Apre ski Solden centrum

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden - Ötztal Arena

Beste mensen

Wij gaan vrijdag richting Solden.
En we zijn benieuwt of er nog Apre ski plekken zijn waar we zeker naar toe moeten.

Blogger Kristof kan je hier wel in helpen. Hij is een Sölden-specialist.

John, in het centrum van Sölden zijn er heel wat apres-ski plaatsen waar je heen kan. Even een overzichtje, je zal zien voor elk wat wils. Je vindt deze voornamelijk aan het dalstation van Giggijoch.

Alm Rausch: typisch hollandse apres-ski bar, vrij klein en benauwend, maar altijd wel veel ambiance. Muziek voornamelijk NL. Veel zatte mensen na 18u :)

Schirm Bar: duitse apres-ski bar in een glazen iglo, heel gezellig en je hebt het gevoel alsof je buiten staat. Men staat er al gauw op stoelen of banken en de sfeer is heel gemutlich. Muziek duitstalig.

Mogul: aan de overzijde van de straat, heel fijne plek met een mix van muziek, zowel duits als nederlands en engels. Het publiek is er ook ietsje ouder en je hebt er nog wel wat ‘dansplaats’. Bediening gaat supersnel waardoor je niet zo lang moet wachten als in de andere plaatsen.

Kuckuck: vlak voor het giggijoch station met de rode tenten, heel fijne plek om gewoon rustig na het skien wat bij te praten in openlucht met goeie muziek op de achtergrond (typische apres-ski, voornamelijk duits).

Giggi Tenne: ietsje meer richting de parking van de Giggijoch, vaak bezet door Denen maar met een goeie ambiance en een ontspannen sfeer. Nooit echt te druk en na 18u moet je er wel opkrassen want dan komt er volk eten :)

Bierhimml: vooral voor na het avondeten nog een goeie plek om te vertoeven, iets minder na het skien zelf.

Als ik jou was zou ik wat uitkijken naar de drukte in de apres-ski tentjes, je hebt er weliswaar nog (Grizzly, SkyRock, …) maar bovenstaande zijn zowat het meest interessant vind ik zelf.

Veel plezier en laat zeker een verslagje na achteraf ;o)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Persoonlijk vond ik Marco’s onderaan de dalafdaling ook altijd erg leuk. Lekker buiten een Gluhweintje drinken of binnen een biertje.
Na een dagje skieen erg gezellig.

kijk eens op weeweeweepuntboerteunpuntcom :)

Dank je wel kristof

Wij zitten toevallig ook nog dicht bij de Giggijoch
Dus dat moet dan wel goed komen.
Ik heb er al zin in.

Ook kan ik je nog aanraden om tijdens de dalafdaling al een klein beetje te beginnen met een drankje in de Obstlerhütte. (begin van de dalafdaling met gezellig muziek die je al van ver kan horen. elke dinsdag Live muziek). Bijna aan het einde van de dalafdaling zit er nog de panorama Alm. Dit is een erg mooie nieuwe bar waar je zowel buiten als binnen gezellig een biertje kan drinken en waar regelmatig live muziek is.

Wat ook een aanrader is vind ik zelf is Phillips (Gaislagkogl) bijna aan het eind van de dalafdaling. hier heb je zicht op alle skier die naar beneden komen en is erg gezellig voor een middagje/avond après-ski.

Ben net terug van twee weken Sölden en het was weer heerlijk. beginnen in de Schirm en dan door naar de Alm Rausch om vervolgens af te maken in de HAM HAM.

Veel plezier, aan de sneeuw zal het niet liggen.

Kan iemand mij misschien ook vertellen tot welk uur te liften savonds actief zijn, en dan vooral de Zentrum Shuttle die uit komt aan Philipp? Zou handig zijn als deze tot 18.00u ofzo zou werken. Want na bv. een apresski in Philipp in een beschonken toestand van de Gaislagkogl naar de Giggijoch moeten stappen is toch een redelijk stukje. Met de lift zou je al in de helft zijn. Alvast bedankt!

Alm Rausch! FEESCHT!!!

Nee maar serieus, Alm Rausch is echt een heerlijk (inderdaad Nederlands) feestje! Als je nog niet in de stemming bent, is het wel aan te raden eerst een gluhwijntje te doen, want rustig een pilsje doen aan de bar is er niet bepaald bij. Maar dat wil je ook niet zodra je binnen bent!

Wanneer de dagen korter worden, blijf dan altijd krenten in de pap fleppen!

Hallo,

Sorry voor mijn wat late reactie, ik zit nu zelf in Obergurgl vandaar. Ik heb hier niets meer aan toe te voegen, ben zelf fan van de schirm bar! Helaas duurt dit feestje maar tot ongeveer half 8. Daarna even door naar de fire and ice.

Maar kijk even er is keus genoeg in Sölden!

Ciao

Kuckuck is absoluut een goede plek om na het skien even tot rust te komen. Natuurlijk onder het genot van een drankje.
Zelf ook veel in de Almrausch geweest, al was ik daar na twee weken wel een beetje klaar mee. Vind Duitstalige muziek toch beter bij de wintersport passen. Ook veel te druk en teveel, veel te zatte Nederlanders.

@Vinnie, de Zentrum Shuttle is van 8u30 tot 22u actief. Het kan wel zijn dat je hem niet ziet rijden, maar dat wil daarom niet zeggen dat hij niet actief is.

Meer info ook nog voor de andere liften zoals Giggijoch en Gaislach: http://www.soelden.com/main/DE/SD/WI/Skigebiet/Skipaesse/Bet…

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Kom net terug uit Soelden, en ik vond s’Finale (dalafdaling Gaislach) erg leuk: Duitse apres-ski met leuk publiek (alle leeftijden) die er echt een feest van maken. En die paar laatste bochten lukken best nog met een paar biertjes op…
In het centrum idd de Schirm-bar, al was die zo druk dat je amper kon bewegen. Almrausch minder, matige sfeer door typische Hollandse heethoofden.
Kleine tip mijnerzijds: let goed op je spullen, ik ging na een avondje Fire & Ice zonder jas en hoodie weer naar huis :-(

@Kristof,

Wij gaan normaal in de eerste week van de paasvakantie. Heb jij enige ervaring met deze periode? sommigen zeggen dat dit super is omdat de après ski dan top is anderen zeggen dat de lange aanschuifrijen het skiën onaangenaam maken…

We waren ver vorig jaar tijdens de eerste week van de paasvakantie en het was goed te doen. Geen overdreven wachttijden. Maar de apres ski was ook niet echt druk te noemen. Er was eigenlijk telkens een bar waar iedereen s’avonds naar toe trok.

Michiel, de eerste week is eigenlijk een heel aangename week om te gaan. Het is niet druk maar toch gezellig in de apres-ski. Kanttekening is dat er in het dorp dan nog maar weinig of geen sneeuw ligt en dat je boven de middenstations moet skien.

Maar natuurlijk kan je voor ideale omstandigheden altijd nog uitwijken naar de gletsjer. Geen zorgen maken dus over wachtrijen (overigens, als die er staan moet je nooit lang wachten, de capaciteit is echt heel erg groot - kritiek punt is na de middag wel de Langgegbahn) en voor fijne apres ski zijn de plekken die hoger gemeld zijn zeker OK. Misschien dat de mogul wel iets te rustig is dan als apres ski, maar de Schirm maakt dat vast wel goed :D

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

bedankt voor de info! :)
Ik heb al het een en het ander vernomen over de fire & ice, is dit ook de moeite waard om eens binnen te springen?

Fire&Ice = voor ‘Spyder’ publiek zeg maar…
Almrausch = uitsluitend nederlanders :-/
Schirmbar = erg druk en te licht.
Philipp = top, zeker direct na t skieen. Na 7 uur is 't buiten afgelopen en verhuist de boel naar binnen.

Fire & Ice is ook meer voor 's avonds dan voor apres-ski in Solden…

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

kristof,

ligt het dalstation van Giggijoch aan de kant van camping solden of de volledig andere kant van het gebied?

Andere kant, bij de Gaislachkogl.
Je kan wel gratis en vlot van de ene kant naar de andere met een gratis busrit van 5 minuten.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

even een vraag aan het alwetende orakel van Solden…Kristof…
waar kan je de lekkerste en grootste schnitzels essen?

Haha Raymond, niet overdrijven he :)
Op de berg zelf eet je haast overal gigantische schnitzels. Die van op het bergrestaurant aan de Tiefenbach was laatst wel erg groot. In het dal heb ik mijn duimen moeten leggen voor een schnitzel bij Heiners - die was op een bepaalde dag echt te groot :)

Wil je eens wat anders, dan is de mexicaan in de Freizeit Arena (Hacienda) echt wel superlekker. Toegegeven, niet meteen een streekgerecht, maar wel top voor wie geen schnitzel meer kan zien.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Elly

Een vraagje kun je vanuit het centrum van solden rechtsstreeks met de liften naar boven en komen er verschillende afdalingen ook weer in het centrum uit, of moet je eerst met een bus of auto naar het skigebied toe rijden?

Je kan vanuit het centrum de liftjes nemen

Hey Kristof

Kan je in het centrum (liefst aan de kant van de camping) ergens je latten en botten (indien de lockers verwarmd zijn) laten staan?
We gaan nog eens met de mobilhome skiën en dan is dat wel praktisch.

Alvast bedankt

je kan deze op de camping zetten

Hey Kristof,

Je leek me de autoriteit om dit te vragen; we zijn zoals altijd weer vrij laat met boeken en willen 9 Maart richting de bergen. Nu is er nog plek vrij in Sölden… voor een groot deel van de groep is de apres ski vrij belangrijk… ik heb dus ff snel op internet naar foto’s zitten kijken van de apres ski in Sölden…

Het zag er gezellig uit maar ik miste een goeie verhouding man/vrouw. Klopt het dat de verhouding vrouwen/mannen zo ongeveer 10/90 is?

Thanks, gr
Stefan

Nee, 10/90 klopt niet. Ik had vandaag een klasje 40m/60v Je moet wel weten waar je moet zijn…

Beste apres ski in Sölden…http://www.philipp-soelden.at

En zo zag Sölden er uit vandaag…

null

Skiën. What else.

Prachtig plaatje!

Ook kan ik je nog aanraden om tijdens de dalafdaling al een klein beetje te beginnen met een drankje in de Obstlerhütte. (begin van de dalafdaling met gezellig muziek die je al van ver kan horen. elke dinsdag Live muziek). Bijna aan het einde van de dalafdaling zit er nog de panorama Alm. Dit is een erg mooie nieuwe bar waar je zowel buiten als binnen gezellig een biertje kan drinken en waar regelmatig live muziek is.
Wat ook een aanrader is vind ik zelf is Phillips (Gaislagkogl) bijna aan het eind van de dalafdaling. hier heb je zicht op alle skier die naar beneden komen en is erg gezellig voor een middagje/avond après-ski.
Ben net terug van twee weken Sölden en het was weer heerlijk. beginnen in de Schirm en dan door naar de Alm Rausch om vervolgens af te maken in de HAM HAM.
Veel plezier, aan de sneeuw zal het niet liggen.

Emiel op 17 jan. 2012 14:00

hallo

ik kom al 7 jaar in solden maar zou je me eens kunnen zeggen waar hamham ligt en wat dat precies is ?

groetjes en alvast bedankt

maurice

HamHam is géén apres ski :-D Maar stilt je honger vóór of ná je apres ski.

http://www.apresskisoelden.at/de/hamham/standort.html…

en

http://www.apresskisoelden.at/de/hamham/speisekarte.html…

Skiën. What else.

Plaats een reactie