BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Les Menuires

Reviews Les Menuires

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.8 op basis van 3693 reviews.

  • Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied, gezellige après-ski en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Niet echt sfeervol en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Les Menuires?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast189
    Gast189 12 februari 2020 · 20:38

    Bereikbaarheid en accommodatie prima in orde. Rugzak op en de hele dag door Les Trois Vallées.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast396
    Gast396 30 december 2019 · 12:31

    + Toegang met de auto tot het dorp is goed geregeld. + Goede kwaliteit sneeuw + Het skigebied in Les Menuires is voor beginners, omliggende dorpen bieden meer uitdaging. + Brede pistes en veel km om tochten te maken indien het weer het toelaat, de wind speelt in dit gebied een belangrijke factor! + Voldoende parkeergelegenheden - Wanneer er veel wind is gaan de liften hier erg snel dicht en heb je beperkte mogelijkheden met de grote 3-Vallees skipas. Met gesloten verbindingsliften wordt het in dit dorp lastig om de andere dorpen te bereiken. Alleen mogelijk via 1 verbindingspiste die helaas gesloten was door te weinig sneeuw. Vreemd dat deze niet wordt opengehouden door sneeuwkanonnen. Erg groot nadeel als je mooie tochten wilt maken en betaald hebt voor een dure skipas (ca. 300,- euro). - De skibus neemt helaas geen skiërs meer richting het hoger gelegen Val Thorens, er rijden hier lege skibussen op dit traject, onbegrijpelijk. - Erg veel betonbouw in het centrum

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • DerGraf
    DerGraf 6 februari 2017 · 13:42

    Ja, het is een lelijk resort maar heeft inmiddels ook leuke(re) wijkjes (Reberty, Peyerand, Bruyeres). Maar de ligging blijft geweldig, midden in een van de grootste skigebieden ter wereld en wat ik ook absoluut een pluspunt vind is het hoge culinaire niveau wat je overal op de pistes kan vinden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast432
    Gast432 28 december 2016 · 12:28

    shortski gedaan in 2015. was zeer leuke ervaring. op 3 dagen tijd zo goed als alle pistes gedaan. lekker eten op de pistes en voldoende sfeer. drank en eten wat aan de dure kant maar dat hoort bij Frankrijk ? buiten het seizoen was het lekker rustig en nooit lang moeten aanschuiven aan de liften. topervaring.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Monoski
    Monoski 13 maart 2016 · 12:01

    Les Ménuires is de ideale uitvalsbasis om L3V te ontdekken. Het ligt centraal, op een mooie hoogte en toch rustig. Ik ga er al jaren naartoe en vind het geweldig: enorm skigebied, leuke plekjes, afwisselend... Skipas is wel vrij duur en veel kortingen geven ze niet als een deel van het gebied gesloten blijft.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wouterspruijt
    Wouterspruijt 29 december 2015 · 16:25

    Vind het echt een prima ski gebied heel erg uitgebreid veel hoogte meters brede pistes enz. Alleen het apre ski is hier echt bijna niet je zou naar Val Thorens moeten om echt te apre skiën. Bereikbaarheid buiten de vakanties om is echt prima te doen alleen die berg weg richting het dorp kan wel eens lang duren maar dat is overal wel zo. Ik vind het een prima gebied zou wel aanraden om met beetje ervaring ( zo een 2-3 jaar ervaring) er naar toe te gaan om echt alles eruit te halen.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • SvenL2014
    SvenL2014 14 september 2014 · 21:15

    Les Menuires is een van de dorpen van Les Trois Vallees. HEt gebied ligt op de route naar het bekende Val Thorens, maar is een stuk betaalbaarder en op prima skiafstand. Het appartement waar wij zaten lag aan de piste en maakte het mogelijk in de ochtend vanuit het appartement weg te skiën en op dezelfde wijze weer thuis te komen, heerlijk. De pistes zijn breed en van goede kwaliteit. Veel afwisseling en gemiddelde wachtrijeen bij de liften. BIj slecht weer worden de hoge liften afgesloten waardoor het gebied wat beperkt is, maar dat is het zicht op dat moment ook. Vanuit het centraal gelegen les Menuires kan je gemakkelijk alle kanten op. Van Val Thorens naar Courchevel het is erg leuk en divers. Qua restaurants kun je savonds je hart ophalen. De ene restaurateur is aardiger dan de ander, maar lekker eten kun je er zeker. Het gebied is zowel voor familie als vrienden goed geschikt, maar de apres ski is beperkt tot max 3 leuke tenten. Wanneer je echt komt voor het uitgaan kan je misschien beter kiezen voor Val Thorens, of nog beter Oostenrijk.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jeff
    Jeff 20 februari 2013 · 18:43

    Afgelopen januari zat ik bovenin in de wijk Reberty, naast de piste. Hele mooie, luxe huisjes die in chalet-stijl zijn gebouwd. Het ski-in ski-out principe werkt hier als een trein. Nadeel is wel dat je bovenin het dorp in een heel rustig gedeelte zit. Er is in dit deel weinig te doen dus. Gelukkig kan je na het sluiten van de liften op het centrale plein (voor Franse begrippen) redelijk gezellig een après-borrel pakken. Les Menuires verder ligt redelijk centraal en is voorzien van veel snelle liften. DIt zorgt er voor dat je snel in Méribel of Val Tho kan zijn. De pistes zijn er leuk. Sommige uitdagend, maar de meeste juist heel erg speels en snel. Al met al een LM een perfecte, centrale plaats in L3V voor een ieder die niet van de drukte van Valtho houdt, maar wel centraal in het gebied wil zitten!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast867
    Gast867 25 januari 2013 · 20:43

    Lang geleden nog zo goed geskied, zeker 22 januari, mooi weer en verse sneeuw! Nooit moeten aanschuiven aan de liften, gewoon een topgebied. Wel koud op de liften, overkappingen zouden welkom zijn! (vergelijk met Fiss, Serfaus)

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast367
    Gast367 3 januari 2013 · 15:56

    Het lijkt wel een verplicht nummertje om Les Menuires als ongezellig en saai te beschrijven maar in mijn optiek is dat onterecht. Het is een vrij groot dorp met genoeg restaurantjes en terrassen. Het heft een prachtig gelegen cetraal plein waar alle pistes samenkomen en het altijd gezellig druk is. Het is inderdaad veel beton, maar er wordt ook veel vervangen en gebouwd in een mooiere stijl. De hoger gelegen satelliet dorpjes zoals Reberty zijn wel mooier gebouwd, maar liggen vrij ver weg van het centrum. Gelukkig rijdt er een gratis pendelbus. Het skigebied is echt te gek. Heb veel gebieden gezien maar niets kan tippen aan les trois vallees. Goede en snelle liften, veel gezellige dorpen waar je naartoe kan, noem het maar op.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Antoine
    Antoine 2 december 2012 · 22:03

    voorloper van ValThorens, maar met een eigen sfeertje. Veel families, maar ook mensen die in Val Thorens niet terecht konden of minder wilden betalen. mn Croisette (centrum) heeft toch wat aardige eettentjes/apres ski, uitzicht open oefenweides (kan soms erg druk zijn en einde van de dag de waaghalzen die les hebben gehad en nog even praktijkoefeningen willen doen en continue op de liften afsjeesen) en een aantal uitgangspunten qua liften. Andere wijken zijn volgens mij op 1 lift aangewezen en komen soms uit op Croisette. Zelf zat ik in (bij Nederlanders n trek zijnde) Jettay. iedere ochtend 2 pittige trappen op voor broodjes en supermarkt. 2x in de week (2de week febr 12 tenminste) markt gehad. Kraampje op 15 met van alles en nog wat. Iets minder ingeklemd voor skipistes, maar heerlijk om 's morgens te starten. Alle andere vallees zijn goed te bereiken. Eerst met een tweetal liften omhoog en daarna het volgende dal in. Valtho idem De drukbezochte kant en minder druk bezochte kant (La Masse) met beide van alles wat aan pistes.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Sophie
    Sophie 21 oktober 2012 · 18:15

    Tot mijn 20 jaar ging ik hier jaarlijks op vakantie, ondertussen ben ik werkzaam in de ESF van Les Ménuires. Het is qua architectuur niet het mooiste dorp, maar doet dat ertoe als je naar de bergen trekt om te skiën? Wil je toch de authentieke chalets, die kan je vinden in Reberty 2000 en alle nieuwe appartementen en hotels worden ook op deze manier gebouwd. Op een dag wordt het dus allemaal heel mooi! Het skigebied is groot, heel groot (Les 3 Vallées is gewoon een TOPskigebied), en biedt vele mogelijkheden op de piste en off-piste, ski of snowboard, langlaufen of sneeuwschoenen, welness,... voor ieder wat wils als je het mij vraagt. De skischool beschikt daaranboven over één van de grootste kinderskituinen, een heuse speeldomein voor de kids die leren skiën. http://www.sophieski.eu

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ella
    Ella 23 februari 2009 · 09:26

    Les Menuires is geen gezellig dorp, maar wij kwamen voor het skien en hebben dat niet als vervelend ervaren. Er is een winkelcentrum met veel kleine winkeltjes, maar de winkeltjes zijn niet uitnodigend. Winkelcentrum lijkt ook wel een doolhof. Veel winkeltjes hebben alleen dure wintersportartikelen. We hadden een appartement in het gebouw Caron. Appartement was klein, maar prima te doen. Ook handig was dat er een supermarktje in het appartementencomplex was en een ski-verhuur. De ski-verhuur vonden we wel wat aan de dure kant (530 euro voor 7 dagen voor 4 personen). Wat verder shoppen voor goedkopere verhuur van ski\'s is aan te bevelen (bijvoorbeeld Ski Republic of nog een andere). Groot voordeel is dat je tussendoor gewoon kan lunchen in je eigen appartement. We waren er in het voorjaar 14 t/m 21 Februari 2009.

  • Daan
    Daan 2 februari 2009 · 20:40

    Super gebied. Prachtige pistes en mooi uitzicht. Als je gaat voor het ski?of snowboarden is dit de place to be. Wil je meer apres ski?dan moet je naar Val Thorens. Veel jeugd en leuke (Deense) kroegen.

  • Annemarie
    Annemarie 25 januari 2009 · 10:44

    Net terug van een weekje Les Menuires. Heerlijk! Groot challet met catering; een aanrader. Met 11 personen waren we. Ontbijt staat s\'ochtends klaar. Je eet, staat op en begeeft je naar de piste. Ik ben beginner, heb lessen genomen. Enige nadeel was dat ik een stukje blauwe piste moest nemen (wat nog niet zo goed ging) om vervolgens met de lift naar boven te kunnen. Lessen waren zeer goed. Kleine klas, veel persoonlijke aandacht. Vorderde gestaag. Jammer genoeg konden we vrijdag (tegen de tijd dat ik de smaak te pakken had en w?de blauwe kon nemen) niet ski?vanwege veel regenval. Als ik terug kwam van ski?stond er high tea klaar en werd er s\'avonds een 5 gangen diner gekookt. Wijnarrangement erbij... kortom; genieten! En een pub/kroeg/bar heb je dan helemaal niet nodig, als je met leuke mensen gaat! haha. Ik wilde helemaal niet weg, ik wil volgend jaar weer en de jaren daarna kan ik me er ook nog prima vermaken denk ik zo. Ontzettend groot, uitgestrekt gebied met prachtige uitzichten. Niet klagen over duur/geld. Het kost nou eenmaal geld.

  • Johan
    Johan 14 november 2007 · 17:35

    Wat een prachtig gebied is dit toch! Echt elke dag ontdek je nieuwe afdalingen en ik denk dat ik hier de komende jaren nog niet flauw van ben! Dit jaar gaan we weer! Vooral de pistes in het dal van Les Menuires en Valthorens zijn uitdagend, maar de andere valleien hebben ook veel te bieden. We hebben een paar mooie tochten gemaakt die je naar alle uiteinden van het gebied brengen. Beetje tempo om alles te zien is wel vereist, want je legt hele afstanden af. Les Menuires vond ik nog best gezellig op het centrum na. Wij zaten in een redelijk nieuwe wijk iets buiten het centrum en dat was echt wel gezellig in tegenstelling tot veel berichten. Apresski vond ik erg tegenvallen, maar meestal had ik daar na al die mooie tochten ook geen puf meer voor.

>