Reviews Nesselwang

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 7.3 op basis van 3 beoordelingen.

Sterke punten: Super kindvriendelijk, goede locatie in het skigebied, goedkoop en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
Zwakke punten: Weinig après-ski.

Wat vind jij van Nesselwang?

Reviews van gebruikers

Ivo-
31 januari 2020 · 20:50

Nadat ik tot mijn grote verbazing met veel plezier een bezoek aan Oberjoch heb gebracht een paar jaar geleden, had ik mezelf voorgenomen om meer zuid Duitse gebiedjes te ontdekken. Niet om enorme tochten te houden, niet om te poederen door de bomen maar gewoon om op een betaalbare manier toch wat vaker op wintersport te gaan.

Dit jaar was Nesselwang aan de beurt. Omdat we geen oppas hadden voor de honden, gingen deze mee. Wat best goed te doen is, omdat je over het algemeen een paar uurtjes op de latten staat en daarna nog tijd hebt voor een wandeling. De omgeving biedt daar meer dan genoeg ruimte voor.

Qua skien kan Nesselwang zich niet met Oberjoch vergelijken. Het dorp zelf heeft net geen 10km piste en aangezien deze vlak bij elkaar liggen voelt het ook beperkt. In tegenstelling tot andere kleine gebiedjes die wat breder zijn.
De pistekwaliteit was ondanks de mindere winter uitstekend, piste gaf veel grip en lag er goed geprepareerd bij. Door de combinatie van stoel/cabine is het voor beginners eenvoudig om boven te komen en hun eerste meters van de mooiste hobby ter wereld te maken.

Ik had de mazzel dat er een behoorlijk verse laag sneeuw viel tijdens mijn verblijf, en als klap op de vuurpijl de zon door kwam. Eén van de piste's was gesloten maar was nu een prachtig wit tapijt met 40cm verse sneeuw.
Die donderdag heb ik ten volle genoten van de drie uur liftgebruik die ik bij mijn Konigscard had. De sfeer was erg prettig, veel korte gesprekjes in de lift gehad met andere wintersporters uit de omgeving en voelde mij erg welkom.
De rode piste van bovenop de Alpenspitzbahn was geopend en dat is een mooi stukje rood tussen de bomen door en van twee kanten af te skien. Heerlijke piste, die helemaal doorloopt tot het dal maar vanaf het middelstation blauw is.

Nesselwang is niet de plek waar je je als ervaren skier hele dagen gaat amuseren, daarvoor zal je toch echt naar de grote gebieden uit moeten wijken. Tenzij je er geen moeite mee hebt om eens te kijken waar je met je guest card allemaal "gratis" kan skien en deze als een soort ontdekkingsreiziger af gaat, ik beleef daar in ieder geval veel plezier aan!

Voordelen : Makkelijk aan te rijden, betaalbaar wintersporten, gemoedelijke sfeer, genoeg neven activiteiten
Nadelen : Skimogelijkheden zijn nou eenmaal beperkter, lage gebieden, redelijk afhankelijk van je auto.

Tips : boek een locatie met guest card, aankomstdata zijn bij veel accommodaties flexibel dus short ski mogelijk!


Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast672
7 februari 2019 · 21:32

Voor de beginnende skiërs en de gemiddelde gevorderden die vooral gemutlichkeit zoeken en tevreden zijn met goede sneeuw, rust en ruimte is dit ideaal.

De grens met Oostenrijk is erg dichtbij voor wat meer uitdaging.
Voor de extreme skiër is dit ongeschikt.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
C46
2 februari 2016 · 11:49

Makkelijk te bereiken vanaf de snelweg. Wij zijn daar opgestopt, omdat bij de Fernpass redelijk wat file was ´s middags, dus lekker even gaan avondskiën en daarna met mobilhome verder gereden naar de Dolomieten.

Er is iedere avond avondski van 18-21 uur. Meer info over kaarten etc…http://www.nesselwang.de/skifahren-und-snowboarden-im-allgaeu.html…

Daarnaast is er een grote plaats voor mobilhomes (wel altijd druk op die plaats, maar ideaal gelegen bij de lift) EN heb je vlak in de buurt een zwembad/sauna complex. Niet geweest, maar er bestaan ook arrangementen icm liftpas.

Dan heb je ook de Alpspitzkick http://www.nesselwang.de/alpspitzkick-im-allgaeu.html…

Sneeuwcondities waren goed laatste week januari 2016 en er is tevens een leuk snowpark naast de combilift (stoeltjeslift en cabinelift ineen)!!

Leuk gebiedje voor beginners/ licht gevorderde. Of als tussenstop voor gevorderde van een dag of avond bv. Avondski was voldoende verlicht ook.

Skischool en Sport2000 met skiverhuur naast parkeerplaatsen!!

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring