Chalets Samnaun

Samnaun ligt in een uithoek van het Zwitserse Graubünden en heeft in het verleden een belastingvrije status gekregen omdat het dorp zo moeilijk bereikbaar was. Tegenwoordig is het dorp wat eenvoudiger te bereiken, maar de belastingvrije status is gebleven. Samnaun is een welvarend dorp dat samen met Ischgl de Silvretta Arena vormt. In Samnaun vind je voornamelijk luxere accommodatie, maar dit zijn veelal appartementen en hotels, en geen chalets.

Prijsniveau

Samnaun is een wat prijzige bestemming. Accommodatie in Samnaun is gewoon niet goedkoop en dan helpt de hoge koers van de Zwitserse Frank ook niet bepaald mee. Daarnaast is het skigebied van Ischgl en Samnaun sowieso al niet een van de goedkoopste, maar, en dat moet ook gezegd worden, de kwaliteit ligt hier wal ontzettend hoog.

Tips

Samnaun mist een echte dorpskern. Het bestaat uit een aantal autoluwe dorpskernen. De twee dalafdalingen komen uit in Compatsch/Laret en Dorf. De lift gaat omhoog in Plan. Wil je nou graag genieten van een vakantie in de Silvretta Arena en per se in een chalet overnachten, dan kan je beter in het Oostenrijkse Paznauntal (in dorpen als Ischgl en Kappl) gaan rondkijken, want daar heb je wat meer keuze dan in Samnaun.

Zoek met uitgebreide filters