Reviews Stuben am Arlberg

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 6.7 op basis van 6 beoordelingen.

Sterke punten: Sfeervol, goede locatie in het skigebied en eenvoudig bereikbaar.
Zwakke punten: Weinig après-ski.

Wat vind jij van Stuben am Arlberg?

Reviews van gebruikers

SkiZuid
5 januari 2021 · 17:37

Stuben is een piepklein dorpje aan de rand van het Arlberg skigebied. Stuben zelf bestaat uit een paar hotels, paar huizen en een aantal vakantiewoningen. Vanuit Stuben vertrekt de Albona stoeltjeslift (nog een oude, langzame tweepersoonslift, maar staat op de nominatie om vervangen te worden) richting Albonagrat. Vanuit daar kan makkelijk naar Alpe Rauz worden geskied, het draaipunt voor de Flexenbahn richting Zürs en Lech, en de Valfagehrbahn richting Sankt Anton. Hou er rekening mee dat de afdaling vanaf de Valfagehr richting Alpe Rauz (en dus richting Stuben) aan het einde van de dag nauwelijks nog te doen is voor niet-gevorderde skiërs. Stuben is zeer sneeuwzeker en is nog betaalbaar. Dat geldt nauwelijks voor de rest van het skigebied. Prijzen van skipassen, eten en drank zijn bovengemiddeld duur. Ondanks dat het Arlberg skigebied de naam heeft van het mooiste en beste skigebied van Oostenrijk te zijn, heeft het niet mijn voorkeur en scoort bijvoorbeeld Ischgl een stuk beter als het gaat om afwisseling op en naast de piste. Aanrader is het kleine, apart gelegen skigebied Rendl, te bereiken via Sankt Anton. Wil je de drukte een keer ontvluchten dan is ook een doorsteek naar Warth/Schröcken (via de Auenfeldbahn) een tip. Hier wel genoeg tijd voor uittrekken!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast748
18 oktober 2017 · 10:53

Idyllisch gelegen dorpje in de arlberg.
Hotels met goede persoonlijke service.
Lift vanuit het hele dorp binnen 350 meter.
Apresski voornamelijk in hotelbars.
Geen wachttijden bij de liften.
Perfecte aansluiting richting Zurs en Lech.
Prijsniveau vrij hoog.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Peter30
19 november 2014 · 22:25

Uitstekende en betaalbare plek om te verblijven. Vrijwel alle accommodaties op 1 à 2 minuten van de skilift. Directe ski verbinding met gebied van St. Anton. Dalafdaling tot in dorp. Geen uitbundige après ski maar wel enkele gezellige restaurantjes. Pizzeria bij Hotel Arlberg is een aanrader.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Peter30
19 november 2014 · 22:21

Uitstekende en betaalbare plek om te verblijven. Vrijwel alle accommodaties op 1 à 2 minuten van de skilift. Directe ski verbinding met gebied van St. Anton. Dalafdaling tot in dorp.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring