Reviews Saint Gervais

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 9.3 op basis van 8 beoordelingen.

Sterke punten: Sfeervol en eenvoudig bereikbaar.
Zwakke punten: Weinig après-ski, minder kindvriendelijk en geen goede locatie in het skigebied.

Wat vind jij van Saint Gervais?

Reviews van gebruikers

Gast560
26 november 2015 · 16:47

Fantastisch eten in het dorp bij La Galeta. Prachtig lokaal vlees op het vuur binnen gebraden. Een echt berg restaurant

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast560
26 november 2015 · 16:44

Een prachtig dorpje met een fantastische sfeer. De mont blanc zelf licht in deze gemeente, het is dus ook officieel het hoogste dorp van europa. De prijzen zijn lager dan in Megeve en er zijn veel meer lokalen en fransen dan de Russen die je in Megeve wel vind.

Ze hebben sinds kort ook een Folie Douce, dus de apres ski is een groot feest. Op de pistes zijn de restaurants van hoog caliber, geen goedkope snack bars. Je vind er leuke kleine berg hutjes waar je voor een redelijke prijs (niet echt goedkoop) erg lekker kunt eten.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast516
21 december 2013 · 08:20

Wij gaan hier al heel lang heen en zijn in de loop der jaren ook in andere franse en zwitserse gebieden geweest. Maar we blijven hier toch altijd weer terugkomen. Het skiën is hier gewoon fantastisch, de sfeer is zeer prettig. De après ski mag wat levendiger misschien maar het is gewoon altijd genieten. Wij huren altijd een appartement in le Bettex, Vaak in Pierre Plate. Wel prijzig maar aan de piste . Even rustig naar de lift glijden en 10 minuten later zit je midden in het gebied. Oversteken met de gondel naar Megeve (de Cote 2000) en je hebt de langste brede pistes die je maar wilt. Goede skischool ook. Nog twee maandjes wachten maar heb er nu al weer zin in!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Sven-Erik
23 januari 2012 · 16:28

Via een particulier hebben wij een huis gehuurd die in het dal aan de piste naar Saint Gervais Les Bains ligt. Doordat het dorp niet heel hoog ligt, ca. 850m is dit deel van het gebied niet erg sneeuwzeker. De dal piste was gesloten maar sommige mensen gingen hier toch af. Wij hebben dit niet gedaan aangezien mijn skis mij meer waard zijn. De gondel vanuit het dal naar boven duurt ca 10min en is prettig. Daarna gaat er direct nog een gondel omhoog naar ca 1850m. Van hieruit zijn mooie afdalingen naar verschillende kanten te maken in alle kleuren. Na de eerste stop van de Gondel zitten de skischolen. Ons zoontje van 4 hebben we 1 dag op groepsles gehad en daar snel weer weg gehaald. Er wordt geen Nederlands gesproken dus wij bleven bij de les. De les gaat met de Franse slag, boven staat een leraar die ze naar beneden duwt en onder staat een die ze weer op vangt. De les duurt 2,5 uur wat veel te lang is voor de kleintjes. Er waren jongere kinderen die in hun broek plasten waar niks aan werd gedaan en anderen vielen tijdens de les in slaap. Hij heeft daarna 2 dagen prive les gekregen en dat ging goed. Door de persoonlijke aandacht kon hij na 2 dagen groen en blauwe afdalingen nemen en zijn eerste medaille ontvangen.
Het skiegebied kenmerkt zich door de vele pistes tussen de bomen waardoor het met slechter weer ook nog goed skien is. Flaine was toen wij er waren bijvoorbeeld gesloten terwijl er hier slechts twee liften dicht waren. Het zijn niet allemaal hele lange pistes maar wel erg leuk en eenmaal boven kun je alle kanten op skien. Het is ook erg afwisselnd met veel groen, blauw en rode pistes ook zijn er een aantal mooie zwarte pistes en zijn er vel off-piste mogelijkheden die makkelijk te bereiken zijn. In het weekend is het werg wel drukker door lokalen die vanuit Geneve aanreizen.
De aanreis naar het gebied is erg makkelijk. Vanaf Geneve is het nog ca 45min rijden richting Chamonix. Wij zijn via Basel, Bern, Geneve gereden en dit is erg goed bevallen. Het laatste stukje kunnen sneeuwkettingen nodig zijn maar dat is alleen bij verse sneeuw nodig. Na een paar jaar Les Arcs, La Plagne etc. vond ik dit wat skien betreft een leuke verrassing om tussen de bomen te skien met super uitzichten op de Mont Blanc.

bart
23 januari 2010 · 00:13

Naar Franse normen zijn de kinderfaciliteiten OK, toch op de skischhool maar vergeleken met de Oostenrijk waar in elk hotel, restaurant kwalitatieve speelhoek is bestaat gewoonweg niet in Frankrijk. Anderzijds is er wel goede skischool vanaf 3 jaar en (zeer dure) maar wel correcte kinderopvang aan de pistes.

bart
23 januari 2010 · 00:13

Skipassen zijn aan de dure kant, zeker daar waar je vroeger goedkopere skipassen voor 30% van het gebied maar dit is sinds 2009 afgeschaft en nu zit je zowiezo met een skipas waarvan je wellicht slechts 40-60% van gebruikt op een week.

Irene van Setten
4 januari 2010 · 23:04

Er zit een leuk klein restaurantje net naast de kloof die door het dorp gaat. Hier hebben ze typische Savoiardse gerechten. Heel lekker, wel erg machtig.
Achter de bioscoop ligt, nogal verstopt een oude boerderij met daarin een fantastisch grill restaurant.

Irene van Setten
4 januari 2010 · 23:04

Wij gaan nu voor de derde keer naar Le Grand Panorama, een appartementen complex direct naast de skilift. Prima appartementen, voor de prijs die we in januari betalen. Met de kerstdagen en in de voorjaarsvakantie zijn ze veel te duur voor wat er geboden wordt.