BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Sankt Ulrich (Ortisei)

Reviews Sankt Ulrich (Ortisei)

87% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.5 op basis van 3692 reviews.

  • Sterke punten: Sfeervol

Wat vind jij van Sankt Ulrich (Ortisei)?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast607
    Gast607 3 maart 2020 · 11:58

    Super gezellig

    Met familie Skiër
  • Ernst2
    Ernst2 15 februari 2020 · 20:48

    Gezellig dorp in skigebied met heerlijke pistes. Geschikt voor gevorderden om tochten te maken. Ook geschikt voor beginners of wintersporters met weinig ervaring omdat er veel brede, niet te steile pistes zijn. Om op te warmen is het aan te raden om de eerste dag te starten met dit soort pistes op de Seiseralm. Het dorp Ortisei is sfeervol met veel mooie, leuke winkels, veel houtsnijwerk, goede restaurants en een enkel gezellig barretje.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast598
    Gast598 14 april 2019 · 08:11

    Fantastisch dorp en gezellig gebied

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast761
    Gast761 8 februari 2019 · 09:48

    Top vriendelijke mensen schitterende natuur, heerlijk eten en door de ligging veel zonuren 😎

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast743
    Gast743 29 december 2018 · 18:45

    Sfeervol dorp, met veel goede restaurants en mooie winkels, zowel met de verbinding naar de seiser alm als naar de seceda kom je op prachtige pistes.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • SkiBeppie
    SkiBeppie 21 februari 2018 · 15:26

    Een stijlvol dorp met een mooie en gezellige voetgangerszone, met winkels en restaurants. Daardoor veel minder hectisch dan Selva en veel minder 'doorgaande weg' dan St. Christina. De prijzen voor accommodatie en in restaurants zijn de laatste jaren wel behoorlijk gestegen maar je krijgt er dan ook veel voor terug. De skibus is gratis, rijdt zeer frequent door het hele dal, dus ook naar St. Christina of Selva. er is maar weinig parkeergelegenheid bij de liften dus de bus is het beste alternatief. Je krijgt bij je hotel of appartement een weekkaart voor de bus. Hier wordt zeker op zondag en maandag wel op gecontroleerd dus zorg dat je het bij je hebt. 'aan de piste' is in Ortisei aan de beginnerspiste. Gevorderden moeten met bus/lopend naar de liften naar de Seceda of de Seiseralm. Het kleurensysteem wijst je de weg naar je hotel, de doorgaande weg is 'onder' het dorp. Er is een openbaar zwembad/welness gebeuren voor 's avonds (de pizzeria bij het zwembad is erg goed!) De lift naar de Seiseralm is te bereiken via een voetgangersbrug. Apres-ski is hier meer een Aperol op een terrasje dan een stampende disco. Mocht je wat houtsnijwerk willen aanschaffen dan zit je hier goed. Er is ook een gratis tentoonstelling van het mooiest houtsnijwerk, zeker de moeite waard in de late middag na het skiën. Skigebied is natuurlijk fantastisch, daar hoef ik niet veel over te vertellen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast479
    Gast479 15 januari 2015 · 11:10

    Leuk gebied, veel kilometers piste, voor iedereen wat. Seiseralm voor een rustig dagje. Rest van gebied zijn genoeg uitdagende pistes te vinden. Leuke sfeer, in het dorpje. En de omgeving waarin je skiet is super mooi. Top gebied.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast192
    Gast192 3 februari 2014 · 14:55

    Prachtig skigebied. De combinatie van mooie afdalingen in Frankrijk en gezelligheid van Oostenrijk. Super eten. Mooie en luxe accomodaties. Prachtige vergezichten en natuur. Neem ook eens de zijdalen van de Sella ronde, echt prachtig. Probeer Lagazoi waar je nog voortgetrokken wordt door paarden. Voor mij geen leuker en mooier skigebied in Europa.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ernst
    Ernst 13 december 2012 · 12:32

    Schitterend gebied voor beginner en gevorderde skiër en daarmee (o.a.) een prachtig gebied voor families. Met name de omgeving, de utizichten, de pistes en het gebrek aan wachttijd bij de liften kan ik zeer waarderen. Programma voor mij is vaak: dag 1 op de Seiseralm, lekker veel blauwe en makkelijke rode pistes om in te komen, groot genoeg om je een hele dag te vermaken zonder één piste twee keer te hoeven doen. Daaropvolgende dagen heerlijke afdalingen maken naar Ortisei en San Cristina vanaf de Seceda, of verder richting Selva en eventueel de Sella Ronde maken. Heb weinig ervaring met après-ski daar, maar dat is zeker niet van Oostenrijkse proporties. Komend jaar zal ik er met vrienden heen gaan (ipv met m'n ouders en zusjes), ben benieuwd of we ons in de avonduren ook kunnen vermaken daar! Appartement-tip: http://www.plajes.com/ niet duur, netjes, ruim en zeer gunstig gelegen in Ortisei tov centrum en lift.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast869
    Gast869 12 oktober 2012 · 10:35

    Super mooi skigebied, je kunt allerlei kanten op, mooie tochten maken. Geen Hollandse kolonie, nooit meegemaakt dat het er een gekkenhuis is bij de liften of op de pistes. Vriendelijke mensen, lekker eten, een aanradertje!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Pieters
    Pieters 30 januari 2012 · 23:16

    Ortisei is een aardige plaats in Zuid Tirol. Er zijn vrij weinig restaurants en maar 1 leuke apres ski de Siglu bar. Ski gebied Val Gardena is erg mooi. Prachtige omgeving. Op de Pistes is erg goed te eten tegen normale prijzen. Als je de blauwe pistes neemt moet je de vaart er wel in houden anders mag je gaan "prikken". Wil je gebruik maken van de Superski pas dan is Selva de beste bestemming. Vanuit hier kun je meer richtingen uit. In heel het gebied moet je betalen voor de skibus. Kost maar 7 euro per week. Nachtbus tegen extra kosten. 4 euro per dag. De Sella ronda is mooi maar ook wel druk. Vooral op punten waar mensen niet durven staan overal mensen op de piste. Zeker de moeite waard om een weekje heen te gaan qua gebied. De apres ski valt erg tegen.

  • Marion
    Marion 13 januari 2012 · 22:09

    Wij zijn nu voor het 4e jaar in Ortisei. Geweldig skiën. Als je echt van uitdagingen houdt, dan ga je via de Seceda naar de Sellaronde en maak je een uitstap naar de Marmolade. Moet je wel goed kunnen skiën en de vaart erin houden. Als het niet lukt om op tijd terug te zijn in Ortiesei, kun je terug met de bus van Santa Christiana naar Ortisei. Wil je lekker relaxed skiën dan naar Seiseralm. Wij hebben het geluk dat ons hotel een busje heeft die je brengt en haalt bij Seceda of bij de lift naar Seiseralm. Heb je geen zin in de ronde dan zijn er voldoende dalen waar je je hart op kunt halen. En inderdaad je hebt de gezelligheid op de piste van Oostenrijk en het heerlijk eten van Italië wat wil je meer.

  • Marga
    Marga 14 december 2011 · 13:03

    Vraagje: Voor iemand de graag vertoeft op blauwe brede pistes.. is de pittige afdaling naar de Seiseralm te doen of niet? Dat is voor mij niet duidelijk. Het moet natuurlijk wel leuk blijven en geen zware arbeid.

  • gerwind
    gerwind 11 september 2011 · 13:58

    Wat een geweldig gebied is dit zeg! Heerlijk eten, betalbaar, aardige mensen etc. Zeer geschikt voor de kilometervreter. Je kunt echt alle kanten op en iedere dag weer grote afstanden maken, de enige vijand is de tijd. We zaten in Ortisei dus het mooiste was aan het eind van de dag een biertje boven drinken en dan in de zonsondergang terug naar huis. De Seceda van 10,5 km is enorm de moeite waard. De laatste afdaling van de vkantie hebben we iets langer gewacht en toen was de piste al net geprepareerd. Man man, heb er nog natte dromen van!

  • cees
    cees 12 maart 2011 · 19:36

    voor natuur liefhebbers en tochten skiers geen mooier gebied en prijs niveau piste kilometers zeer goed,prijs niveau eten en drinken aan de hoge kant en voor parkeren en skibus moet betaald worden.pistes zijn op een paar na niet uitdagend maar prik aronda vinden wij zeer negatief.vanuit ortisei goed startpunt om alles te kunnen bereiken binnen een dag zodat je in een week tijd het hele gebied kan bestrijken(zij takken van de sella ronda)

  • Iwan van Eldijk
    Iwan van Eldijk 14 februari 2009 · 21:16

    Een mooier skigebied heb ik nog niet gezien. Er is in de avond weinig tot niets te beleven. Op de pistes prima hutjes en eetgelegenheden. Een dikke aanrader als je niet zit te wachten op het hollandse apresski gebeuren

  • Iwan van Eldijk
    Iwan van Eldijk 14 februari 2009 · 21:16

    Het dorp heeft een paar aardige sportwinkels en verder veel winkels waar houtsnijwerk wordt verkocht. Na 20.00 uur is het doods op straat en zijn de (weinige) restaurants leeg. Er zijn veel hotels waardoor de mensen niet gaan uit eten. Voor de apres ski moet je hier zeker niet zijn.

  • Klaas Schippers
    Klaas Schippers 1 december 2008 · 14:31

    Nadeel is dat de gratis skibus niet bij de gondellift naar de Seiseralm stopt. Je moet altijd over de lange brug naar het dalstation lopen. Boven op de Seiseralm kun je de ski\'s in depot stallen bij het kleine houten souvenir winkeltje.

  • Anoniem
    Anoniem 11 maart 2008 · 17:01

    Het gezelligste dorpje van Val Gardena! Veel gezellige winkeltjes, en gigantisch veel appartementen! Midden in het dorpjes zijn vooral hotels te vinden. Skischool prima! Ze praten Duits en Italiaan en sommige zelfs een beetje Engels en/of Nederlands. Je geloof ik ook een mini bioscoop, maar verder heb je niet echt feestegelegenheden!

>