Schöneben in Reschen (Resia)

Krijgt een 8.7 op basis van 3 beoordelingen

Wat vind jij van Schöneben?

Evaringen van gebruikers

Gast147
8 november 2016 · 18:46

Kleinschalig gebied, veel variatie voor aantal piste km’s, goede infrastructuur, goed betaalbaar en heerlijk itiliaans eten. Geen massa toerisme. Dorpje zelf spreekt weinig tot de verbeelding maar omgeving (meer en wandelroutes) maken dat goed.

Gast228
8 september 2016 · 13:28

Wat ons betreft begint de vakantie al bij vertrek. Vanuit het hoge in noorden, lees Friesland, is het prettig rijden naar Schoneben. Met twee kinderen op de achterbank, plas- en eetpauzes, is Schoneben te berijden in ongeveer 11 uurtjes. Munchen ligt niet op de route.
Wij verblijven elk jaar in Resia(Reschen). Een klein dorpje op enkele minuten rijafstand van Schoneben. Het dorpje biedt weinig tot geen apres-ski. Voor ons als familie geen enkel probleem. Uit eten kan prima en de dagelijkse boodschappen zijn binnen handbereik. Sis huren kan in het dorp of aan de piste, het juiste materiaal tegen betaalbare prijzen en indien gewenst kun je de hele vakantie door je materiaal ruilen.
Het aantal km aan pistes is wat ons betreft prima. Zwart, rood en blauw zijn voldoende aanwezig. Boven tref je een zeer ruime en overzichtelijke piste aan welke uiteindelijk splitst in diverse rode en blauwe pistes. De dalafdaling tussen de bomen is een genot, en hoewel deze rood van kleur is, kan onze 4 jarige zoon prima van deze piste af.
Naast de brede blauwe piste bovenaan tref je ook een fun- en snowpark aan. Heerlijk vertier voor wie iets meer uitdaging zoek in kunst- en vliegwerk.
Onze beide kinderen gaan nog elk jaar op skiles. De klasjes zijn niet overvol, de instructeurs zijn (kind)vriendelijk en de kinderen leren hier al snel de eerste meters maken. Wat wij erg prettig vinden, ook al zitten de kinderen op les, je ziet ze de hele dag door voorbij vliegen, soms zit je even gezellig naast ze in de lift. Dus het gevoel dat je echt met je familie op vakantie bent is sterk aanwezig.
Het eten op de piste is prima betaalbaar. Met ons 4en nemen wij altijd een drietal menu’s en zijn rond de 35 euro per keer kwijt. Pasta’s, goed stuk vlees, patat, regiogerechten, lekker borreltje etc.
Op google maps vind je tientallen slaapmogelijkheden. Van hotels tot appartementen. Wij betalen voor 8 nachten 610 euro. Skipas ook rond de 600 euro voor 7 volle dagen.
Wil je een drukker gebied, 10 minuten rijden en je zit in Nauders, wil je rustiger, 10 minuten de andere kant op zit je in St Valantin. Skipas op all drie de plekken geldig.

ThomJ
4 september 2016 · 11:26

Leuk restaurant, niet te groot en redelijk ruim opgezet.

Reisplanner Reschen (Resia)

1
Accommodaties
Elk uur controleren wij alle prijzen van appartementen, hotels & chalets bij ruim 12 reisorganisaties.
2
Skihuur
Regel vooraf al eenvoudig je materiaal in 1 van de 4 skihuur winkels in Reschen (Resia)
3
Skilessen
We hebben 7 skischolen gevonden die les geven op alle niveau’s!
4
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.