Corona in St. Anton

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sankt Anton am Arlberg
DerGraf11 maart 2020 · 13:17

Analoog aan Ischgl heb ik maar een soortgelijk topic over St. Anton geopend (@Wunderkammer kom er maar in) omdat er inmiddels 2 gevallen zijn geconstateerd, het 40km van Ischgl ligt en dat er waarschijnlijk de komende weken nog behoorlijk wat ski liefhebbers naar toe (willen) gaan.
Laatste nieuws is dat de Mooserwirt na 15:00 dicht gaat en ze dit beleid van dag tot dag bekijken.
https://www.krone.at/2114770
https://www.mooserwirt.at/
In het draadje van Ischgl lees ik dat er inmiddels best wel wat Nederlanders zijn thuisgekomen en griepachtige verschijnselen hebben gekregen.
https://www.wintersport.nl/forum/topic/515404?page=5…

*keep cool and relax...*
skiiiii11 maart 2020 · 15:05

Dag @DerGraf, wij vertrekken vanavond tot zondag 15/03 naar Sankt Anton am Arlberg. Denk je dat we onze reis rustig zullen kunnen afmaken? Is het slimmer om een alternatief in Frankrijk te zoeken. We reizen met de mobilehome dus we zijn flexibel.

DerGraf11 maart 2020 · 15:10

Tja @skiiii ik ben natuurlijk geen arts maar gewoon skier en ik worstel met hetzelfde probleem. Zoals ik er nu voor sta ga ik denk ik wel skiën maar bezoek aan drukke gelegenheden (apres ski bars, discotheken) en ook met z’n allen in een gondel staan zou ik vermijden…

*keep cool and relax...*
Errant11 maart 2020 · 15:19

Dag @DerGraf, wij vertrekken vanavond tot zondag 15/03 naar Sankt Anton am Arlberg. Denk je dat we onze reis rustig zullen kunnen afmaken? Is het slimmer om een alternatief in Frankrijk te zoeken. We reizen met de mobilehome dus we zijn flexibel.

skiiiii op 11 mrt 2020 15:05

Als je toch met een mobilhome gaat, dan ga je toch gewoon naar een dorp waar er (nog) geen problemen zijn?
Je gaat toch ook niet naar een dorp waar er geen sneeuw ligt.

DerGraf11 maart 2020 · 15:22

Hier wat nuttige informatie van een bioloog:
Het SARS-CoV-2 virus kan zich makkelijk verspreiden en de COVID19 ziekte is niet zo onschuldig als een griep. Maar ook niet zo gevaarlijk als sommige mensen je willen doen geloven. Je hoeft je alleen zorgen te maken om de zwakkeren en ouderen (60+) in onze omgeving. Dus daarom de volgende tips:

Was je handen regelmatig met zeep. Zeep is een wondermiddel! Waarom? Het ‘nieuwe coronavirus’ heeft een ‘envelop’ wat betekent dat het een membraan heeft (en dat hebben niet alle virussen). Dat membraan bestaat uit vetten en deze vallen uitéén als dit in aanraking komt met zeep. Maar antibacteriële zeep heeft GEEN extra nut.

Gezichtsmaskers zijn vooral schijnveiligheid voor de gebruiker. Ze werken goed voor het filteren van stofdeeltjes, maar de deeltjes waarin het virus zit zijn veel kleiner. N95 maskers werken in 95% van de gevallen, maar zijn vooral voor onze zorgprofessionals.
https://www.sciencealert.com/what-really-works-to-keep-the-c…

Het SARS_CoV_2 virus hecht via de ACE2-receptor. Sommige bevolkingsgroepen hebben daarom een grotere kans om Covid_19 op te lopen, zoals bijvoorbeeld mensen met een Aziatische achtergrond (https://twitter.com/Reezyard/status/1235843584856735745?s=20…). De ACE-2 receptor helpt bij processen van het verlagen van de bloeddruk en deze receptoren zijn daarom ook meer aanwezig bij mensen met hart- en vaatziektes, kanker, type-2 diabetes en diegene die roken. Het percentage doden ligt ook hoger bij deze mensen.

Dit alles kan dus ook invloed hebben op de duur en heftigheid van de ziekte, al is dit per individu natuurlijk wel verschillend. Met goed slapen, gevarieerd eten, genoeg bewegen en gezond gewicht houd je immuunsysteem over het algemeen in goede vorm.

Als je niest of hoest, doe het dan in je elleboog en NIET in je hand of zakdoek. Het is de beste manier om zo min mogelijk ziekmakende deeltjes te verspreiden. Prettig voor jezelf én anderen.

Als je je ziek voelt, vermijd dan contact met andere mensen. Koorts is het meest voorkomende (87,7%), daarna een lichte hoest. Blijf vooral uit de buurt van ouderen (60+), sla dat bezoek aan je opa en/of oma maar even over. Alle mensen boven de 60 vormen een grotere risicogroep. Kinderen zijn geen risicogroep. Van de 44.000 besmettingen in China waren er maar 416 kinderen van onder de 9 (

*keep cool and relax...*
magda11 maart 2020 · 17:31

Bedankt voor het openen van deze topic.
We hebben een vlucht geboekt staan voor volgende week zondag naar Innsbruck.
Geen acco geboekt. Ons eerste plan om naar Italië te gaan natuurlijk allang laten varen.
We kijken dagelijks hoe alles er voor staat en wilden naar st Anton maar met nuchtere wijsheid en deze berichten denk ik dat we de boel maar aan ons voorbij laten gaan, volgend jaar maar weer

Vanan0611 maart 2020 · 18:45

Vertrekken normaal gezien zaterdag met 6 personen naar St. Anton, maar de twijfel neemt meer en meer toe op dit moment.
Volgen situatie op de voet.

S-V11 maart 2020 · 19:27

Hier ook een topic follow.
Vliegen medio volgende week, en verblijven dan een aantal dagen in St Anton.
Idee was goed skiën en apres ski. Twijfel slaat wel een beetje toe nu. Apres ski kan je achterwegen laten, maar wat zijn de risico’s in en bij de liften?
Het Ischgl topic lezende is Oostenrijk toch een beetje zijn kop in het zand aan het steken.

En als je ziek thuis komt, dan heb je de publieke opinie natuurljk tegen in je omgeving 😔

MichaelR11 maart 2020 · 19:50

Ik hou de topic goed in de gaten… wij vertrekken over 2 weken (25/3). Ben benieuwd, misschien uitwijken naar Frankrijk.

Wieland11 maart 2020 · 20:22

Ik zou morgenavond vertrekken met de NightJet trein naar St Anton voor een shortski, en de maandag erop terugkeren.
Ik heb net met pijn in het hart beslist niet te gaan en te cancellen wat ik kan.

Bijkomende besmettingen in St Anton samen met het sluiten van naburig skigebied Ischgl zijn de druppel teveel.
Als ik dit wetende nu zou gaan en ik loop het virus op, kan ik mijn familie en collega’s moeilijk nog recht in de ogen kijken.

Veel geluk aan zij die het er toch op wagen, maar voor mij is het tot volgend jaar.

Nyn11 maart 2020 · 20:54

https://www.sr.de/sr/home/nachrichten/panorama/acht_neue_cor…

Sankt Anton loopt wat achter op Ischgl maar de berichten met besmettingen in Europa beginnen… (focus niet alleen op de lokaal geteste besmettingen maar ook op de toeristen die ziek worden na terugkomst uit sankt Anton)

Nyn11 maart 2020 · 20:54

https://www.sr.de/sr/home/nachrichten/panorama/acht_neue_cor…

Sankt Anton loopt wat achter op Ischgl maar de berichten met besmettingen in Europa beginnen… (focus niet alleen op de lokaal geteste besmettingen maar ook op de toeristen die ziek worden na terugkomst uit sankt Anton)

Hooykaas11 maart 2020 · 20:54

Wat een mooie bijdrage @DerGraf
Ik kom net uit Sankt Anton.
Ik zou daar gewoon lekker gaan skiën @Wieland
Niet naar MooserWirt/ Krazy Kanguruh etc gaan. Die sluiten ze ook als er meer dan 100 mensen aanwezig zijn heb ik gehoord vandaag.

Zonder te willen rediculiseren
We moeten ook niet vergeten dat er 25000 kinderen per dag sterven van de honger in de wereld. Maar daar hoor je niemand over.

DerGraf11 maart 2020 · 21:39

Dankjewel @Hooykaas. Het is wellicht inderdaad relatief, men gaat er zelfs van uit dat besmetting gewoon niet valt tegen te houden en een groot deel geïnfecteerd zal raken. Ook zijn er berichten dat voor sommige mensen de symptomen erg meevallen, gelijk een snotterende verkoudheid. Aan de andere kant is Ischgl (en misschien St. Anton) een brandhaard, we zullen de berichtgeving afwachten.

Maar gevoelsmatig denk ik dat een beetje skien (daar) minder risicovol is dan (hier) naar een schouwburg gaan. Je zit immers vnl. in de vrije lucht en draagt bv. handschoenen. Je moet alleen niet met z’n honderden opeengepakt staan, dan gaat het snel…

*keep cool and relax...*
Hooykaas11 maart 2020 · 21:49

Bedankt voor je antwoord @DerGraf
Ik denk ook dat gewoon heerlijk skiën in de vrije natuur geen kwaad kan.

DerGraf11 maart 2020 · 21:52

Dank en laat het even weten als je gaat snotteren ;-)

*keep cool and relax...*
DerGraf11 maart 2020 · 21:57

Laatste nieuws: Een middelbare school in St. Anton wordt vanaf donderdag gesloten. Reden hiervoor is dat enkele docenten contact hebben gehad met besmet persoon aldaar.
https://kurier.at/chronik/oesterreich/coronavirus-schulschli…
Een medewerker van een Deense krant is besmet na een bezoek aan St. Anton vorige week.
https://www.midtjyllandsavis.dk/artikel/950a97be-3238-4aa8-b…
Een groep Noren kwam zaterdag besmet terug uit St. Anton (alhoewel ik vermoed dat ze hier een fout maken en Ischgl bedoelen). https://www.dagbladet.no/nyheter/pub-alarm-kom-rett-fra-oste…

*bericht bewerkt door DerGraf op 11 mrt 2020 22:16

*keep cool and relax...*
S-V11 maart 2020 · 23:02

Gaat lekker zo! Het bedrijf waarvoor ik werk heeft Oostenrijk en Spanje al op de no-go lijst gezet. Voorheen volgde ze het beleid van het RIVM/BuZa. Maar nu zeggen ze daarop alvast vooruit te lopen.

SkiBeppie12 maart 2020 · 07:03

Je kunt er op wachten dat het skiseizoen voortijdig sluit. Scholen sluiten is de voorloper van de rest. Natuurlijk is er ‘niets aan de hand’ volgens de skigebieden zelf, tot ze overruled worden door de overheid. Er is nog geen enkel goed nieuws gekomen tot nu toe, het is geen lachertje meer. Het gaat niet meer om de kans om besmetting, maar om de gevolgen. Als jij denkt dat je daar risicoloos kunt skiën is dat één, maar als de verantwoordelijke instanties de boel sluiten heb je toch een probleem, kijk naar Süd Tirol, dat ging pats boem dicht, midden in de week. Omboeken of uitstellen lijkt mij verstandiger dan gaan.

Once you're over the hill, you might as well ski down.
DerGraf12 maart 2020 · 09:04

Update 12 maart:
6 Leeuwarders besmet met Corona. Ze waren met een groep van 8 vorige week in St. Anton. Daar hadden ze contact met 5 vrouwen uit Amstelveen die drager van het virus bleken te zijn. 1 persoon heeft lichte luchtwegklachten, 5 anderen zijn stevig ziek.
http://www.lc.nl/friesland/leeuwarden/Leeuwarder-besmet-met-coronav…
http://www.lc.nl/friesland/leeuwarden/Coronapati%C3%ABnt-in-thuisis…
De Noren zijn toch echt in St. Anton geweest. Ze vertellen zelfs over de drukte in de Mooserwirt. Alle 7 groepsleden zijn besmet geraakt. http://www.dagbladet.no/nyheter/na-er-alle-disse-i-corona-karantene…
Zweden raadt reizen naar populaire plaatsen in Tirol, waaronder St. Anton, af.
http://www.freeride.se/ud-avrader-fran-resor-till-tyrolen-osterrike…

*bericht bewerkt door DerGraf op 12 mrt 2020 09:21

*keep cool and relax...*
MarcoC8812 maart 2020 · 11:50

We zouden morgen vertrekken, maar gaan niet. Het is niet verantwoord, het vakantiegevoel is weg, en daarnaast neem je ook het risico bij te dragen aan de epidemie.

BartvdS12 maart 2020 · 14:09

Skiwi8712 maart 2020 · 14:38
Leeroy12 maart 2020 · 15:44

Wij zouden normaal morgenavond vertrekken om tot dinsdag ochtend daar te gaan skiën, maar hebben net besloten om dit toch niet te doen…
Als de apres ski daar dicht is zal het daar alleen achteruit gaan…
Gezien Ischgl volledig sluit zullen de grote gebieden in Oostenrijk wel volgen vrezen we…
Zijn aan het bekijken om naar les 2 te gaan in frankrijk in de plaats …

Vanan0612 maart 2020 · 16:19

Wij zouden zaterdag vertrekken maar gaan ook annuleren, risico is te groot geworden.

Leeroy12 maart 2020 · 16:24

Overweeg je andere locatie?

Leeroy12 maart 2020 · 16:24

Vrienden van me zitten in Mayerhoffen, en daar is geen vuiltje aan de lucht…
Alles gaat daar zoals gewoonlijk, apres ski incl.

Vanan0612 maart 2020 · 16:27

Goh, weet niet of omboeken een optie is… denk gewoon dat het risico te groot gaat zijn om ginder in quarantaine te moeten gaan zitten .

DerGraf12 maart 2020 · 17:36

Update 12/3: 10 nieuwe gevallen in Tirol geconstateerd. 5 daarvan hebben een link met Italie, Ischgl of St. Anton. https://www.oe24.at/oesterreich/chronik/tirol/Zehn-weitere-C…

*keep cool and relax...*
Hooykaas12 maart 2020 · 18:52

Ik zou in deze snel veranderde situatie niet meer naar Sankt Anton gaan.
Vandaag gesproken met een inwoner.

Misschien sluiten ze behalve de uitgaansmogelijkheden en de scholen het hele dorp Sankt Anton wel.
Dan kom je er voorlopig niet meer weg.

Wunderkammer12 maart 2020 · 18:57

@Hooykaas
Niet weg?
Het is geen lawinegevaar hè… 😒

Plaats een reactie