Sankt Anton am Arlberg

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sankt Jakob in Defereggen

Hoi,

Met het oog op een last minute naar Sankt Anton am Arlberg volgende vraagjes:

  • is het skigebied in Pettneu daadwerkelijk dicht?
  • kan je, overnachtend in Pettneu makkelijk skieen in Sankt Anton?
  • Hoe zit het met gastekarte of kant Sankt Anton dat niet?

Toegevoegd in verkeerd gebied. Excuus

Het skigebied van Pettneu is weer open, maar er is op dit moment eigenlijk te weinig sneeuw om er te skiën.
Je bent met de gratis skibus in tien minuten in Sankt Anton. Pettneu is wat dat betreft een prima plek om te overnachten. De bussen gaan tot 11 uur en na 3 uur om het kwartier. Er zijn twee lijnen. Het is afhankelijk van je overnachtingsplek in het dorp welke bus je moet nemen. Bus 12 is de rustige van de twee. Die gaat door het ‘onderste’ deel van het dorp en komt langs het wellensscentrum.
Waar wil je de gästekarte voor gebruiken? Sommige accommodaties in Pettneu hebben een overeenkomst met het plaatselijke wellnesscentrum (is dan gratis of tegen gereduceerd tarief te bezoeken). Sommige accommodaties hebben een overeenkomst met een skiverhuurbedrijf in Sankt Anton, waardoor je niet steeds alles mee naar Pettneu hoeft te slepen. Een gästekarte heb ik er nog niet gekregen.

Je kunt ook met de bus naar Zürs of Lech, maar als je eigen vervoer hebt, kun je beter met de auto gaan. Kost je echt minder tijd (half uurtje) en in Zürs parkeer je gratis (in Sankt Anton kost parkeren 7 euro per dag).

Plaats een reactie