Col des Gentianes in Nendaz

Krijgt een 8 op basis van 1 beoordeling

Wat vind jij van Col des Gentianes?

Evaringen van gebruikers

Rubenschepens
25 september 2014 · 09:49

Hoi allemaal,

Ik kom al 18 jaar in les 4Vallees en sinds een paar jaar staat er op de Col des Gentianes een gloednieuw bergrestaurant.

Als je in Col des Gentianes gaat eten ben je in het hoogste restaurant van het skigebied je zit hier net niet op de 3000 meter maar op 2950.
Col des gentianes maakt gebruik van een selfservice systeem met een buffet, de service is dus snel en de prijzen zijn daardoor ook gemiddeld.

Het gebouw is in de vorm van een iglo gebouwd, als je hier reserveert kan je boven zitten en is het iets rustiger, maar beneden is het ook gewoon prima om even lekker wat te eten. Het voordeel van Col des Gentianes is dat het wat kleinschaliger is dan het grote self service restaurant bij les ruinette, jammer is wel dat er geen buiten terras is.

Ben je een gevordede skiërs dan raad ik je aan om na het eten met de grote gondel naar de top van de Mont Fort te gaan om allereerst te genieten van een geweldig uitzicht, maar daarna heb je een zeer pittige afdaling waarna ik je zou aanraden ook nog de Tortin skiroute te nemen, dit is een route aangegeven met gele paden en als er verse sneeuw licht is dit echt fantastisch. Als je nou niet zo’n goede skiër bent kan je ook naar boven naar de top maar neem dan wel weer de gondel naar beneden en doe dan ook zeker niet de Tortin want als beginner beleef je daar geen lol aan.

Veel plezier!

Met familie

Reisplanner Nendaz

1
Accommodaties
Elk uur controleren wij alle prijzen van appartementen, hotels & chalets bij ruim 12 reisorganisaties.
2
Skihuur
Regel vooraf al eenvoudig je materiaal in 1 van de 24 skihuur winkels in Nendaz
3
Skilessen
We hebben 17 skischolen gevonden die les geven op alle niveau’s!
4
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.