Reviews Plagne Centre

% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 6.5 op basis van 2 beoordelingen.

Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied en laag prijsniveau.
Zwakke punten: Niet echt sfeervol.

Wat vind jij van Plagne Centre?

Reviews van gebruikers

Peter25 januari 2010 · 09:41

Net terug van een week Belle Plagne (voor de derde keer bezocht). Gezellig dorpje zonder lelijke betonnen hoogbouw. Parkeren is ondergronds dus geen gedoe met auto uitgraven. Voldoende winkeltjes en restaurants, wel wat duur, maarja wat wil je als je op 2000 meter hoogte zit. Door het dorp lopen drie skipistes dus optimaal bereikbaar, verder ook leuk voor kleine kinderen om in de sneeuw te spelen. Enige minpunt is dat vanuit Belle Plagne maar een skilift vertrekt (de gondel naar Roche de Mio), en dat je dus voor tochten naar andere delen van het skigebied eerst moet afdalen naar Bellecote. Verder niets dan lof voor Belle Plagne!
Heb eerder in Les Balcons gezeten en dit jaar in Les Nereides. Beide complexen doen weinig voor elkaar onder en zijn, zeker voor Franse begrippen, ruim en schoon.

Paul8 april 2008 · 12:32

Wij zaten in de chalets des Alpages (of zoiets).
Je weet dat je niet in een opgemaakt bed terecht komt, maar om mensen een lakenpakket aan te moeten smeren… geef die gewoon erbij voor die prijs. Voorts is de hygiene of beter gezegd de schoonmaak niet op een al te hoog peil. Verder zijn de basisbehoeften (supermarkt en restaurant(s)) goed te belopen.

Paul8 april 2008 · 12:29

Je wordt bijna doodgegooid met streekgerechten als steengril, raclette en kaas- of bourgondiefondue. Als je deze echter probeert dan zijn ze zeer smakelijk en uitgebreid.

Paul
8 april 2008 · 12:29

De openbaar vervoer verbindingen tussen de verschillende dorpen is een lachertje… Van Soleil naar Village gaat een busje. Onderweg overstappen in een gondeltje (1 van de drie aaneengesloten) om naar Centre te kunnen. Ik zal de details om van Soleil naar Belle maar helemaal niet noemen… Waarom niet een aantal kleine busjes, en die het traject laten pendelen…zoveel kilometers is dat niet.

Nicky23 maart 2008 · 12:03

wij zaten van 15 tot 22 maart in app.complex les Nereides.wij hadden een 7 persoons app. en dat was genoeg voor 6 pers.
het was van alle gemakken voorzien(zelfs internet)en de bus stond in de parkeergarage dus geen graven naar je auto.
als ik weer naar belle-plagne ga zeker het overwegen waard!

Nicky23 maart 2008 · 02:29

wij zaten in belle-plagne en dat is een leuk dorpje,leuke restaurantjes en winkeltjes,
wel wat weinig,maar mag de pret niet drukken.
apr?skieen is ook minder,maar dat is bekend over Frankrijk.

PeterJanKok
24 februari 2008 · 22:47

Leuk dorp, Ik zat in Plagne Villages, Leuk klein dropje, Je moet hier dan ook niet komen voor de barrentochten, Want daar moet je zijn in Belle-Plagne maar mischien ook een klein beetje in centre. (Bijna) Alle appartementen en hotels liggen direct aan de piste en zijn goed bereikbaar. Je kunt hier tot 1 uur 's nachts een gondel van Aime-centre centre-villages bellecote-belle nemen en een bus tussen, Centre-Villages-Soleil Centre-Bellecote.
Belle plagne: Leuk gezellig dorp goeie sfeer en leuke barretjes.

Plagne Bellecote: Heeel Lelijk dorp (1na van frankrijk) 1 leuke bar, voor de rest tja, niets bijzonders. Goeie ligging in het gebied, Heel centraal.

Plagne Soleil: Klein gezellig dorp, Veel laagbouw en chalets, 1 restaurantje, Skischool, Skishop, en bar en nogiets…

Plagne Villages: Leuk redelijk groot dorp, Alles op de piste en aan de lift. 3 restaurantjes en een paar winkeltjes.

Plagne Centre: Lelijk maar wel gezellig dorp vele bars en restaurantjes klein en groot, goedkoop en duur, Veel winkels en veel liften.

Aime2000: Heel Lelijk dorp, Ongezellige opeenhoping van mensen in een oer lelijke flat waar gamehallen winkels barren disco’s bioscopen appartementen schaatsbanen parkeergarages allemaal in 1 flat in geduwd.

En het skigebied is fantastisch, Soms een beetje makkelijk.