Reviews Oberstdorf

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8 op basis van 6 beoordelingen.

Sterke punten: Sfeervol, laag prijsniveau en eenvoudig bereikbaar.

Wat vind jij van Oberstdorf?

Reviews van gebruikers

Gast991
3 maart 2019 · 21:50

Prima gebied voor de ervaren en onervaren skier. Vooral Heuberg is goed voor beginners

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast163
11 januari 2017 · 16:18

Ik kom hier al 30jr, ook tussendoor in andere gebieden geweest. Maar Oberstdorf heeft gewoon alles. Goede skiën/snowboard mogelijkheden, ontspanning (zwembad), gezelligheid in dorp, lekker om te eten, mooie wandel mogelijkheden, schaatsen binnen, winkeltjes.
Tip is ook het gebiedjes Grasgehren.
Nadeeltje is inderdaad wel dat alleen de Nebelhorn vanuit het dorp aan te lopen is, andere gebieden moet je voor rijden (bus verbinding is overigens gewoon erg goed). En les is niet/nauwelijks inneemt Nederlands.
Ook in de zomer is dit een echte aanrader (misschien jog drukker en in de Winter), neem wel je fiets en als het ff kan ook je mountainbike mee.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast210
30 januari 2015 · 13:20

Ik kom hier al zo’n 30jr, ook al ben ik in veel andere gebieden geweest, Oberstdorf is voor mij (ons) het absolute wintersportdorp. De mogelijkheden zijn gigantisch. je kunt er langlaufen, geweldig wandelen, skiën/snowboarden, schaatsen en (voor mijn vrouw belangrijk) winkelen/slenteren door het (ruime) dorp. Tuurlijk er zijn betere oorden voor het skiën/snowboarden, maar voor iedereen is er wel wat wils.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Paskal
2 december 2012 · 16:46

Inmiddels ben ik in de laatst zes jaren alweer zes keer in Oberstdorf geweest. Een heerlijke uitvalsbasis voor een short-ski-vakantie: in iets meer dan 6 uur ben je vanuit de regio Eindhoven op de plaats van bestemming: allemaal autobaan en ook het laatste stuk binnendoor is tegenwoordig tot bijna aan de rand van het dorp 4-strooks. Je hoeft geen bergen op dus ook bij sterke sneeuwval is het eenvoudig te bereiken. Ook de prijzen in Oberstdorf voor eten/drinken en overnachting zijn zeer laag als je dat vergelijkt met andere ski-oorden. Het dorp zelf is autovrij en gezellig met allerlei winkeltjes en restaurantjes. De Nebelhornbahn ligt aan de rand van het dorp en is te voet of met de dorpsbus prima te bereiken. Eenmaal boven heb je een aardige keuze aan pistes en je kunt ook kiezen voor een dalafdaling die je weer in Oberstdorf brengt. Vanaf het station van Oberstdorf kun je ook met de bus naar de Fellhorn die qua skigebied een stuk groter is dan de Fellhorn. Je kunt je hier prima vermaken op de vele pistes en middels de Kanzelwand-piste ski je zo maar Oostenrijk in. Eenmaal beneden kun je vanaf daar met de bus eventueel ook nog naar de Walmendingerhorn. Eenmaal gedaan, maar ik vond de Walmendingerhorn t.o.v. de Fellhorn wat klein. Vanaf de Fellhorn kun je ook weer de dalafdaling maken waarna je met de bus weer terug kunt naar Oberstdorf. Tenslotte kun je ook nog kiezen om een dagje op de Söllereck te skiën: klein en met de Höllwieslift wel een enorm lange steile sleeplift wat eigenlijk al een ervaring op zich is. Kortom: wil je even een dag of 3 skiën dan is Oberstdorf echt ideaal.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
beckers
26 februari 2011 · 00:49

na al die jaren oostenrijk nu voor de eerste maal duitsland ((oberstdorf)) kan ik u zeggen dat dit een heel geslaagde wintervakantie was voor iedereen wat wils

bjorn11 januari 2011 · 22:03

Laat iedereen maar lekker door rijden naar oostenrijk wij gaan voor de Allgau mooie piste,s en vriendelijke mensen.
hier blijven wij nog vele keren terug komen.

C.29 februari 2008 · 19:02

ik kom nu al een 17 tot 18 jaar in oberstdorf, er zijn vele leuke restaurants, het eten is er heerlijk. Wat ik zelf een heel goed restaurant vind is: Lorettostrasse 2.

C.
29 februari 2008 · 19:02

ik kom nu al een 17 tot 18 jaar in oberstdorf, alleen in de zomer, maar dan ligt in de bergen ook nog sneeuw. Het is altijd een mooi gezicht en goede sneeuw. Verder weet ik bij dit stukje niks te zeggen > omdat ik er in de winter nog niet geweest ben.

C.29 februari 2008 · 19:02

ik kom nu al een 17 tot 18 jaar in oberstdorf, er zijn verschillende liften zowel in de zomer als in de winter. Ook heel leuk is de rodelbaan. Verder organiseren ze in oberstdorf verschillende activiteiten en is er 1 keer per jaar een dorpfeest wat ook erg gezellig is.