Serfaus/ fiss welk appartement hotel met kids

Dit onderwerp gaat over de bestemming Serfaus - Fiss - Ladis

Wie heeft er tips voor een appartement of hotel in fiss of serfaus met jonge kinderen.
Zoeken wat voor 6 volwassenen. 3 kids boven de 6 en 4 kids van 2 jaar. Liefst half pension en anders sowieso ontbijt

Algemene zoektocht, wat je wellicht al hebt geprobeerd (?):
https://www.serfaus-fiss-ladis.at/nl
http://nl.bergfex.com/serfaus-fiss-ladis/unterkuenfte/…
https://www.wintersport.nl/skigebieden/serfaus
https://www.homeaway.nlhttps://www.fewo-direkt.de
etc. etc.

Mijn ervaring met het vinden van accommodaties in het hoogseizoen (aanname dat je tot die periode gedwongen bent met schoolgaande kinderen) is dat vrijwel alle betaalbare accommodaties al zijn volgeboekt (meestel wederkerende gasten) en dat je al gauw je heil moet zoeken buiten de dorpen SFL. Tenzij je geen moeite hebt met bedragen van 3 a 4K (en hoger) voor alleen een weekje verblijf…

Wij zitten daarom, weliswaar met 9 man, in Ried im Oberinntal.

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Bedankt

@chonn is het nog steeds zo dat vanuit fiss eerste bus pas om 15u teruggaat naar Ried?

Heb afgelopen week in hotel Fliesserhof gezeten in Fliess.

  • punt: kwartiertje rijden naar piste.
  • punt: vele malen goedkoper dan in Serfaus, Fiss, of Ladis.

Hotel is dikke prima.

Is het al winter?

@rmgb volgens mij wel wat betreft de skibus: zie http://www.tirol-engadin-suedtirol.com/Skibus-Fahrplan_Ried_…

http://www.tiroler-oberland.com/de/events-aktuelles/fahrplae…

Echter er is ook een ‘postbus’ dienstregeling: https://www.serfaus-fiss-ladis.at/pdf/postbus-fahrplan.pdf…
Die volgens mij ook mogelijkheden biedt eerder (mits toegang met ski’s toegestaan is) terug te reizen naar Ried, maar dan moet je goed kijken naar de uitzonderingen.

Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik met de bussen geen ervaring heb, wij gaan nl. altijd (met 4 kinderen) met eigen auto’s.

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Ok tnx voor info

En mocht je wel een royaal budget hebben, dan is hotel Löwe en Bär bij uitstek een geschikt luxe hotel voor kinderen.

Afgelopen week verbleven in Kinderhotel Laurentius in Fiss. Gelukkig kunnen we nu nog buiten de schoolvakanties, want in het hoogseizoen is het wel prijzig; maar wij vonden het echt super. Enorme kinderspeelruimte,kinderopvang voor de allerkleinsten, 5 gangendiner voor de volwassenen en bij voldoende sneeuw loop je vanuit het hotel zo de piste op. maar zoals de meeste accomodaties voor deze krokusvakantie al compleet volgeboekt.

Hallo Lauraa, je vraagt om tips qua accomodatie in Serfaus en zegt niets over budget of periode wanneer jullie willen gaan. In dat geval, los van beschikbaarheid, kan ik hotel Gabriëla aanbevelen in Serfaus. Dit hotel zit op een toplocatie en heeft wat mij betreft een prima prijs/kwaliteit verhouding. Succes met de zoektocht, het is een " kleine vijver waar veel in gevist wordt " Gr, Hugo

Bedankt allemaal, ik ga het allemaal eens rustig bekijken.

Wij zitten zelf altijd in Fisser Hofe, gehuchtje naast fiss. Hier zit echter wel altijd alles snel vol en de rest vh gebied vind ik onbetaalbaar vaak qua accommodatie. Vraag jezelf ook af of je in deze drukte wilt staan he, fiss is werkelijk overspoeld de afgelopen jaren. Heerlijk gebied in januari, maar vreselijk in het hoogseizoen…

null

*bericht bewerkt door Timski10 op 07 feb 2017 10:28

^
Hoogseizoen inderdaad drukker op de gebruikelijke tijden, maar de rijen op de foto boven betekenen in werkelijkheid 10-15 minuten wachten en als je eenmaal ‘op de berg’ bent valt het bij de meeste liften wel mee. Drukste weken zijn inderdaad 2e week NL Kerstvakantie en Krokus - zeker als we in NL overlap hebben met de grotere Duitse deelstaten.

On-topic: Serfaus en Fiss zijn inderdaad vrij dure dorpen qua accommodatie en in verhouding meer appartementen dan hotels/half-pension, dus je vist inderdaad in een kleine vijver. Beste tip is via de plaatselijke VVV (http://www.serfaus-fiss-ladis.at) en kijken wat er (nog) beschikbaar is. Je kunt daar ook een aanvraag achterlaten waarop de uitbaters binnen 2-3 dagen dan per email kunnen reageren. Niet ieder hotel heeft zijn beschikbaarheid namelijk (volledig) bij de zoekmachine bijgewerkt.

Plaats een reactie