BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Saint Sorlin d'Arves

Reviews Saint Sorlin d'Arves

61% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.8 op basis van 3700 reviews.

  • Sterke punten: Sfeervol, kindvriendelijk, gezellige après-ski en laag prijsniveau.

Wat vind jij van Saint Sorlin d'Arves?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast161
    Gast161 9 februari 2016 · 18:40

    Het skigebied les sybelles is een mooi groot skigebied met voldoende uitdaging voor de beginnende en gevorderde skiër. Wij komen er al enkele jaren en we gaan ook dit voorjaar weer. Alle dorpen op Corbiere na hebben we gehad. De pistes zijn altijd goed geprepareerd. De liften zijn wel gedateerd maar voldoen nog steeds. Alleen als het erg hard waait/sneeuwt zou een overkapping wel lekker zijn. Voor de rest is het er goed toeven.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • jpd90
    jpd90 16 december 2015 · 13:56

    Heel fijn skigebied voor de beginnende en (licht)gevorderde skiër. Als je puur voor het skiën komt (zoals ik), zeker een aanrader! Altijd met de bus via Sunweb, lekker goedkoop.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • florian96
    florian96 15 oktober 2014 · 16:10

    Zeker een mooi gebied met mooie pistes en mooie uitkijk mogelijkheden! Alles is elke ochtend perfect geprepareerd een behoorlijk wat piste kilometers. De les die ik hier heb gevolgd was top en ik kon behoorlijk wat klassen overslaan in mijn eerste snowboard week!

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast772
    Gast772 2 maart 2014 · 10:25

    Hele leuke en vriendelijke dorp met leuke pistes aanbod. Restaurants moet je naar Avalanche (erg lekker en goedkoop) en off-piste mogelijkheden zijn enorm. Kortom leuke afwisseling en financieel zeer zeker aantrekkelijk in hoog seizoen i.v.m. andere bekende ski-gebieden. Leuk.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast171
    Gast171 22 februari 2013 · 12:52

    Mooi uitgebreid skigebied. We zijn prima aan ons trekken gekomen. Niet te druk en goede liften. Dit gebied doet zeker niet onder voor Les Arcs/Paradiski. Vooral het gedeelte van La Toussuire dat vanuit Saint Sorlin prima bereikbaar is via liften en pistes, is prachtig om eens lekker op snelheid en of piste te gaan. Ik ben nu in 5 verschillende landen geweest en dit was zeker een van de toppers! Voor alle duidelijkheid: ik ga voor het skiën en niet voor de apres-ski. Overigens smaakte het bier er goed ?

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast910
    Gast910 22 januari 2013 · 09:36

    Wij zijn met zn 5en naar st sorlin geweest in de eerste week van januari (2013). Het dorp zelf is niet heel bijzonder, paar restaurantjes, paar winkels en weinig apres ski. Er is wel apres ski bij de Yeti bar, daar waren wij dan ook meestal smiddags te vinden na het skien. Wij zijn zelf nog studenten en hadden het geluk dat er ongeveer 100 andere studenten ook vaak smiddags waren, dat maakte het wel gezellig. Savonds is het vaak wat rustiger maar kun je het zelf natuurlijk gezellig maken. Voordeel van het dorp is wel dat de piste die er langs loopt zorgt dat waar je ook zit je nooit lang onderweg bent naar de piste. Het skien was geweldig, in Sorlin zelf zijn al aardig wat afdalingen te vinden maar om een mooie tocht te maken is de oversteek naar Corbier en La toussuire wel nodig. Dit is op zich prima te doen, alleen zijn bijna alle liften in dit gebied oud. Veel enkel-knallers, paar sleepliften, veel redelijk moderne liften maar vooral nergens de kwaliteit die je ziet in Oostenrijk of de duurdere gebieden in Frankrijk. Nu betaal je daar natuurlijk ook voor, Les Sybelles is heerlijk goedkoop om te komen, te verblijven en te skien. De pistes zijn heerlijk en alle niveaus kunnen zich hier prima vermaken. Wij hadden de mazzel dat het midden in de week begon te sneeuwen want de pistes werden langzamerhand wel wat slechter door het felle zonnetje. Maar de verse sneeuw maakte het prachtig om zelfs op de piste te genieten van de diepe sneeuw en het ontbreken van mooi weer skiers. Al met al hebben wij een heel geslaagde wintersport gehad voor een zeer minimale prijs (319euro voor de bus, het appartement en 8 dagen skipas voor les sybelles).

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Dr Peter
    Dr Peter 4 maart 2012 · 22:10

    We zijnmet 2 stellen van rond de 55 een week hier geweest(4-11 februari 2012). Ik heb de studenten inderdaad in grote aantallen gezien: op zaterdagavond toen ze net aankwamen en de volgende week op zaterdagmorgen toen ze weg gingen. Geen last, een keer in de nacht wat gelal gehoord. Prima gebied, was heel erg koud maar uitstekende sneeuw. fijne pistes en deze week ook tot op de laagste punten prima sneeuw. Heerlijk. Wat ik we miste in vergelijk met gebieden als Trois Vallees en Alpes D'Huez vrijwel geen picknick plaatsen, alleen enkele banken boven La Toussure. De liften zijn niet slecht, hoewel er toch ook nog hele lngzame zijn en ook oudere types, ik ben nog nooit zoveel gevallen met uit de lift stappen. Prijskwaliteit verhouding uitstekend.

  • Lammes
    Lammes 4 januari 2012 · 16:28

    Wij zijn met ons gezin (13, 16 en 17 jaar oude kinderen wij zelf tegen de 50 jaar) gegaan. De hele week zon en goede sneeuw. Mijn vrouw en ik skieen al meer dan 35 jaar en ik moet zeggen dat ik dit een van de mooiste en gezelligste gebieden vind van Frankrijk. We hebben totaal geen schreeuwerige studenten gezien of gehoord, gewoon doodstil sávonds. Ik kan me voorstellen dat als je tussen de 16 en de 30 bent dat het een beetje saai is, maar dan moet je maar gewoon naar oorden gaan in Oostenrijk waar de wintersport op de 2e plaats komt.

  • Mylene
    Mylene 29 maart 2010 · 17:42

    Qua prijs kwaliteit verhouding was het een prima gebied. De supermarkten zijn zoals in alle bergdorpen wel wat duur. Uit eten kostte ook niet te veel.

  • Mylene
    Mylene 29 maart 2010 · 17:41

    Heb wel wat apres ski gezien, de Yeti bar die zoals overal nogal muf is, de Avalanche wat een geliktere tent is met een heuse deejay en ook veel locals, met een aardige sfeer en natuurlijk met de geijkte videos over freestyling. De discotheek D'Sybelles zag er ook aardig uit, ruime dansvloer en grote witte loungebanken. Best okeje muziek en leuke videos. Voor een weekje wintersporten valt er best genoeg te doen. Maar zoals overal in Frankrijk vind de apres ski gewoon wat later plaats, vanaf een uur of 10 wordt het pas een beetje drukker.

  • Mylene
    Mylene 29 maart 2010 · 17:36

    St. Sorlin is een lang dorp waar je inderdaad wel even aan de wandel bent. Van beneden naar boven lopen duurt wel een half uurtje. Wat er erg leuk aan is, is dat het een authentiek bergdorpje is, dus niet een skistation dat in de jaren 70 uit de grond is gestampt. Er staan nog mooie oude boerderijen en kerkjes, en dat levert pittoreske plaatjes op. Qua uitgaan is er niet veel, De Yetibar, de Avalanche waar veel locals rondhangen, en een discotheek D'Sybelles waar het nogal stil was. Verder heb je twee supermarktjes en een paar bakkerijtjes. Qua sfeer vond ik St. Sorlin leuker dan Le Corbier of St. Jean d'Arves. Langs het grootste deel van het dorp loopt ook de piste, dus je zit bijna overal op loopafstand van de pisten, behalve wanneer je helemaal onderin het dorp zit. Er is een skibus die frequent rijdt.

  • Kevin Vdv
    Kevin Vdv 18 januari 2010 · 18:45

    Het prijsniveau is goed voor de grootte en diversiteit van het gebied. Erg goed voor beginners! Ik heb er mijn eerste jaren gespendeerd. Ook voor meer ervaren boarders een leuk funpark dat de laatste jaren altijd groter lijkt te worden.

  • Kevin Vdv
    Kevin Vdv 18 januari 2010 · 18:45

    In de krokusvakantie is er veel volk (vooral studenten maar vroeger op de avond ook gezinnen) die de yeti bar op stelten zetten! Altijd een feestje. Er zou ook een dancing zijn maar daar zijn we nooit geraakt ?

  • Sabine
    Sabine 21 december 2009 · 14:24

    Het dorp is erg langgerekt (5km) langs een steile bergweg. Je loopt dus niet \"even\" van de ene kant van het dorp naar de andere. Dat betekent ook data als je bovenaan het dorp bent, er weinig uitgaansmogelijkheden zijn (? niet zo best restarant en ? echte luidruchtige studentenkroeg, de Yeti). Is niet bevoordelijk voor de sfeer. Veel zeer luidruchtige Fransen gedurende de nacht. Apartementen zijn ok, mits ze niet vol bezet zijn, dan kan je je kont niet keren. Pistes zijn prima voor beginners en lichtgevorderden (let op de slecht afgestelde sleepliften, die je kunnen lanceren). Gevorderden kunnen over de berg naar het andere deel van Les Sybelles, maar dan moet de passage wel open zijn. Dat is niet bij mist, veel wind of sneeuwval. Dan blijft het skigebied beperkt tot Oz. Prachtige omgeving, leuke hutten op de piste.

  • Sabine
    Sabine 21 december 2009 · 14:24

    Het dorp is erg langgerekt (5km) langs een steile bergweg. Je loopt dus niet \"even\" van de ene kant van het dorp naar de andere. Dat betekent ook data als je bovenaan het dorp bent, er weinig uitgaansmogelijkheden zijn (? niet zo best restarant en ? echte luidruchtige studentenkroeg, de Yeti). Is niet bevoordelijk voor de sfeer. Veel zeer luidruchtige Fransen gedurende de nacht. Apartementen zijn ok, mits ze niet vol bezet zijn, dan kan je je kont niet keren. Pistes zijn prima voor beginners en lichtgevorderden (let op de slecht afgestelde sleepliften, die je kunnen lanceren). Gevorderden kunnen over de berg naar het andere deel van Les Sybelles, maar dan moet de passage wel open zijn. Dat is niet bij mist, veel wind of sneeuwval. Dan blijft het skigebied beperkt to

  • Sabine
    Sabine 21 december 2009 · 14:18

    Het dorp is erg langgerekt (5km) langs een steile bergweg. Je loopt dus niet \"even\" van de ene kant van het dorp naar de andere. Dat betekent ook data als je bovenaan het dorp bent, er weinig uitgaansmogelijkheden zijn (? niet zo best restarant en ? echte luidruchtige studentenkroeg, de Yeti). Is niet bevoordelijk voor de sfeer. Veel zeer luidruchtige Fransen gedurende de nacht. Apartementen zijn ok, mits ze niet vol bezet zijn, dan kan je je kont niet keren. Pistes zijn prima voor beginners en lichtgevorderden (let op de slecht afgestelde sleepliften, die je kunnen lanceren). Gevorderden kunnen over de berg naar het andere deel van Les Sybelles, maar dan moet de passage wel open zijn. Dat is niet bij mist, veel wind of sneeuwval. Dan blijft het skigebied beperkt tot Oz. Prachtige omgeving, leuke hutten op de piste.

  • harry
    harry 25 februari 2009 · 21:00

    wij zijn eind januari 2009 in sorlin geweest.het dorpje ligt langs een weg de pas op.hou hierdoor rekening met pittige wandelingen. in het dorp zat het afgeladen vol met franse studenten die doordat er weinig vertier was hun feesten in de appartementen hielden. na de eerste nacht zijn we van accomodatie gewisseld door de enorme overlast.in het tweede appartement meer van hetzelfde.de reisorganisatie(sunweb) doet het af als een incident,echter in de week ervoor en erna zat het ook stampvol met studenten.overdag op de pistes echt super en nergens overlast.sorlin is nog zo`n mooi ski dorpje.bedenk echter wel dat je s`avonds wordt getrakteerd op schreeuwende fransen. voor ons geen franse ski gebieden meer!

  • mariette
    mariette 18 januari 2009 · 20:06

    Appartementencomplex Les Fermes is prima voor een studententrip en om alles zo goedkoop mogelijk te houden. Maar voor een gezinsvakantie zijn de 4 pers. app. net kippenhokken. Beter is om een meer kamer app. te kiezen. Zit wel dicht bij de piste! Maar ook overlast lallende jongeren.

  • mariette
    mariette 18 januari 2009 · 20:06

    Leuk dorpje. Van nukkige Fransen niets gemerkt. Juist heel aardig!! Aanrader om tussen de middag te eten is Les Petites Fermes bij skischoolweide. Heel hard werkende mensen die vreselijk aardig zijn!!

  • Carina
    Carina 27 januari 2008 · 19:58

    Wij hebben een super leuke en relatief goedkope vakantie gehad in st Sorlin. Een echte aanrader voor een mooie vakantie! Nou heeft het prachtige zonnetje ook uitstekend haar best gedaan en dat bepaald natuurlijk ook veel. Maar wij hebben volop genoten!!!

>