BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Sölden

Reviews Sölden

68% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.5 op basis van 3705 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied en uitbundige après-ski.

Wat vind jij van Sölden?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast173
    Gast173 15 januari 2020 · 09:09

    De verticale drops zijn hier fenomenaal. Pistes uitdagend. Favoriete resort in Oostenrijk.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast155
    Gast155 31 december 2019 · 22:46

    15-22 december in Sölden geweest. Groen dal en genoeg sneeuw op de pistes. De positieve punten: uitgebreid sneeuwgebied. Veel mooie lange afdalingen mogelijk, met name rood en blauw. Gletsjer super. Wat erg tegen viel: veel prikken. Het begint al bij het uitstappen op het middenstation van de Gaislachkogl naar de 6/3b. Zo ook op de 8 en op de 30. Deze 30 maakt dan wel weer deel uit van een super afdaling van 15km van de Rettenbach gletsjer tot aan het dalstation van de Gaislachkogl. Sölden is ook duur. Alles. Hotel, skipas, eten op de pistes. Afgaande op de prijs van de skipas (300+ euro voor een week) viel het erg tegen dat diverse pistes meerdere keren in de week dat wij er waren niet geprepareerd werden. Wat tot gevolg had dat je voor half 10 's-ochtends al veel last had van hobbels. In andere gebieden is dit veel beter geregeld. Er zijn veel "hobbel" pistes in Sölden, als beginnende wintersporter niet ideaal. Het was voor het rustige seizoen ook al redelijk druk. Bij de Gletscher Express regelmatig wachtrijen. Kan alleen maar gruwelen bij de gedachte aan de drukte tijdens het hoogseizoen. Sölden als bestemming was een tegenvaller. Het dorp is ongezellig en bestaat eigenlijk uit 1 doorgaande straat waar 24 uur per dag verkeer doorheen raast. Het stinkt ook enorm naar diesel in het dorp. Achteraf gezien vind ik Sölden leuk om een keer gezien te hebben maar hoef ik er niet terug. Afdalingen prima, snelle liften. Veel mooie pistes. Maar te duur, slecht geprepareerde pistes en te druk. Ook gaan diverse liften snel dicht bij een zuchtje wind waardoor het op de overige pistes nog drukker wordt.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Hessel
    Hessel 6 december 2019 · 12:21

    Sölden is natuurlijk een van de meest bekende skigebieden. Het biedt zo'n beetje alles wat je als fanatieke wintersporter kunt zoeken. Tenzij je een rustig gebiedje zoekt, want dan kun je Sölden beter overslaan. Dit gebied is gewoon druk. Gelukkig kan het liftsysteem deze drukte ook gewoon goed aan (op één enkel puntje na, daarover straks meer). Het skigebied: Om te beginnen zijn er de twee gletschers, wat het gebied uiterst skizeker maakt en een lang seizoen garandeert. Verder zorgt de verdeling van het gebied over enerzijds de Giggijoch en anderzijds de Gaislachkogl ervoor dat je veel kanten op kunt. Het gebied voelt ruim aan, maar is tegelijk weer compact genoeg om door de dag heen alle gebieden te doorkruizen. Qua pistaanbod is er meer dan genoeg variatie, qua off piste is er nog veel meer mogelijk (maar let op: veel hoog alpien en steil terrein, weet wat je doet of zorg voor deskundige begeleiding). Wat wel opvalt is dat er een bepaalde 'kuddestroom' heerst. Iedereen wil kennelijk iedere dag met alle geweld naar de gletschers. Dat levert stevige drukte op bij de stoeltjeslift Einzeiger en de aansluitende gondel Gletscherexpress (geheimtip: zorg dat je de eerste bent in de ochtend, of ga pas rond lunchtijd naar de gletscher, dan kun je bij deze liften gewoon zonder wachten instappen). En hoewel de gletschers absoluut de moeite waard zijn, kun je in plaats van de drukte ook de rest van het gebied gebruiken. Ten eerste de Giggijoch, met brede racebanen bovenin, een leuke kom tussen het bergstation van de gondel en Hochsölden en de twee uitdagende dalafdalingen. Restauranttip: Panorama Alm, halverwege de dalafdaling. Aan de andere kant de Gaislachkogl, met bovenin de wat pittiger afdalingen en rondom het middenstation, zeker linksaf richting Gaislachalm heerlijke blauwe cruisers. Tegelijk is de Gaislachalm een van de rustiger restaurantjes met een rustig sleepliftje terug het gebied in. Dit alles is leuk als vanaf het niveau (licht-)gevorderd. Voor absolute beginners vind ik Sölden minder geschikt. Niet dat er geen mogelijkheden zijn voor beginners (in Innerwald heb je twee prima beginnerspistes, en ook hoger op de Giggijoch kun je als beginner terecht), maar er zijn gebieden die voor beginners veel toegankelijker zijn en waar je eerder ook een echt rondje kunt skiën dan in Sölden. Verder is het de moeite van het vermelden waard dat je tegenwoordig met je skipas vanaf drie dagen ook in de andere gebieden van het Otztal kunt skiën (o.a. Obergurgl, Hochötz/Kühtai, Vent). Buiten het skiën: Je wilt apres ski,, je krijgt apres ski. In Sölden is het prima feesten. Op de piste bij Philip of in het dorp (de schirmbar voor de Fire&Ice was onze vaste stek, maar er zijn ook nog zoveel andere). Vooral Duitstalig/internationaal. Restaurants zijn er ook veel, van shoarmatent naar pizzieria's tot zeer luxe restaurants. Just pick one. Maar reserveer een tafeltje of heb gewoon geduld, het is in de regel wel druk, zeker in de hoofdstraat. Verder kun je nog wel wat andere activiteiten ondernemen hier (wandelen, sleeën, of een vluchtje met een paraglider!), hoewel je in Sölden primair voor het skiën/boarden en de apres komt. Accomodatie: Sölden is niet de goedkoopste bestemming, maar heeft wel veel mogelijkheden voor accommodatie. Van billig (nou ja, voor lokale begrippen) en basic hok tot de meest luxe hotels. In het gebied Innerwald liggen diverse accommodaties die (nagenoeg) ski-in ski out zijn, zonder daarbij meteen de luxe en prijs op te zoeken van hotels in Hochsölden. Echter, deze locaties moet je vaak rechtstreeks boeken, sommige staan zelfs niet op de website van Sölden en zijn toch vaak snel volgeboekt. De meeste accommodaties in het dorp zijn ook relatief dichtbij de gondels, maar het loont om dat even goed uit te zoeken voordat je iets gaat boeken. Conclusie: Sölden is een van de topgebieden als je veel uitdaging zoekt en van een goed feestje houdt. Hoewel het gebied niet megagroot is qua kilometers, biedt het meer dan voldoende mogelijkheden en kun je ook nog uitwijken naar omliggende gebiedjes voor meer variatie of de vele off-piste mogelijkheden benutten. Om vervolgens iedere dag af te sluiten met een goed feestje.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast518
    Gast518 4 februari 2019 · 21:05

    Twee keer geweest twee keer viel het tegen. Sneeuw kwaliteit goed en afdalingen prima maar erg druk ik zou mensen aanraden door te rijden naar obergurgl

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Domi75
    Domi75 1 februari 2019 · 00:25

    Top gebied

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast612
    Gast612 1 juli 2018 · 09:00

    Prima en zeer groot skigebied. Wij waren er buiten de vakantie dus lekker rustig. Prima apres-ski in Solden. Hou je niet van de drukte maar ga je voor het skien dan kan is een hotelletje aan de uiterste westzijde van het gebied op 2000m (laatste skiroute op de kaart) aan te bevelen. Zwarte afdaling helemaal van boven langs HochSolden is fantastisch...Gletcher is op het tunneltje na niet zo bijzonder zeker niet na een uur rijzen in diverse liftjes.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast417
    Gast417 22 maart 2017 · 15:37

    Top skigebied. Bereikbaarheid vanuit België is goed. Enkel laatste 40 km is ellende. Oppassen voor de vele flitscamera's in de kleinere centra op weg naar Sölden(deze zijn goed verstopt in een soort van elektriciteitskast). Zeer druk tijdens voorbije krokusvakantie (25/02/17).

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast166
    Gast166 7 maart 2017 · 17:37

    Sölden: modern maar druk skigebied. Bij deze beoordeling worden de grote Franse skigebieden als referentie genomen (Val Thorens, Tignes, La Plagne, ..). Een eerste blik op de Sölden ski kaart doet vermoeden dat dit skigebied goed te vergelijken is met de grote Franse skigebieden. Een redelijk groot skigebied verdeeld over vier bergen, allen met elkaar verbonden. Helaas is het niet altijd mogelijk om helemaal terug naar het appartement in Sölden te skiën, daarvoor is het dal waar Sölden ligt net iets te groot. Dus stukkie lopen tot de eerste skilift is meestal noodzakelijk. Het gebied bestaat uit drie delen: de Gaislachkogl, Giggijoch, en de gletsjer (Rettenbach & Tiefenbach). Wij hadden ons appartement in Gaislachkogl Tal (1363 m). Het hoogste punt van het skigebied is 3250 m, de gletsjer. Om daar te komen vanuit Gaislachkogl moet je gaan via de Langegg lift, een stoeltjeslift. Daarna kun je óf naar Giggijoch, óf naar de gletsjer skiën. Kortom, een heus trechterpunt waar het zeker in de schoolvakantieweken kolere druk kan zijn. Het is gelukkig een moderne en snelle lift, maar tóch soms wachttijden tot een half uur. Niet OK, het is dus zaak om vooral niet tussen 10 en 12 ’s morgens bij die lift te komen. Dus met de eerste lift (cabine) omhoog van uit Gaislachkogl Tal, meteen naar de gletsjer. Als het weer goed is wordt het daar tegen 12 uur vreselijk druk, en is het tijd om terug te skiën naar Gaislachkogl; een hele mooie lange afdaling van maar liefst 11 kilometer lang, 1700 meter omlaag (een van de langste geprepareerde afdalingen van Europa). Voornamelijk rechtdoor, soms zijn hoge snelheden haalbaar. De sneeuwkwaliteit op de gletsjer is perfect, de pistes zijn breed en eenvoudig. Maar het nadeel komt uit een onverwachte hoek. Het waait er te vaak (te?) hard waardoor men de gehele gletsjer sluit. Dat betekent ongeveer een derde deel van het totale skigebied. En dat is een ramp in de schoolvakanties. Want dan wordt het logischerwijs 50 % drukker bij de rest van het skigebied. Tijdens de week dat wij er waren was er wel merkbaar een strakke wind op 2600 m hoogte, aan de voet van de gletsjer, maar dat men de gletsjer gaat sluiten gedurende vier dagen leidde tot de nodige ergernis. Het zal ongetwijfeld hard hebben gewaaid, maar laat de skiër zelf beslissen om de wind en kou te trotseren! Gevolg was een enorme drukte op de pistes rond de 2000 m hoogte, want de lager gelegen pistes (naar Gaislachkogl Tal en Giggijoch Tal) waren slecht vanwege de hoge temperaturen. Op een dag was zelfs de Langegg lift gesloten waardoor we ‘gevangen’ zaten op de Gaislachkogl. En kolere drukte was het gevolg. Jammer, en een onnodige slechte skidag was het gevolg. Maar OK, het weer is altijd een risico. Gelukkig was het de eerste en de zesde dag prima weer. Ik was ter plekke met mijn zoon van 12 jaar oud, en gedurende de eerste dag hebben we het gehele skigebied al verkend. Het kan snel gaan, de liften zijn extreem modern en snel. Bijna alle stoelliften beschikken over kappen (blauw, oranje, ziet er fancy uit), en ook de cabineliften gaan razend snel. Zelfs op de gletsjer is een cabine lift (van 2800 naar 3250 m). Er zijn genoeg restaurants, soms erg druk in de vakantieperiode, maar als je wat verder buiten de hoofdpistes kijkt kom je wat kleinere restaurants tegen waar altijd wel plek is. De prijzen zijn voor Oostenrijkse begrippen vrij hoog, maar een stuk lager dan de Franse prijzen (lunch spaghetti Bolognese ca. 11 Eu). De moeilijkheidsgraad van de pistes is gemiddeld. Het verschil tussen blauw, rood en zwart is te verwaarlozen. Het steilste stuk piste is nabij de Hainbachjoch, bovenste stuk is 35 graden, kort stukje steil, maar breed en dus goed te doen. Er zijn een tweetal snowparken, schansjes, altijd leuk voor de kinderen. Sölden is een modern skigebied, te druk als de gletsjer tijdens vakanties is gesloten. Het is wel een enigszins saai skigebied. De off-piste mogelijkheden zijn beperkt. Feitelijk is alles piste. Je ziet er dan ook relatief weinig snowboarders (en dat is goed nieuws voor de skiërs). Weinig pistes door het bos. Er zijn géén uitdagende zwarte pistes voor de betere skiërs. Zelfs géén buckelpiste, dus Sölden is minder interessant voor de beter skiërs. Ook voor beginners schat ik Sölden iets minder geschikt. Sommige passages waar je langs ‘moet’ zijn te steil voor beginners (Gaislachkogl). En deze pistes worden tijdens de afgelopen tamme winters snel ijzig, waardoor beginners een zware klus hebben om terug naar beneden te skiën. Als beginner kun je beter bij Giggijoch omhoog met de (zeer snelle) cabinelift. Bij Giggijoch zijn enkele blauwe pistes voor beginners. Aan het eind van de dag weer met de cabinelift terug naar beneden. Een hele dag op de gletsjer als beginner is ook mogelijk (eenvoudige brede pistes langs de cabinelift). Samenvattend, Sölden is een modern skigebied, geschikt voor de gemiddelde skiër, leuk om één keer te kiezen. De appartementen in Sölden zijn over het algemeen mooi en compact (geen massale stapels zoals in Frankrijk). Het dorp is charmant, leuke restaurantjes, en er is genoeg plek om je auto (gratis) te parkeren, zelfs gedurende de vakantie (dit zijn kleine dingetjes, maar erg handig als ze kloppen). Het weer speelt een grote rol bij dit gebied, want als de gletsjer wordt gesloten is het (veel) te druk op de pistes tijdens de vakantieperiode. Tot slot iets over de bereikbaarheid. Die is zwaar ondermaats. Je moet de Duits-Oostenrijkse grens over bij Fussen (en later nog langs de Fernpass, er zijn geen mogelijkheden voor een alternatieve route, tenzij extreem omrijden via kleine bergweggetjes). Om file in de tunnels te voorkomen laten ze het verkeer ‘bloksgewijs’ door. Het stoplicht bij de grens stond bij ons telkens gedurende 6 minuten op rood. Dan heel even groen. Dat leidde tot een extreem lange file voor de grens. Wij hebben 4 uur gedaan over 50 km. Soms een kwartier stil gestaan. Gaat nergens over. En dat terwijl we zaterdagochtend al om 8 uur ter plekke Kempten waren. De totale filelengte moet ruim 30 km zijn geweest. Terwijl het goed weer was, geen ongelukken gezien of gemeld. Bizar. Een jaar eerder gaf dezelfde route nauwelijks vertraging. Voor mij zeker een reden om dit niet meer te doen zolang we gebonden zijn aan de schoolvakantie, die helaas in Zuid Nederland altijd tijdens de Carnaval wordt gepland, waardoor de drukte maximaal is (altijd samen met België, Bayern, Saarland). Helaas, de Carnaval terreur, beter om in Noord Nederland te wonen. Scheelt uren file. F8&

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Steenrijen
    Steenrijen 21 december 2016 · 22:29

    Niet te veel reclame voor maken .. gaat anders nog drukker worden??

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast365
    Gast365 27 oktober 2016 · 13:17

    Geweldig gebied, lekkere en mooie pistes (ook mooie lange), geweldige hutten en restaurants, goede faciliteiten. Skiles voor de kinderen perfect (Vacancia)! Zo nu en dan kon de piste wel wat preparatie gebruiken. Op bepaalde tijden kan het op bepaalde punten behoorlijk druk zijn, maar niks onoverkomelijks (zelfs niet in de voorjaarsvakantie). Aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bastiaan87
    Bastiaan87 16 september 2016 · 10:54

    Geweldig dorp met een fenomenale apres ski. Ideaal dat er diverse dalafdalingen zijn die in het dorp uitkomen zodat je altijd tot dicht bij je verblijf kunt skiën. Verder is de Ice-Q van James Bond een aanrader om te eten met kaviaar als voorgerecht. Wel aardig aan de prijs. Voor gevorderden is het geen extreem uitdagend gebied, maar vooral op de Gaislachkogl zijn een aantal leuke pistes te vinden. Het enige nadeel is dat je een heel stuk binnen door moet rijden van en naar de snelweg naar Nederland.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sneeuwman
    Sneeuwman 16 maart 2016 · 12:12

    Deze winter in de voorjaarsvakantie met 5 vrienden naar Sölden geweest. Was helemaal top! Voor ons was uiteraard het snowboarden/skien het belangrijkst, met daar kort achter de apres ski. Dit was beide picobello in orde. Vooraf had ik verhalen gelezen dat het bij de liften erg druk kon zijn in deze periode, maar dit viel reuze mee. Alleen s'ochtends bij de giggijoch was het bomvol, maar dan pakten we de skibus en zaten we 5 minuten later zonder wachtrij in de gondel naar de gaislachkogl. Op de berg eigenlijk nooit langer dan 4-5 minuten hoeven wachten bij een lift. Qua off piste mogelijkheden hoef je je hier ook zeker niet te vervelen. Wij hebben een paar mooie poederdagen gehad en diepe sporen getrokken. De après ski en clubs waren ook geweldig bij o.a. Philip, Mogul, Fire&Ice, Katapult, Marco's en Almrausch al werd het bij die laatste vaak wel te druk. Kortom dit gebied raad ik zeer zeker aan iedereen aan.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast365
    Gast365 14 maart 2016 · 12:52

    Fijn skigebied met veel mogelijkheden, prachtig appartement, veel en kwalitatief prima restaurants, fijne skischool (Vacancia) voor de kinderen. Genoten!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast223
    Gast223 28 januari 2016 · 18:42

    Wij waren met de kerst 2015in Sölden, prachtig weer, niet koud en nog voldoende sneeuw op 3000m. Wel wachtrijen voor de liften, de nog aanwezige sleepliften zijn niet meer van deze tijd. In het dorp Sölden is voldoende vertier. I.v.m de weinige sneeuw elders nu naar Sölden. Eén van ons kwam echter te vallen en werd door het Rote Kreuz voor onderzoek, ongevraagd, naar de Prive klinik in Sölden in plaats van naar het ziekenhuis gebracht! LET EROP dat je naar het Allgemeines Ziekenhuis in Zams/Innsbruck wordt gebracht of gaat! In de Prive Kliniek moet je alles tegen (hele hoge) prijs contant afrekenen, krijg je in Nederland zeer waarschijnlijk lang niet geheel terug. (google maar op forum Prive Klinieken buitenland)

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast060
    Gast060 29 april 2015 · 20:30

    Super mooi skigebied wij zijn in april geweest en er was nog perfecte sneeuw leuke sfeer en niet te veel volk op de pistes

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast388
    Gast388 12 maart 2015 · 13:26

    Groot, overzichtelijk gebied met voldoende mogelijkheden voor beginner - expert. (Groep van 18 personen met variabele ervaring). De gletscher is een welkome afwisseling op de wat smallere pistes. Offpiste mogelijkheden genoeg en een goede afwisseling tussen blauw-rood-zwart. Sommige pistes zijn verbindingsstukken (blauw).. afstappen voor boarders. Skiroutes zijn een aanrader.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast496
    Gast496 1 maart 2015 · 00:06

    eeeeerg druk , wacht tijden van meer dan een uur, op de piste is het in de vele smalle stuken drukker als op bij een indoor baan, met als gevolg vele vele ongelukken. prijs peil is erg hoog, een cola al snel 6,- euro eten 2 volw. 2 kinder 90,- Voor ons geen solden weer er zijn vele andere gebieden die veel ruimer zijn , gemakkelijker te bereiken en een stuk goedkoper !

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast630
    Gast630 19 februari 2015 · 20:57

    Ski gebied is uitgestrekt met mooie pistes. Het dorp Solden zelf lange straat met veel verkeer.Logeerden in Haus Belledone waar ze nog moeten leren wat Oostenrijkse gezelligheid betekend en waar gastvrijheid geheel ontbreekt, zeer onvriendelijke eigenaren en niet representatief voor Solden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast747
    Gast747 8 februari 2015 · 21:12

    Door het slechte weer waren veel pistes gesloten waardoor de drukte zich op enkele pistes concentreerde. Door de hoogte kan het ook erg koud worden in januari. Verder is het een erg gevarieerd gebied, met de mogelijkheid om veel mooie tochten te maken. De apres ski in de Schirmbar maakte het af!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Linda
    Linda 18 maart 2012 · 15:09

    Hey Michiel, Wij gaan ook altijd met de paasdagen naar solden en dit is zeker een aanrader! geen lange wachtijden bij de liften en het seizoen wordt afgesloten met een knallende apres ski!! Meestal zit het weer ook nog mee en met een beetje mazzel zit je straks in je t-shirtje op de berg lekker een biertje te drinken!! Fijne vakantie!!

  • Miichiel
    Miichiel 28 februari 2012 · 22:35

    Wij gaan normaal in de eerste week van de paasvakantie naar sölden, hopelijk geen te lange wacht rijen en goede après ski! heeft iemand ervaring met deze periode?

  • de jan
    de jan 30 november 2011 · 21:03

    ik ga al bijna 30 jaar naar solden gaan skieen,logement altijd net erbuiten , Langenfeld en Huben waar je ook kan rodelen (s"avonds net als op de gaislachalm)als je de duitsers erbij neemt best te doen

  • Ger
    Ger 25 februari 2011 · 12:13

    Sölden is een super bestemming als je van het complete verhaal houdt. Skiën kan hier super, er is voor ieder wat wils. Na het skiën kan je door met een lekker gezellig feestje te bouwen, niet zo`n Gerlos sfeer maar het publiek is vele malen diverser. Het aanbod restaurants is ook perfect. Kortom, mocht je er nog niet zijn geweest gewoon een keer doen. Je krijgt er geen spijt van!

  • rmollema
    rmollema 7 januari 2008 · 20:36

    Mooie skigebied met alle luxe die je wenst,genoeg restaurants boven/beneden(dal)alles op loop afstand,juiste prijs kwaliteit verhouding. Dit gebied ga ik met vrienden voor de derde keer een bezoek brengen.Wij kijken er alweer naar uit. Mvg R.M.

>