opening en corona maatregelen

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden
Pieter2309769 september 2020 · 17:29

Sölden is het volgende skigebied dat haar coronamaatregelen bekend maakte. En geen dag te vroeg, want het skigebied met twee gletsjers opent al op vrijdag 11 september 2020. Bovendien start daar ook nog op 17 en 18 oktober de Skiweltcup met de reuzenslalom voor vrouwen en mannen. Met de coronamaatregelen wil Sölden het seizoen 2020-2021 haar wintersporters zo veilig mogelijk op vakantie laten gaan.

MONDKAPJES

Het dragen van een mondkapje (of een multifunctioneel doek, beschermend masker, etc) verplicht in alle gesloten ruimtes, zoals in:

alle skipaskantorentoegangs- / wachtruimte van de liftende skiliftenrestaurants (het is niet nodig om het mondkapje aan tafel te dragen)bij gebruik van het toiletde skibus & bij de skibushaltesPARAPLUBARS

In de paraplubars is er geen après-ski zoals we deze kennen. De bars hebben tafels en bediening, waar alleen gasten met een zitplaats worden bediend. De wettelijk voorgeschreven afstanden (in Oostenrijk is dit 1 meter) worden gerespecteerd. Muziek in de restaurants en paraplubars is alleen in de vorm van subtiel achtergrondgeluid te horen.

EVENEMENTEN

Helaas is het skigebied ook genoodzaakt om een aantal vaste evenementen af te lasten. De wekelijkse ski-show (Indian Girl) gaat niet door. En het lot van grote evenementen zoals het Electric Mountain Festival (8 + 9, 21 april 2021) of Hannibal (16, 21 april 2021) is nog onzeker. Dit hangt af van de regels vanuit de overheid die tegen die tijd gelden.

Het wekelijkse nachtskiën incl. Rodelen (zonder show), Tischlein Deck Dich, ELEMENTS by night en het Summit Dinner gaan wél door zoals gewoonlijk.

Plaats een reactie