Reviews Sankt Christina (Santa Cristina)

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 7.4 op basis van 5 beoordelingen.

Sterke punten: Sfeervol en goede locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Weinig après-ski.

Wat vind jij van Sankt Christina (Santa Cristina)?

Reviews van gebruikers

Gast861
25 maart 2014 · 17:23

25 jaar geleden al eens geweest en nu spijt dat ik niet eerder ben terug gegaan. Oneindig topgebied!. Ook voor ervaren snowboarders zoals wij (Alpine en Free-ride).
Zoek je extreme uitdagingen, knallende apres-ski, en grote vreetschuren waar je met je dienblad de braadworsten uit warm water mag vissen, kan je beter ergens anders heen gaan.
Zoek je heerlijke lange (rode) afdalingen om extreem te carven, hou je van tochten, geweldige berghutten, ben je liefhebber van de Italiaanse keuken, hou je van goede wijn (Alto Adige), echte koffie, prachtige omgeving, enz. enz. Dan zit je hier goed!
De soms wat matige bewegwijzering en soms wat langzame liften nemen we graag op de koop toe. Er is immers genoeg te genieten.
Als je de Sella ronde doet wijk dan eens af van de aangegeven route en pak een alternatieve (zowel linksom als rechtsom). Minder druk en (nog) meer te ontdekken.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Martijn
23 februari 2012 · 11:11

Sankt Christina is een klein gezellig dorpje. Apres-ski is te vinden in het hotel Wolkenstein, de bar wordt gerund door Nederlandse meiden en alles mag! Minder druk is het dorp dan Selva en heeft redelijke busverbindingen met de andere dorpen. Bij de Saslong kan je altijd nog het ultra modern treintje nemen naar de lift. Jammer dat dit niet tussen de dorpen Selvan en Sankt Christina is. Het is één van mooiste gebieden qua natuurschoon in europa, de scherpe bergkammen en de het uitgestrekte skigebied maakt het één van de mooiste en gebieden voor top dagtochten. De 1200km pistes en de verbindingroute de Sella Ronde, zorgt ervoor dat je overal makkelijk komt. Advies is wel om de Sella Ronde niet te doen op woensdag en vrijdag, of stap na een paar liften in het Edelwiesstal en geniet van het werelderfgoed om je heen. Skipas kost in het hoogseizoen 243,- excl. de bus die 7,- extra kost. Zeker de moeite waard, al mogen er wat meer moderne liften geplaatst worden voor dit geld. Eten op de piste is niet duur en de drankjes zijn een stukje goedkoper dan in Oostenrijk. Tevens is het een uur alnger rijden.

Mac
21 februari 2011 · 17:44

prima skigebied, aan de ‘Sellaronde’; voor ‘elk wat wils’ pistes, van heel gemakkelijk tot redelijk gevorderd. Liftprijzen aan de hoge kant maar eten/drinken is erg normaal geprijsd.

12 februari 2009 · 17:10

Doordat er een tunnel gemaakt is, hoeven de auto’s die richting Wolkenstein rijden. Niet meer langs St. Christina. Gezellige sfeer. Uitmundende restaurants. Met heerlijk eten. En ontzettende gezellige ski/snowboard leraren.

Erik
27 augustus 2008 · 19:31

Centraal gelegen dorp(je)- Gezellige drukte - Wekelijks "gratis" skishow inclusief gl?n -
Negatief - Overdag voor de niet skiers…veel verkeer richting Wolkenstein enz…