Reviews Montgenèvre

57% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 6 op basis van 8 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, sfeervol, kindvriendelijk en goede locatie in het skigebied.

Wat vind jij van Montgenèvre?

Reviews van gebruikers

Gast679
14 maart 2020 · 14:58

M'n eerste keer op de latten, maar perfect gebied om het te leren met veel groene en blauwe pistes waar je de tijd hebt om wat aan je techniek te werken.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Martijn85
2 maart 2020 · 10:27

Prachtig gebied wat uitermate geschikt is om te bezoeken met kinderen welke net hun eerste skiles gaan volgen. Dit vanwege de vele mogelijkheden om grote stukken te skiën over makkelijke pistes (groen/blauw). Daarnaast is er voor de gevorderde skiër ook voldoende uitdaging te vinden. Na een dump zijn hier geweldige off-piste mogelijkheden.

Nadeel is dat er maar weinig restaurants aan de piste zijn in het Franse deel. Het Italiaanse deel van het gebied maakt dit echter ruimschoots goed.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
JanGerrit
3 maart 2019 · 11:13

Net terug van een week Monti della Luna. We hadden een appartement in Claviere aan de Italiaanse kant en de kinderen gingen naar de skischool in Montgenèvre aan de Franse kant. De ESF-skischool biedt een zogenaamde Team Rider en een Team Champion cursus aan, voor kinderen die alle niveaus van de skischool al hebben doorlopen. Door de bossen raggen, slalomraces doen, off-piste gaan met de leraar en leren om te gaan met een lawinepieper, etc. Wordt niet aangeboden door de Italiaanse school en aangezien de kinderen beter Frans spreken dan Italiaans (!), was de keuze snel gemaakt.

De rit er naar toe vanuit Belgie is via de Fréjus tunnel ongeveer 960km. Claviere ligt op 20 minuten rijden van de snelweg, is een klein dorp maar alle faciliteiten zijn er. Nog iets gemoedelijker dan Montgenèvre, maar ook dat is gemoedelijk (zeker sinds er een tunnel onder het dorp doorloopt). Je kunt in beide dorpen prima een biertje of een Bombardino doen op het terras.

Wij hadden een appartement aan de piste in Claviere, echte ski-in, ski-out. We hebben ’s avonds een keer een diner geboekt bij een berghut. Je werd opgehaald met de sneeuwscooter en na een overweldigend diner weer thuis gebracht. Was een geweldige ervaring.

Zoals in andere reviews ook al aangehaald, de liften gaan laat open (vanaf 9u en sommige nog later) en sluiten op een normale tijd (rond 16:30u). Je kunt dus niet echt vroeg beginnen en dat is verre van ideaal in een warme week zoals afgelopen week. Je kunt overigens wel goed met de zon mee skiën, dus de papsneeuw was redelijk gemakkelijk te vermijden. De hele week waren er pistes te vinden waar de condities goed waren.

Wat betreft de liften, die zijn op een enkele na (Sierre Thibaud, Chalmettes) aan de oude kant. Verschillende oude sleepliften, niet ontkoppelbare stoeltjesliften en altijd zonder kap. De liftcapaciteit was overigens meer dan voldoende afgelopen week, we hebben niet of nauwelijks in de rij gestaan (en dat tijdens de Franse schoolvakantie). De preparatie van de pistes was ok, maar het is zeker niet zo goed als in de Dolomieten. ’s Ochtends zaten er al bruine plekken in de sneeuw en het zag er ook minder gemanicuurd uit. Ook stond er een lift op de kaart die er niet was en was een belangrijke verbindingslift bijna een hele week dicht (en ik had niet de indruk dat ze er erg druk mee bezig waren).
De verbinding met Sansicario in Italië was ronduit slecht en duurde erg, erg lang. Gedeeltelijk verklaarbaar omdat de onderste pistes waren aan beide kanten dicht waren. Bovendien waren de sneeuwcondities aan de kant van Sestriere een stuk minder en de verbinding tussen Sansicario en Sestriere gesloten.

Onze favoriete pistes waren de zwarte “ 3 Fourneous”, de “Les Rhodos”, “Le Combe de Loup” en zeker ook de rode en zwarte afdalingen Olimpico in Sansicario. We hebben ons prima vermaakt afgelopen week, maar gaan er niet snel weer naar terug. Zekere vergeleken Serre-Chevalier is dit gebied minder aantrekkelijk, zowel qua omvang (het Olympische gedeelte laat ik dan buiten beschouwing), qua uitdagende pistes en qua uitgestrektheid. En Serre ligt maar een col verderop.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast875
3 februari 2019 · 20:17

Het gebied montgenevre zelf is een leuk gebied. Met iets meer dan 100 km piste. Maar na een aantal dagen is het nieuwe er toch wel af. Er zijn veel platte stukken die het maken van tochten lastig maakt. Ook de liften zijn vaak traag en verouderd. Je kan ook nog naar andere dorpen skiën die deel uitmaken van de via lattia. Maar de connectie tussen de dorpen is moeizaam, veel lange trage liften nemen zorgt dat er niet veel tijd is vooraleer je al de terugweg moet inzetten. Liften openen laat, rond 9u en sluiten vroeg, rond 16u. Ik zou niet meer terug gaan maar heb me wel goed geamuseerd.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast237
29 januari 2017 · 17:01

De verschillende skipistes liggen vrij ver uit elkaar, als je met de auto bent is dat geen probleem en zeker een aanrader om een paar dagen naar Sauze 'd Oulx te rijden of Cesana Torinese, de pistes daar zijn super mooi en lang en er is daar ook veel meer te eten en drinken op de berg. In Montgenevre hebben ze de horeca helaas niet uitgevonden, er is maar één restaurant op de berg (Les Terrasses) en dat is wel erg leuk maar modern en vrij druk/prijzig. Sfeervolle oude tentjes voor een snelle koffie zijn er niet bij in Montgenevre. Met de Tremplin kom je op prachtige pistes. Veel liften en pistes waren tijdens ons verblijf dicht, niet helemaal duidelijk waarom (geen extreme omstandigheden). Claviere is ook leuk, maar beter met de auto want de verbinding met Montgenevre is zeer vlak (klunen dus).
In het dorpje zijn 2 prima restaurants (Capitain en Refugio) maar verder is er niets te beleven! Niet één apres ski kunnen ontdekken. Verder uitsluitend supermarktjes en veel skiverhuurzaken. Geen dorpje om eens gezellig doorheen te wandelen dus.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
TonyB
23 januari 2017 · 20:30

Leuk dorp, maar niet heel veel te doen, ook qua horeca beperkt. Locatie in het skigebied is goed, maar niet optimaal.
Wel met handige accommodaties dicht aan de piste.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Visiteur114
18 november 2014 · 21:10

Prix abusifs, accessibilité restreinte, conditions mauvaises et des locaux pas franchement agréable. A éviter

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
J.V.D.C29 januari 2011 · 08:26

Dit is een geweldig en prachtig gebied voor de familie maar ook voor iedere andere liefhebber van wintersport.

Met de kerst 2010 zeer goede condities en prachtige pistes. Een aanrader voor de skilessen voor de kinderen is APEAK skischool uitmuntend.

Ik ben al in ruim 30 verschillende skigebieden geweest en dit is toch wel een van de TOPPERS,
Volgend jaar gaan we weer naar Montgenevre.