BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Maria Alm

Reviews Maria Alm

91% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.2 op basis van 3699 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, sfeervol, super kindvriendelijk en eenvoudig bereikbaar.

Wat vind jij van Maria Alm?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast717
    Gast717 27 februari 2020 · 17:40

    Wij vonden het gebied maar matig. De pistes konden de carnaval drukte absoluut niet aan. Om 10:30 waren de pistes al helemaal kapot geskied tot buckels. Dit komt omdat het gebied eigenlijk enkel maar bestaat uit verbindingspistes. Iedereen skiet de koningstour. Ons zal je hier niet meer terug zien.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast392
    Gast392 28 november 2019 · 19:11

    Het is daar geweldig, alleen moet je een pas kunnen krijgen als je niet skiet om even een bakkie te doen boven op de piste.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast813
    Gast813 14 september 2019 · 11:33

    Ik heb een vraag en hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden. We zijn op dit moment druk op zoek naar een wintersport destinatie voor de voorjaarsvakantie van 2020. We zijn met 2 gezinnen met 2 jonge kinderen van 4 en 6 en 1 beginnende skiër en 3 gevorderden. Ik heb veel goede ervaringen gehoord over dit gebied. Ik maak me alleen een beetje zorgen over de hoogte en sneeuw kwaliteit. Kan iemand mij vertellen hoe dit afgelopen seizoen is geweest. Het was in februari toen behoorlijk warm. Hoe waren de pistes toen. Alvast bedankt.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • HaringHighRichardt
    HaringHighRichardt 26 maart 2019 · 07:39

    Hier nog een filmpje van onze vakantie met een impressie van het gebied

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • HaringHighRichardt
    HaringHighRichardt 21 februari 2019 · 08:20

    Gezellig dorpje. Vanaf ons hotel Salsburgerhof 7 minuten lopen naar de snelle Gondel. Mooi compact klein ski gebied voor elk wat wils. Staat omschreven als een echt gebied voor beginners maar dat is niet zo. Was een beginner in ons hotel die met de blauwe piste heel veel problemen had. De zwarte pistes zijn heerlijk rustig en zeer goed te doen. Koningstour is ook heel leuk. Zeer mooie gondels en liften met kapjes en ook een met stoelverwarming, lekker hoor, eigenlijk maar een langzame lift gezien zonder kapjes Conclusie : mooi gebied om eens een keer te gaan skiën maar niet om terug te keren

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast460
    Gast460 13 februari 2019 · 10:10

    pistes worden slecht bijgehouden, als ik daar iets over zeg aan een kassa, wordt dat ontkend. niet meer heen met onze superski card.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • patje197440
    patje197440 30 december 2016 · 21:28

    Wij, vrouw, zoon en ik, komen nu voor het 5 de jaar terug in Maria Alm. Wij vinden het nog steeds een uitdagend gebied. Met een leuke köningstour, 32km, van Maria Alm via Dienten naar Mülbach en weer terug. Deze tour is goed te doen met kinderen. Op de A-berg is sinds vorig jaar ook een super gave kids funpark gekomen. Het dorp Maria Alm heeft leuke en lekkere restaurants. Vanuit Maria Alm kan je ook naar Wagrain met dezelfde skipas, is wel eventjes rijden maar dan heb je ook hier weer uitdagende skipistes. Op de A- berg heb je ook leuke authentieke hutjes waar je heerlijk kunt eten. Het is echt een familie gebied met weinig apréski mogelijkheden. In het dorp is er 1 apréskibar waar het aan het einde van de skidag gezellig druk is tot een uur of 18 á 19.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Harry3
    Harry3 18 februari 2016 · 21:31

    Gezellig dorpje. Heerlijk eten, eens wat anders dan op de meeste plekken in Tirol. Skigebied in dorp leuk maarbeperkt. Skigebied Hochkonig is eenvoudig en snel met skibus bereikbaar. Erg leuk gebied met pistes voor elk wat wils. Veel hutten op de piste dus nergens overvol en keuze genoeg.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast159
    Gast159 27 december 2014 · 01:40

    Prima wintersportgebied met een goede sfeer, pistes zijn mooi. Vooral de koningstour is een aanrader!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast809
    Gast809 8 maart 2014 · 21:03

    Afgelopen week (Carnavals week) voor de 1e keer met familie naar Maria Alm geweest. Aberg is erg leuk en goed om te doen en ook de plaatselijke professionele ski school is erg goed. Veel mensen met rugzakken gezien die de koningstour skieen. Erg mooi om te zien. Wat me verbaasde is dat zelfs de kleinsten deze tour doen en op afgesproken tijd en locatie elkaar weer treffen. Zelf hebben we dit niet gedaan maar lijkt me geweldig leuk om te doen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Snownerd
    Snownerd 10 maart 2012 · 12:59

    Na een weekje Zillertal zijn we doorgereden naar Hinterthal. Kids wilden naar huis ('kunnen we zondag nog even skaten') maar wij wilden de drukte op de wegen aan ons voorbij laten gaan door een dag te skiën in Hochkönig. Wat een cultuurshock! Rust, geen files en een nog beter liftsysteem dan in het Zillertal. Toen we halverweg de KingsTour het funpark tegen kwamen waren de kids verkocht: 'Pap het park loopt door tot aan de gondel, wij blijven hier gaan jullie maar skiën'. Super park (kan de vergelijking met Vans doorstaan), snelle liften, gemoedelijke sfeer en mooi weer maakten de terugreis tot een cadeautje! Hier komen we terug!

  • Jeroen
    Jeroen 26 januari 2012 · 10:10

    Voor het eerst in Maria Alm maar ik was aangenaam verrast. Super rustige pistes en goedkope restaurantjes. Ze hebben een leuke tocht uitgezet over het hele Hochkonig gebied wat met goed weer een hele aangename route is. Ook verrast was ik door de vele off-piste mogelijkheden. Vrijdag op zaterdag viel er veel sneeuw, waardoor er heel veel off-piste mogelijk was. Je moet echter wel vroeg opstaan, de locale skifanaten zijn er ook vroeg bij om de eerste sporen te trekken. Nadelen aan het gebied zijn de lage ligging en dus niet al te sneeuwzeker. Verder is het dorp niet erg gezellig en de apres-ski beperkt zich tot 1 tentje.

  • geam
    geam 20 januari 2012 · 18:41

    Wij zijn net terug van een weekje Maria Alm. Wat een leuk oord! Wij zijn met een groepje van 16 personen, skiers van alle soorten en maten. De kleintjes in de leeftijd van 3 en 4 zijn op les geweest en de rest heeft lekker geskied. De Koningsronde is een prachtige tocht die goed te doen is en dwars door de bossen leidt. Het is alleen wel aanpoten om dat je met de skischooltijden van de kleintjes zit. Wat zo'n vroege week met zich meeneemt zijn wel korte dagen natuurlijk. We zouden het gebied nog wel eens later in het jaar willen meemaken. Het was nu overloaded met sneeuw. Op donderdagavond nog even bij de avondshow geweest, was erg leuk. Enig minpuntje is dat je een grote pas (192 euro) moet kopen, ook al ben je beginner en blijf je in Maria Alm. Er is geen mogelijkheid tot de aanschaf van een beperkte pas. wij zijn ervaren wintersporters (ongeveer 25 jaar skivakanties gehad) en hebben heel veel gebieden gezien en gedaan. Houden ervan om altijd weer iets nieuws mee te maken. Maria Alm wordt aan de lijst van positieve ervaringen toegevoegd. Een familiegebied,geen dolle apres ski, wel genoeg leuke eethutjes. Wij zijn net terug van een weekje Maria Alm. Wat een leuk oord! Wij zijn met een groepje van 16 personen, skiers van alle soorten en maten. De kleintjes in de leeftijd van 3 en 4 zijn op les geweest en de rest heeft lekker geskied. De Koningsronde is een prachtige tocht die goed te doen is en dwars door de bossen leidt. Het is alleen wel aanpoten om dat je met de skischooltijden van de kleintjes zit. Wat zo'n vroege week met zich meeneemt zijn wel korte dagen natuurlijk. We zouden het gebied nog wel eens later in het jaar willen meemaken. Het was nu overloaded met sneeuw. Op donderdagavond nog even bij de avondshow geweest, was erg leuk. Enig minpuntje is dat je een grote pas (192 euro) moet kopen, ook al ben je beginner en blijf je in Maria Alm. Er is geen mogelijkheid tot de aanschaf van een beperkte pas. wij zijn ervaren wintersporters (ongeveer 25 jaar skivakanties gehad) en hebben heel veel gebieden gezien en gedaan. Houden ervan om altijd weer iets nieuws mee te maken. Maria Alm wordt aan de lijst van positieve ervaringen toegevoegd. Een familiegebied,geen dolle apres ski, wel genoeg leuke eethutjes.gea op 15 jan. 2012 09:06 Bewerk Quote niet ok behulpzaam Angela

  • J.Aarnoutse
    J.Aarnoutse 10 januari 2012 · 16:42

    Wij zijn afgelopen kerst 2011 8 dagen in Maria Alm geweest in twee appartementen bij pension Sonnenlicht.Het was er gweldig en wij hadden veel sneeuw dus een witte kerst.De omgeving is er prachtig om te wandelen en dat hebben wij 6 dagen lang gedaan.Een aanrader voor ook wat oudere mensen om daar eens te gaan wandelen in de zomer maar ook in de winter is het er heerlijk vertoeven.Wij komen in Maria Alm al voor de 10 keer en krijgen er nog steeds niet genoeg van.Fam.Aarnoutse uit Oud Gastel

  • Gerla Verbeek
    Gerla Verbeek 11 december 2011 · 19:04

    Fantastisch skigebied, we zijn hier al een keer of 8 op vakantie geweest. Heerlijk gebied vooral als je met jonge kinderen gaat. Wij hebben alle keren in hotel Bachschmied gezeten. Heerlijk hotel waar vorig jaar alle kamers compleet vernieuwd zijn. Ruime familie kamer gehad waar het zelfs met 5 personen goed vertoeven was. En er is een speelkamer voor de kinderen. Dit hotel ligt naast de skilift van Hintermoos, waar ook de intersportwinkel zit waar je je spullen kunt kopen of huren. Deze kerst gaan we weer naar Maria-Alm maar dan voor het eerst in een appartement, omdat we deze keer slechts met 7 personen ipv met een stuk of 20 personen gaan. Uitgaan kun je er totaal niet, niks te beleven in de avond. 1 keer per week is er wel iets als fakkelskiën of rodelen. Winkeltjes zijn er wel een aantal maar als je lekker wil winkelen kun je beter naar Saalfelden of Zell am See gaan. In Saalfelden is ook een MAC. Skischool is uitstekend, niets op aan te merken. Ook het skigebied is de laatste jaren flink onderhanden genomen met veel moderne nieuwe liften. Dit jaar wordt de lange sleeplift naar Dienten ook vervangen door een supermoderne. Skigebied is heel rustig, als je 5 minuten moet wachten is het lang, meestal kun je zo doorlopen. Mooi brede en lange pistes. Alleen van de A-berg naar de Natrun liften moet je tussentijds nog een klein stukje met de bus, terug kun je meestal wel gewoon skiën. Voor de rest is het gehele gebied aaneengeschakeld en kun je vanaf de A-berg naar Muhlbach en Dienten skiën, mooi lange pistes, je doet er wel onderhand een dag over om weer terug te komen, zulke grote afstanden zijn het.

  • RN
    RN 27 november 2011 · 17:26

    Gaan voorjaar 2012 voor de derde keer naar dit gebied. Voor de ervaren skieër is de spanning er na 2 jaar welaf, maar voor de kinderen is het gebied geweldig. Prima skischool, weinig tot geen wachttijden bij de liften.De apres ski is best te doen als je in goed gezelschap bent.

  • Carlo
    Carlo 6 maart 2011 · 08:46

    Ik kwam hier, als echte apres-skier, met de laagste verwachtingen voor dit gebied. Maar wat was ik aangenaam verrast. Ik ben een zeer gevorderde snowboarder, maar ik ben meer dan genoeg pistes tegengekomen die mij een echte uitdaging boden. Vooral ook omdat het erg rustig is op de piste, er veel gevorderde Oostenrijkers zijn en de pistes erg breed zijn kun je net even een tandje harder gaan dan in al die gebieden waar je zig-zaggend tussen de dronken beginners die zonder 1 vorm van les zich op rode pistes begeven. Het tempo op de pistes ligt dus overal erg hoog en dat is belangrijker dan een stijle piste waar je tussen de stuntelaars, hobbels en ijsplaten heen een weg moet banen. de pistes in dit gebied waren overal bijna perfect, ellenlange lange rode pistes met af en toe een vlak stuk om de benen te strekken, kilometers lange blauwe pistes zonder hobbels met lekkere stijle stukken erbij om de vaart erin te houden. Nee, dit gebied is voor de gevorderde skier/boarder die graag vroeg opstaat om de enige op de piste te zijn en lekker te kunnen vlammen een paradijs. Ook omdat de apres-ski hier na 7en letterlijk dood is kun je vroeg je bed in om de volgende dag weer een perfecte dag te beleven. De rust op de mooi geprepareerde en vrij vlotte pistes is gewoon top voor mensen die liever hard gaan op rood dan tobben op zwart.

  • Sabine
    Sabine 27 februari 2011 · 08:26

    Leuk gebied, was voor ons de 1e keer dat we hier waren. Soms voor ond wat druk, maar hoorde van veel mensen dat het hier rustig is vergeleken met andere gebieden! Onze kinderen hebben les gehad via Intersport Maria-Alm skischool en dat vonden zij erg leuk! Kortom, wij gaan hier zeker nog een keer terug!

  • Aleš
    Aleš 23 februari 2011 · 10:01

    We had accomodation direct in Maria Alm, in apartment for 4 people, for 60 EUR/apt/night, that was 15 EUR per person and night..super prize, nice flat!!! And Maria Alm is very nice village, a lot of bars, a lot of chances for fun, super for family..

>