Restaurants Samoëns

In Samoëns vind je voornamelijk de traditionele bergkeuken. Logisch want de koeien lopen hier ‘s zomers gewoon door het dorp. Dus de lokale bevolking is letterlijk groot geworden met Reblochon en Emmental. Veel kaasmaaltijden dus. Natuurlijk ontbreken ook dat standaard Franse ‘snele’ keukens niet zoals pizzeria’s’ en sandwicherie. Veel restaurants bieden goed lokaal en voedzaam eten met veel lokale en verse producten.

Restaurants op de berg

Voor de restaurants op de berg kun je natuurlijk het hele Grand Massif in. Genoeg mooie chalets op de bergen te vinden waar je lekker kunt eten. Wederom vind je hier voornamelijk de lokale bergkost en natuurlijk ook de bekende worst met frietjes, of de Pain Americain. De prijzen liggen in Samoëns evenals in de andere delen van het Grand Massif aan de hoge kant op de pistes. Dit is jammer en misschien wel het enige minpuntje aan dit gebied.

Restaurants in het dorp

In het dorp van Samoëns vind je veel lokaal restaurants met lokale specialiteiten. Er gaan aardig wat kilo’s kaas door de rasp voor de fondue of ‘aan het spit’ voor de raclette apparaten elke avond. Maar je vind ook de standaard wintersport-snack zaken zoals pizzeria’s. Vrij normaal allemaal voor een Frans skidorp. Je zit hier wel wat dorpser dan de in hogere gelegen ‘stations’.

1 pisterestaurant in Samoëns

La Luge à Téran
4 reviews

9 restaurants in Samoëns

La Boule de Neige
La Table de Fifine
Pizzeria du Giffre
Le Sérac
Le Monde à l'envers
L'Aéro
Au Pré d'Oscar
Le Tremplin
Lou Caboëns

Samoëns reisplanner

1
Accommodaties
Elk uur controleren wij alle prijzen van appartementen, hotels & chalets bij ruim 12 reisorganisaties.
2
Skihuur
Regel vooraf al eenvoudig je materiaal in 1 van de 36 skihuur winkels in Samoëns
3
Skilessen
We hebben 24 skischolen gevonden die les geven op alle niveau’s!
4
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.