BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Mayrhofen

Reviews Mayrhofen

65% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3728 reviews.

  • Sterke punten: Uitbundige après-ski

Wat vind jij van Mayrhofen?


Beoordelingen van gebruikers

  • KartorNL
    KartorNL 14 november 2019 · 10:58

    Compact gebied met een moderne infrastructuur aan liften. Bijna alles zijn koppelbare banen, nauwelijks nog fixed-grip liften. Tevens kun je door de compactheid wel meters maken, maar ben je ook redelijk snel van de ene naar de andere kant als dat nodig is. Speciale notificatie voor skischool SMT, die mij met 4 dagen les van beginnersniveau naar een meer gevorderd niveau heeft getild, door met name aan vertrouwen te werken. Een andere aanrader zijn de versie pizza's op de Penken bij de Grillhof alm! Klein nadeeltje is geen dalafdaling naar Mayrhofen. De apresskibar (icebar) direct na de Penkenbahn maakt veel goed.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast500
    Gast500 17 maart 2019 · 19:57

    Voor Mayrhofen is maar een woord en dat is GEWELDIG , de piste's zijn mooi , de liften etc zeer modern en elk jaar wel weer wat nieuws , het dorp is gezellig of je na het skieén wilt apré skieén of gezellig op een verwarmt terras wilt gaan zitten gaan snacken of gewoon niks doen , in mayrhofen kan het gewoon . door heel het dorp gaan om de 10 minuten naar alle liften en uithoeken , dus geen auto nodig MAYRHOFEN SUPER TOPPIE DORP

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast388
    Gast388 1 maart 2019 · 14:31

    Super gezellig dorp met een mooi skigebied midden in het Zillertal

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast110
    Gast110 5 februari 2019 · 14:19

    Top

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast602
    Gast602 30 januari 2019 · 22:41

    geweldig gebied, gezellig dorp met voor ieder wat wils, we komen hier al ruim 10 jaar, en we zijn er nog steeds niet klaar mee,

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast267
    Gast267 19 januari 2019 · 20:19

    + Après-ski, prijzen, vriendelijke locals, moderne liften - Geen enorm lange stukken zonder lift

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast282
    Gast282 16 december 2018 · 13:51

    Fijn skigebied met veel mogelijkheden, de hintertuxer gletsjer, en de vele dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Mayrhofen enz.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast483
    Gast483 4 december 2018 · 13:49

    Maart 2018 voor het eerst naar Mayrhofen geweest, overal in Zillertal al geweest hiervoor. Wat een prachtig gebied! Kaltenbach / Hoch Zillertal was altijd mijn favoriet samen met Solden, maar deze komt ook zeker in mijn top 3. Prachtig brede pistes, drukte viel mee. Nadeel is het ontbreken van de dalafdaling, je moet altijd met de lift naar beneden. Apres ski viel ook tegen toen wij er waren, maar dat zal wel aan ons liggen. In januari weer naar Mayrhofen!

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniempje
    Anoniempje 8 oktober 2018 · 23:45

    Moderne liften. Je kunt er een leuk tour maken. Pistes aan noord- en zuidkant

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Talan
    Talan 7 april 2017 · 09:41

    Zeer mooie pistes (misschien niet het beste skigebied voor absolute beginners). Zeer gastvrij gevoel overal waar je komt. Achteraf kan je zowel aprés-ski doen als gewoon wat kuieren door het dorp en lekker eten in één van de vele restaurants in Mayrhofen.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast426
    Gast426 29 december 2016 · 16:47

    Snelle liften, weinig sneeuw. Veel bars, aan drank geen gebrek. Hier ga je naar toe voor apres ski, als je kan skiën, kies dan een andere bestemming.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast047
    Gast047 6 december 2016 · 11:31

    Mayrohen is allereerst een mooi en gezellig dorp met een leuke sfeer. Er zijn veel mensen en er is altijd wat te doen. We gaan er al 15 jaar heen met onze vriendenclub en ieder jaar leven we er weer naar toe. Dit jaar ook met de herfstvakantie geweest. Dan heb je een mooie week. Skien op de Hintertux en golfen in het dal. Je kunt in deze periode echt alles. Het is buiten het seizoen maar zelfs dan kun je jezelf hier prima vermaken. Daarnaast zijn de prijzen voor overnachtingen extreem laag. Met onze vriendengroep gaan we meestal rond de kerst. Er wordt alles aan gedaan om pistes optimaal te prepareren. Zelfs als er weinig sneeuw is. Het skigebied is gezellig en druk en de wachttijden zijn niet al te lang. Als je morgens vroeg aan de Penkenbahn bent kun je direct naar boven en een paar uur genieten van de rust in het gebied. De laatste jaren rijden wij ook altijd een dag naar Gerlos en een dag naar Kaltenbach. Dan heb je nog meer afwisseling en onbeperkte kilometers om te skiën. In Kaltenbach ben je binnen 20 minuten vanuit Mayrhofen en Gerlos is ongeveer 45 min. Naar de gletsjer rij je ook ongeveer 20 min. Dus zo ontzettend veel mogelijkheden. De après ski is gewoon top. De Ice bar direct na het skien en later op de avond naar de Bruckn Stadl. Het publiek is over het algemeen heel gemêleerd. Alle leeftijden door elkaar en een prima sfeer. Het mooie van Mayrhofen is ook dat als je geen zin hebt om te skiën er genoeg te doen is in het dorp. Het is gewoon overal gezellig. Al met al is Mayrhofen een topplek om je wintersport door te brengen. Enige jammere is dat er geen dalafdaling is, maar dat mag de pret niet drukken. Je gaat naar Mayrhofen voor plezier en gezelligheid icm sportiviteit.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Quisa2
    Quisa2 25 januari 2016 · 15:57

    Net terug van een weekje Mayrhofen met m'n vriend en 5 vrienden. Het gebied Lekker gevarieerd en erg groot. Genoeg om je als 'intermediate' een week te vermaken, genoeg om als gevorderde alles er uit te halen wat er in zit (met uitval naar de Gletscher) en de leukste nog een keer te doen. Er zijn aparte 'gebiedjes' (Finkenberg, Eggalm, Ahorn, de Hintertuxer Gletscher) waar je allemaal met de superskipas heen kan. Verbinding tussen de gebieden is goed, door snelle en moderne liften (dikwijls met 'bubbels' en stoelverwarming). De meeste pistes zijn rood, wat (heb ik begrepen in Oostenrijk in het algemeen) nogal een breed begrip is, dus beginners: laat je niet ontmoedigen! De meeste rode pistes zijn lekker breed en hebben wat glooiingen, zodat je een prima pad kan kiezen als je niet het steilste stukje wil skien. Er zijn wat lekkere, brede blauwe cruise-hellingen (vooral op de Ahorn en tussendoor in Penken) en een aantal erg uitdagende zwarte pistes (12 oftewel de 'devil's run' en de 7 op de Ahorn (dalafdaling) en natuurlijk de Harakiri, maar die is niet altijd open). Deze dalafdaling is overigens een blauwe/lichtrode helling, met 3x een aardig pittig zwart stuk er tussen. Let wel dat je, mocht je deze niet willen nemen, op tijd weer bij de lift omhoog bent. Het gebied lag er verder erg mooi onderhouden bij. De sfeer op de piste is hartstikke leuk met een aantal leuke barren. Tips zijn Mary's Penken Bar / Penkenalm bovenaan de Kombipenken: goed personeel, lekker eten (leberkase noedelsoep en sauerkraut-to-die-for en goedkoop, de Lattenalm in Eggalm (wederom goede service, goedkope drankjes en een geweldig Kitscherig poppenhuis-interieur). Verder zijn de 'pizzahut' tussen de Sun-Jet lift en de sleepjeslift leuk als je in de zon naar de stuntende boarders en skiers wil kijken (en ze hebben er lekkere frietjes en gluhwein). Ook de 'paraplu' bar tegenover de Elchbar onderaan de Kombipenken is aardig als je nog wat wil drinken na het skien: als je doorloopt, hebben ze een leuk terras wat nog net in de zon ligt tot zonsondergang. Meest positieve was voor mij de moderne, snelle liften (bijna geen wachttijd), de variatie in het gebied (op elk moment wel een mooi zonnig stukje te vinden) en de goede sfeer. De barretjes in de beschrijving raad ik van harte aan. Nadelig is misschien het ontbreken van de dalafdaling, al sta je nog geen 3 minuten in de rij met de spiksplinternieuwe Penkenbahn. Verder hadden de boarders nog wel eens te klagen over de rechte stukken. Als je weet waar ze zitten, was er echter nog wel goed snelheid te maken. Het dorp, les en accommodatie Mayrhofen is verder een heel klein dorpje. Klein, maar fijn. Er zijn een paar enorme après-ski plekken, maar verder als je op zoek gaat nog wel wat leuke kleine barretjes. Mo's place had leuke muziek en een prima keuken. De sfeer was er goed en je kan er lekker een avondje hangen. Verder hebben we een keer gegeten bij Gasthof Perauer, die ik kreeg aangeraden. Geweldig klassiek, Oostenrijks eten (De kaiserschmarren waren verrukkelijk, alsmede de vleesgerechten uit eigen slagerij). Verder zijn er een aantal lekkere bakkers en een lekkere slager (tegenover Penkenbahn) te vinden, waar je al staand kan après-skien met een broodje één-of-ander. Er zijn ook 2 grote Spars in het dorp, waar we tegen prima prijs boodschappen hebben gedaan. Gelest en gehuurd hebben we bij Die Rote Profis (Ski Pro Austria), aangezien zij een zeer voordelig les+huur pakket hadden. Gek genoeg zijn hier eerder nare comments gepraat over deze school. Wij hadden het echter geweldig getroffen: Wolfie, een local die normaal alleen privéles geeft, nam ons 5 dagen op sleeptocht en heeft ons zeer vakkundig de mooiste plekken (én de 2 barretjes op de piste!) laten zien. Dit is van harte aan te raden. Verder was het materiaal prima (evenals de service in de winkel: een aantal van ons zijn meerdere keren terug geweest met vragen en materiaalwissels en werden altijd goed geholpen). Voor zover mijn mini-Mayrhofen verslag! Het is dat ik graag meerdere gebieden wil zien, maar ik zou het niet erg vinden nog een keer naar Mayrhofen te gaan smile EDIT - Als je naar de Ahorn / Eggalm wil met de bus, kijk dan even welke bus je moet hebben (vond ik niet echt handig aangegeven). De Green-Line is gratis toegankelijk met je skipas, evenals skibussen A-D. De andere bussen niet (4e per enkeltje). - De dalafdaling naar Eggalm was wel geprepareerd en was echt hartstikke leuk (tussen de bomen door) en niet te moeilijk - Ik weet niet wat het was, maar het was verschrikkelijk druk op de weg uit Mayrhofen op zaterdagochtend 9 uur. Iedereen met dakkoffertjes op (weekend/dagjesmensen?) en daar verloren we veel tijd. Misschien is het verstandiger over Stuttgart te rijden (wij reden over Munchen) en even te kijken naar fileberichten vooraf...

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • xdaphneeexoxo
    xdaphneeexoxo 31 oktober 2015 · 16:03

    Ik vind Mayrhofen echt GE-WEL-DIG! Ik kom al 16 jaar in deze plaats om te skiën. Ieder jaar weer kijk ik er enorm naar uit. Mayrhofen is niet een erg groot plaatsje, maar toch erg bekend onder de wintersporters. Mayrhofen heeft vaak veel en mooie pistes. Er zijn veel alternatieven, je kan bij de Penken omhoog en zo door naar andere delen van het skigebied. Je kan ook een ronde maken waar je toch zeker wel een dagje mee zoet bent, dat is een erge mooie ronde omdat je ook langs bospaden gaat (via gebieden Eggalm /Rastkogel). Mayrhofen heeft ook de stijlste zwarte piste van Europa, De Harakiri deze piste heeft een afdaling van 78% maar is helaas niet altijd geopend. Mayrhofen heeft ook gezellige apres-ski bars. Eigenlijk zolang je niet in een bar staat heb je geen last van de apres-skiërs en is Mayrhofen gewoon een rustig dorpje. Mayrhofen heeft ook prima restaurants die vaak in de prijs behoorlijk meevallen. Mochten er ski/snowboard lessen gevolgd moeten worden heeft het dorp genoeg aanbod aan instructeurs en skiklasjes. Op de site Mayrhofner-Bergbahnen.at kun je meer informatie over het skigebied vinden

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bastiaan87
    Bastiaan87 27 oktober 2015 · 09:41

    Het wintersport dorp bij uitstek. Wanneer je niet van drukte en après-ski houdt, kun je Mayrhofen beter links laten liggen en een van de omliggende dorpen kiezen als uitvalsbasis. Absolute aanrader voor de feestliefhebber: Snowbombing. Enige nadeel is het ontbreken van een dalafdaling.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast195
    Gast195 19 september 2015 · 10:52

    De mogelijkheid om meerdere liften naar boven te nemen maakt het feit dat je niet kan afdalen tot het dorp een stuk minder erg. Dat de liften vernieuwd zijn zal zeker bij de Penkenbahn gaan schelen met wachttijden (al vond ik deze altijd al wel meevallen). Er zijn op de berg zelf ontzettend veel eettentjes en restaurant met voor ieder wat wils. Wij hebben iedere dag voor gemiddeld 15,- pp gegeten en gedronken. In het dorp zijn twee supermarkten waarbij opvalt dat groente en fruit wat aan de dure kant zijn. Voor de rest scheelt de een niet heel erg van de ander qua prijzen, de Spar heeft wel meer keuze. Ik zou Mayrhofen zeker aanbevelen, voor de ervaren en de wat minder ervaren wintersporter!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast401
    Gast401 17 januari 2015 · 15:11

    Het Zillertal is veel te druk en veel te laag. Vaak papsneeuw. Ben er 4 x geweest door de jaren heen, maar ben altijd weer teleurgesteld. Liften zijn wel modern en snel. Hoog 'hossa'-gehalte op de piste en in het dorp.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • SvenL2014
    SvenL2014 14 september 2014 · 21:00

    Mayrhofen is een dorp waar het dag en nacht bruist. Met veel hotels, appartementen, restaurant en diverse barretjes is er zowel op de piste en in het dorp altijd wat te doen. het dorp heeft twee centrale liften die je naar het begin van de piste brengen. Afhankelijk van de sneeuwval is een van de liften ook het eindpunt en moet je deze lift ook terugnemen als je weer in het dorp wil eindigen. Mayrhofen is een dorp waar je zowel met vrienden als met familie prima terecht kunt. De keuze voor familie's met kinderen zal uitgaan naar accomodaties net buiten het gebied rondom de liften omdat hier ook het uitgaansgedeelte ligt. De pistes zijn uitgebreid, maar worden door de uren heen een beetje hobbelig. Dit heeft ook te maken met de zon. Wanneer je echt gaat voor meer rust op de pistes kan je het beste gelijk doorsteken naar achter en de grote cabine baan pakken naar de hoge toppen achterin. Omdat deze pistes minder bereikbaar zijn en hoger liggen is de sneeuwkwaliteit vaak perfect en relatief rustig. Dit betekend ook dat je minder restaurantjes tegen komt, maar voor de kilometervreter is dat natuurlijk minder erg. Voor de terugweg moet je wel weer met de cabine naar de kom waar 80% van de wintersporters zijn. Tip: Bekijk de kaart van het skigebied en je ziet de eindeloze mogelijkheden. Stoor je je aan andere op de piste? Dan kun je beter kiezen voor een wat minder toeristisch gebied! Op de hoofdpistes kan het namelijk erg druk zijn en een rij bij de lift is dan zeker geen uitzondering! jaartal: 2009 en 2010 Groet, Sven

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Defqnone
    Defqnone 26 februari 2014 · 14:46

    Een heel leuk gebied voor de wat jongere skier met een leeftijd van 25/35 jaar kan zich hier in de avond zeker weten vermaken.. Zelf vond ik het wat tegen vallen omdat wij met een groep van jonge gasten waren en de gemiddelde leeftijd toch zeker 26 is.. Voor de mensen die graag apreskien zou ik zeggen gaan maar wel in de periodes van de nederlandse vakanties.. Dit is omdat er een buiten de vakanties een heleboel russen en engelsen zijn... Het skigebied is heel goed te doen.. Je kan kiezen tussen een simpele blauwe, de rode lopers, steile zwartes en natuurlijk niet te vergeten de Hara Kiri met een percentage van 78% Voor de freestylers is er een leuk Vans park waar je je makkelijk een paar dagen kan vermaken.. Voor de echte off piste skier raad ik dit gebied af.. Succes in Mayrhofen

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast371
    Gast371 25 december 2013 · 09:07

    Juist terug uit mayerhofen viel lelijk tegen. Gemaakte sfeer in de kroegen , veel korte pistes, restaurants op de berg goedkoop maar niet lekker. Kan zo nog een tijdje doorgaan... Niet aan te raden gebied.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast205
    Gast205 20 december 2013 · 14:37

    Ik ski al meer dan 10 jaar, en al die jaren zijn we in Mayrhofen, het is er altijd gezellig, het enige nadeel is dat de lift naar boven altijd druk is maar dat heb je bij andere ski gebieden denk ik ook wel.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast786
    Gast786 22 maart 2013 · 02:52

    Begin maart zijn we naar Mayrhofen geweest. Spullen gehuurd tegenover de gondel. Wat een slechte service. Geen aanrader!! Voordat je boven op de piste bent mag je eerst met de menigte in een rij staan en duwen/ trekken voordat je in een 15 persoons epropt in de gondel zit. Ik ben het er mee eens uiteindelijk heb je een mooie 160 km piste. De pistes zijn relatief kort. Echte wachtrijen in het skigebied niet echt gezien. De apres ski in het dorp zijn een 2 tal. Zelf vonden we stadl bruck leuk.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast464
    Gast464 24 februari 2013 · 20:56

    Wij logeerden bij pension Haus Muhlegg. Daar werden heel hartelijk ontvangen in logeerden in een keurige heel gezellige kamer. Vlak bij is een gezellig restarant waar je met twee voor 20 euro prima kunt eten. Bij het dalstation ski's gehuurd. Deze bleken achteraf wel aan hun pensioen toe te zijn. Per abuis werd ons voor een ankoop per abuis teveelin rekeing gebracht. Op een e-mail met het verzoek het teveel betaalde werd negatief gereageerd. Vrij vertaald: we hadden bij het betalen met een creditkaart maar beter uit onze doppem moeten kijken. Dus beter el;ders kopen of heel goed uit je doppen kijken bij het belalen bij dit bedrijf.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast091
    Gast091 4 februari 2013 · 11:26

    Apparthotel Sonnenhof prima plek om te verblijven, bij Steakhouse Tirol kun je lekker eten, bij de Pilzbar op de Penken goed eten en drinken, aardige mensen, goede sfeer en dicht bij de plek waar de kinderen vertrekken met de skiles van SMT

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast494
    Gast494 3 februari 2013 · 21:13

    Geen dalafdaling, " gemaakte " gezelligheid in de apresskibars, weinig restaurants en ook van matige kwaliteit. Maar vooral: adverteren met 600 km piste: echt niet! het zijn 3 gebiedjes met ong 200 km per gebied, die met een bus worden verbonden. Niet meer naar terug dus.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast619
    Gast619 22 januari 2013 · 14:27

    Mayrhofen is zeker een aanrader. Een erg gezellig dorpje waar je lekker kan eten. De liften zijn dichtbij en je hebt keuze uit meerdere gebieden, 1 gebied dat een beetje klein is en waar je vooral blauwe pistes hebt. En 1 groter gebied waar je heel veel keus hebt en heel veel kanten op kunt. Op de berg zijn leuke restaurants en er hangt een hele leuke sfeer. Wij hebben er een ontzettende leuke vakantie gehad en komen zeker weer terug! Je kunt vanaf daar gemakkelijk een dagje naar het plaatsje Gerlos gaan wat ook erg gezellig is, zo heb je een beetje afwisseling!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Mario
    Mario 21 januari 2013 · 13:15

    Een heel groot nadeel is zoals vaker gezegd geen dalafdaling bij de penken. Smiddags kan je een file verwachten bij de lift om naar het dal terug te gaan, en wij zaten nog in het laagseizoen. De piste,s zijn vrij kort maar je hebt wel veel keuze. Wij hadden de pech dat de pistes slecht waren door continue sneeuwval. Smiddags werd er niet geprepareerd dus de nieuwe sneeuwval icm de bochten en het remwerk van boarders en skiers zorgden overal voor bulten op de pistes. Wij zijn een dag naar kaltenbach geweest en daar was het naar mijn mening veel beter en een leuker gebied. Ook zijn we een dag naar de hintertux gletscher geweest, dat is wel een voordeel van die zillertal skipas. De apres ski in mayrhofen viel ook een beetje tegen. Ik heb vooral solden als vergelijkingsmateriaal en daarbij valt mayrhofen toch in het niets. We hebben ons wel vermaakt gelukkig want dat kan wel in mayrhofen maar er zijn veel betere gebieden.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast566
    Gast566 6 januari 2013 · 16:41

    Paulus de verfboer van Friesland Kan het iedereen aanbevelen Het skiè ging weer niet goed was veel te bang en afgeleid de de ski juf Met de aprèski ging het weer helemaal fout zo als gewoonlijk Wist de weg niet terug een behulpzame heer heeft mij bij het hotel afgeleverd .zeer goed hotel

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 4 december 2012 · 19:55

    Mayrhofen heeft een leuke variatie pistes qua moeilijkheidsgraad. Ik vond de meeste pistes echter wel aan de korte kant. Wij zaten naast de Penkenbahn in het Sporthotel dus konden iedere dag tijdig bij de lift zijn. Kom je iets later dan sta je zo maar een dik half uur te wachten voordat je in de lift kunt stappen. Groot nadeel is dat je vanuit de Penkenberg met de lift naar beneden moet. Zoals voorgaande schrijvers al zeiden kun je wel eens meer dan een uur in de rij staan om beneden te komen. De Icebar aan ons hotel is wel een aanrader en Mayrhofen zelf is als dorp ook best aardig. Jammer dat er auto's dwars doorheen mogen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rene Sebastian
    Rene Sebastian 30 november 2012 · 14:55

    Mayrhofen heeft mijn inziens de meeste variatie in een gebied waar ik tot nu toe geweest ben. Van beginners pistes tot zwarte pistes waar je u tegen zegt. Misschien mis ik de midden balance een beetje (of makkelijk, of moeilijk, maar geen middelmatig). Gelukkig amper tot geen vlakke verbindingspistes, dus als snowboarder zijnde konden we eens lekker de hele dag doorknallen. Enige jammer is dat je vaak in de "kom" terecht komt bij het PenkenPark. Wat overigens echt een heerlijk groot funpark is. De Ahorn berg en zijn dal afdaling moet overigens niet vergeten worden. Hoewel het gros van het publiek allemaal met de Penkenbaan omhoog gaat vonden wij juist de Ahorn berg erg toegankelijk en heeft tenminste een dalafdaling (mits voldoende sneeuw). We hadden zelf het geluk dat we tijdens de gigantische sneeuwdump hier zaten begin 2012 dus voor ons was het dik pow boarden op de pistes. Beter kon bijna niet. Enige nadeel is dat je vanuit de Penkenberg perse de lift naar beneden moet hebben. En dat kan, zeker in drukke periodes, erg vervelend zijn. We hebben op zijn langst zelfs 2 uur staan wachten om naar beneden te komen. Dat was naar mij inziens ook het enige minpunt van de vakantie. Conclusie: een top gebied met enkel het niet hebben van een dalafdaling als probleem.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast947
    Gast947 17 september 2012 · 15:44

    Het probleem dat er geen afdaling is komt omdat de penken berg een steile rotswand heeft. Mayrhofen is bezig voor dit probleem om hier omheen een dalaftaling te maken. Ook komt er de komende jaren een nieuwe bahn bij met meer capaciteit zodat de wachttijden minder lang worden. Ook zijn ze van plan om de komende 10 jaar snellere liften de maken en richting de rast kogel een paar nieuwe blauwe pistes aan te leggen. Nu is Mayrhofen al helemaal top. voor gezinnen of met vrienden. Maar als het ze lukt een dalafdaling te maken en een 2de penkenbahn word dit gebied nog beter. De lengte van de pistes valt best mee. Sommige zijn best kort maar er zijn er genoeg waar je echt een tijdje over doet. Mayrhofen is ook van plan om sneeuwkanonnen te plaatsen bij de dalafdaling naar de horbergbahn. deze afdaling is een skiroute en is nu alleen mogelijk als er tot in het dal veel sneeuw ligt

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Ragout
    Ragout 8 januari 2012 · 16:41

    Leuk dorp, rijden helaas wel auto's waardoor het soms lawaaierig is. Veel winkels en verhuur, verhuur is goedkoop vergeleken met frankrijk en nog beter spul ook. Er rijden bussen tussen alle dorpen een aantal keer per uur, en er rijden 2 bussen naar de gletcher toe, alleen hoelaat die reden was nogal moeelijk te vinden, we vonden van 1 bus de tijden in het hotel op onze laatste dag. Genoeg uitgaansgelegenheden maar niet alles is even leuk, vooral de echte apresski is leuk en gezellig, bijvoorbeeld de icebar, maar je moet wel direct na t boarden gaan anders is het niveau te laag ? Voor de rest is de Schlussel savonds laat leuk. Op de berg kan je ook prima apresskien tot de laatste liften. Het skigebied is te bereiken met de penkenbahn lift, sochtends vroeg is de rij belachelijk groot en wacht je wel een half uur of langer omdat dit de enige lift is. Wij gingen later op de dag, dan was het prima. Er is geen dalafdaling voor snowboarders alleen een skiroute? De pistes lagen er goed bij, steeds een vers laagje en mooi geprepareerd, zonder een strepen patroon, dus vlak en zacht. De pistes zijn wel kort en als het druk is zit je langer in de lift als op de piste. Dus een goed plan is om de superskipas te nemen en eens de Ahorn dalafdaling te nemen, echt een toppiste. Natuurlijk moet je ook een aantal dagen naar de Gletcher ant dat is echt de allerbeste plek als je van veel sneeuw en lange pistes houd. De prijzen vielen mij mee, een lunch op de piste koste tussen de 8 en de 16 euro (eten+drinken) de bierprijs ligt rond de 2,50 en de 3,80. Het is lekker eten en de oostenrijkers zijn gastvrij. Ze brouwen misschien niet de lekkerste pils maar je krijgt vaak 0,33L of 0,5L voor de prijs van een kleine. Wel veel russen en dat zijn een stel rijke onsympathieke mensen bijeengeraapt. Dat en de korte pistes bij mayrhofen zelf zijn eigenlijk de enige minpunten.

  • ellen
    ellen 15 januari 2011 · 15:29

    hallo ja ik kim ook al 5 jaar in mayerhofen erg leuk gezellige winkelstraat goede slager op de hoek en de pilzbar nu ik zeg altyd de dadestooel ivm de witte stippen gaan als je van wsp houdd ik ga 22 jan ik zie julliie daaar skiheil

  • Martijn
    Martijn 12 september 2010 · 20:04

    Ben nu 2 keer in Mayrhoven geweest, en ik vind het een heel mooi gebied. Ik zou ook echt de skipas voor het hele gebied nemen alleen ben je daar in het hoogseizoen wel ongeveer 220 euro voor kwijt, maar het is zeker de moeite waard. Het enige minpunt aan het gebied vindt ik dat er geen dalafdaling is. Ik was er in de voorjaarsvakantie en dan is het rond half 5 erg druk als je naar beneden wilt met de gondel. Als je éénmaal beneden bent is er wel heel erg gezellig apres ski! Wij zijn met een groep snowboarders erheen gegaan, sommige konden het al goed en er waren ook een paar die voor het eerst deden. Blauwe pistes zijn er niet zoveel dus zij waren al snel genoodzaakt om een paar rooie pistes te nemen en hadden het gelukkig wel snel onder controle na vele malen vallen. Als je voor het eerst gaat skieën of snowboarden zou ik dit gebied wel mijden want het is toch wel voor de gevorderen. Nog even wat over het snowboarden in Mayrhoven, je hebt daar een gigantisch funpark waar je je goed uit kan leven, offpiste mogelijkheden zijn er ook wel maar zijn wat beperkt door de vele bomen dus dan moet je wel heel goed kunnen sturen, als snowboarder zou ik de blauwe pistes vermijden want je komt daar zo stil te staan. Voor de rest zijn de pistes allemaal goed te doen als snowboarder en als je er bent en je hebt het aardig onder de knie dan zou ik zeker de harikiri nemen ( 78% ) daling.

  • Erwin
    Erwin 4 februari 2010 · 11:26

    De Pilz bar onderaan de piste bij de Penkenbahn is aan het eind van de dag een aanrader en dan natuurlijk de IceBar onderaan de gondel in het dorp waar het altijd druk en gezellig is. Verder zijn er verschillende discotheken als de Schlussl (sleutel) en de Arena waar bekende DJ's optreden.

  • Erwin
    Erwin 4 februari 2010 · 11:24

    Net een weekje terug uit Mayrhofen. Leuk dorp, genoeg te doen.. zo hebben we naast het snowboarden nog een bezoek gebracht aan het zwembad (lekker snelle glijbaan trouwens ?). Helaas moet je wel elke dag de lift omhoog nemen om bij de pistes te komen. De meeste pistes zijn best pittig voor snowboarders en vooral voor beginners. Er is eigenlijk maar 1 brede blauwe piste waar je als beginner terecht kunt naast de oefenheuvels. Toch zijn de rode pistes heerlijk! Zwart niet aan gewaagd omdat ik de rode (als geoefende snowboarder) al behoorlijk pittig vond. Leuk om een keer heen te gaan, maar denk niet dat ik hier nog een jaar naartoe zou gaan.

  • mark
    mark 3 februari 2010 · 12:23

    Mayrhofen is leuk voor 1-2 dagen maar dan ben je wel uitgekeken op de schaduw-pistes die allemaal in diezelfde kom uitkomen. Beter neem je de superskipas en ga je ook naar kaltenbach en zell am ziller (kan je leuk tot krimml skieen). Mooiere pistes, zonniger, langere tochten.

  • daan
    daan 18 januari 2010 · 11:16

    Ik ben net terug van een weekje mayrhofen. Ik was samen met mijn vader en we zijn met de skitrein gegaan. De transfer naar het hotel was ook geregeld en we werden zoals beloofd voor de deur afgezet. We hebben in Scheulinghof geslapen. Dat ligt ongeveer 200 m van de Ahornbahn en 400 m van de Penkenbahn. Dus het was heel praktisch want je kon gemakkelijk van gebied veranderen. Het hotel was ook heel goed. De bedden sliepen lekker en de kamer was groot. Het ontbijt was ook erg lekker er was brood met kaas en drie of vier voor de vlees. Je kon ook kiezen uit twee verschillende soorten jam en voor de liefhebber was er ook chocoladepasta. Het was ook een leuk dorp. Alles zag er goed verzorgd uit. Er waren ook veel lekkere restaurantjes. Wij zijn er eigenlijk maar naar twee geweest Manni en J?rhof. Bij Manni kon je voor een goede prijs lekker eten. Je kon uit vele pizza's kiezen en ze hadden ook een aantal echte Oostenrijkse gerechten. Bij J?rhof kon je ook lekker eten het was er ook niet duur en het zat lekker dichtbij. Ze hadden daar geen pizza's maar de Oostenrijkse gerechten hadden ze wel en die vond ik lekkerder dan bij Manni en. Dus skihuur was ook prima. Wij hebben via www.wintersporters. nl het alvast gereserveerd. Toen wij bij het winkeltje aankwamen moesten wij ons echter opnieuw aanmelden op touchscreens die niet goed werkte. Het materiaal was echter goed we werden rustig behandeld en de ski's waren goed ingesteld en ze zijn alleen losgeschoten wanneer dat echt moest. Alles bij elkaar was het een erg leuke vakantie. En er worden nu al plannen gemaakt om volgend jaar weer te gaan. PS: voor het verhaal van de piste zillertal 3000

  • JNS
    JNS 14 januari 2010 · 16:44

    GE - WEL - DIG!!! Top pistes, een heerlijke sfeer, lekker eten, gezellige tentjes! Zelfs me aan het funpark gewaagd, veel mogelijkheden met de bus naar Gerlos of Koningsleiten was vorig jaar prima te doen ook! Helemaal goed. Gletscher tripje gemist vanwege het drukke schema mbt de apres ski haha. Ik heb me prima vermaakt. Februari weer!!!!

  • tal
    tal 30 november 2009 · 14:22

    ga nu al een paar jaar achter elkaar naar Mayrhofen in januari, voelt telkens weer als thuiskomen. het is een mooi compact dorp waar je niet eerst een paar km moet lopen om ergens te komen alles ligt lekker dicht bij elkaar. De apre ski is er uitstekend zowel boven op de berg als beneden, voor elke leeftijd is er wel wat te vinden. Het gebied is mooi groot en voor zowel beginner als gevorderd zijn er voldoende mogelijkheden. Mocht je ervaren zijn altijd even de harakiri proberen. de mensen zijn er allemaal erg vriendelijk en spontaan, zelfs als het er druk is blijven ze aardig. gelukkig zijn de liften zo goed geregeld dat mocht het druk zijn het toch prima doorloopt en je nooit heel lang in een rij hoeft te staan. En idd je kan wel helemaal naar beneden skien vanaf de penken alleen die piste is helaas vaak gesloten. het is als je voorbij de eerste stoeltjes lift gaat linksaf zo uit mijn hoofd. heb het nog nooit kunnen doen jammer genoeg omdat ie dan net altijd gesloten was. Ik heb wel gehoord dat die afdaling wel vrij lastig is, dus wees gewaarschuwd.

  • Anoniem
    Anoniem 17 september 2009 · 22:03

    Hallo, Zelf heb ik het afgelopen de hele winter in Mayrhofen gezeten en zelfs na drie maanden verveelde ik me er nog niet. Er is altijd wel wat te beleven, voor ieder wat wils. De apres-ski is fantastisch, eerst bovenop de Penken bij de Pilzbar en de Elchbar, vervolgens een heerlijk broodje bij de Gasser eten (absolute aanrader!! Recht tegenover de gondel in het dal) en door apres-ski?in de Icebar, maar voornamelijk natuurlijk de Schirmbar, beter bekend als de Nicky\'s. Lekker druk, maar wel gezellig, echt apres-ski muziek, veel leraren die voor toeristen toch altijd interessant zijn? En het gebied zelf is natuurlijk ook mooi om te ski? Vergeet de Harakiri niet, de steilste geprepareerde piste van Europa en er zijn ook zat off-piste mogelijkheden. Skischolen te over, allen met zeer goede kindervoorzieningen, veel mooie hotels en appartementen, kortom: Mayrhofen is geweldig!

  • klaas
    klaas 13 september 2009 · 16:48

    Mayrhofen heeft een mooi, oud \"typisch Oostenrijks\" centrum. Onze accommodatie bevond zich aan de hoofdstraat in een luxe nieuwbouwwijk, 15 minuten lopen vanaf het centrum, maar de bus stopt gelukkig altijd dichtbij. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, de prijzen zijn prima betaalbaar. Mayrhofen is een veilige vakantiebestemming, en heeft voor alle leeftijden iets te bieden.

  • spider99
    spider99 1 oktober 2008 · 22:09

    Leuk skie? maar Apres ski is klote daar , sta je daar dan wat te zuipen met nog 200 KERELS en niet 1 vrouw, leuk als je homo bent, maar voor de hetro niks aan, geef mij maar S?n.

  • Wout Bor
    Wout Bor 6 februari 2008 · 12:21

    Kom er al 15 jaar is heel groot geworden. Voor groot en klein heel veel te doen. Wil je echt een super ski vakantie hebben ga dan er na toe geen twijfel voor een super vakantie.Apre skieen bij de shrimmbar. Mensen die er wonen helpen je graag voor een vakantie om niet te vergeten. groetjes wout the eagle.

  • Anoniem
    Anoniem 1 januari 2008 · 13:33

    Dag Theo, Er is geen dalafdaling van de Penken maar wel van dat kleine gebiedje( de Ahorn), daar heb je een schitterende dalafdaling maar je moet daar niet de hele dag skien want het gebiedje is erg klein maar zeker geschikt voor beginnende skiers of snowboarders en ligt heel de dag in de zon.

  • theo
    theo 22 december 2007 · 14:53

    Gaan al aantal jaren met de zandkrab uit eindhoven. Ski gebied is super en de apres ski ook. Alleen jammer dat er geen dalafdaling is, lange wachtrijen bij de liften.Al met al een wil je een super vakantie dan moet je naar mayrhofen. Groeten Uit de zaandkrab

  • Ton & Lissy Huibers
    Ton & Lissy Huibers 18 november 2007 · 09:31

    Mayrhofen is een gezellige plaats waar het voor de hele familie goed toeven is. Er is \'s-winters altijd leven in de brouwerij. Het meeste vertier vindt plaats in de omgeving van de hoofdstraat. Daarbuiten merk je eigenlijk niets van de drukte en komen zelfs de grootste rustzoekers aan hun trekken. Er is een openbaar zwembad en een ijsbaan waar je bij minder goede skidagen je niet hoeft te vervelen. Aan te raden zijn ook de arresleetochten. Het dorp heeft een zeer goede mix van shoppingmogelijkheden en uitgaansmogelijkheden, van luxe sportwinkels tot supermarkten voor je dagelijkse benodigdheden, van eenvoudig eetcafe, pizzeria tot luxe restaurants,van rustige bar tot drukke disco en apr?ski, dus voor elk wat wils. Door het goede netwerk van busdiensten, kun je ook als je niet zo goed ter been bent , vrijwel overal in het dorp komen. Mayrhofen is mede door deze voorzieningen (en wat zeer belangrijk is bij slechte sneeuwcondities, een directe busverbinding met de Hintertuxer Gletscher ) een wintersportplaats die voor zowel de beginner als de vervente wintersporter een aanrader is.

  • An
    An 29 oktober 2007 · 21:24

    Het dorp, apres ski en het ski gebied zijn helemaal top. Wil je een beetje rustig aan beginnen is de Ahorn erg leuk. Het is heel erg klein maar wel erg leuk om een beetje te klooien. De gondel vanuit Mayrhofen naar het gebied is niet geschikt voor mensen met hoogte vrees, je kan dan beter de lift vanuit Hyppach nemen. Veel skibussen gaan daar ook heen. De Tuxer gletser is ook zeker een aanrader om daar een dagje heen te gaan, niet echt geschikt voor beginners. Finkenberg (met de 150-tuxer omhoog) is wel top voor beginners of gewoon voor de rust! Mayrhofen is gewoon helemaal top!!!!

>