BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Serfaus

Reviews Serfaus

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3898 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, sfeervol, super kindvriendelijk en gezellige après-ski.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Serfaus?


Beoordelingen van gebruikers

  • MarikenJ
    MarikenJ 29 januari 2020 · 08:59

    Heerlijk skigebied, super voor kinderen en gezellige apres ski (voor alle leeftijden). In de schoolvakanties is het in het dorp bij de lift 's ochtends wel wat druk, maar dat verspreidt zich daarna prima door het gebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast002
    Gast002 30 december 2019 · 07:54

    Erg sfeervol dorp, met zoals gezegd ook wat goedkopere accomodaties, zolang je maar goed zoekt. Het ietwat hogere prijsniveau betaalt zich terug in sfeer en comfort (bijvoorbeeld met de metro die door het dorp loopt). Het skigebied is fantastisch. Lekker groot maar het voelt toch compact omdat je in anderhalf uur tijd aan de andere kant van het gebied kan staan. Daarnaast heeft het ‘Masner’ deel van het gebied een aantal heerlijke pistes met zelfs enkele off-piste mogelijkheden. Al met al een topbestemming die je geld dubbel en dwars waard is.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast967
    Gast967 27 oktober 2018 · 15:43

    Super gebied, heerlijk skiën en ontspannen. Hoog niveau hotel, appartementen nieuwe liften (haast geen sleepliften) en een uitgebreid skigebied waardoor iedereen zich snel verspreid over het gebied. Je kun gemakkelijk een hele dag skiën zonder een lift 2x te nemen door goed verbindingen tussen verschillende dorpen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast388
    Gast388 2 februari 2018 · 19:48

    Prachtig gebied, gevarieerde pistes, moderne liften uitstekende restaurants. Veel offpiste mogelijkheden.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast674
    Gast674 16 januari 2018 · 09:35

    Top skigebied. Pistes goed geprepareerd en veel zon. Duur, dat valt wel mee, een skipas voor 241 euro in het hoogseizoen. Gemoedelijke hutten op de piste om te eten en van goede kwaliteit. Alles in het dorp goed bereikbaar met de dorfbahn, bij de lift een prima skidepot. We gaan in maart weer, we hebben er zin in!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Mitch1990
    Mitch1990 18 januari 2016 · 17:13

    Voor de eerste keer in Serfaus geweest met een groep vrienden. Super gezellig dorp met een heerlijk ski gebied. We hebben geslapen bij Hotel Garni Lawens in Serfaus, prima 3* hotel dat centraal ligt. Ook ideaal is het Skidepot onderaan de liften, zeker gebruik van maken! Wat erg leuk was aan Serfaus is dat het nog een authentiek Oostenrijks gebied is, zowel in het dorp als op de pistes. Dus geen grote glazen pisterestaurants met zelfbediening maar leuke gezellige hutten. Après ski ook goed maar volgende jaar toch weer naar Sölden, toch wel onze favoriete plaats!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast182
    Gast182 17 januari 2016 · 16:03

    Mooi gebied om je een week te vermaken. De aangrenzende dorpen Fiss en Ladis zijn ook goed bereikbaar en meer geschikt voor gezinnen met kinderen dan Serfaus. Serfaus heeft eigenlijk maar twee afdalingen en geen oefenweide onderaan. In het centrum is er nog wel een oefenweide maar die staat los van de piste.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast165
    Gast165 8 maart 2015 · 22:55

    Wat mij betreft een toppertje! Serfaus-Fiss-Ladis is een groot skigebied, maar door de perfecte verbindingen ski je er ook zo weer doorheen. Er zijn veel nieuwe liften, de wachttijden zijn beperkt en de mensen zijn erg vriendelijk. Als je van rode/blauwe pistes houdt zit je hier gebakken, het aanbod zwarte pistes is wat beperkter. Qua eten zijn er nogal wat grote (zelfbedienings) restaurants. Qua sfeer misschien niet alles, aan de andere kant is het eten hier prima en ben je snel voorzien van een hapje en drankje. Ga in ieder geval een keertje pizza eten bij restaurant Lassida bovenaan de Lazidbahn. Als je even zoekt vind je hier en daar ook nog een aantal kleinere gezellige restaurants. Ik kom hier in ieder geval graag nog 's terug!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast753
    Gast753 11 oktober 2014 · 12:54

    Mooi gebied met heel veel mogelijkheden. Voordeel is dat je skies bij het depot kan stallen, hoef je er niet mee te zeulen. Gezellig dorp met leuke restaurantjes en cafees. Voor beginner wat minder om helemaal naar beneden te skieen. Onderste stuk zitten veel hobbels en slechte sneeuw. Boven goede sneeuw en je kan alle kanten op.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast038
    Gast038 21 april 2014 · 20:12

    Prachtig skigebied ! Komen hier al vele jaren. Ook goede apres-ski bij Patschi alleen dit jaar vele tafeltjes gereserveerd, nog nooit hier meegemaakt. Gaf veel irritatie, jammer!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast271
    Gast271 17 maart 2014 · 16:14

    Was een top weekje, met 11 vrienden weg geweest. Goede sneeuw en een leuke aprés ski (Patschi). Het dorp is gezellig met leuke restaurantjes en winkeltjes. Bij de gondel is het prima verzorgd met een ski depot. Ik ben er nu twee keer geweest maar kom zeker terug.

    Met vrienden 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast609
    Gast609 30 mei 2013 · 18:41

    Buiten de pistes is heel leuk! De pistes zijn alleen aan de eind van de dag er ijzig en veel hobbels op de pistes. Maar 's ochtens is het het mooist! Ik kom hier al sinds ik 1 jaar oud ben en ik blij maar nieuwe dingen ontdekken het funpark is ook leuk! maar je moet wel goed opletten dat de platen glad zijn en niet stroef.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast271
    Gast271 28 december 2012 · 11:35

    Dit jaar voor het eerst geweest naar Serfaus in de week voor kerst. Lekker ski gebied, maar niet voor mensen die een uitdaging op de pistes zoeken. Het decadente valt best mee. De patschi is een gezellige apres ski bar. Het autoluwe dorp klopt m.i. niet, auto's reden gewoon af en aan.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast668
    Gast668 17 december 2012 · 15:36

    ben reeds 4 jaar na elkaar in dit skigebied geweest is top ga nu terug 5 januari 2013 is echt een aanrader voor iedereen top skier of gewoon fun ski voor ieder wat wils familie blocken uit bilzen belgie

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 4 december 2012 · 21:05

    De nummer één qua skigebieden waar ik in Oostenrijk ben geweest. In 2010 hebben we in het voorseizoen vertoefd in Serfaus en dat beviel ons uitermate goed: in no-time zit je in de diverse hoeken van het ski-gebied. Door het ideale ski-depot trek je aan het einde van de dag bij de lift je gewone schoenen weer aan en geef je je ski's en skischoenen af. Geen dagelijks gesjouw met je ski's en hobbelen op je skischoenen dus. Het gebied is erg uitgestrekt en kenmerkt zich door comfortabele liften en niet al te moeilijke pistes. Serfaus zelf kenmerkt zich als autoluw en er rijdt een treintje onder het dorp die je snel richting de liften transporteert. Het maakt dus eigenlijk niet uit waar je in Serfaus zit aangezien je meestal wel vrij dicht bij een station zit waar de trein stopt. Door het autoluwe karakter is het ook erg leuk om 's avonds eens een wandeling door het dorp te maken. Al met al een erg leuk dorp en ski-gebied waar we in het voorseizoen ongetwijfeld nog eens terug zullen komen. Wellicht dat we er over twee weken alweer zitten.....

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Annemarie
    Annemarie 4 maart 2012 · 13:58

    Wij zijn 7 jaar in Fiss geweest en nu 2 jaar in Serfaus. Een heerlijk skigebied met superpistes! Voor de kinderen ook erg leuk opgezet met de skischolen in Fiss en Serfaus. Super georganiseerd en iedereen is vriendelijk. Serfaus is wel een wat luxer dorp, maar net zo leuk voor de wat "normalere" mens. Dit jaar willen we met kerst en oud en nieuw heen. Iemand nog een vrij appartement in de aanbieding? Alles zit vrij vol met oud en nieuw ?

  • Jacquelien
    Jacquelien 19 januari 2012 · 14:09

    Wij gaan dit jaar voor de 3e keer naar Serfaus. Hebben een leuk appartement gevonden dat heel centraal ligt, alles op loopafstand te doen. Het dorp is gezellig en van alle gemakken voorzien. Apres-ski is ook gezellig, met name in George's. Wat ik lees dat het er stikt van de decadente mensen en dat de "middenklasse" hierdoor uit de toon valt, is ons dus echt niet opgevallen. Vind het dan ook sterk overtrokken. Tuurlijk zie je wel dikke, vette auto's staan en een verdwaalde vrouw in een bontjas, maar waar heb je dat niet ? Tijdens de apres-ski zie ik vanalles rondhossen: yuppen (die het hardste los gaan trouwens met een borrel teveel op), studenten, stelletjes, voetbalteams en gezinnen. De sfeer vinden wij heel gezellig en gemoedelijk en we hebben echt nooit het gevoel gehad dat we "te min" waren !

  • Pieter
    Pieter 31 oktober 2011 · 23:39

    Bijzonder gezellig en charmant dorp. Massa maakt echter plaats voor decadentie, niet voor iedereen leuk. Van alle gemakken en luxe voorzien, prijzen vliegen omhoog.

  • Hennis
    Hennis 2 september 2011 · 21:15

    Goed!! prima pistes goed verzorgd iedere dag weer volop genieten. Alles vers geprepareerd Veel mogelijkheden om van het ene naar het andere skigebied te gaan (diverse plaatsen Fiss / Ladis en niet te vergeten Serfaus)Een zeer omvangrijk skigebied ik kom hier graag naar toe.

  • Ingrid
    Ingrid 16 mei 2010 · 12:56

    In winter 2010 voor het eerst geweest. Gezellig dorp, alles lekker dicht bij elkaar. De gratis metro is snel en makkelijk. Gezellige restaurants in verschillende prijsklassen (bij sommige is reserveren nodig). Apr?ski: voldoende mogelijkheden. Leuk Murmlipark voor kinderen in het dorp waar de kleintjes zich buiten in de sneeuw kunnen vermaken. Voor ons volgend jaar weer Serfaus.

  • Anoniem
    Anoniem 17 april 2010 · 10:40

    Wat een leuk gebied, als je er voor het eerst komt. Het enige jammere is dat Serfaus is leuk, maar de dorpjes rondom Serfaus: Fiss, Ladis, Ried, Prutz, ja die zijn wat minder leuk. Maar verder prima!

  • Anoniem
    Anoniem 14 april 2010 · 17:22

    Leuk gebied zeg! Alleen komen er wel redelijk veel Nederlanders. Dat is zeker een minpuntje. Ik vind dat dit een mooi gebied is, maar nog niet zo top als Ischgl.

  • Marnix
    Marnix 22 februari 2010 · 10:11

    Het dorp Serfaus is opzich prachtig erg gezellig maar qua volk viel het ons op dat hier toch wel erg veel zelfbewuste juppen komen rondhangen. Wat een proletisch dorp zeg, wij houden hier niet van dus het viel ons direct op. Het dorp stikt van de decadente mensen en dat schrikt de middenklasse een beetje af. Qua publiek is er dan ook een groot verschil te merken tussen Fiss en Serfaus.

  • Arjen
    Arjen 2 maart 2009 · 11:16

    Dit jaar met Krokus voor de eerste keer naar Serfaus geweest. Is ons uitstekend bevallen. Je moet er helaas wel tijdig bij zijn met het reserveren van een appartement of hotel (wij hebben januari 2008 al gereserveerd). Aangezien het iedereen goed bevalt in Serfaus keren de meeste stamgasten jaarlijks terug, en daar is het lastig tussen te komen. Wij hadden het geluk van een nieuw gebouwd complex (Luna, zeker aan te raden). Sfeer in het dorp is prima, alles is eigenlijk op loopafstand maar dan is er altijd ook nog de metro. Kinderskischool is uitstekend, onze zoon heeft zowel in het dorp als op de Kinderschneealm les gehad. Het ziet er dan wel massaal uit, maar het is wel tot in de puntjes geregeld, ze weten waar ze mee bezig zijn. Zeker voor herhaling vatbaar en dat gaan we doen ook.

  • Martine
    Martine 19 februari 2009 · 11:38

    Ik kom al mijn hele leven in Serfaus en wil ook niet anders. Wintersport is altijd prijzig, dus ook een wintersport vakantie naar Serfaus, maar als je elke dag uit eten gaat in Nederland is het ook prijzig. Serfaus groeit elk jaar weer en heeft gelukkig nog maar 1 sleeplift. Roy schrijft dat er geen kleine eetgelegenheden zijn in Serfaus op de piste, dan is hij niet op de hoogte dat er op de Waldabfahrt een klein pad is naar het geweldige eettentje de Rodelhutte waar je nog heerlijke ambachtelijke Tiroolse gerchten kan eten in een kleinschalige eetgelegenheid met bediening. Voor ski? is het leuk en voor wandelaars ook. Zolang het kan blijf ik naar Serfaus gaan. Wat veel mensen niet weten is dat het ligt op het zogenaamde Sonnenplateau en meer zonuren heeft dan andere gebieden in Tirol. En Serfaus heeft al vele prijzen in de wacht gesleept.

  • Vincent
    Vincent 13 februari 2009 · 09:25

    @ H. Brands: Jazeker, in Serfaus heb je ook grote chalets, alleen worden ze hier appartementen genoemd. Grote appartementen heb je zo tot 8 - 10 - 12 personen. Bel naar het Tourismusverband in Serfaus en vraag of ze je gratis de gids toesturen, daar staat alle accomodaties in.

  • Jan-Willem
    Jan-Willem 17 januari 2009 · 11:15

    Wij gaan altijd naar Serfaus. Apres skien doe je 30er bij George Pub. Daar is het echt gezellig, puur vermaak voor de hollanders. George is ook een echte kastelijn... Patschi is voor de jeugd en de duitsers.

  • Corien
    Corien 14 december 2008 · 18:47

    Serfaus is een top dorp waar je nog echte familiebedrijven tegen komt tussen de luxe hotels in. Helaas zijn de stallen zo goed als verdwenen in de hoofdstraat. Er zal een kruising komen bij de metro, zodat er een extra metro kan gaan rijden, zodat de drukte in de spits tijden wat verminderd. Onze familie komt hier al sinds eind zestiger jaren en ik behoor tot de 3e generatie die zich stamgast van Serfaus mag noemen.

  • Corien
    Corien 14 december 2008 · 18:47

    Ben het absoluut niet eens met de stelling dat Patschi DE uitgaans gelegenheid is. Vlak Georgie\'s, Noldi\'s niet uit! Vroeger zat er onder Astoria nog een disco, maar die is helaas gesloten.

  • Corien
    Corien 14 december 2008 · 18:47

    Kom als sinds 1973 in Serfaus, ik heb veel veranderingen meegemaakt (modernisering, metro, uitbreiden van skigebied), maar de sfeer blijft gemoedelijk, gezellig en de \"echte\" Serfausers zijn top!!! Het blijft een familie dorp.

  • Corien
    Corien 14 december 2008 · 18:47

    Ga zeker eens bij Haus Claudia eten of een gebakje eten! De sp?le is er zelfgemaakt, heerlijk! Onder Haus Central zit een steak house die ook niet te versmaden is.

  • Corien
    Corien 14 december 2008 · 18:47

    Vele heerlijke accomodaties. Wij komen al sinds jaar en dag in Haus Central, dat zoals de naam al zegt, centraal in het dorp ligt. Helemaal geweldig gerund door Rosi en Hermann, voorheen door Alois en Maria, die daar nog steeds wonen. Supergezellig. Verder is Haus Claudia/Plattlerhof ook nog een accomadatie dat door een echte familie uit Serfaus gerund wordt. Dit is veel persoonlijker dan een 5 sterren hotel, die de laatste jaren uit de grond gestampt zijn.

  • Anoniem
    Anoniem 5 december 2008 · 10:30

    Kost \'n duit maar dan heb je ook wat! Wat een gezellig dorp zeg, je kunt hier heerlijk eten en drinken, op ieder niveau. De apresski is levendig maar (gelukkig) niet zo massaal als in bijv. Hinterglemm of Solden. Er wordt hier stevig geinvesteerd en dat komt het dorp tengoede, de kwaliteit verbetert ieder jaar. Serfaus heeft altijd al een tikkeltje decadent en elitair imago gehad.. echter de prijzen zijn redelijk acceptabel. Alhoeveel het publiek doorgaans redelijk vermogend is (zie de ontelbare 5-sterren hotels, grote duitse autos met bontjassen), is onze ervaring qua publiek toch redelijk divers. Je bent hier gewoon ontzettend veel luxe faciliteiten wat hiet voor niet-skiers aardig vertoeven maakt. Doe ons maar Serfaus; niet de russen en glitter and glamour van Ischgl, wel de stijlvolle karakteristiek van Lech.. maar toch redelijk acceptabele prijzen! Natuurlijk moet je zoiets niet vergelijken met Westerdorff ofzo.

  • Roy
    Roy 10 maart 2008 · 14:01

    Super skigebied aan het einde van een doodlopend, hoogliggend plateau. Goede verbinding, per ski, met het gebied in Fiss. Veel afwisseling in piste van alle niveaus. Pistes i Fiss over het algemeen iets moeilijker. Goede snelle liften zonder wachttijden. Vooral het ski en schoendepot onder aan de lift is een uitkomst. Gewoon op je eigen schoenen naar de lift wandelen en daar je, voorverwarmde, skischoenen aantrekken en je skies afhalen. Dit wel tegen betaling van ca. ¤ 20 per week. Klein minpuntje is het ontbreken van kleine hutjes aan de piste om iets te drinken of eten, vooral veel grote zelfbedieningsrestaurants.

  • Jeannette
    Jeannette 13 januari 2008 · 15:47

    Ga naar Alt Serfaus, Pizza Rex. Ik zou La Vita niet doen, 2 x gegeten, beide keren niet bijzonder, wel duur. Op de berg => Alt Cervosa, Frommes Alm.

  • Rob des Bouvrie
    Rob des Bouvrie 2 januari 2008 · 22:00

    Wij komen al 17 jaar in Serfaus, en iedere keer valt het op dat zij veiligheid een groot deel laten uitmaken van ons ski plezier + de faciliteiten die zij bieden,CHAPEAU

>