BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Samoëns

Reviews Samoëns

55% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.0 op basis van 3688 reviews.

  • Sterke punten: Sfeervol en eenvoudig bereikbaar.
  • Zwakke punten: Geen goede locatie in het skigebied, minder kindvriendelijk en weinig après-ski.

Wat vind jij van Samoëns?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast879
    Gast879 20 februari 2019 · 16:01

    te weinig capaciteit voor de aansluitende liften in devoorjaarsvakantoelange rijen

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rick1983
    Rick1983 2 januari 2019 · 20:49

    Geweest tijdens de 1e kerstweek. Heel sfeervol dorp met live muziek en een kerstmarkt in het centrum. Er is geen dal afdaling maar dat heeft ons niet gestoord want de verbinding met het skigebied is prima door een gondel van 10 minuten. Het skigebied is top! Veel variatie in pistes en er zijn mooie afdalingen door de bossen. Apres ski is er weinig, het is er wel sfeervol en gezellig!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Harm
    Harm 14 maart 2017 · 13:43

    Na in 2011 in Flaine gezeten te hebben keerden wij begin maart 2017 terug naar het Grand Massif. We kozen voor "La Reine des Prés", een schitterend luxe appartementencomplex in Samoëns Village (700 meter hoogte). Een wit dal hoef je in maart niet te verwachten op die hoogte, maar omdat we op 300 meter van de gondel zaten was je in enkele minuten op 1600 meter in het hoger gelegen deel van Samoëns. Samoëns is een leuk, authentiek dorpje. Het voordeel van de lage ligging is dat het heel makkelijk aan te rijden is vanuit Nederland. Via Duitsland, Zwitserland en bij Genève linksaf. Het skigebied blijft top! Met 3 liften (Grand Massif Express, Chariande Express en Vernant) sta je in Flaine en met 2 liften kun je weer terug naar Samoëns 1600 of zelfs Morillon 700 (klein stukje skibus terug naar Samoëns Village). Of ik nog eens terug ga naar Samoëns om te wintersporten weet ik niet. Het dorpje is leuk, maar er is niet zo veel te beleven en het ligt erg laag. Desondanks een heerlijk weekje gehad, mede door de luxe faciliteiten in het appartementencomplex.. Aanrader om te eten is La Luge de Téran aan de blauwe Dahu piste richting Samoëns 1600. Vriendelijke bediening, lekker eten, prachtig plekje.. Afrader om te eten is La Louisiane in Samoëns Village. Slechte, ongeïnteresseerde bediening, veel te duur voor de geleverde kwaliteite, 3 van de 4 gerechten waren slecht bereid (pasta overcooked, vlees flauw, groenten uit diepvries, etc)..

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Lars_K
    Lars_K 9 februari 2015 · 20:47

    Prachtig gebied, zeker vergeleken met veel Franse skigebieden. Prijzen op de pistes liggen wel erg hoog. Jammer dat er niet zoveel levendigheid is onderaan de lift (Grand Massif Express). Centrum is wel wat levendiger geloof ik maar daar kwamen wij niet vaak omdat dat op 1km van zowel de lift als ons onderkomen lag. Skibus verbindingen werken prima. Piste les Cascades is PRACHTIG (houdt rekening met wat vlakke stukjes).

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast319
    Gast319 1 januari 2015 · 21:35

    Samoens is een authentiek bergdorpje aan de voet van het skigebied Le Grand Massif. Om het skigebied te bereiken kun je de gratis skibussen gebruiken die ieder kwartier vertrekken, de gondels brengen je dan het skigebied in. Wij waren er in de nieuwjaarsweek, wachttijd bij de gondel is dan minimaal een kwartier. Het skigebied is prachtig, met veel lange afdalingen tussen besneeuwde bomen. Wat ons erg tegenviel is de verouderde infrastructuur, veel liften kunnen zo het skimuseum in. Een aantal verbindingsliften is niet meer van deze tijd, drie-persoons liften die traag de berg op gaan, wachttijden van 20 minuten zijn heel normaal. Verder vind je aan de kant van Samoens, Carroz en Morillon erg weinig bergrestaurants, wat tot chaotische taferelen leidt tijdens de lunch omdat er gewoon te weinig capaciteit is. Aan de kant van Flaine daarentegen zijn modernere liften en veel meer restaurantjes. Wij hadden net voldoende sneeuw, toch leken de afdalingen aan de kant van Carroz en Morillon in de loop van wel op kiezelstranden, de halve meter die was gevallen was niet voldoende om de pistes goed te prepareren. Wij vonden het een leuk skigebied, maar niet om in het hoogseizoen te bezoeken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Arno
    Arno 18 oktober 2009 · 14:50

    Als een van de weinige Franse skidorpene is Samo? sfeervol en authentiek te noemen. Hier geen betonkolossen, maar een historisch centrum en daaromheen veel (voormalig) boerderijen en mooie chalets. Sinds de komst van de telecabine (6 jaar geleden) is Samo? direct verbonden met het Grand Massif en deze winter zorgt de nieuwe stoeltjeslift voor een snelle koppeling met het hele skigebied. In Samo? kun je prima terecht voor een wintersport+ vakantie; natuurlijk kun je je prima een week vermaken op de pistes, maar er is nog veel mogelijk. Van raquette wandelingen tot ijsklimmen en van toerski?tot een overnachting in een back-country refuge. Voor veel meer informatie over het Grand Massif en voor een heerlijk wintersportvakantie in dit schitterende gebied, ga je naar: www.AlpAdventures.com

  • Annemieke
    Annemieke 17 maart 2009 · 18:15

    Eerste keer in Samo? en is prima bevallen, na 3x in St Francois Longchamp geweest te zijn, voor beginners een uitdaging zoals de 14 km tocht,prachtige omgeving echt een aanrader, met klunen en doorzettingsvermogen kom je uiteindelijk wel beneden. Vriendelijke bevolking,leuk authentiek dorp,lekker eten.Kortom volgend jaar nog een keer,ik mis het nu al ? Annemieke

  • Albert
    Albert 6 januari 2009 · 10:21

    Net terug van een week Samoens, eerste keer in dit gebied na vele jaren La Plagne te hebben bezocht. Bijzonder gezellig dorp, goede ski-mogelijkheden! Met name de 14 km lange piste naar Sixt is geweldig. Volgend jaar waarschijnlijk weer...

  • C
    C 1 januari 2009 · 19:00

    Grand Massif is echt een prachtig skigebied. De verbindingen zijn vind ik zeer goed. Alleen als het hard waait wordt het lastig naar de andere gebieden te skieen. Ik heb een super ski vakantie genoten in januari 2008 en we vertrekken er morgen weer naar toe!

  • Laurens Koster
    Laurens Koster 13 november 2007 · 16:48

    Samo? is een prima dorp voor beginners, die niet teveel geld willen uitgeven. De verbinding met Flaine is prima, vanuit Samo? gaat een gondel, en via een overstap is Flaine te bereiken. Als je puur voor het ski?gaat is het een prima gebied, voor een relatief lage prijs.

>