BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Saint François Longchamp

Reviews Saint François Longchamp

82% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.3 op basis van 3694 reviews.

  • Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied, kindvriendelijk en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Niet echt sfeervol

Wat vind jij van Saint François Longchamp?


Beoordelingen van gebruikers

  • HaringHighRichardt
    HaringHighRichardt 11 februari 2020 · 11:53

    Mooi gebied, voor ieder wat wils. Infra structuur is nog erg ouderwets. Alleen in Valmorel bevind zich eeen eitje en een lift met een overkapping. Voor de rest of sleep liften of liften waar je volop in de wind zit. Gebied wordt omschreven voor beginners maar er zijn genoeg pistes die moeilijker zijn waarbij ook zwarte. + = skigebied groot en voldoende voor het verblijf van 1 week. + = skigebied kan worden uitgebreid door de oversteek te maken naar Valmorel. + = vriendelijke mensen aan de liften, altijd hulpvaardig en oplettend - = wat weinig restaurants en/of eetgelegenheden aan en langs de pisten.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast178
    Gast178 6 december 2019 · 22:28

    + = skigebied groot en voldoende voor het verblijf van 1 week. + = skigebied kan worden uitgebreid door de oversteek te maken naar Valmorel. + = skilessen voor kinderen is positief + = vriendelijke mensen aan de liften, altijd hulpvaardig en oplettend + = voldoende animatie en evenementen tijdens de jaarwisseling - = wat weinig restaurants en/of eetgelegenheden aan en langs de pisten.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast840
    Gast840 10 februari 2019 · 16:54

    - Verblijf in Les Longes (Arcosses 3) was rampzalig: harde muziek tot diep in de nacht; kapotte stoelen; beschadigingen aan vloer, muren en deuren; verwarming werkte niet; lampen ontbraken; skilockers ontoegankelijk; ... Van de waarborg werd onterecht €5 p.p. afgehouden. Accomodatie via Totally (Skikot) geregeld. - Buiten het skiën valt er weinig te beleven, zelfs met een studentenvereniging + Mooi skigebied dat sneeuwzeker is. +- Sommige zwarte pistes zijn best wel donkerzwart en dus ook voor de gevorderde skiër is er heel wat te beleven. Je moet er vooraf wel vaak erg platte pistes voor trotseren, waar zelfs skiërs af en toe moeten wandelen. - Alhoewel verblijf en skipassen betaalbaar zijn, kosten consumpties ter plaatse best veel geld. + Sfeer in Valmorel is anders dan die in SFL, leuke afwisseling. + Vrij kalm skigebied, korte wachtrijen aan liften.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast447
    Gast447 25 mei 2018 · 20:11

    Prachtig mooi skigebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast117
    Gast117 20 maart 2018 · 22:37

    Leuk skigebied. Overzichtelijk. Makkelijk met kids. Voor een week heel goed. Mooie carve pistes. Liften hebben geen kap; bij wind, regen en sneeuw is de zit in de lift zwaarder dan de afdaling. Val Morel is ook mooi gebied. Geen goede laadfaciliteiten voor elektrische auto’s.

    Met familie meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast700
    Gast700 19 maart 2018 · 20:32

    Prima, zaten in Le Rond Point Des Pistes, direct aan de piste. Gebied is prima voor een paar dagen (lang weekend), maar daarna heb je alle pistes wel gehad. Doorsteken naar Valmorel (en de Madeleine) is prima, wat meer afwisseling. Leuk bakkertje direct onder het appartement, ontbijt voor 5 euro. We ontbeten in Hotel Lac Bleu, per skilift en een groene afdaling, erheen s'morgens. Geen echt moeilijke pistes trouwens, zoek je dat, dan moet je hier niet zijn

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Wietzewynette
    Wietzewynette 19 februari 2018 · 07:29

    Leuk gebied, zelfs de groene en blauwe pistes zin heerlijk. Hebben hier met een bi Unique zitski geskied zeer geschikt gebied kan zelfs met de zitski tochten maken. Lift personeel super vriendelijk en behulpzaam

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast509
    Gast509 2 december 2017 · 11:29

    Prima! Gezellig. Weinig /geen wachttijden. Mooie variatie aan pistes voor beginners en voor gevorderden. Lekker eten bij kleine skihutjes. Groot gebied, veel variatie.Af en toe live muziek op de piste.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Zeeuwsmeisje
    Zeeuwsmeisje 25 oktober 2015 · 00:11

    In januari 2015 naar St François Longchamp geweest, per bus. Buiten de vakantie. Die busreis doen we niet snel meer, maar de bestemming was top! Ons appartement lag aan de piste, maar was basic (rond point des pistes), zelfs geen tv. Het gebied is heel fijn, overzichtelijk en gemoedelijk. We hadden lessen ('gevorderd', klas 3) gevolgd via de ESF en dit is heel goed bevallen. Rondom lunchtijd waren de pistes bijna uitgestorven, wat echt heerlijk was. Helaas hadden we aan het einde van de week wat pech met het weer. Door de vele sneeuw 1 dag nauwelijks kunnen skiën, maar dat is het risico van wintersport. Ik zou dit gebied aan iedereen aanraden die niet teveel eisen heeft naast het skiën. Voor apres ski is er maar 1 (nederlandse) apres ski bar en verder zijn er wel wat kroegjes die gezellig zijn 's avonds. Er is geen gezellige winkelstraat, dit miste ik wel. Voor beginners en wat meer gevorderden is er genoeg uitdaging! Zeker de top van La Lauzière is prachtig!

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast908
    Gast908 21 mei 2015 · 14:42

    Het is een mooi skigebied, goed te doen voor beginners. Geen lange wacht rijen bij de liften. Alle accommodaties zitten vrijwel aan de piste, net zoals de winkeltjes en restaurants. Neem wel een skipas voor het hele gebied, zodat je ook naar Valmorel kunt skiën.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • JPDJ
    JPDJ 23 maart 2015 · 17:42

    We zijn met 15 personen geweest in de week van 7-14 maart. Hele week prachtig weer gehad, halve dag bewolkt, dus daarover niks te klagen. Chalet geboekt bij Village Gaulios. Zeer vriendelijk personeel dat goed Engels sprak. Eigen 8 persoons losstaand huisje gekregen (erg fijn voor studenten) en een 7 persoons. Enige minpuntje was dat we onder aan het 'vakantiepark' zaten. Daardoor dus 80/90 treden omhoog lopen. Aanrader om aan te geven dat je boven in 't park wil zitten. Dan kan je boarden tot aan de deur! Pistes waren goed in het begin van de week. Zitten hele leuke blauwe en rode afdalingen bij (zwart niet geweest). Heel erg uitgestrekt gebied, je bent iets minder dan een uur onderweg (incl lifttijd) naar Valmorel, waardoor je in 3 dagen nog niet alle pistes hebt gehad. Hele grote plus dus! Bijna geen wachttijd voor de liften gehad! En ook erg brede pistes. Op einde van de dag (na 14.00) wel pistes met hopen sneeuw. Aan eind van de week (do/vr) 's ochtends wel ijzige pistes, maar na uur of 11 tot uur of 2 prima te doen en erg rustig rond de lunch! Qua eten zitten er paar leuke tentjes, vooral zelf lunch meegenomen. In de richting van valmorel (bij de uitgang van lift Altispace II) en bij lift lune bleu zitten leuke tenten met zonneterras waar je rustig even wat kan drinken! Zeker een aanrader!

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast617
    Gast617 20 maart 2015 · 08:32

    Mooie ruim skigebied. We zijn met een groep van 19 pers. Voor zowel beginners als gevorderde skiërs is er genoeg te doen. Ook zijn er leuke tochten te maken tussen Valmorel en St François. Omdat pistes elkaar kruisen kunnen mensen van verschillend niveau naar dezelfde plaatsen skiën. De accomodatie is wat karig. We zitten in rond de piste. Alles is wel aanwezig. Ach je bent er om te skiën. De locale horeca is vriendelijk. Misschien omdat we met zon grote groep zijn en toch wat besteden zeg maar. De sneeuwkwaliteit wordt nu wel snel minder. We hebben erg mooi weer gehad. Eerder (te) warm dan koud. Veel zon. De pistes waren rond 9.00 uur ijzig. Tussen 10.00 en 13.00 uur erg goed te skiën. Hierna werd het minder. Paperige sneeuw, grote hopen onderaan de pistes en er ontstaan kale plekken. We hebben vandaag en morgen nog. Gelukkig zijn we er niet een weekje later.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast509
    Gast509 24 september 2014 · 11:07

    Prima. Alles per ski te bereiken. Geen wachttijden. Sneeuwzeker . Zwembad en sporthal: http://stfrancois.labellemontagne.com/en/winter-2/practical-resort-inf...

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast957
    Gast957 8 maart 2014 · 21:43

    Mooi, overzichtelijk skigebied met brede pistes en ook leuke diepsneeuw tss pistes in. Je kan overal geraken met blauwe pistes (zelfs tot Valmorel), dus heel leuk voor beginners/gemiddelde skiers. Gezellige sfeer in het dorp, eerder voor families.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast227
    Gast227 18 januari 2014 · 10:46

    Ik ben vorig jaar voor de eerste keer gaan skien. Ik vond het een geweldige ervaring. Brede pistes, veel groene en blauwe pistes waar ik als beginner goed mee uit de voeten kon. Het appartementje waar we verbleven voldeed aan mijn verwachtigen. Gewoon lekker klein en gezellig. Apres ski heb ik 1 ster gegeven omdat ik er niet aan deel heb genomen. We gaan dit jaar terug!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Binnenwerk
    Binnenwerk 6 januari 2013 · 22:42

    In de week van oud en nieuw 2012-2013 in de chalets "Le village Gaulois" geweest, zie wat dat betreft eerdere ervaringen hierboven die ik bevestig. Wat meeviel was de wandeling (trapjes op!) naar de skiklas voor de kinderen, 's ochtends. Een goede warming up. Het gebied van St Francois Longchamp biedt veel gemakkelijke brede pistes die vooral geschikt zijn voor beginnende en gemiddelde skiërs en families met kinderen. Eigenlijk hangt alles van 3-4 stoeltjesliften aan elkaar (met wat extra sleepjes) en is zeer overzichtelijk. Hoewel ik een redelijk niveau heb heb ik me niet verveeld, ook al vanwege de doorsteek naar het grotere gedeelte van Le Grand Domaine aan de kant van Valmorel. Er is toch alles bij elkaar redelijk veel variatie mogelijk en zeker in het gedeelte van Valmorel kan je een mooie tocht maken met voldoende afwisseling qua niveau, ook voor gevorderden. De drukte viel erg mee; 's middags werd het wat drukker bij de stoeltjesliften midden in het gebied. Op de pistes merkte je er weinig van. Weinig beginners en boarders gezien overigens. Mijn kinderen zijn nu 8 en 10 met respectievelijk 4 en 6 jaar ervaring. De skischool (ESF) heeft mijn jongste naar een flink hoger niveau getild (enkel ochtendlessen) zodat we al op dag 3 met elkaar konden optrekken 's middags. Hoewel er geen Nederlandstalige leraren zijn zijn we zeer tevreden over de lessen; gedisciplineerd en met veel inhoud. Al met al een leuk gebied wanneer je niet 6 uur achter elkaar door wil buffelen, wat je met kinderen vanwege de lestijden toch niet kan doen. Sneew/pistecondites waren goed in deze week.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Leon
    Leon 7 december 2011 · 09:41

    Prima skigebied, met aan de ene kant het meer zonnige St. François, met mooie brede lange pistes, allemaal gericht op het dorp en aan de andere kant Valmorel, waar je ook veel zwarte pistes kunt vinden, maar ook prachtige pistes en bospaden om lekker te cruisen met de familie. Toppunt is wel het gedeelte rondom de col de la Madeleine, je kan de pas afskien naar St. François en er liggen mooie pistes op de berg erachter. Het dorp heeft alle voorzieningen en lekker eten, voor een betaalbare prijs. Als je echt van hup Holland hup apresski houdt, moet je hier niet zijn.

  • Leon
    Leon 7 december 2011 · 09:41

    Prima skigebied, met aan de ene kant het meer zonnige St. François, met mooie brede lange pistes, allemaal gericht op het dorp en aan de andere kant Valmorel, waar je ook veel zwarte pistes kunt vinden, maar ook prachtige pistes en bospaden om lekker te cruisen met de familie. Toppunt is wel het gedeelte rondom de col de la Madeleine, je kan de pas afskien naar St. François en er liggen mooie pistes op de berg erachter. Het dorp heeft alle voorzieningen en lekker eten, voor een betaalbare prijs. Als je echt van hup Holland hup apresski houdt, moet je hier niet zijn.

  • Fam. Noorden
    Fam. Noorden 10 november 2010 · 11:47

    Super pistes. Mooei vergezichten. Heel erg behulpzaam personeel bij de liften. Gezellig plaatsje , en gelukkig geen last van lawaai van mensen uit de après-ski bars. Wij gaan echt voor het skieen. Echt een familie bestemming. Je kan skieen tot Valmorel. Gevorderden en beginners kunnen hier super samen op vakantie.

  • Lex
    Lex 25 maart 2008 · 12:54

    Les Longes. Het ligt 200 meter van 1650 af. In het dorp is een supermarkt en een bakker. Verder kan je er ook een terrasje pakken en ook je lessen/skipassen regelen. Als je kinderen hebt kan de lessen beter re gelen in 1650 omdat de kinderen dan daar starten. Dat is handig omdat alle volwassenen ook daar starten en eindigen. Nadeel je moet dan met de bus(gratis) een halte, maar dan hoef haast na de les om de kids op te halen.

  • Lex
    Lex 25 maart 2008 · 12:54

    Wij zaten in app.Goelia. Sfeervolle app., maar boek wel iets groter dan dat je nodig hebt anders slapen er mensen in de woonkamer. Erg onhandig. Prachtig uitzicht vanuit de app.. Leuk zwembad, maar als het erg regent komt het binnen. De app. zijn met de ski\'s te bereiken. Nadeel als je aan de weg zit. Je moet trappen lopen om de piste weer te bereiken.

  • Lex
    Lex 25 maart 2008 · 12:54

    De lessen zijn in het frans. Ook voor de kids, maar deze deden ze instructeurs gewoon na en dat ging prima. Er zijn ook lessen voor de gevorderde. Zelf veel off-piste les gehad en synchroom paralel. Verder heel veel ski-kilometers per les gemaakt.

  • Koen
    Koen 7 januari 2008 · 19:17

    Zeer fijn fijn skigebied met skimogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden.Dit is een skigebied waar er echt en ontspannen sfeer heerst. Het is een heel gezellig dorpje met verschillende winkelmogelijkheden. Hier heb je niet de drukte zoals in de mega-skigebieden. Dit is een ideale plaats voor families. Hopelijk weet dit dorp zijn authenticiteit te behouden en krijgt men er geen massatoerisme.

  • Femke
    Femke 30 december 2007 · 15:02

    Les Longes is voor gezinnen met kids het leukst. Kies dan wel een accomodatie met zwembad. Scheelt niet veel in de kosten maar is toch een plus. Het leukste zijn de huisjes. De 4-p. appartementen zijn wat onhandig. De ouders slapen op een bedbank. En je leeft onder de schuine kap. Niet echt comfi dus.

  • Femke
    Femke 30 december 2007 · 15:02

    station 1450 is erg saai, les longes is uitstekend geschikt voor gezinnen en het meest sfeervol (geen oostblokflats zoals in 1650). 1650 is wel levendiger.

  • Femke
    Femke 30 december 2007 · 15:02

    Station 1650 heeft een heel leuk kinderland. Le Mollaret en Les Longes hebben wel een skischool (niet NL-talig). 1450 niet. Les Longes is het meest veilig voor kinderen.

>