BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews La Toussuire

Reviews La Toussuire

76% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.3 op basis van 3694 reviews.

  • Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied en kindvriendelijk.
  • Zwakke punten: Weinig après-ski

Wat vind jij van La Toussuire?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast491
    Gast491 25 februari 2019 · 18:07

    Positive: good slopes, good service especially at stores and cafés Negative: not many chalets available directly connected to slopes Friday Market: nougat counter called "la meule de montelimar" is a total rip off. Aggressive sales men: €70 a kg on nougats. Their website is non-existing. DO NOT BUY!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast026
    Gast026 20 december 2018 · 14:33

    Leuk Frans dorpje met mooie pistes!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • deborah
    deborah 24 november 2015 · 23:29

    La Toussuire is een dorpje waar je alles vind. Misschien geen apres ski, want daar heb ik nooit naar gezocht. Maar wel een aantal restaurantjes waar je heerlijk kan eten. Aan de piste zelf kan je heerlijk een snack nemen of heerlijk lunchen. Supermarkten (klein maar logisch) zijn er een aantal. Het is een heerlijk dorp met veel vriendelijke mensen waar wij graag al vele jaren komen.

    6 tot 10 jaar ervaring
  • daryl
    daryl 25 maart 2015 · 09:32

    We verbleven in La Goelia in La Toussuire. Het appartement ligt een beetje aan de rand van het dorp en met de (vrij trage) lift kom je wel netjes in het gebied uit. We kozen voor dit gebied vanwege de kilometers en de prijs. Het prijsniveau vind ik voor skipas + onderkomen erg schappelijk. Jammer is dat de verbinding naar Corbier (links op de pistekaart) vanuit La Touissuire dicht was. De verbinding gaat nu centraal bovenin met richting Corbier erg veel slepers (sneeuw was daar van de minste kwaliteit door de warmte). St Colamban de Villards vonden wij qua pistes het gezelligst omdat je nog wat bomen ziet; het dal is verder niets te beleven overigens. We hebben een hele mooie week gehad met veel zon waarbij de pistes in St Sorlin d'Arves en La Touissuire wel het beste waren. Le Corbier veranderde al snel in een bruine pap. We raden dit gebied aan als je sterk van de prijs afhankelijk bent en je niet ergert aan soms wat trage liften en slepers.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • SvenL2014
    SvenL2014 14 september 2014 · 21:07

    La Toussuire is een hele leuke wintersport bestemming voor de familie. Met een groep van 13 hebben wij twee weken doorgebracht in een mooi chalet aan de rand van het dorp. De pistes waren goed geprepareerd en vanuit het appartement kun je zo de piste op en smiddags weer voor de deur stoppen. De voordelen hiervan zijn natuurlijk grandioos. Het dorp is klein en er is helaas weinig te doen. Gelukkig had je wel een aasntal leuke restaurantjes en met oud en nieuw mooi vuurwerk op de piste. De pistes zijn lang en prettig om op te skieen. Wel is het gebied voor de kilometervreters een beetje aan de kleine kant en moet je al snel het gebied oversteken om naar de andere kant te kunnen voor nieuwe sneeuw. DIt betekend een flinke trip die al snel een uur of 1,5 kan kosten. Apres-Ski hoef je in het dorp ook niet te verwachten want discotheken of gezellige barretjes zul je niet veel vinden. Toch was het met de familie een hele leuke vakantie en hebben we het ontzettend naar ons zin gehad. Wachtrijen zijn er amper en drukte is ook beperkt. Het weer was uitstekend en de sneeuwkwaliteit was hooguit op de kammen een beetje mager. Tip: Ben je een feestbeest en toe aan een feestje s'avonds? Dan is dit zeker niet het dorp voor jouw!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast803
    Gast803 21 november 2013 · 10:08

    Super skigebied, ga al meer dan 20jaar naar la toussuire,eerst begonnen met familie, vrienden en nu met eigen kinderen, voor deze laatste is het perfect, kinderpistes zijn niet te moeilijk, en vlakbij het hotel, de rest van het skigebied bestaat vnl uit blauwe en rode pistes.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast426
    Gast426 9 februari 2013 · 23:06

    Prima plek met jong gezin, ook als niet iedereen hele dagen kan of wil skiën. Van de skiverhuur tot de supermarkt, iedereen is vriendelijk. Leuke pistes en de kinderklas van ESF is prima.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 7 januari 2012 · 22:17

    Het is deze maand de 5de maal dat wij naar La Toussuire reizen. Wij skiën niet maar daar kunnen wij tenminste wandelen. Iedere dag een andere wandeling, naar Le Corbier (wandelen naast de langlaufpiste, boven het dorp ook naast de langlaufpiste .... en nog meer). Het is een aangenaam, de mensen zijn er zowel in de winter dan de zomer (ook ervaring) heel vriendelijk, de prijzen zijn niet te hoog, je kunt er langs de piste gezellig een pinte nemen werkelijk het is er heel aangenaam. La Toussuire here we come !!!!!

  • André
    André 21 februari 2011 · 23:13

    Met onze vriendengroep (6 mannen van rond de vijftig) inmiddels veel topgebieden in Frankrijk en Zwitserland bezocht. Maar Les Sybelles viel beslist niet tegen.Ondanks de geringe sneeuw de hele week kunnen skieen. Het gebied is wat rustiger,misschien iets minder uitdagend, maar biedt volop mogelijkheden. En met die sleepliftjes valt het reuze mee. Vanuit Sorlin gaan twee nieuwe stoeltjesliften supersnel omhoog. In de bergen uitsluitend restaurantjes met bediening. Dat geeft het gebied een gemoedelijke sfeer. Een leuk gebied voor de afwisseling. En die 310 kilometers afdaling liggen er echt.

  • Niels van Duijn
    Niels van Duijn 20 februari 2010 · 15:24

    La Toussuire is een leuke plaats dat zeer gunstig ligt qua hoogte. Er zijn voldoende goede restaurants waar je divers kunt eten. Onze accommodatie was pal naast de piste, dat was echt ideaal. La Toussuire heeft zelf een heel mooi en overzichtelijk skigebied (met name voor beginnende- en iets gevorderde skie?. Het totale skigebied Les Sybelles biedt voor ieder wat wils. Wel is de doorsteek naar St. Sorlin d'Arves wat mager (blauwe piste; maar was vooral bij slechte weersomstandigheden bijna zwart). Het is voor ons zeker een gebied om terug te keren, zeker vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

  • Grytsje
    Grytsje 3 februari 2010 · 17:33

    Het is een super ski gebied. Maar 1 supermarkt, later toch nog eentje gevonden. Geen drogist? Wij hebben hem niet gevonden. Ski bus reed onregelmatig. Deze heb je echt wel nodig!

  • Mark
    Mark 19 februari 2009 · 19:07

    Zeer leuk gebied voor ervaren en minder ervaren ski? en boarders. Ben al aantal keer in dit skigebied geweest en bevalt zeer goed. Zeker buiten het seizoen, als de wachttijden bij de liften niet al te lang zijn, is het een heerlijk skigebied. Geen apr?ski, maar daar ga ik ook niet voor. Goed geprepareerde pistes, steeds vriendlijker wordende Fransen en redelijk lekker en betaalbaar eten

  • Debby
    Debby 4 februari 2009 · 17:36

    Het centrum heeft inderdaad oude gebouwen, maar niet hoog. Maar wat verder uit het centrum staan mooie chalets die een prettige sfeer uitademen. Ons appartement stond in dit gebied, dus we zagen die lelijke gebouwen bijna niet. Er is een soort middengebied in het dorp wat erg leuk wandelen is. De langlaufloipe en wandelpaden lopen hier ook door. Er is bijna geen apres ski mogelijkheid, maar dat zochten we ook niet. Erg druk was het niet (laatste week januari, dus geen wachttijden bij de liften). Wij komen zeker terug, want het skigebied is te groot om in een week te bekijken. We gaan dan zeker naar La Toussuire.

  • Toontje
    Toontje 17 maart 2008 · 09:19

    Ik schrok wel een beetje toen ik het dorp kwam binnenrijden: een hoop vervallen flatgebouwen, oude winkelstraten. Niet echt sfeervol. Dit dorp kan wel een boost gebruiken

>