BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Saint Martin de Belleville

Reviews Saint Martin de Belleville

78% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.5 op basis van 3686 reviews.

  • Sterke punten: Sfeervol
  • Zwakke punten: Weinig après-ski

Wat vind jij van Saint Martin de Belleville?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast041
    Gast041 1 februari 2019 · 20:18

    Gisteren genoten van het weer, de sneeuwkwaliteit en grootte van het gebied.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Harm
    Harm 19 december 2016 · 15:28

    Nadat ik hier in 2013 al was geweest met een grote groep (zie review) zijn wij in januari 2016 terug gegaan, maar nu slechts met z'n 3'en. Heerlijk appartement midden in het dorp op 50 meter van de pistes, winkels, restaurants, etc. en weer prima bereikbaar. Ik snap niet dat er als minpunt bij dit dorp staat dat het matig bereikbaar zou zijn. Waar wij 3 jaar geleden geen gebruik hebben gemaakt van horeca (m.u.v. een keertje eten bij La Voute) hebben we nu dagelijks buiten de deur gegeten (lunch) en 's avonds waren wij vaak te vinden in de Piano Bar, een leuk klein café met vriendelijk personeel en veel live muziek. Er zijn vast dorpen in L3V met meer vertier, maar St. Martin is nog een lekker authentiek bergdorp zonder hoogbouw. Prima uitvalsbasis voor het het immense L3V gebied..

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • janinevandervorst
    janinevandervorst 4 november 2016 · 15:26

    Saint Martin is echt een verademing in dit gebied. We gaan er dit jaar voor de 3e keer terug en niet zonder reden. Trois Vallees is een heerlijk skigebied, veel dorpen zijn echter weinig authentiek. In Saint Martin kom je op bezoek in een authentiek dorp, met een goede bakker, delicatessenwinkel etc. Voor boodschappen kun je beter zo'n 50 km voor Trois Vallees in de hypermarche boodschappen doen. In het dorp zit een 8a8 voor wat boodschappen. Veel ski-in, ski-uit mogelijkheden. Als je iets verder onder in het dorp zit, neem je een klein sleepliftje omhoog en daarna meteen de gondel het gebied in. De dalafdaling is een fijne afdaling die diepblauw is. Hier en daar ietwat steiler, maar zeker goed te doen als dit niet je allereerste keer op latten of board is. Het dorp lijkt verder uit het gebied te liggen, omdat het laag ligt. Maar je kunt hier echt mooie dagtochten maken door het hele gebied en ligt centraler dan lijkt op de kaart. Je moet wel elke dag dezelfde dalafdaling doen, maar in dit geval is dat geen straf en je kunt ook de gondel naar beneden nemen. Saint Martin heeft zowel mooie, grotere appartementen die traditioneel dorpshuisjes zijn, als goedkopere accomodatie als Trolles A, die vooral voor verhuur gebouwd zijn, maar lekker goedkoop en direct aan de piste, waardoor je zo even naar binnen skiet voor de lunch of na het skien. Het hele gebied heeft erg weinig sleepliften, echt top! er zijn wat groene pistes, die moet je echt mijden, of je moet prikken, dan wel lopen. Ook op de verbindingspaden moet je wat snelheid houden, wil je er zonder steppen doorkomen. Al met al zeer mooie prijskwaliteit verhouding, zeker buiten het echte drukke seizoen om. Qua apres ski moet je hier niet zijn. Er zijn een paar barretjes om wat te drinken na het skien en je kunt overal heerlijk Frans eten. Redelijk aan de prijs, dus wij koken meestal ook een paar dagen in een week.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Harm
    Harm 11 februari 2013 · 16:31

    In de week van 2 tot 9 februari verbleven in St. Martin de Belleville als uitvalsbasis voor een week Trois Vallées. Prima, gezellig dorpje met een goede toegang (2 liften) naar de volledige Trois Vallées. De pistes richting St. Martin lagen er perfect bij. Mede door de vele verse sneeuw hebben we ook geen last gehad van ijsplaten op de pistes aan het eind van de dag. Omdat iedereen beneden door dezelfde bochten moet kan ik me voorstellen dat het in sneeuw-arme periodes ijzig wordt naar mate de dag vordert. Het dorp zelf is gemoedelijk, met een aantal leuke restaurantjes. Aprés ski is er nauwelijk te beleven, maar hadden wij als grote groep ook niet nodig. Lekker eten kan prima in Restaurant La Voute, aan het kerkpleintje. Heerlijke pizza's serveren ze daar, voor een prima prijs. Verder is het terrasje bovenaan de gondel (bij de overstap naar de stoeltjeslift) een aanrader. Leuke snelle bediening met een mooi terras (bij zonnig weer). Bereikbaarheid met de auto was voortreffelijk. Vrijdag vertrokken met tussenstop in Annecy. Zaterdag om 10 uur aangereden en om half 12 waren we in het dorp. De rit vanaf Moutiers omhoog ging in kolonne, maar van een file was geen sprake. Ook de terugreis ging zonder problemen (7 uur 's morgens vertrokken).

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jay
    Jay 31 augustus 2012 · 09:42

    Gezellig dorpje, maar toch onderdeel van het grote 3V. Geen enorme apartementencomplexen, nog een oude dorskern, specialiteitenwinkeltjes etc. Paar kroegjes, maar geen uitbundige apres skli natuurlijk. Voor gezinnen of een groep vrienden erg aan te bevelen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 16 oktober 2011 · 08:06

    Geweldig skigebied! Ski nu reeds meer dan 30 jaar en heb in Europa nog geen beter gebied gezien. Oostenrijk is gezelliger, echter met een groep vrienden of familie mis ik dit niet. De afdalingen zijn hier veel langer en uitdagender dan in Oostenrijk. In het hoogseizoen nog steeds geen lange rijen voor de liften. Sneeuwzeker! Skiën tot aan de voordeur. Niet wachten op een skibus of je ski's en schoenen ophalen in een zweterige winkel met 100 ongeduldige Hollanders om je heen. Aan het eind van een heerlijke skidag even een borrel in het dorp met je vrienden. Dat is dan wel een stuk minder uitbundig dan in Oostenrijk, hoewel we altijd veel lol hebben gehad. Gemakkelijk bereikbaar met de auto. Geen gezeur over winterbanden, geen gigantische files. Relaxed op de cruisecontrol vliegen de km's onder de wielen door. Geen gejojo tussen 80 en 180, geen gedram. Iets verder rijden maar wel zo relaxed.

  • Steef
    Steef 23 maart 2009 · 19:05

    After a great ski holiday in St Martin we would like to advise everybody not to rent any skies at the ski 2000/Jean Sports: - They are angry if you do not speak french - they service your skies when you rent theirs allthough it was not asked for but we had to pay - you only recieve an overview of your account after payment, when nothing can be changed anymore A real pitty for such a great place!

  • Veltmann
    Veltmann 8 oktober 2008 · 17:16

    Tijdens de kerstdagen wordt er vanuit het monumentale kerkje in het centrum van Saint Martine de kerstmis op de televisie uitgezonden. Voor toeristen is er dan geen plaats in het kerkje, dit is alleen aan de plaatselijke bevolking toe bedeeld. <br>

>