BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Restaurants Peisey - Vallandry

Restaurants Peisey - Vallandry

Peisey-Vallandry bestond al jaren voordat Les Arcs bestond, laat staan Paradiski. Een skigebied voortgekomen uit reeds bestaande dorpjes. Dit betekent dat de mensen die hier wonen en werken trots zijn op hun eigendommen en werk. Dat betekent goede en nette restaurants, vaak al jarenlang van dezelfde families. Je kunt hier dus zeker lekker eten, zeker in het dorp, en ook op de berg in het gebied van Paradiski. De keuze is vrij klassiek, Savoie maaltijden en de standaard zaken als pizza en crêpes, maar kwaliteit krijg je zeker. De keuze van restaurants is groots voor het aantal toeristenbedden die je hier vindt.

Restaurants op de berg

Op de berg kun je prima eten in Paradiski. Op drukke dagen zou je willen dat er iets meer keuze was. Maar elk dorp ski je zo makkelijk binnen dat je zeker niet bent gebonden aan de restaurants op de pistes zelf. De restaurants die bij Peisey Vallandry horen zijn allemaal goed en net wat rustieker dan de restaurants in het ‘echte’ Les Arcs.

Restaurants in het dorp

De keuze aan restaurants is enorm voor zulke kleine dorpjes. Waar je in Frankrijk soms met duizenden wintersporters met een handvol restaurants moet doen, daar zit je met veel betere verhoudingen in dit dorp. Vaak gezellige en goede restaurants, die niets weg hebben van de grote bijna industriële restaurants die je in sommige andere skigebieden vindt. Ook hier allemaal behoorlijk familiaal. Wil je echt genieten van de lokale maaltijden ga dan eens langs bij La Bergerie de Raphael, lid van de ‘l'Académie du Goût et des Traditions culinaires en Tarentaise’ een mond vol om te zeggen dat je hier goed lokaal eet. Eigenlijk zijn bijna alle restaurants goed en gezellig.

Prijsniveau

Prima waar voor je geld. Op het eerste gezicht zijn de prijzen gelijk met een heleboel andere gebieden, maar hier wordt over het algemeen met verse producten van hoge kwaliteit gewerkt. Je merkt dat je nog in redelijk authentieke dorpjes zit en niet op grote hoogte in de ski-industrie. Dus de prijs is erg goed voor het gebodene zeker voor Frankrijk waar eten op de pistes vaak duur is.

6 restaurants in Peisey - Vallandry

4 pisterestaurants in Peisey - Vallandry

Peisey - Vallandry reisplanner