BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Nauders

Reviews Nauders

92% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.8 op basis van 3689 reviews.

  • Sterke punten: Sfeervol en kindvriendelijk.

Wat vind jij van Nauders?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast608
    Gast608 17 januari 2020 · 14:47

    Na wat omzwervingen toen de kinderen jong waren na een paar jaar uitgekomen op Nauders. En nooit meer weggegaan. Een heerlijk skigebied, zeker voor als je met de kinderen daar bent. Toen zij groter werden gingen de zusjes lekker zelf samen op pad. De skipas is in meerdere skigebieden geldig. Schöneben/Bel Piano is een aanrader voor een extra dag skipret. Net over de grens in Italië, meteen ook een andere sfeer. Prijzen zijn daar wat lager dan in Nauders. Een mooie rode afdaling naar beneden (eind van de dag wordt die wat drukker). Mooie zwarte afdalingen ook. Waar je in de voorjaarsvakantie rekening mee moet houden is de drukte in de bergrestaurants bij Nauders. Om 12 uur zijn de skiklasjes afgelopen en vaak zitten oma en opa al een uur van te voren klaar om de tafels bezet te houden voor hun kleinkinderen. Wij losten dit op door vroeg te starten (voordat de klasjes naar boven gaan voor hun les) en dronken om 11 uur dan koffie met iets er bij en skieden door tijdens de lunchpauze van de klasjes. En dan is het zelfs in het hoogseizoen rustig skiën. De laatste jaren vind ik Nauders wel duurder geworden. Maar in vergelijking met de meeste andere skigebieden is het prijsniveau hier nog laag.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast608
    Gast608 5 augustus 2019 · 16:52

    Vroeger vonden we het maar raar dat mensen meerdere jaren achter elkaar in hetzelfde skigebied kwamen. Wij gingen elk jaar ergens anders heen. Tot we Nauders ontdekten. De kinderen zijn hier praktisch opgegroeid. Voor de kinderen is het een feest. Bijzonder goede skischool en ze spreken daar een paar woorden Nederlands. Het is geen heel groot skigebied maar biedt daarentegen wel genoeg variëteit aan pistes. En de kaart is tegenwoordig in meer skigebieden geldig. Onder andere Schöneben/Bel Piano net over de grens in Italië. Genoeg pistes (paar hele mooie zwarte) voor een dagje pret. Er is recentelijk een eitje gebouwd dat dit gebiedje met Haider Alm verbindt, nog iets kleiner maar ook heel leuk (veel rood). De skipas is nu ook geldig in o.a. Solda. Je moet er wel een stukje voor rijden, maar ben je met de auto dan is dat geen probleem. Wij zijn ook nog wel eens gaan skiën in Samnaun/Ischgl, met de auto vanuit Nauders (half uurtje) voor wat extra pistes. Zo zou je ook met gemak naar Serfaus kunnen rijden. Lange tochten kan je hier niet maken, zoveel km aan pistes is er niet. Maar ben je met een groep dan vind je elkaar altijd snel terug. Verder kan het tegenwoordig wel heel druk zijn in de voorjaarsvakantie. Zeker met al die klasjes die de berg afstormen. Een beetje plannen wanneer je skiet, en je hebt wat meer rust. Echt lange wachtrijen bij de liften zijn er niet, behalve 's ochtends rond de tijd dat de klasjes beginnen in het hoogseizoen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • bartvwg
    bartvwg 8 februari 2019 · 09:42

    *Nauders* Voor het 2e jaar op rij (samen met Reschen/Schöneben) onze mini-ski bestemming. Zeer mooi en prima verzorgd skigebied(je). Enkele (zeer) brede pistes en een heel mooie en fijne blauwe dalafdaling (ook een rode voor de gevorderden). Ondanks het mindere weer (sneeuwstorm) toch enkele dagen fijn kunnen skiën. De rodelbaan is ook zeer de moeite en een ideale sportieve bezigheid bij mindere weersomstandigheden.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast478
    Gast478 3 februari 2019 · 20:17

    Mooi gebied, brede pistes. Restaurants op piste vielen beetje tegen. Apreski is effe zoeken in het dorp maar aanwezig. Gezellig dorp met goede verbindingen naar ski lift.Schoneben is een aanrader.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jetse
    Jetse 5 januari 2019 · 21:33

    Skigebied ligt een stukje buiten het dorp. Je bent dus altijd afhankelijk van eigen auto of de skibus. Deze rijdt in de ochtend iedere 10 minuten en doet er ongeveer 5 minuten over. Het skigebied is niet erg groot, maar is wel gevarieerd: een enorm brede piste centraal in het gebied, mooie lange afdalingen en skieroutes links op de pistekaart en fijne dalafdalingen tussen de bomen. Skipas is ook geldig in Schoneben. Dat is een leuk gebied voor een dagje met een geweldige dalafdaling en enorm brede pistes centraal in het gebied.

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast825
    Gast825 27 januari 2018 · 18:32

    Afgelopen week weer in Nauders geweest. jan 2018 Alle pistes open en conditie sneeuw was perfect. Rustig maar wel gezellig. Min is dat je met de bus of auto moet. Piste ligt een km buiten het dorp. De skibus in het dorp uitstekend geregeld.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast487
    Gast487 4 januari 2017 · 23:48

    Nauders zit in ons hart. Wij komen er nu al 2 jaar met onze kinderen, een prachtig klein dorpje. Alles ziet er keurig en goed verzorgd uit. In het dorp zijn alle faciliteiten dicht bij elkaar. De skifaciliteiten zijn top voor gezinnen met (jonge) kids. Het skigebied is overzichtelijk en uitgebreid genoeg voor een week skiën. Hou je van comfort: in het moderne dalstation zijn verwarmde lockers voor ski's en schoenen te huur voor 38 euro per week (in 1 box passen schoenen en ski's voor 3 volwassenen). Je kan ook je gear meenemen en gebruik maken van de gratis pendelbussen die je in 5 minuten vlakij je hotel in Nauders afzetten. Of met de auto pendelen, er is een enorme (gratis) parkeerplaats bij het dalstation. De pistes zijn gevarieerd en er zijn gezellige en goede eetgelegenheden, zoals het nieuwe sfeervolle à la carte restaurant Stieralm. Tip: huur voor 5 euro een slee in het dalstation en neem de Rodelbahn, dikke pret voor alle leeftijden. Wil je ski's huren, dan kan ik Checkpoint [super-tschi] aanbevelen. Hier kregen we gloednieuwe ski's en schoenen die ook nog eens de best geteste waren, geen goedkope rommel. Wij verbleven 2 keer in 4-sterren apart-hotel Arabella. Prachtige appartementen met uitzicht op de besneeuwde bergen, luxe wellness en zwemgelegenheid plus een panoramasauna op de bovenste verdieping vanwaar je geweldig uitzicht hebt. Een nadeel is dat op de wisseldag er flinke files staan om de pas over te komen (van beide kanten). Wij hebben de files omzeild door een overnachting op de heenweg in Reutte (en daarna op ons gemakje de laatste 4 uur gereden). En door bij vertrek uit Nauders om 06.00 de auto te starten ben je de files net voor... alhoewel het zelfs dan al wat druk begint te worden bij de pas.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast487
    Gast487 4 januari 2017 · 23:41

    Naders zit in ons hart. Wij komen er nu al 2 jaar met onze kinderen, een prachtig klein dorpje. Alles ziet er keurig en goed verzorgd uit. In het dorp zijn alle faciliteiten dicht bij elkaar. De skifaciliteiten zijn top voor gezinnen met (jonge) kids. Het skigebied is overzichtelijk en uitgebreid genoeg voor een week skiën. Hou je van comfort: in het moderne dalstation zijn verwarmde lockers voor ski's en schoenen te huur voor 38 euro per week (in 1 box passen schoenen en ski's voor 3 volwassenen). Je kan ook je gear meenemen en gebruik maken van de gratis pendelbussen die je in 5 minuten vlakij je hotel in Nauders afzetten. Of met de auto pendelen, er is een enorme (gratis) parkeerplaats bij het dalstation. De pistes zijn gevarieerd en er zijn gezellige en goede eetgelegenheden, zoals het nieuwe sfeervolle à la carte restaurant Stieralm. Tip: huur voor 5 euro een slee in het dalstation en neem de Rodelbahn, dikke pret voor alle leeftijden. Wil je ski's huren, dan kan ik Checkpoint [super-tschi] aanbevelen. Hier kregen we gloednieuwe ski's en schoenen die ook nog eens de best geteste waren, geen goedkope rommel. Wij verbleven 2 keer in 4-sterren apart-hotel Arabella. Prachtige appartementen met uitzicht op de besneeuwde bergen, luxe wellness en zwemgelegenheid plus een panoramasauna op de bovenste verdieping vanwaar je geweldig uitzicht hebt. Een nadeel is dat op de wisseldag er flinke files staan om de pas over te komen (van beide kanten). Wij hebben de files omzeild door een overnachting op de heenweg in Reutte (en daarna op ons gemakje de laatste 4 uur gereden). En door bij vertrek uit Nauders om 06.00 de auto te starten ben je de files net voor... alhoewel het zelfs dan al wat druk begint te worden bij de pas.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast620
    Gast620 27 december 2016 · 17:45

    Leuk skigebied nu voor het derde jaar geweest maar dit is wel de laatste keer. Sinds winter 2016 2017 is de combinatiepas met schoeneben in Italië jammer genoeg afgeschaft en dat maakte het nu net leuk 4 of 5 dagen nauders en 2 dagen schoeneben.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast555
    Gast555 24 november 2014 · 22:30

    Sneeuwzeker gebied, fantastische pistepreparering. Lange, rustige afdalingen en veel zon (wij gaan altijd in maart). Uitstekend prijsniveau en een prettige, ongedwongen sfeer op én naast de piste. Kortom wij zullen blijven komen!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Skiboy
    Skiboy 15 december 2011 · 16:05

    Ik kom al meer dan 25 jaar in Nauders en geniet nog elke keer. Het gebied begint op een hoge 1400 meter en gaat tot 2850 meter via de panorama lift. Deze panoramalift is een gedurfd sleepliftje over de kam van een berg. Eenmaal boven staan er een aantal grote skiroutes tot je beschikking. De panoramalift is niet vaak open maar als je geluk hebt kan je je hier helemaal gek skien en doet Nauders qua off piste niet onder voor de grote gebieden. Over het algemeen zijn de pistes lang en liggen de liften goed opgesteld. Laten we zeggen: voor elke berg een lift en niet op 1 berg 12 liften. Nauders is de laatste jaren gaan moderniseren, de langere sleepliften zijn inmiddels vervangen door van die snelle 8 zitters. Ik herinner mij nog dat de tsyeck vroeger 23 minuten duurde en dat je een dekentje meekreeg. Nu race je volledig overdekt met kontverwaring in 6 minuten naar boven. Eten is prima. Lekker schnitzels en garmknodels, je kent het wel. Er is enige apres ski. (niet voor mij weggelegd) maar voor het echte feesten moet je maar naar Ischgl of Saalbach gaan. Vroeger was er een disco genaamd de "ross-stall" waar men lekker op Cool and the gang kon dansen ? Het dorp ligt iets verwijderd van het skigebied maar er rijden de hele dag gratis skibussen die je in 5 minuten bij de piste afzetten. Als je op de juiste plek in het dorp zit en je kan een beetje hard skien dan kan je wel van het gebied terugskien naar het dorp. De ski-scholen zijn goed en er is ook een kinderland waar de kinderen heel de dag rond kunnen hangen. Als je op zoek bent naar sneeuwzekerheid, rust, samen met je familie skien en toch aardige pistes is Nauders de place to be.

  • Bart
    Bart 10 september 2008 · 10:41

    Hotel Central is idiaal voor gezinnen. Het heeft een zwembad,sauna,een bioscoop,een speelkamer. En heel belangrijk de kinderen kunnen nergens zomaar naar buiten of bij het zwembad zonder toezicht. En s`avonds bij het eten worden de kinderen bezig gehouden door een oppas (knutselen)waardoor de ouders even samen kunnen genieten van het goede restaurant.

>