Reviews Sankt Anton am Arlberg

57% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 7.2 op basis van 48 beoordelingen.

Sterke punten: Uitbundige après-ski, enorm sfeervol, goede locatie in het skigebied en eenvoudig bereikbaar.
Zwakke punten: Duur.

Wat vind jij van Sankt Anton am Arlberg?

Reviews van gebruikers

Gast498
7 maart 2020 · 15:22

Wel veel skikilometers maar niet haalbaar vanuit Sankt Anton; je zit meer in de lift dan je aan het skiën bent. Daarnaast zijn de verbindingsliften vaak dicht waardoor je met je dure skipas erg weinig km’s rond Sankt Anton kan skiën…

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast092
26 februari 2020 · 03:37

Geweldige apres-ski, de Mooserwirt en Base Camp zijn het beste

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast844
4 februari 2020 · 22:49

Veel mooiere skigebieden gedaan en aan een veel betere prijs. Voor mij is dit gebied overrated.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast696
26 januari 2020 · 17:12

Fantastisch gebied voor de gevorderde en geoefende skier. veel natuurpistes en niet alle pisten worden biljartplat gewalst. Wij vonden dit super.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast927
22 januari 2020 · 08:51
  • dichtbij
  • Schandalig duur (skipas, après ski, eten op de piste)
  • pistes worden zeer slecht tot niet geprepareerd
  • oude en trage liften

2de maal dat we hier komen. Zal tevens ook de laatste keer zijn…

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast483
1 januari 2020 · 09:38

Wij zijn in de kerstvakantie in Sankt Anton geweest, maar gelogeerd in Pettneu ivm de prijs. Logeren in anton is erg duur. Wij zijn hier 20 jaren geleden ook al eens geweest, maar dit is zeker de laatste keer. Reden:

  1. Pistes worden niet of nauwelijks geprepareerd met als gevolg dat er veel buckels zijn de hele dag door. 2.Er wordt door Ski Arlberg geadverteerd met het feit dat het een groot aaneengesloten gebied is met een lift naar Lech, zodat je niet meer met de bus hoeft, echter de realiteit is dat die verbinding tijdens ons verblijf niet open is geweest, terwijl er m.i. voldoende sneeuw lag. Alternatief de bus, maar daar laten ze je, ondanks dure skipas, voor betalen. 3. Nog nooit meegemaakt, maar als je een keer met de auto naar het skigebied gaat moet je voor een dag 7 euro betalen voor een parkeerplek. 4. Weinig eettentjes op de berg en die er wel zijn, zijn erg prijzig. 5. ondanks dure skipas, zijn de liften erg verouderd met veel kuitenbijters en aftandse sleepliften. Als je het vergelijkt met gebieden als Ischgl of Flachau, lopen ze 30 jaar achter.
    Positief is dat het een geZellig dorpje is em Moserwirt een prima apresski.
Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast824
26 december 2019 · 23:54

Hotel Fallesin is geweldig. Geweldig ontbijt, supergastvrouw. Het centrum van Sankt Anton is ook gezellig.
Maar dat is het dan ook. Slechte pistes, klein gebied (om in rest van gebied te komen bus nodig). Pistes gesloten, rodelen ging niet door. Geen berichtgeving. Te hoge prijzen voor hetgeen geboden wordt. Van de 15 jaar wintersport is Sankt Anton het minste gebied.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast984
11 november 2019 · 00:01

Heel verzorgd

Met familieSkiër
Gast879
30 maart 2019 · 22:32

Eind maart 2019 4 dagen vertoefd in Sankt Anton. Opvallend zijn de gedateerde liften. Op cruciale verbindingspunten een 2-zitter is ongelooflijk. Investeren aan de kant van Sankt Anton is geen overbodige luxe, vooral als het druk is. Verder een super uitgestrekt gebied, waar je een keer geweest moet zijn. Mooie afdalingen, zoals de 100 helemaal tot aan stuben. Lekker cruisen.

Mooserwirt is druk en gezellig, maar een goede DJ kan er meer uithalen.

Basecamp, lekker in de zon een biertje.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
k_vdm88
25 maart 2019 · 11:55

Fantastisch skigebied voor de ervaren skiër/snowboarder !
Enorm veel mogelijkheden voor zowel off-piste als tourtochten.

Op het einde van de dag zijn de pistes naar het dal in Sankt-Anton wel een ramp… blauw wordt bubbelpiste zwart.

Après-ski is duur (6,80€ voor halve liter bier) maar wel top met veel keuze.

Voor families en beginnende skiërs zou ik dit skigebied niet aanraden, anders absoluut wel !

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast216
21 maart 2019 · 11:03

Oei wat een tegenvaller was Sankt Anton! Wij hebben hier 2 dagen geskied op doorreis naar Serfaus-Fiss-Ladis.
Nog nooit zoveel buckels gezien in 2 dagen… Er was werkelijk geen netjes geprepareerde piste te vinden. Daarnaast sloten ze de liften erg snel, was het erg druk met behoorlijke wachttijden. We skieden continu in een fuik naar een lift met weer een lange wachtrij. Het ontwerp van de pistes en liften helpt daar niet aan mee. Weinig mogelijkheden. Ook de aansluiting naar de rest van het gebied (Stuben, Zürs etc.) is matig en voelt kunstmatig.
Ik kan me voorstellen dat dit gebied erg leuk is voor off-piste en buckel fanaten, maar voor mooie pistes hoef je hier niet naartoe te gaan. We hadden hoge verwachtingen van dit gebied, maar het viel helaas enorm tegen. Jammer.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast188
9 maart 2019 · 11:07

Geweldig skigebied voor offpiste…je kunt hier je hart ophalen. St Anton-Stuben-Lech geweldig om van de pistes af te gaan.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast638
10 november 2018 · 13:48

Geweldig gebied voor de gevorderde skiër met voldoende uitdaging. De beginnende skiër komt ook aan zijn of haar trekken in het rustigere Rendl aan de andere kant van de hoofdweg. Apres ski op de piste bij Mooserwirt en Krazy Kangaroo

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast288
15 april 2018 · 10:47

Positief:
Geweldig uitgestrekt gebied. Goed met elkaar verbonden en relatief nieuwe liften op enkele oude tweezitters na. Mooserwirt was top.
Negatief:
Ze kennen hun prijzen. 6,6 EUR voor een halve liter. Maar dit was reeds aangegeven.
Andere opmerkingen:
We zijn de 2e week van de paasvakantie geweest en 70% was reeds gesloten. Voordeel natuurlijk geen wachtrijen aan de lift.
Pistepreparatie kon beter maar dit is ook te wijten aan de papsneeuw van de dag ervoor.

Ik kom zeker terug al was het maar voor een shortski.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast448
22 maart 2018 · 15:46

Sankt Anton viel erg tegen. Erg druk op de piste. Eind van de ochtend zijn de pistes al slecht. Vraag me af of dit door de drukte komt of omdat pistes slecht geprepareerd worden. Veel oude liften. Veel vlakke stukken. Verbindingen zijn slecht aangegeven. Daarnaast is alles hier wat duurder. Op zich maakt mij dat niets uit als je kwaliteit krijgt zie bijvoorbeeld Ischgl waar alles goed in orde is. Skipas is veel te duur voor dit matige gebied.
Apresski is wel redelijk maar viel tegen in vergelijking met de andere dorpen in Oostenrijk. Kortom leuk om een keer geweest te zijn maar niet voor herhaling vatbaar.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast386
22 maart 2018 · 14:10

Prachtig gebied…mooi dorp…goeie apres ski maar wij gaan niet gauw weer terug. Pistes worden nauwelijks geprepareerd lijkt wel ondanks een ski-pas van 285 euro! Verbindingsstukken naar liften veel vlak en zelfs berg op…killing voor snowboarders! Nog nooit zoveel gekluund als in St Anton. Verder zijn de gebieden nauwelijks met elkaar verbonden en is een taxi, bus of auto een must om andere gebieden te zien. Voor mijn gevoel heb ik de halve week in taxi, bus of lopend doorgebracht i.p.v. op mijn board. Rendel gebied was een lichtpuntje…niet te druk en goede pistes.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Bert8
21 maart 2018 · 01:00

Heel mooi gebied en erg gevarieerd. Enige nadeel vind ik dat er de hele week niet geprepareerd was aan de galzig-kant. Bij rendl was dit wel het geval.
Ook zijn zijn de piste gradaties zwaarder dan aangegeven bv. blauw is rood en rood is zwart. Persoonlijk maakt dat mij niet zoveel uit, maar dat er niet geprepareerd word vind ik wel kwalijk. Zeker de zwarte 52 is de hele week niet geprepareerd. Zonde voor zo’n mooi gebied.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Eijsski
17 maart 2018 · 23:12

En oh ja ook het rodelen was al gesloten voor de rest van het seizoen. Raar want veel sneeuw en het hele dorp zat vol. Teveel moeite zeker.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Eijsski
17 maart 2018 · 23:08

Geen fijn skigebied. Veel buckelpistes ook de blauwe en de verbinding naar zurs/Lech met een 2 zitter levert een enorme rij op. Slecht voor een bovenmatig duur skigebied. Alles is echt heel duur. Wel leuk levendig dorp met vooral Engelsen en Amerikanen. ‘S nachts dus ook nog heel rumoerig. En tocht maken naar Lech met alleen maar buckelpistes en lange wachtrijen is verre van ideaal en dus best aanpoten. Nog doorgaan naar Warth is dus niet te doen. Volgens sommige in onze groep wel en dat werd een taxi terug ad 280 euro. Gelukkig waren ze met 5. Blauwe pistes teug naar het dorp zijn gesloten dus je moet via een pittige zwarte of met de lift. Voor ons niet voor herhaling vatbaar.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast111
26 februari 2018 · 23:32

Wij waren hier in 2017 met een gemiddelde skiër, een gemiddelde boarder en een gevorderde skiër. De verwachtingen waren zeer hooggespannen, maar het viel best tegen. Als je van off-piste skiën houdt is het hier waarschijnlijk fantastisch. Echter: 1) Niet het gehele gebied (oa. Lech) is via normale pistes bereikbaar, het is enkel aaneengesloten als je een skiroute wil nemen. 2) Preparatie van pistes liet vaak te wensen over, regelmatig in de ochtend (half 11) stukken met heel veel bulten gezien (werd een veredelde buckelpiste). 3) Grootste bezwaar is echter dat het gebied enorm veel vlakke verbindingspistes/paden kent. Van alle plekken in Oostenrijk waar we recentelijk geweest zijn (Sölden, Königsleiten/Gerlos, Serfaus, Saalbach) heeft de snowboarder in onze groep de meeste wandelkilometers moeten maken. Kortom, is off-piste niet je ding, zoek je heil elders.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast495
21 januari 2018 · 22:48

Waanzinnig gebied. Verbinding Lech ok, maar heel veel in de lift.
Après-ski super
Duur en druk

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast751
10 januari 2018 · 21:54

Zoals al eerder vermeld opvallend dat in zeer grote delen van het gebied de pistes niet geprepareerd zijn. Verder zeer massaal en niet gezellig.
In Lech zijn de pistes prima echter wanneer slecht weer kun je er niet komen of niet terug, bovendien is de bus niet gratis.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
RichDenHaag
9 januari 2018 · 10:21

Ik was met de familie in de week voor de kerst in StAnton. Van drukte op de piste was geen sprake, en toch waren alle liften van belang open.
De pistes zijn afwisselend, uitdagend, maar goed te doen. Wat rood is in StAnton zal in andere gebieden al gauw “licht-zwart” zijn…
De faciliteiten zijn goed onderhouden, er zijn goed uitgeruste winkels rond de dalstations van de liften. Service is goed.
Wij logeerden in Pettneu, vlakbij StAnton. Het is een klein en oorspronkelijk dorpje, wat met de skibus uitstekend met de Nassereinbahn is verbonden. Frequent, en geen kosten om je auto onderaan de berg te parkeren!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast191
3 februari 2017 · 14:41

Benieuwd naar de nieuwe verbindingsliften dit jaar weer eens een paar dagen naar Sankt Anton. Het gebied is echt de moeite waard geworden Je kan nu echt een beetje touren door het gebied. De route aanduiding mag nog wel wat duidelijker. Mooi weer is in dit gebied erg belangrijk want veel beschutting van bomen is er niet. Wij waren met zn drieen dan waren we op de piste voor een warme maaltijd met een drankje 30 euro kwijt. Appartementen zijn ook aan de prijs. Om kort te gaan was ik voor 3 dagen skieen 1000 euro kwijt. 150 skipas 120 skihuur 250 appartement 150 reis 100 per dag koek en zopie In de Mooserwirt betaal je 6,50 voor een bier maar is wel een belevenis.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast798
18 juli 2016 · 19:17

Met kerst 2015 voor de tweede keer met de familie in St Anton geweest. Overal in de Alpen lag te weinig sneeuw, maar in St. Anton was het prima skien dankzij de vele sneeuw kanonnen. Veel makkelijke pistes, maar ook uitdagende voor de betere skier. Mooi nieuw restaurant aan het einde van de Nassereinbahn. Top!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast284
6 april 2016 · 11:52

Relatief duur gebied voor wat je krijgt. Liften zijn erg oud en met veel kuitenbijters (2zitters). Voor een beginner zou ik dit gebied niet aanraden. Het dorp en de apres ski straalt erg veel gezelligheid uit en de sfeer is er top. Altijd druk en leven in de brouwerij. Voor de rest van alle gemakken voorzien en kun je hier een prima vakantie vieren. Restaurants en apres ski is wel erg duur voor een Oostenrijks gebied.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast482
5 februari 2016 · 08:17

Geen wachttijden. Met kerst 2015 nog uitstekend te skien terwijl overal elders geen sneeuw lag. Nieuw restaurant bij Gampen top.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast111
24 januari 2016 · 11:22

Een lang weekend naar Sankt Anton geweest. Het was er (eind januari) opvallend rustig op de pistes. Tot een uur of 1 kon je heerlijk skien op goede/redelijke pistes. Daarna werden de pistes toch wel een stuk slechter.

De pistes zijn relatief moeilijk. Het gebied is dan ook ongeschikt voor beginners. Je zag ook weinig beginners en weinig skiklassen.

Voor een paar dagen skien prima maar voor een week skien zou ik voor een ander gebied gaan.

Aan de piste lagen weinig eet-tentjes. Op zich niet zo heel erg maar dat was wel wat ons opviel.

De kwaliteit van het eten viel me wat tegen. Zeker voor de prijzen die ze er voor vragen.

Het prijsniveau van het gebied is echt belachelijk. Dat is zeker de hoofdreden om niet weer terug te keren (al is het overal natuurlijk duur).

De apres-ski (in het dorp zelf) vond ik ook niet zo geweldig. Behoorlijk sfeerloos.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast201
19 februari 2015 · 08:17

verleden weekend de magie van st anton ervaren!
als doorsnee piste skier moet je hier niet heen gaan (matige liftverbindingen ,verbindingen met bus,pistes matig geprpareerd,vrij duur)
maar wat een geweldig terrein!!
we waren gezegend met ± 30 cm verse sneeuw en dan is het hier één grote speeltuin !..wat een gebied !
poededrstress is hier hoog

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Jochem81
8 februari 2015 · 11:20

Net terug uit St Anton, we hebben fantastische condities gehad. Veel verse sneeuw en vervolgens nog 3 zonnige dagen. Het skigebied van St Anton viel wat tegen, gelukkig is het vrij eenvoudig om in Zurs/Lech te komen waar prachtige pistes te vinden zijn. Het kost je wel 20 min. in een overvolle skibus, maar is de moeite waard.
De prijs van de skipas is erg duur, zeker omdat er regelmatig liften dicht waren en de skibus van St.Anton naar Lech niet gratis is. Ook op de pistes is een dikke portemonnee aan te raden… De kwaliteit van het eten is overigens prima.
Voor degenen die off-piste willen is dit het paradijs!

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast265
11 januari 2015 · 13:12

Vorig jaar met vrienden in sankt anton geweest. Na alle goede verhalen, waren de verwachtingen enorm hoog gespannen. De werkelijkheid viel helaas enorm tegen. De kwaliteit van de pistes is bedroevend. In de ochtend waren ze al zo slecht dat ik me werkelijk afvraag of er 's nachts wel een bully overheen is geweest. De verbinding richting Lech is een drama. Het principe van iedere 5 minuten een bus kent men hier blijkbaar niet. Daarnaast zit je een behoorlijke tijd in de bus. De apres ski is weinig gevarieerd. De Mooserwirt is een aardige tent, maar veels te druk (buiten het seizoen) en iedere avond dezelfde cd die afgespeeld wordt door de dj, die ook nog eens met elke plaat meezingt (beetje jammer). Verder weinig indrukwekkende tenten gezien. Dit alles gecombineerd met het prijsniveau, maakt het er niet beter op. Neem bijvoorbeeld een dorp als Ischgl, wat ook duur is, is het hier nog net een tikkeltje duurder (skipas, apres ski en verblijf). Positief zijn de goede eetgelegenheden op de berg, waar de prijzen iets acceptabeler van zijn. Mij zien ze hier niet snel meer terug helaas.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast503
28 december 2014 · 11:19

Weinig sneeuw en veel te warm, daar kan het gebied echter ook niks aan doen. Wat ze wel hadden kunnen doen is pistes prepareren. Dit was slechts zeer matig gedaan, tevens veel stenen en bruine plekken, terwijl 50 meter hoger een berg kunstsneeuw onder een sneeuwkanon lag. Je zou zeggen rijd dat even naar beneden maar helaas.
De sneeuwkannonen stonden ook vaak te lang aan, als het te warm is spuiten die dingen echt alleen maar water, wat de piste kwaliteit er niet beter op maakt.
Tevens is vanaf de galzigbahn nauwelijks een fatsoenlijke dalafdaling te maken als de zwarte 2 piste dicht is.
Voor snowboarders veel vlakke verbindings paden, en een onmogelijke sleeplift (valluga).
Sommige pistes (11,14) en liften waren helaas om onverklaarbare reden dicht, met als resultaat slechst 48 km aan piste open. Hier betaal je dan 250 euro liftpas (6 dagen) voor.
De connectie richting Lech is matig, zeker voor de korte dagen in de kerstvakantie, hier is heel snel een lift nodig.
Conclusie: Vast een leuk gebied voor goeie skiers voor een lang weekend, als er maar genoeg sneeuw ligt. Met een familie zou ik hierheen zeker niet weer heen gaan.

Met familieSkiër
Gast63525 oktober 2014 · 15:55

Wij vonden het skigebied fantastisch en uitdagend. De pistes in st Anton zijn steil, smal en slecht geprepareerd. Voeg daar de enorme drukte bij en je hebt niet altijd evenveel pret. Bij Rendl en Stuben is het iets rustiger. Prijs-kwaliteit verhouding niet altijd ok, maar ja, het is wintersport, 16 euro voor een bord spaghetti met saus aus dem dose schijnt normaal te zijn. Ook niet altijd even vriendelijk personeel daar: je krijgt al snel een grauw en een snauw in een onbegrijpelijk dialect als het niet snel genoeg gaat bij de lift. Ga eens naar Amerika zou ik zeggen, daar zijn ze een stuk vriendelijker, je bent per slot van rekening klant en betaald een dikke prijs voor je skipas.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast982
11 februari 2014 · 12:16

10-02-2014
Gisteren ben ik met vier vrienden teruggekomen van een lang weekend skieen in st anton.
Ondanks 2 x sneeuwval waren de pistes erg slecht verzorgd. Duidelijk was dat deze onvoldoende geprepareerd waren. Een slechte zaak omdat de skipas toch niet goedkoop is.
Ik ga hier nooit meer terug.
Absoluut geen plaats in top vijf skigebieden waard.
Apres ski mooi maar erg duur en te overduidelijk gericht op zo snel mogelijk geld verdienen in plaats van ook je gasten een leuke tijd te verzorgen.

Rene vervoort
Nederland

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Flupvburg
9 februari 2014 · 15:40

geen aanbeveling anders ontdekken teveel mensen dit super gebied dat alles biedt…superski, sneeuwzeker, off piste, super apres ski, heerlijke restaurants …gelukkig is het geen gebied voor beginners ?.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast772
21 januari 2014 · 07:54

St-Anton geweest met 4 koppels. Logeren deden we in mooserkreuz via Wintertrex. Prijs viel goed mee. Service hotel ook door het gratis pendelbusje. Eten viel overal mee. Vooral in Base Camp cafe gegeten. Sneeuw was momenteel aan de mindere kant maar alle pistes waren open. Veel variatie van zwart rood en blauw. Ook de routes waren zeer interessant. 4 dagen geweest en lang niet alles gedaan. Ook Lech was de moeite om te doen. Hopelijk dat men in de toekomst de gebieden koppelt. Apres ski niet gedaan wegens niet daar voor de reden van apres maar enkel ski. Laatste dag gevallen en goed geholpen door DrJozef van Praxis arts. Een half uurtje voor foto’s en wat garen en ik was terug buiten.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast384
19 december 2013 · 15:50

Kom nu meer dan 10 jaar in St. Anton en elk jaar weer super! Heerlijke pistes, gezellige restaurants (Underground, Bodega, steak house, anton restaurant), top apres ski (krazy kangaruh, mooserwirt ook mooi maar altijd kneiterdruk), veel off piste mogelijkheden en altijd sneeuw!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast689
20 september 2013 · 10:21

Afgelopen jaar voor het eerst naar Sankt Anton. Apres-ski is echt gezellig (wel echt hengstenbal), veel sneeuw en met een accootje net buiten Sankt Anton prima betaalbaar. Voor een lang weekend kun je je prima vermaken in skigedeelte van St. Anton maar zou zeker ook richting Lech/Zurs gaan. Verder viel me het prijsniveau alles mee, zeker op de piste. Ben ook wel Franse taferelen gewend waar je voor een lumbumbaatje al gauw 9 euro aftikt. En een middagje Mooserwirt en dan vooral in het donker naar beneden skien altijd hilarisch…

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast535
5 september 2013 · 17:53

Kom hier paar keer per jaar en al 12 jaar lang. En het blijft gewoon geweldig! Heel veel variatie en ook altijd een dik pak sneeuw. Ook veel faciliteiten om de skipistes heen. Wij gaan zelf bijvoorbeeld elke dag ná het skiën zwemmen. Super restaurants, al waren sommige restaurant beetje achteruit gegaan naar onze mening dit jaar. Enige nadeel aan het gebied is de prijs. Ik vind het het geld 100% waard, maar je weet wat je kwijt bent…

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast652
16 december 2012 · 16:42

Ik kom al jaren in dit gebied, en het is nog steeds top. Ik ben in aardig wat skigebieden geweest in Europa en de VS, maar St. Anton staat stipt op nummer 1. Altijd (echt altijd) veel sneeuw en zeer veel kilometers om te skien. Niveau van de pistes is wel wat aan de moeilijke kant, dus voor beginners is het niet aan te raden. Prijs niveau ligt wel hoog, maar voor kwaliteit betaal je bij alle dingen in het leven nou eenmaal wat meer. De apres ski is ongeevenaard, met de Mooserwirt, Krazy Kanguru en de Sennhuette als schoolvoorbeelden. Ook is het mogelijk om met de pas in Lech en Zurs te skien, dit is zeer aan te raden. Het is niet voor niks dat er tijdens de apres ski gezongen wordt: Im St. Anton ist’s am besten!!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Paskal
2 december 2012 · 16:31

Begin dit jaar zijn we voor de eerst keer in St.Anton geweest. In die week deed hij zijn naam als Schneeloch wel direct eer aan: er viel zo’n 50 cm sneeuw per dag gedurende drie dagen. Het sikgebied van St. Anton kenmerkt zich door de wat moeilijkere pistes. Kijkend naar de skiërs zie je ook dat het niveau gemiddeld genomen vrij hoog ligt. Middels de bus kun je naar het gebied in Lech. De pistes zijn daar wat breder en eenvoudiger. St.Anton zelf is verre van goedkoop, maar ga je iets buiten het centrum zitten dan scheelt dat al weer aardig in de prijs. We hebben ons er prima vermaakt, maar Serfaus is qua skigebied toch meer ons ding als we naar Oostenrijk zouden gaan: aaneengesloten per ski’s en uitgestrekter.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Onno de Jong
9 januari 2012 · 21:08

We komen er al 12 jaar met vriendenclub, skiën fantastisch, veel mogelijkheden, en de Mooserwirth is ons 2e huis! Maar niet tegen iedereen vertellen hoor, 'tis al zo druk!

Piet
7 januari 2012 · 12:35

Erg gezellig en leuk dorp, met de kerst geweest. Pistes waren rond een uur of twaalf al slecht. Zelfs de skileraar deed aan het einde van de dag geen dal afdaling meer met ons ivm kwaliteit v/d piste. Erg veel hobbels en drukte. Tip: Rendl is erg leuk en een stuk rustiger. Naar St Christoph en Stuben skiën is een leuke en rustigere route. Het is duurder dan Ischgl.

Marcel
20 maart 2010 · 22:25

Geweldig dorp, ik kom er jaarlijks sinds een jaar of 9. De apres ski bar is volgens velen de Mooserwirt. Voor mij persoonlijk veel te druk. Ik kom liever bij de andere tenten daar om heen. Kaminstube, Krazy Kanguru, Heustadl etc. Of naar beneden naar de Anton Square bar, picadilly bar en bar 37. Qua gebied best lastig voor beginners. Veel skiroutes en off piste mogelijkheden. Daarnaast kan je ook naar Lech en Zurs.

wilfried
16 februari 2010 · 17:14

het is een mooi en levendig dorp maar is niet geschikt voor de beginnende skier er zijn vele mooie ski routes en er zijn genoeg of piste mogelijk heden dus het walhala voor de gevorderde skier een aanrader

A
1 februari 2009 · 14:54

E?van de top gebieden van Oostenrijk. Heb er zelf ook gewerkt een seizoen.
Absolute topper voor Oostenrijk qua uitdagendheid, off piste en skimogelijkheden.

Apres ski concentreert zich met name bij de Mooserwirt op de piste net boven het dorp. Erg leuk, moet je meemaken, maar daarnaast is er niet heel veel meer te doen. Tenzij je in een vakantieweek zit, dan is postkeller, ook nog leuk als apres ski.
Nightlife is overigens goed vertegenwoordigd.
Leuk dorpje verder.
Alternatieve apres ski voor wie mooserwirt te druk vind:
Krazy Kanguruh en de Sennh?.

Al met al, je moet hier een keer geweest zijn, hoort zeker bij best of the Alps …

Roel Smits
23 oktober 2008 · 16:28

Wij gaan dit jaar voor de 2e keer naar Hotel Gletscherblick in St. Jakob, echt een geweldig mooi hotel met een extreem goede keuken en vriendelijke gezellige bediening.

Ren?e Haas
17 januari 2008 · 14:10

Ik ga dit jaar voor de 2e keer naar Sankt Anton. Het ruist tegen mijn principes in omdat ik doorgaans nooit terug ga naar een plaats waar ik al ben geweest. Maar St. Anton krijgt een uitzondering. Wat een geweldige pistes, lunchen in Mooserwirt is een genot! (aanrader een Mooserwirt Hamburger). St. Anton is sneeuwzeker. De uitstapjes naar Lech en Zurs is ook een aanrader. Zeker die meute in Lech! wat een bla bla loopt daar maar het is zeer vermakelijk.