Röstizzeria in Lauterbrunnen

Krijgt een 10 op basis van 1 beoordeling

Contactgegevens

Website

http://www.bahnhof-scheidegg.ch/

Wat vind jij van Röstizzeria?

Evaringen van gebruikers

Gast485
13 augustus 2014 · 15:41

Allereerst is het uitzicht natuurlijk magnifiek vanaf treinstation Kleine Scheidegg op 2060 meter hoogte, je kijkt uit over de machtige Eigernordwand en uiteraard de Monch en Jungfrau.

Het restaurant is gevestigd in het 19e eeuwse Hotel Bellevue. De verschillende treintjes vertrekken net voor het terras wat een mooi schouwspel biedt tijdens het eten.

Over het eten gesproken, dat is overheerlijk! Centraal in de keuken staat kaas en rosti, waarbij het menu gevuld wordt door alle mogelijke combinaties van deze 2 ingredienten. De twee bekendste gerechten, en waar bij ons thuis het hele jaar naar uit wordt gekeken zijn ‘Rostizza’ en ‘Hörndlitopf’. Rostizza kent een bodem van rosti met tomaat en veel kaas, afgetopt met met nog meer kaas en kip. Een Zwitserse rosti-pizza. Een caloriebom maar heerlijk! (Google maar eens naar plaatjes!). Hörndlitopf is een familiegerecht (met elleboogjes) dat opgediend wordt in een caquelon (fonduepan) mat stukken stokbrood erin gestoken, en bedekt wordt met allerlei groenten.

Het is geen goedkoop restaurant, maar ik heb nog nooit een restaurant gevonden in een skigebied dat je honger kan stillen met een dergelijk uitzicht, lekkere plaatselijke gerechten en tevens in een monumentaal pand!

Er is volgens mij geen beter restaurant dat aangemerkt kan worden als aanrader!

Reisplanner Lauterbrunnen

1
Accommodaties
Elk uur controleren wij alle prijzen van appartementen, hotels & chalets bij ruim 12 reisorganisaties.
2
Skihuur
Regel vooraf al eenvoudig je materiaal in 1 van de 16 skihuur winkels in Lauterbrunnen
3
Skilessen
We hebben 6 skischolen gevonden die les geven op alle niveau’s!
4
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.