BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Pensions Sölden

Pensions Sölden

Ben je op zoek naar een pension in Sölden dan hoef je op zich niet ver te zoeken. Net zoals hotels en appartementen is er meer dan genoeg keuze in dit populaire dorp in het Ötztal. Heel vreemd is dat niet, want Sölden beschikt over een heel sneeuwzeker skigebied dankzij de aanwezigheid van maar liefst twee gletsjers. Hierdoor heeft Sölden een extreem lang seizoen en wordt vaak ook de eerste FIS wedstrijd alpine skiën al in oktober op de Rettenbach gletsjer georganiseerd. Tel hierbij een bruisende après-ski en een schitterend wellness centrum op enkele autominuten bij op en het succes van Sölden is verklaard.

Prijsniveau

Sölden is niet per definitie een goedkope bestemming. Over het algemeen liggen de prijzen van pensions wel net even wat lager dan in dorpen als Ischgl of Sankt Anton am Arlberg, maar het is zeker iets duurder dan gemiddeld. Ondanks het grote aanbod van pensions moet je er wel op tijd bij zijn, want zeker in de vakantieperiodes zijn pensions in Sölden snel volgeboekt.

Tips

Sölden is een groot dorp en hoewel er op twee plaatsen in het dorp liften omhoog gaan is het altijd even de moeite om te checken waar het pension dat je in Sölden precies wil gaan boeken precies ligt. Wil je wel in het skigebied van Sölden skiën, maar niet in het dorp zelf verblijven (bijvoorbeeld vanwege de massaliteit of misschien wel de prijs), dan vind je in Längenfeld voldoende opties.

Accommodatie thema's