Reviews Prapoutel

86% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 7.9 op basis van 8 beoordelingen.

Sterke punten: Laag prijsniveau.
Zwakke punten: Niet echt sfeervol.

Wat vind jij van Prapoutel?

Reviews van gebruikers

Gast629
29 september 2019 · 23:56

Ligging super aan de piste.
Voor het hele gezin voldoende uitdaging.
Goede Nederlandse les.
Nette piste, liften prima, weinig rijen.
Makkelijk aan te rijden.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast763
19 februari 2019 · 21:35

Fijne plek voor gezin met kinderen. Huisje aan de piste, Nederlandse ski-les, ruim skigebied ook gericht op kinderen, kortom een heerlijke week vakantie

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast626
8 februari 2019 · 11:21

Typisch Frans skidorp gebouwd in jaren 70, sindsdien niet meer onderhouden. Kaal, beton, sfeerloos, antiek winkelcentrum, slecht onderhouden. Zelfde geldt voor de oude appartementenflats. Klein, kaal, oude meubels, incompleet bestek etc, etc. Sirius verhuurt er 2-persoons appt voor 6 personen, ronduit schandalig. Skipassen om je arm die je dus kunt kwijtraken, sleepliften aan touwtjes die bijna doorslijten. En geen apres-ski,alleen wat lokale verdwaalde Fransen. Kortom: het lijkt goedkoop, maar je krijgt nog minder dan waar je voor betaalt…

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast254
14 augustus 2018 · 10:49

Al jaren brengen wij ons vakantie door in Prapoutel. Een heerlijke bestemming voor zowel beginners als vergevorderden.
Prapoutel, les7laux heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. 90% van de liften zijn de afgelopen jaren vernieuwd en er is een nieuwe 6 zitter helemaal tot de top. Geen wachtrijen, ook niet in de schoolvakantie weken. Met nieuwe luxe accommodaties die in chaletstijl zijn gebouwd en de appartementen gebouwen die allemaal weer fris geschilderd zijn is het een lekkere bestemming voor een goede prijs. Er zijn veel restaurants en eetgelegenheden aan de piste en in het dorp. Er is een gezellige kroeg, Le Taverne waar "eigen"muziek gedraaid kan worden. En een biertje nog betaalbaar is.
Onbekend , maar bemind bij de kenner en voor veel off piste skiers staat Prapoutel / les7laux in de top 3. Ook het snowpark wint al jaren prijzen!
In de schoolvakantieweken is er Nederlandse ski en snowboardles op ieder niveau te reserveren.
Kortom Prapoutel is zeker een aanrader!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast175
12 januari 2016 · 09:53

heel leuk sneeuwpark en perfect voor off piste, ik ga al 12 jaar naar hetzelfde gebied en ik ben nu 14 dus ik heb daar echt vanaf kleins af aan geleerd om daar te skieen het is lekker groot en je kan er goed met vrienden/broertjes skieen

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
PaulP
4 september 2014 · 18:09

Zojuist voor het 3e jaar op rij een (kerst)weekje Prapoutel geboekt.

Het is een klein maar desondanks erg leuk gebied waar (imho) zowel beginners als gevorderden zich prima kunnen vermaken. Beginners kunnen via het (groene) Eekhoorntjespad al snel het hele gebied ontdekken. Gevorderden kunnen zich op (en naast!) de Pouta, Vallon du Pra en of de Combe de Bedina prima vermaken!

De prijzen van pas en accommodatie zijn (zeker als je een basic hutje boekt) onverslaanbaar. Er is geen uitgebreide apres-ski maar na het skien een biertje (of wijntje) in de kroeg drinken, is zeker mogelijk. In het hoogseizoen zijn er enthousiaste Nederlandse leraren aanwezig (handig voor de kleinsten).

Kortom: Verwacht geen supergroot gebied zoals Paradiski, L2V of Espace Killy (daar is de andere wintersport vakantie voor ? ) maar Les 7 Laux het is wel een uitstekende budget bestemming voor zowel beginners als gevorderden!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast644
4 januari 2014 · 17:15

Vandaag over precies vier weken gaan we voor de zesde keer naar Prapoutel, Les sept Laux. Onze absolute favoriet als het gaat om wintersport. Alle appartementen in Prapoutel liggen vlak aan de piste.
Het gebied is niet waanzinnig groot, maar wel héél erg gevarieerd.

Uitermate geschikt voor families, maar ook de gevorderde skiër komt hier goed aan zijn trekken, met een aantal érg zwarte afdalingen en als hoogtepunt de Vallons du Pra een ongeprepareerde vallei waar je geweldig off piste kunt buiten spelen! En met de hele familie (ook beginners) kun je via groen en blauw het hele gebied (bestaat uit drie dorpen) door.

Après-ski is er niet. Hoewel, in de middagzon rond half vier op het terras genieten van een halve liter Leffe is niet te versmaden, maar de echte na-borrel doen wij zelf (gaan altijd met een hele groep).

De laatste jaren is het gebied steeds verder gegaan met uitbreiden van de faciliteiten. Er zijn nieuwe liften geplaatst, sneeuwkanonnen erbij (voor het geval dat…) en daar stoppen ze voorlopig niet mee. Kortom: een aanrader

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Peter Oversteegen9 januari 2012 · 19:09

Gave vakantie gehad in januari, goed gebied met oneindig veel mogelijkheden voor off piste. Ook pittige zwarte pistes.Lange blauw/groene tocht door het hele gebied voor beginners mogelijk. Meer dan 2 uur nodig !!! Staat duidelijk op de skikaart aangegeven. Veel 1 dag bezoekers op de zaterdag met toch wel wat wachtijden in de ochtend! Huis prima geschikt voor de familie ,vlakbij de piste. Prima water voorziening. Vrij internet in Kinston pub .Langlaufen begint helemaal rechts buiten het dorp. ( Dagpas kopen) Ook is hier een mooie wandeling ( kan ook met rackets) te starten

Mandy
17 maart 2008 · 13:00

Ik vond de appartementen veelste klein en de boiler met warm water was veelste snel leeg. Er kon maar 1 persoon goed douchen met warm water en de tweede had al lauw water.
Dat was wel minder…maar de bedden daar en tegen waren weer heerlijk.