Reviews Mühlbach am Hochkönig

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 9 op basis van 10 beoordelingen.

Sterke punten: Kindvriendelijk.

Wat vind jij van Mühlbach am Hochkönig?

Reviews van gebruikers

Gast248
3 januari 2020 · 17:36

Met gezin geweest in de 2e week kerstvakantie. Wat een top gebied. Mooie pistes en Max wachttijd bij liften is 10 min geweest deze week. De vele uitzichten op de berg zijn fantastisch. Een week in dit gebied is wel wat lang maar hebben ons uitstekend vermaakt.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast740
7 april 2019 · 19:25

Super skigebied. Mooie gevarieerde lange afdalingen, schitterende uitzichten en talloze gezellige Alms waar je goed kan eten. Korte wachttijden bij de moderne liften. Het is niet voor niets dat in de weekends veel locals hier komen skiën. Het is dan ook erg gezellig aan het eind van de dag in de Alms. Een aanrader, zeker voor gezinnen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
MauricevanLoon
5 maart 2018 · 17:31

Afgelopen dagen een korte trip naar Mühlbach am Hochkönig gemaakt. Wat een super gebied is dit zeg! Waarom? Nou wel daarom:

  • Er zijn in vergelijking met andere skigebieden in de omgeving (Saalbach Hinterglemm, Flachau, Sell am See) tamelijk weinig gastenbedden. Daardoor is over het algemeen erg rustig op de piste. Ik was er zelf aan het einde van de krokusvakantie, maar heb amper voor liften hoeven wachten. Alleen in het weekend kan het hier wat drukker zijn, omdat de locals dan komen skiën. Dit leverde om 09:15 ongeveer vijf minuten wachttijd op bij gondel om het gebied in te komen. Daarna verspreidde iedereen zich zeer snel en had je regelmatig gewoon de piste voor jezelf.
  • Het gebied is zeer overzichtelijk: alle pistes en liften liggen in één lange lijn van Mühlbach am Hochkönig naar Maria Alm. Je kan dus eigenlijk niet verdwalen.
  • Het gebied is zeer uitdagend: de rode pistes bij Dienten zijn lekker pittig, de Aberg bij Maria Alm beidt een zeer diverse en mooie afdeling, Natrun is echt een paradijs voor beginners en ligt tegen het centrum van Maria Alm aan en tot slot is er een superleuke en lekker lang familieafdaling terug naar Mühlbach am Hochkönig.
  • Het skigebied is niet extreem groot, maar groot genoeg om je een aantal dagen tot een week goed te vermaken!
Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast740
4 januari 2018 · 23:08

Hele mooie gevarieerde pistes (breed en lange afdalingen), weinig tot geen wachttijd bij de lift (tijdens kerstweek) en daarbij ook het genot van schitterende uitzichten op de Hochkönig. Het funpark is ook uitgebreid met zowel uitdagende als makkelijke jumps).

Talrijke gezellige Alm’s op de berg, voornamelijk met bediening en schappelijke prijzen. In het dorp zelf geen après ski (wel op de berg in sommige Alm’s), maar wel een aantal leuke gezellige restaurants. Verder alle noodzakelijke voorzieningen in het gezellige dorp.
De bereikbaarheid van Mühlbach is ook top, omdat het slechts 10km rijden van de snelweg ligt en de weg naar het dorp niet stijl en goed begaanbaar is.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast255
31 december 2017 · 10:51

echt een leuk gebied welke voor ieders wart wils heeft. zeker met families welke verschillende ski niveau heeft. apres ski is er weinig tot niet. is er ook in de vakantie relatief rustig. afdaling bij Dienten zijn al vroeg erg zwaar met veel hobbels welke voor beginners lastig zijn. in skieën bij naturn is voor beginners perfect.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast116
26 december 2016 · 01:09

Supermooie en goed geprepareerde pistes.geen sleepliften en erg sneeuwzeker. Rustige pistes,ook in de vakanties.ideale bestemming voor families

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast740
6 september 2016 · 21:30

Vanwege de ligging op slechts 10km van de snelweg A10 makkelijk te bereiken en vliegveld Salzburg is ook relatief dichtbij (45min).
De sneeuwcondities in het Hochkonig gebied zijn meestal veel beter dan in andere skigebieden in het Salzburgerland. De grote hoeveelheid berghutten en schirmbarretjes op de pistes zijn erg gezellig ook voor Apres Ski. Vaak gaat deze Apres Ski door tot het donker is en komt men via de makkelijke brede blauwe dal afdaling met behulp van lampjes veilig beneden.
In het dorp daarentegen weinig te beleven wat betreft Apres Ski. Wel diverse restaurants en het dorp heeft alle noodzakelijke faciliteiten.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast196
5 april 2016 · 12:17

we gaan altijd skiën met een groep van ongeveer 40 personen. Sfeer zit altijd goed, mensen zijn vriendelijk en pistes worden goed onderhouden!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast139
21 oktober 2014 · 21:50

Pareltje binnen ski amadé. Moderne liften, uitdagende pistes, altijd veel sneeuw (door ligging), leuke kleine hutten en ook in de vakanties geen wachtrijen bij de liften. Wil je een dag wat anders? Gebied van Wagrain/Flachau (ook ski amadé) is slechts 20 minuten rijden.

Met vriendenSkiër