Ski pas voor beginners?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden

Is er voor beginners die ski les nemen ook een aparte skipas? anders is een normale skipas een hoop geld als je maar op 1 berg blijft?

dat denk ik niet… ?

Eerste dag vaak geen pas nodig, ligt aan het gebied. Daarna kan je een enkele liftpas nemen of een dagpas. Het ligt er aan waar en hoe je lessen zijn. Maar een volledige weekpas zal je niet nodig hebben in een lesjaar.

One life. Live it.

In sommige kinderlanden is het gebruik van de lopende banden gratis, al zul je dan wel les moeten nemen. In sommige gebieden kun je ook puntenkaarten nemen, of gewoon een goedkoop gebied opzoeken. Als je toch maar op 1 berg blijft. Weinig piste km = weinig €. Wat per km vaak weer duurder is dan.

It's all about the turns duuuuuude!

Sommige gebieden hebben ook nog de (ouderwetse) puntenkaarten. Je koopt een soort tegoed en bij iedere lift die je gebruikt gaat er 1 (of meer) punten af, tot-ie op is. Voor het begin de voordeligste optie, aangezien je de lift maar heel weinig zult gebruiken.

Edwin van Riel

Het gaat hier om het ski gebied in Solden :)

It's all about the turns duuuuuude!

het beste kan je de opties ter plaatse aan de kassa’s bekijken. Op de websites staan vaak alleen maar passen voor het volledige gebied. Vaak is het ter plaatse wel mogelijk om passen te kopen voor een deel van het gebied. Dan heb je maar een beperkt aantal liften waar je mee omhoog kan tegen een gereduceerd tarief.

Born to Ride

Stuur even een mailtje naar de skischool. Die kennen de mogelijkheden en weten wat je echt nodig hebt.

Edwin van Riel

Ik heb natuurlijk geen idee wat voor beginners het zijn (hou oud, hoe sportief e.d.) maar er zijn er genoeg die in de eerste week alle blauwe pistes in een gebied af kunnen komen. Dus enkel en alleen op 1 berg (wat dat dan ook moge zijn) is niet gezegd.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Solden heeft volgens mij wel een beginnerspas. Check even via de Duitstalige site.

Ze hebben inderdaad passen voor beginners:

https://www.soelden.com/urlaub/DE/SD/WI/urlaubsplanung/skige…

Don`t eat yellow snow

Klopt, je kunt als je zeker weet (check bij de skischool) dat je alleen op de Giggijoch blijft een dagpas voor de Giggijoch halen zoals in de link van @jaapm. Zeker de eerste dag is dat vaak het geval bij een absolute beginnersgroep. Maar even checken bij de skischool dus.

Als je echter (na een dag of 2 les?) met je lesgroepje op stap gaat, is de kans groot dat je dan toch een gebiedticket moet halen.

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Als je echter (na een dag of 2 les?) met je lesgroepje op stap gaat, is de kans groot dat je dan toch een gebiedticket moet halen.

Chonn op 14 dec 2017 10:13

Dagpassen zijn altijd duurder. 1 Dagpas en vervolgens een 5D pas voor het gebied is duurder dan direct een 6D pas kopen.
Tenzij er dus ‘speciale passen’ zijn voor oefenweides, is de aanschaf van een normale pas iha de meest economische oplossing.

Rob

Ze hebben inderdaad passen voor beginners:

https://www.soelden.com/urlaub/DE/SD/WI/urlaubsplanung/skige…

jaapm op 14 dec 2017 10:06

De lessen worden vooral gegevens op Giggijoch. Mijn ervaring met onze kinderen de afgelopen jaren was dat ze al gauw (ook als licht gevorderden) met de skileraar het hele gebied doorgaan en dan een volledige skipas echt wel nodig hebben.

Sommige skischolen bieden ook speciale beginnerspassen aan.

Plaats een reactie