BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Pensions Leogang

Pensions Leogang

Leogang maakt deel uit van het populaire skigebied van Saalbach en Hinterglemm. Ideaal als je graag in dit skigebied wilt skiën of snowboarden, maar geen behoefte hebt aan de après-ski. Tussen Saalbach, Hinterglemm en Leogang ligt slechts een bergkam, maar de verschillen hadden niet groter kunnen zijn. Althans, op het gebied van après-ski dan. Het verhaal is simpel: in Saalbach en Hinterglemm gebeurt het. In Leogang niet. Het is een rustig dorpje waar je ook behoorlijk wat pensions kan vinden, maar waar de après-ski nagenoeg niet aanwezig is.

Prijsniveau
Het prijsniveau is dus iets waar pensions (en alle andere accommodatie) in Leogang zich wel in onderscheidt. Het is dé reden waarom wintersporters in Leogang verblijven. Het is er domweg goedkoper dan in Saalbach of Hinterglemm en je skiet wel in hetzelfde skigebied. Dus, of je hebt geld genoeg en houd gewoon niet van après-ski, maar vind het wel gezellig om in het gebied van Saalbach-Hinterglemm rond te glijden. Of Saalbach en Hinterglemm zijn gewoon net iets boven budget (niets mis mee natuurlijk) en je wilt toch wat van die gezelligheid meepakken. Probleem alleen is dat je echt op tijd terug moet zijn, omdat een taxi van Saalbach naar Leogang behoorlijk aan de prijs is.

Tips
De gondel het skigebied in start ruim buiten het dorp. De meeste pensions in Leogang liggen in het dorp (niet op loopafstand, tenzij je het super vindt om ’s ochtends lekker lange afstanden te lopen) en dat is dus niet direct bij de lift. Leogang is jouw bestemming wanneer je wilt skiën of snowboarden in een groot, uitgestrekt en gezellig skigebied, maar ’s avonds gewoon rust wilt hebben.

Accommodatie thema's