mogelijkheid auto naar rettenbach/tiefenbach

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden - Ötztal Arena

Hallo,

Wij gaan in februari naar Sölden. In de familie hebben we ook mensen die niet skien. Nu is het leuk om bijvoorbeeld tussen de middag met elkaar wat te eten. Daarom alvast wat uitzoekwerk/voorpret.
Nu las ik ergens dat de liften van de Rettenbach (via weg) en Tiefenbach (aansluitende tunnel) ook met de auto te bereiken zijn. Nu vroeg ik mij af of dit een beetje te doen is(qua omstandigheden/sneeuwkettingen-nodig-of-niet/parkeren)?
Is er iemand die mij hier iets meer over kan vertellen?

Onmogelijk, in de zomermaanden is er een weg maar dat is in februari in skipiste.

In de winter kom je normaal gesproken tot Huehnersteign. Daarna slagbomen; de weg naar Rettenbach is in de winter dicht; en naar Tiefenbach kom je via Rettenbach.

Huehnersteign mag je niet missen, en zo kom je er
http://www.huehnersteign.at/cms/front_content.php?idcat=40…

The older I get, the better I was

Ok, dank voor jullie reacties. Hebben jullie verder nog tips voor leuke plaatsen om bijvoorbeeld te lunchen (die ook gemakkelijk te bereiken zijn voor niet skiers)?
Is het bijvoorbeeld mogelijk Hoch-solden te bereiken (oma en kinderwagen)?

Lunchen is leuk met goed weer op de Gaislachalm. Kan je met een taxibusje naar toe, Hoch Solden kan je ook bereiken met de auto of een taxi. Ook Bubi’s Skihutte is leuk, ja kan dan via de eigenaren een afspraak maken, die nemen je dan mee vanaf Innerwald.

Skiën. What else.

@.Robin en @Menno

Toch is het wel mogelijk om met de auto tot in ieder geval aan de Rettenbach te komen (wel afhankelijk van de omstandigheden). De piste waar @.Robin overspreekt loopt grotendeels langs de weg en steekt deze 1x maal over.

Ik ben nu al meerdere malen in Sölden geweest en heb er regelmatig auto’s naar boven zien komen in de winter. Ik weet alleen niet of dit alleen mogelijk is voor personeel. In ieder geval geeft de site van Sölden aan dat de weg gewoon open is:
http://www.soelden.com/main/DE/SD/SO/Aktivitaeten/Gletscher_…
http://www.soelden.com/main/EN/SD/WI/Skigebiet/Herbstskilauf…

If you snooze, you loose!

Afgelopen winter was de weg meer dicht dan open. Je zal s’morgens maar naar boven rijden en er valt daarna een flinke pak sneeuw…

Skiën. What else.

@JohnZillertal, dat ben ik met je eens. Maar om het nu "onmogelijk" te noemen gaat wat ver. Het is inderdaad zeer afhankelijk van de omstandigheden, maar wel mogelijk.

If you snooze, you loose!

Vanuit het Dorp kun je ook met de gratis shuttle richting Wald, je kunt dan bij Pilhip wat eten/drinken dit is aan de piste richting de lift gaislachkogl. Je kunt natuurlijk ook een betaald ritje maken in de gondel vanuit het dorp.

http://www.philipp-soelden.at/
http://www.sportalm-soelden.at/php/zentrum-shuttle_de_n1186…

Nu is die weg open, omdat het de weg naar de gletcher is. Er ligt ook nog geen sneeuw tot de voet van de gletcher. Ik was in de slechte winter van 10-11 in februari in Sölden en die weg was toen zelfs gewoon dicht. Er stonden wel wat auto’s, maar die waren enkel van liftpersoneel.

eey,

Dank voor de reacties allemaal.
Die shuttle uit het dorp lijkt me al een hele uitkomst, zit je toch ineens in (een deel van) het skigebied.

Normaal staat er vanaf een bepaalde datum een Wintersperre op, wat concreet wil zeggen dat de weg naar de gletsjers afgesloten is voor gewoon verkeer. Verwacht dus niet dat je vanaf kerst tem carnavalsvakantie (krokus) die weg kunt gebruiken, want je bent er aan voor de moeite. Na die twee periodes is de kans dat de wintersperre opgeheven wordt ietsje groter. Maar zoals reeds aangegeven zijn er nog genoeg andere goeie plekjes als niet skier om te genieten van de sneeuw en de terrasjes.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Plaats een reactie