BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Morillon

Reviews Morillon

78% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.5 op basis van 3686 reviews.

  • Sterke punten: Sfeervol en eenvoudig bereikbaar.
  • Zwakke punten: Weinig après-ski

Wat vind jij van Morillon?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast424
    Gast424 8 juni 2019 · 15:46

    Top skigebied.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast240
    Gast240 3 maart 2019 · 16:57

    Prima skigebied. Nu voor de 2e keer geweest. Mooie pistes, deels tussen de bomen door. Vergeet niet de groene Marvel te doen! Ook is er de 14 km lange piste helemaal buitenom het ski gebied. Je kunt er prima een week bivakkeren. Aanrader is op woensdagavond kaasfondue met wandeling naar een yurt op 'raquettes'. Wel even een punt, er is geen pinautomaat in het 1100 m dorp. In het algemeen aardige mensen die er werken in de restaurants en bij de liften. Verwacht geen polonaise op de bar. Dit soort apres ski is er ( gelukkig ) niet...….

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Hubert
    Hubert 20 maart 2016 · 22:17

    Wat ouderwetse meuk, een skipas van €237,- voor traaaaaage stoeltjesliften met de scheuren in de zittingen en zonder bescherming om de ski steunen. Restaurants met wc's die zo smerig zijn dat je nog liever in een Thaise gevangenis naar de plee gaat (en dan zit er ook nog eens een codeslot op) 1 wc voor een restaurant voor een paar honderd man??? Veel verbindingspistes, waar je regelmatig bij moet prikken als je je aan de waarschuwingsborden houdt. Eerste en laatste keer, ik ga weer naar één van de andere Alpenlanden volgend jaar. Jammer.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast635
    Gast635 1 maart 2016 · 01:52

    Starten in Morillon en je kan vrij snel een groot gebied berijden. Marvel was een topper voor zowel de mindere als betere goden en met 5Km vrij lang. Meeste pistes vrij breed en relatief weinig buckles. De Cascades (14KM) viel wat tegen door paar maal vals plat en relatief weinig sneeuw op het einde.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast097
    Gast097 11 januari 2016 · 21:19

    groot en uitgerekt dus elke dag kun mooie tochten maken. eerst met de lift omhoog en dan weer in een ander dal afdalen geweldig. als je uit morillon en les carroz komt zijn er oude verbinding liften naar flaine en samoens, ook is het vaak druk bij die liften

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast042
    Gast042 8 mei 2015 · 12:32

    Authentiek dorpje met fantastisch skigebied. Geen après-ski maar een paar barretjes voor een biertje na het skiën en voldoende leuke en lekkere restaurantjes. Het skigebied is erg mooi met lekker mooie afdalingen tussen de bomen bij Morillon, Samoëns en les Carroz. Met de nieuwe sneeuwkanonnen op de dalafdaling naar dorp van Morillon kan je een groot deel van het seizoen terugskiën naar het dorp. Wat mij betreft een plus tov Samoëns (wel erg mooi dorp met wat meer vertier op 5 mn van Morillon) . Flaine heeft een "andere uitstraling". Boven op 2500 mtr zijn er uiteraard geen bomen maar wel een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc en erg mooie, brede en lange pistes. Qua sneeuw hier zeker geen klagen. Een gebied waar iedereen (ook de diepsneeuwliefhebbers) uit de voeten kan. De 14km Cascade is mooi maar was de afgelopen keer wel ijzig. Het gebied is goed aan te rijden maar nog niet niet eg ontdekt door onze landgenoten, met name Fransen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast933
    Gast933 1 maart 2015 · 22:14

    Mooi gebied, mooie pistes, antieke liften en heel erg druk in het hoogseizoen, zowel flinke rijen bij de verbindingsliften als drukte op de bijbehorende pistes

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast779
    Gast779 19 augustus 2013 · 11:32

    Deze week weer geboekt voor Maart volgende jaar in Morillon 1100. Afgelopen jaar zaten we in Flaine. In principe een goed dorp met veel faciliteiten. Het parkeren daarin tegen is een ramp. Wees op of je moet helemaal in het dal parkeren. Het gebied rondom flaine is ideaal voor mensen die veel off piste willen. De pistes zijn breed en lang. Nadeel flaine vonden wij weer dat je niet direct op de piste staat. Je moet met een bus naar de eerste lift (paar minuutjes). Daarom volgende jaar weer naar Morillon. Morillon is een stuk goedkoper en je bent zo bij de eerste lift. Na de eerste lift kun je verschillende liften omhoog of pistes naar beneden pakken. Tip: neem cash geld mee. Pinautomaat is namelijk in Morillon Village en deze is vaak leeg of werkt niet.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • gerwind
    gerwind 18 februari 2013 · 11:31

    We zaten in Morillon 1100 (Les Esserts). Alle verblijven hier zitten op ideale afstand van de pistes en liften. De skischool zit ook erg dichtbij. Voor ons zoontje (4 1/2) was het de eerste keer skiles. Samen skieden we naar beneden (paar honderd meter) en daar was de les van ESF. Alles was wel in het Frans / Engels maar de lerares was erg behulpzaam en kwam nog met tips zodat ik hem vast extra kon "trainen". Onze dochter had les bij de stoeltjeslift, ongeveer honderd meter lopen / skieen. Ook deze les was heel goed geregeld. Verder is er voor elk wat wils. Met 1 stoeltjeslift ben je al aardig hoog en kun je een bijna 5 km lange groene piste nemen of een een paar iets minder lange blauwe met mogelijkheden van kortere rode pistes. 2 liften verder ben je al in Flaine en kun je vanuit bovenin Flaine prachtige rode afdalingen maken met een enkele zwarte. Alle andere dorpen zijn erg goed bereikbaar per skilift dus ik vond het een erg goede centrale ligging om het hele gebied te kunnen bekijken. Een week is precies genoeg om het hele gebied te doorkruisen. In het dorp zelf zijn naast winkels met skimateriaal en een supermarkt verder geen andere winkels. In het dorp worden wel diverse dingen georganiseerd (een skiwedstrijd en een fakkeltocht bijvoorbeeld). 1 tip: Als je wilt uiteten dan moet je al gelijk aan het begin van de week reserveren. Er zijn een stuk of 4 restaurants maar ze zijn vaak al snel een hele week volgeboekt.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 november 2009 · 16:28

    Echt een heel leuk skigebied, enorm uitgestrekt, en super sneeuwzeker! Mensen zijn enorm aardig! Het eten op de piste is echt heel erg lekker, en niet al te duur! Maar goed even een reactie op de eerder geschreven reactie. Alles is in het frans, nou ja, dan moet je er ook niet heen gaan, en als je een beetje je best doet, dan doen alle Fransen hun best. Dat pinnen, ach, op verschillende plaatsten binnen het gebied staan pinautomaten naast de gondel! Prijs kwaliteit is unbeatable, en de liften bijna allemaal snel, en de langzame zijn te ontwijken!

  • Brigitte
    Brigitte 3 januari 2008 · 09:31

    Morrillon 1100 waren wij met kerst. Sfeer was wel leuk, maar missen de apres ski. Alles is alleen in het Frans! Jammer. Een restaurantje, maar dat was steeds gereserveerd, dus van tevoren bespreken als je uit eten wil. Geld pinnen kan je daar niet!, je moet met de gondel naar Morrillon het oorspronkelijke dorp, maar daar aangekomen voor Kerst, was de automaat leeg. Dus geen geld. Als je met pin in winkels wil betalen, moet dit minimaal 15 of 10 euro zijn anders komt er minimaal 1 euro bij. Al met al kies ik volgende keer weer voor Zwitserland.....

>