hier verkopen ze heerlijke gegrilde kip e.d.). De Panorama Bar in Königsleiten bied de mogelijkheid tot après-ski op de berg om vervolgens over een geprepareerde piste terug te skiën. Wel even opletten hoe je er komt: via een glijpad vanaf de Mitterleger lift.

Wij als gemiddelde-gevorderde skiërs/boarders hebben ons hier prima vermaakt, ook de beginners kunnen hier hun weg vinden, al is het voor hen lastiger om zich net als wij door het hele gebied te verplaatsen.
Zeker een aanrader voor degene die graag km’s maken. Met de juiste skipas kom je naast deze gebieden namelijk ook nog in Mayrhofen, Tuxer Tal en Hintertuxer Gletscher en Hochfügen.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast699
11 januari 2016 · 21:49

Leuk afwisselend gebied, heerlijke blauwe pistes richting krimml. Al met al een favoriet waar wij nu al voor de 2e x naar toe gaan.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
EG80
23 november 2015 · 18:41

Sfeervol dorp. Leuke apres-ski bij Hannes Ski Alm. Makkelijke en uitdagende pistes, met mogelijkheid to tochten.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast267
6 februari 2015 · 11:34

Minder geschikt voor zeer goede skiers, maar met gezin en kinderen zeer mooi overzichtelijk gebied. De bergpas kan met de auto bij sneeuw lastig zijn.

Met familiemeer dan 10 jaar ervaring
Gast874
24 maart 2014 · 10:13

We verbleven een week in Konigsleiten (14-21 maart) en hebben ons goed geamuseerd. Even wat info…

Wat het skigebied betreft heb je te maken met een uitgestrekt gebied. Zell am Ziller heeft een heel leuk skigebiedje met halflange rode pistes (en leuke dalafvaarten 18 en 11) maar je dient een gondel te gebruiken om in het gebied te geraken. Via heel wat liftjes en smalle afdalingen geraak je vervolgens in Gerlos waar zowat alles blauw ziet. Vervolgens heb je de keuze tussen een zwarte piste of de gondel om naar Konigsleiten te geraken. Hier bevinden zich rode pisten die bij goed weer zeer goed te doen zijn maar bij slechte condities uitdagend zijn. Tot slot is Konigsleiten goed verbonden met Krimml (Gerlosplatse) waar zich toffe kortere rode pisten liggen. Deze blijven zelf bij +20°C in de namiddag goed liggen en zijn ook voor beginners perfecte oefenplaatsen.

Voor een goede skier kan (zoals bijna alle Oostenrijkse gebieden) een week kort aanvoelen in dit gebied. Zeker als 2 van de 4 zwarte pistes wegens te weinig sneeuw reeds afgesloten zijn en er eigenlijk maar een drietal lange rode pistes aanwezig zijn. Het is ook niet echt bevorderlijk dat de afstand Konigsleiten-Zell nogal lang is (wij zijn in 45’ teruggekomen, maar de meesten zullen er langer over doen).

Voor beginners is het wat opletten wanneer je in een periode zit met weinig sneeuw en hoge temperaturen. Tenzij je de liften neemt zit je eigenlijk wat opgesloten in een deelgebied omdat je vanuit Gerlos (bij een warme namiddag) een zware zwarte piste moet nemen en daarna om af te dalen een loodzware rode piste 1 dient te nemen met de nodige sneeuwhopen. Piste 2 was immers gedeeltelijk gesloten wegens geen sneeuw, waardoor je enkel piste 1 of de gondel hebt om af te dalen.Idem als je vanuit Krimml naar Konigsleiten wil trouwens.

Voor gemiddelde skieers is dit zeker wel een aanrader. Toffe pistes, mooie zichten en het zonnetje schijnt hier goed.

De liften zijn open van 9 tot 16 h (zelf laat in het seizoen) en je hebt eigenlijk nooit een ankertje nodig als je dat niet wil. Voor snowboarders zijn er maar een beperkt aantal plaatsen waar het echt plat is. Off piste lijkt hier in het juiste seizoen ook wel goed mogelijk.

We vonden wel dat er relatief weinig sfeer was op de pistes (laag seizoen?). De restaurants zijn vaak ongezellig (maar wat een propere toiletten) en de barretjes op de piste vaak verlaten en sfeerloos, ondanks het feit dat het hier waarlijk krioelt van de Nederlanders. Aprés-ski in de dorpen is dan wel weer redelijk ok.

Wat Konigsleiten betreft zaten wij in de Sterngucker. Een echte aanrader. De ligging is perfect (vlak naast een piste, dichtbij de enige supermarkt en de dokter), er is een betaalbaar restaurant aan en het appartement was heel aangenaam, proper en met een mooi zicht op Krimml en het gebergte. Het wordt uitgebaat door vriendelijke Nederlanders en is zeer betaalbaar. In Konigsleiten moet je wat opletten met je locatie, want het dorp is verrassend uitgestrekt.

Ook wat de skischolen betreft moet je wat uit je doppen kijken. Qua prijs zijn ze gelijk, maar Obermoser gaat naar de piste van de burgemeester (opgelet, de kinderen moeten extra betalen voor het gebruiken van de lift daar!), terwijl de andere skischool normaal naar piste 5 gaat. Je kan je aardig wat loopwerk besparen door daar rekening mee te houden. Wij waren tevreden met de Obermosers (lessen in het Nederlands), hoewel het jammer is dat het kindergerief niet kan achtergelaten worden, het betalen voor de lift niet was vermeld en het feit dat zoals zo vaak men durft beginnen met een groep van 11 kinderen voor 1 lesgever.

Ons skigerief hebben we na heel lang zoeken besteld via skiset.co.uk (met kortingscode), dat we vervolgens ophaalden bij Rieder, vlak tegen de gondel. Het is daar allemaal wat chaotisch en je moet je ogen open houden, maar we waren over het algemeen tevreden over het material. Sport2000 is een leuke shop om skigerief te kopen, maar qua skiverhuur zijn ze echt wel duur. De Intersports zijn – vooral wannneer je kinderen hebt – veruit het goedkoopst, maar er is er geen in Konigsleiten.

De prijzen voor eten en drinken in Konigsleiten en heel Zillertal zijn heel betaalbaar. Een apotheker is wel niet aanwezig (de dokter kan je helpen), dus hou daar wel rekening mee. Het is geen autoloos dorp en ‘s avonds was het hier vooral heel stil. Voor party-sfeer kom je best in het hoogseizoen of nog beter, ga naar Gerlos. Je kan hier trouwens leuke wandelingen maken en de wegen door de bossen zijn echt mooi. De niet-tolweg naar Wald (waar een heel tof zwembad ligt) is een pareltje, hoewel niet aan te raden bij slecht weer (small en bochtig).

Kort samengevat: een leuke bestemming voor families, vergelijkbaar met Fiss/Serfaus. Wegens te klein voor een bis-nummer komen we niet terug, maar aanraden doen we het zeker.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast358
27 november 2013 · 10:38

Super ski gebied met voor elk wat wils, en skieën tot aan de deur was echt zo. Prachtig appartement gehuurd
(appartement-konigsleiten.nl) aan de oefenweide met uitzicht op de piste. Zeker al weer geboekt voor volgend jaar.
Apres-ski gezellig, ook voor families. Top gebied.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast920
4 november 2013 · 17:20

Groot skigebied, voor ieder wat wils.
Echt familiedorp met diverse leuke restaurantjes, met overal een speelruimte voor kinderen, daar kunnen we in Nederland nog wat van leren. Skischool Oberndorf ligt centraal in het dorp en heeft hoofdzakelijk Nederlands sprekende leraren.

Wij komen er al jaren en verhuren er een appartement:
www huisjevandebergen.nl . Een appartement gelegen aan de oefenweide midden in het dorp. Skiles kijken vanaf het balkon. Ook in de zomer allerlei mogelijkheden met tal van activiteiten erbij te plannen via www.actiefindebergen.nl

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast471
16 september 2013 · 14:43

Wintersport in Königsleiten is echt top! Ben er nu al meerdere keren geweest en heb elke keer weer een mooie tijd gehad met veel sneeuw en prachtige pistes.
Het skigebied zelf is erg mooi en geschikt voor zowel beginnende als ervaren skiërs. Er zijn gezellige restaurantjes op de pistes te vinden en de apres-ski is altijd gezellig bij de paraplubar en King’s!
Het appartement waar ik verbleef is ook zeker een aanrader (www.konigsleiten.info)! De ligging is goed en het appartement is erg compleet en gezellig ingericht!

Voor komend jaar heb ik al geboekt en heb er alweer zin in!

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
wintersportersmierlo
9 september 2013 · 10:59

Wij waren afgelopen jaar weer met een groep van 13 vrienden te vinden in het gezelligste dorp van het Zillertal. We besloten na een fantastische week direct dat we weer terug wilden. Daarom hebben ook maar meteen geboekt voor 2014, we zullen met een groep van 20 mannen aanwezig zijn vanaf 8 februari. Gezelligheid, volle bak skiën en lekker apres-skiën, een topweek in het vooruitzicht.

Voor onze ervaringen zie:

of

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast321
7 maart 2013 · 17:42

Verbleven in Residenz Konigsleiten, ruim en modern ingericht. Dag 2 tijdens de les bij skischule Obermoser mijn kruisbanden gescheurd. Alles netjes geregeld bij de arts in het dorp. De skileraar Thomas kwam zelfs nog even kijken hoe het was afgelopen. We hebben het volledige lesgeld en deel van de skipas terug gekregen. Kortom erg netjes. Konigsleiten is een dorp waar alles is maar nog wel een echt Oostenrijks sfeertje heeft.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast223
13 februari 2013 · 10:51

Het is genieten en de verzorging bij de Fam. Rieder is uitstekend ,en naast de skilift dus direct naar boven voor een skitrip, was voor het eerst ongeveer 35 jaar geleden in Konigsleiten nog steeds genieten elk jaar.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
wintersportersmierlo
17 januari 2013 · 17:07

Wij gaan dit jaar voor de vierde keer met vrienden, en dit gebied heb ik ook ooit met familie bezocht. Het is ons iedere keer ontzettend goed bevallen. De apres ski is kleinschalig, maar altijd gezellig, en het skigebied wordt ieder jaar beter. Mocht je een keer een wat drukkere apres ski op willen zoeken kun je altijd een uitstapje maken naar Gerlos!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
wintersportersmierlo
12 september 2012 · 10:56

Al vele jaren op rij dit skigebied bezocht met onze vrienden groep. Na Les Deux Alpes, Mayrhofen en Saint Sorlin hier terecht gekomen en 4 jaar achtereen teruggekomen.
Uitstapjes naar Serfaus en Kaltenbach in de daaropvolgende jaren konden ons uiteindelijk toch minder bekoren dan Konigsleiten, en daarom hebben we ook voor aankomend jaar weer met een grote groep vrienden geboekt.
Het skigebied is lekker, voor ieder wat wils. Off-Piste mogelijkheden zijn ook aanwezig. De apres ski is niet talrijk, maar wel altijd gezellig.
Aanrader.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
ex skileraar14 januari 2012 · 14:49

Skiles bij Urterwurzacher.

Niet doen. Dit is echt pure oplichting. Mijn dochter van 6 is op les geweest bij deze skischule (met de blauwe jacks). Ze heeft niets geleerd. Vorig jaar in Zell am See en daarvoor in Gerlos wel veel geleerd, nu dus niet. Met 12 kleine kinderen bij een skijuffrouw van net 16 (!) jaar. Iedere dag verplicht eten in het restaurant bij die ene dezelfde lift. Rondskien ging dus niet want altijd moest er hier (bij het restaurant bij die lift) verzameld worden. De skischule vind het belangrijker de commissie van dit restaurant te vangen dan de kinderen fatsoenlijk les te geven. 50 meter verderop waren nl prima pisten (blauw) voor de kinderen maar daar gingen ze om bovengenoemde reden niet naar toe. Klagen heeft geen zin. 150 euro uitgegeven voor de hele week les op 1 piste (waar het natuurlijk ook nog eens extreem druk was met zijn allen). Kortom afrader. Ga naar de andere skischolen in dit dorp (die met de rode jasjes).

Ceesbanned
1 september 2011 · 20:22

Na januari nog een extra weekje in maart geweest en het lot was ons gunstig gezind, de dag voordat we aankwamen was er nog 30 cm sneeuw bijgevallen, al zagen we op reis ernaartoe daarvan pas iets voorbij Gerlos,
We waren niet eerder zo laat, maar het is erg goed bevallen, de pistes waren nog erg goed gezien de middelmatige winter van 2010-2011,
De dagen waren veel langer, ook lekker al s morgens op balkon in de zon het ontbijt,
Gingen we naar beneden het dal in, was het daar al heerlijk lente en reden we weer terug omhoog naar Koenigsleiten, gingen we de winter weer in, al met al een heerlijk relaxt weekje…

19 februari 2011 · 12:56

2e week Jan 2011 weer geweest, dit jaar eerste keer (sinds 2007) dat we het asfalt voor de deur van ons appartement konden zien en dit wegens een warme föhn, maar desondanks ondanks de hoge temperaturen bleken de pistes nog verrassend goed te zijn, we zien natuurlijk het liefst een sneeuwdek van 30 tot 50 cm op het dak van het huisje liggen zoals andere jaren en we skiën natuurlijk het liefst tot aan onze voordeur , laten we maar hopen dat het maar beperkt blijft tot 1x in de 5 jaar dat de sneeuwcondities wat minder zijn, as maart gaan we nog een weekje op herkansing, het dorpje heeft in ieder geval ons hart gestolen en laten we maar hopen dat de global warming hier in de toekomst geen rol gaat spelen en hopen dat dan een local cooling de Oostenrijkse winter mag verblijden

A.
6 februari 2011 · 13:28

Leuk, zeer zonnig gelegen dorp, wat vooral voor de wintersport is gebouwd. Daardoor gunstige ligging van accommodaties ten opzichte van de pistes. Daardoor hoef je nooit ver te lopen naar de piste. Ook prettig dat er geen doorgaande weg door het dorp loopt, waardoor het autoverkeer beperkt is.
Het dorp is sfeervol omdat alles traditioneel is gebouwd en er vooral mooi chalets staan en weinig grote complexen. Het dorp blinkt met name uit door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding van de accomodaties. Je hebt veel huis voor je geld. Veel keuze uit zowel kleinere als grotere appartementen en chalets. Relatief weinig hotels en pensions.
Niet zoveel voorzieningen, maar voldoende. Goede supermarkt met prima bakker en slager. Verder alleen wat sportwinkels.
Uitstekende restaurants met voldoende keuze.
Apres-ski, niet zo uitgebreid maar wel gezellig en voor elk wat wils. Hannes ski Alm onderaan de piste is erg gezellig en druk, maar voor wie een rustigere apres-ski wil zijn er voldoende alternatieve terrasjes/ kroegjes. (Je hebt ten slotte maar 1 of 2 leuke plekken nodig toch?)
Sfeer in het dorp is erg goed. Van alle gebieden waar ik tot nu toe geweest ben waren het personeel en de locals hier veruit het (klant)vriendelijkst. Van de liftbedienden tot de supermarkt tot bediening! Alleen daarom zou ik al terug komen!

Jenita Otter-Spijkerman
29 januari 2011 · 12:18

Wij zijn dit jaar voor het eerst naar Königsleiten geweest. Geweldig skigebied, zeker voor herhaling vatbaar.
We vonden de weg ernaar toe niet helemaal top, behoorlijk hoog, maar zeer zeker de moeite waard. We doen zeker weer.