van leogang naar andere kant saalbach of hinterglemm

Dit onderwerp gaat over de bestemming Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Hallo,

Vorig jaar zijn wij 2 dagen in leogang opgestapt om te gaan skien. We hebben 1 van de dagen de overkant van saalbach gehaald wat maar kort was doordat het weer heel slecht was daarboven op de berg.

Dit jaar willen we voor de herkansing gaan om die kant te bereiken, maar ook aan de leogang kant blijven om naar hinterglemm te skien. Er lijkt een route te lopen naar die stoeltjes lift (bernkogel)die je dan moet hebben maar wij zagen de route er naar toe nog niet liggen toen wij naar beneden skieden.

Dus tips gezocht waar we naar toe moeten skien en hoe we naar die bernkogel lift moeten skien/lopen om in hinterglemm te komen.

Linda,

In Saalbach moet je dan even door het dorp lopen naar de Bernkogellift. Dat kan vanaf het dalgebied Saalbach. Als je met je rug naar de Kohlmaislift gaat staan dan is het schuin links naar de dorpsrand. Volg de meute dan kom je vanzelf bij de trap naar beneden en dan is het vervolgens twee honderd meter rechtdoor. Dus even skietjes uit en wandelen. Daarna kun je helemaal naar Hinterglemm en weer terug naar Saalbach/Vorderglemm. Mooie route maar wel op tijd weg uit Leogang. zie ook deze link: http://ski3.intermaps.com/saalbach/index.asp?Lang=de&Akt… Veel plezier.

Bij de trap is nu ook een lift. Nee geen skilift maar een lift die je zoals in een hotel naar beneden brengt. Je ziet hem rechts van de piste. Ingang parkeergarage.

Er is zelfs ook een piepklein afdalinkje die aan de winkelstraat uitkomt zodat je niet eens de lift hoeft te nemen.

Het is makkelijk te doen om het rondje van Leogang naar Hinterglemm en weer terug in de middag af te ronden als je een beetje door skied…

Vorig jaar ook in leogang gezeten en een heel rondje geskied. Superleuk om te doen en als je beetje door skied ook goed te doen.
Wij hadden idd de hotellift gepakt, wel grappig voor het idee… als je het verder goed doet hoef je verder nergens meer te lopen.
Veel plezier in dit mooie skigebied…

Plaats een reactie