BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Sixt

Accommodaties Sixt

Op zoek naar authenticiteit? Naar een echt bergdorp? Dan ben je in Sixt, of officieel Sixt Fer a Cheval (Sixt het hoefijzer), op het goede adres. Een mooi boerendorpje midden in de Franse Alpen. Bijna kneuterig. Voor wintersporters die heel graag in een kleinschalig dorp zitten met persoonlijke accommodaties ideaal. Bedenk wel dat dit dorpje niet direct is aangesloten op het Grand Massif, wat zeker meespeelt bij de keuze voor een accommodatie hier. Wel heeft Sixt een eigen skigebiedje van 14 kilometer aan pistes.

Prijsniveau

In Sixt zit je goedkoop, goedkoper dan vergelijkbare dorpen in het Grand Massif. Maar reken jezelf niet rijk want als elke dag naar het skigebied van het Grand Massif moet dan zit je elke dag of in de skibus of moet je je auto pakken. Verder is Sixt goedkoop, maar niet zo low-budget als bijvoorbeeld Flaine kan zijn, maar dan hebben we het wel over twee verschillende dorpen met verschillende doelgroepen.

Tips

Ben je op zoek naar een leuke familie-accommodatie in een klein gebied, maar ben je bang dat het gebied te klein is voor een hele week dan zit je in Sixt meer dan goed. Heerlijk skiën in Sixt zelf en daarna in het Grand Massif, en de weg terug, over de Cascades piste een mooie rondtocht!

Accommodatie thema's